Jump to content

Nvidia 6600GT AGP...τι πουλιά πιάνουν άραγε...

Freedom

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παρελήφθη πρίν απο μερικές μέρες μία MSI 6600GT AGP και την έχω απολαυσει (αν και βιαστικά) σε πολλά παιχνιδάκια (Doom3, Pankiller, HalfLife2, Farcry κλπ κλπ κλπ)...

Για να πάρουμε μερικές μετρήσεις...

Σύστημα:

P4 Prescott 2.8@3570Mhz (21x170Mhz προς το παρών...χε χε χε)

ASUS P4C800-E Deluxe

2x512MB 340Mhz (Dual Channel) με 2-2-3-5-4

(τέρμα...τι άλλο να πώ??? Α, ναι...έχω και floppy…)

Οι drivers που χρησιμοποιησα είναι οι τελευταίοι official 66.93 με όλες του τις ρυθμισεις default και κανενός τύπου “optimizaton” (κοινώς «φουστιές»)...

Στο Doom3 οι ρυθμίσεις ήταν οι εξής:

Video quality: High Quality

Screen size: 1280x1024

High quality special effects: YES

Enable shadows: YES

Enable specular: YES

Enable Bump Maps: YES

Vertical sync: NO

Antialiasing: OFF

Η κάρτα default είναι χρονισμένη στα 500/450 (900DDR)

Το Doom3 το ετρεχα 2 φορες και τα αποτελέσματα που έχω ποστάρει είναι της δευτερης φοράς...

Δυστυχώς το 3dΜαρκ2005 δεν το έχω ακόμα στην κατοχή μου...κάποια άλλη φορά...

Οποιος εχει ή αποκτήσει στο μέλλον ας ποστάρει κανένα αποτέλεσμα...

• Replies 164
  • Created
  • Last Reply

3dMark2001SE (default)

RESULTS

3DMark Score 17918

Game 1 - Car Chase - Low Detail 281.7 fps

Game 1 - Car Chase - High Detail 89.2 fps

Game 2 - Dragothic - Low Detail 325.5 fps

Game 2 - Dragothic - High Detail 186.5 fps

Game 3 - Lobby - Low Detail 241.0 fps

Game 3 - Lobby - High Detail 108.6 fps

Game 4 - Nature 87.5 fps

post-116-1442173888,3198_thumb.jpg

«Ψαγμένο» overclocking δεν έχω τον χρόνο να κάνω αυτή την στιγμή και πριν ασχοληθώ σοβαρά θα πρέπει τουλάχιστον να «φροντίσω» λίγο τη ψύξη...

Προς το παρών εμπιστεύτηκα την επιλογή στον driver ονόματι “Detect Optimal Frequencies”…το οποίο εκρινε οτι στα 586Hz/1.08Ghz η κάρτα είναι μια χαρά...το Mother Nature του 3dMark2003 φυσικά είχε άλλη αποψή και μου το γνωστοποίησε με μερικά χορταστικά artifacts…σε ολα τα υπολοιπα τεστάκια σεν παρατηρησα τιποτα αλλά ουτως ή άλλως αυτά τα αποτελέσματα τα ποστάρω ώς ενδεικτικά και τίποτα παραπάνω...

3dMark2001SE (586/1080)

RESULTS

3DMark Score 18884

Game 1 - Car Chase - Low Detail 275.3 fps

Game 1 - Car Chase - High Detail 88.1 fps

Game 2 - Dragothic - Low Detail 368.0 fps

Game 2 - Dragothic - High Detail 199.5 fps

Game 3 - Lobby - Low Detail 244.7 fps

Game 3 - Lobby - High Detail 108.8 fps

Game 4 - Nature 103.9 fps

post-116-1442173888,5786_thumb.jpg

Φανταζομαι πολλους απο εμας μας απασχολει το θεμα των AGP 6600.

