Jump to content

All About Modded Catalyst - Μέρος Δεύτερο

tefra1442169066

Recommended Posts

All About Modded Catalyst

Λιγα λογια . Κανω αυτο το Post ενω κανονικα θα επρεπε να το ενσωματωσω στο all official and modded catalyst αλλα δεν θα ηθελα να χαλασει η ροη

αφου πλησιαζω επικυνδινα το οριο χαρακτηρων σε εκεινα τα δυο πρωτα Posts και δεν θα ηταν ωραιο να δημοσιευσω αυτο το αρθρο στο τελος αφου θα περναγε απαρατηρητο .

Το παρακατω αρθρο αποτελει μεταφραση του αρθρου που εγραψε ο mindlessoath στην ιστοδελιδα του www.tacticalcenter.net . Φυσικα η ματαφραση εγινε με την αδεια του συγγραφεα υστερα απο επικοινωνια που ειχα μαζι του . Φυσικα δεν ειμαι καθηγητης αγγλικων και η μεταφραση που εκανα ισως σε πολλα σημεια να μην ειναι ικανοποιητικη . Σε καποια σημεια εχω συμπληρωσει και εγω καποια πραγματα θα το καταλαβετε απο τα πλαγια γραμματα . Ηθελα πολυ να σας δωσω να διαβασετε αυτο το αρθρο αφου συμπληρωνει το all official and modded catalyst και δινει καποια χαρακτηρηστικα ολων των οδηγων και ειναι μια καλη αρχη για οσους αναρωτιουνται γιατι να χρησιμοποιησουν modded catalyst . Μερικα σημεια στο αρθρο δεν ειναι αντικειμενικα και οπου χρειαζεται εγω παραλειψει εσκεμενα καποια σημεια

Υπάρχουν αρκετές μετατροπές των αυθεντικών ati catalyst . Ορισμένοι προσφέρουν απόδοση Άλλοι ποιότητα και Άλλοι μικρό μέγεθος .Τσεκάρετε το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε και τι πρέπει να δοκιμάσετε .

Πρώτα από όλα θα δούμε πως εγκαθιστούμε και απεγκταθιστουμε τους οδηγούς . Μετά θα δούμε ποιοι οδηγοί Υπάρχουν και θα δώσω λεπτομέρειες για κάθε ένα set οδηγών . Καθώς και links για το που θα τους βρείτε . Όπως Επίσης θα αναφερθούν και μερικά πολύ καλά site για support.

install/uninstall any ATI drivers.

• Bημα1: Πηγαίνετε στον πίνακα ελέγχου και uninstall τους ATI drivers και το ATI Control Panel . Εάν χρησιμοποιείτε ήδη Modded κάντε uninstall αυτούς .

• Bημα2: Κατεβάστε το Driver Cleaner

• Bημα3: Reboot σε safe mode, (hint: πατήστε f8 πριν τα windows και επιλέξτε "Safe Mode )

• Bημα4:Εάν χρησιμοποιείτε κάποιο Modded οδηγό χρησιμοποιείστε πρώτα την έκδοση του driver cleaner που περιέχουν, μετά χρησιμοποιείστε το κανονικό driver cleaner και καθαρίστε ότι οδηγούς δεν θέλετε

• Bημα5: χρησιμοποιείστε CAB Cleaner (βρίσκεται στου driver cleaner το μενού)

• Bημα6: Αδειάστε τον κάδο ανακύκλωσης

• Bημα7: Restart σε windows και κάντε install τους νέους drivers. Πατήστε άκυρο σε κάθε ζήτηση εγκατάστασης οδηγών Κάνουμε Install τους οδηγούς μας από το exe αρχείο που κατεβάσαμε

• Bημα8: Reboot.

List of Modded Catalyst

1. Omega

2. NGO

3. UniAN

4. Forsage

5. DNA

6. Spirit

ATI Video card tweaked Drivers information

OMEGA

Creator: OMEGADRIVE

Site: http://www.omegadrivers.net/

Περιγραφή: Ο σκοπός των ωμέγα οδηγών είναι να παράσχουν στους gamers ένα διαφορετικό set οδηγών, με περισσότερες επιλογές και χαρακτηριστικά γνωρίσματα από τα αρχικά σύνολα. Οι οδηγοί περιέχουν τις βελτιστοποιήσεις, τα πρόσθετα χαρακτηριστικά γνωρίσματα και μερικές ακόμα βελτιώσεις που μπορούν να τους κάνουν να αποδίδουν καλυτέρα από τους κανονικούς οδηγούς, το οποίο φαίνεται συχνά στις συγκριτικές μετρήσεις επιδόσεων. Ο omega το κάνει αυτό το χόμπι στον ελεύθερο χρόνο του, δεδομένου ότι έχει μια προσωπική ζωή και μια εργασία ημέρας, έτσι δεν θα έπρεπε να περιμένουν να είναι πάντα στην ώρα του .

Σχόλια: Ο OmegaDrive έχει Πολύ σεβασμό, έχει επίσης υποστήριξη από την ATI. Οι οδηγοί του αποδεικνύονται άριστοι, για την καλύτερη ποιότητα και την απόδοση .Τις περισσότερες φορές η απόδοση αυξάνεται σε σχέση με τους official catalyst . O Omega προσθέτει συχνά τις βελτιώσεις και τις ενημερωμένες εφαρμογές. Αυτοί είναι οι καλύτερα βελτιστοποιημένοι οδηγοί ATI.

NGO / TC Drivers

Site: http://www.newgenerationorder.org/ / http://www.tcmagazine.info/

Creator: REGENERATION

Description: Από το