Χαιρομαι που βλεπω αποτελεσματα και θα ηθελα αν σου ειναι ευκολο να μας δωσεις details για την καρτα...(ουσιαστικα απο που και κυριως ποσο κοστισε τελικα μαζι με τα μεταφορικα).

Υ.Γ. Αναμενουμε και νεα bench μολις τα βρεις...;)

Τακη απο οτι ξερω η καρτα αυτη υπαρχει και στο e-shop με τιμη στα 230 ευρω τελικη περιπου!

Οπως ειχα την υποψια και πολλα αλλα παιδια απο εδω πως η 6600gt θα ειναι απο λιγο εως αρκετα καλυτερη απο τη 9800pro και λεω απο λιγο εως πολυ γιατι παιζει ρολο (οπως πιστευω εγω) και η υλοποιηση!η καθε καρτα (κατασκευαστης)

Θεωρω λοιπον οτι ειναι αξια της προσοχης μας αφου ναι μεν δεν αποτελει hi-end λυση αλλα μια καλη ευκαρια για τον μεσο gamer που απο τη μια τον ενδιαφερουν οι επιδοσεις αλλα απο την αλλη δε θελει να αδειασει ταυτοχρονα εντελως το πορτοφολι του!!!

Πορτοφολι μου-σου-της-του δεν εχει νοημα.

Ολοι η υποθεση ειναι οτι βγαζουν καινουργια εξαρτηματα συνεχεια και μας βαζουν σε σκεψεις.

Και εγω σκεφτομαι να παρω τη συγκεκριμενη καρτα.

Απο τιμη ομως?????

εγώ τη φθηνότερη που έχω βρει είναι της prolink με 205Ε τελική. Πολύ καλή τιμή πιστεύω αλλά δυστυχώς για gpu δεν υπάρχει προς το παρόν χρήμα.

Πολύ χρήσιμα τα πόστ freedom....και επίκαιρα.

Οι 6600GT δείχνουν να είναι μιά πολύ καλή επιλογή για vga της μεσαίας κατηγορίας.

Σε αυτό το σημείο να πώ και την άποψη μου σχετικά με την αναβάθμιση σε 6600GT....μιάς και βλέπω αρκετά παρόμοια πόστ...και εδώ αλλά και σε αρκετά άλλα φόρουμ.

Η κάρτα αυτή συμφέρει να αναβαθμίσει συστήματα με GF4 Tixxx,FX5700,9600PRO/XT.

Οταν κάποιος έχει 9700PRO,9800PRO,FX5900/5950....η διαφορά δέν είναι μεγάλη,ώστε να δικαιολογεί την αναβάθμιση.

Παρόλα αυτά...πάρα πολλοί το σκέφτονται σοβαρά.

Εξαίρεση στα παραπάνω....οι "τρελλαμένοι" του είδους....που κυνηγάνε μέχρι και το τελευταίο Mark στα διάφορα bench ή τα 1-2 παραπάνω frames.

Αυτή είναι η άποψη μου....μπορεί να κάνω και λάθος.

Το σχόλιο μου άς θεωρηθεί μιά παρένθεση στο θέμα....και καλύτερα να μήν σχολιαστεί παραπάνω σε αυτό το πόστ...ώστε να μείνει καθαρό.

Θα ανοίξω ένα πόστ του στύλ "xxxx VS xxxx"....πιστεύω να έχει ενδιαφέρον.

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=4787

Λοιπόν το 3dmark2005 κατέβηκε...

Πάντως ρε παιδιά τι να πώ...ηταν σαν να έτρεχα το 3dMark2003 με την Ti 4200 default…πολύ βαρύ βρε παιδί μου...anyway σαν νούμερα δεν ξέρω τι λένε...δεν έχω με τι να συγκρίνω οπότε εσείς που ξέρετε βγάλτε συμπέρασμα...

3dMark2005 (Default)

post-116-1442173893,4207_thumb.png

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.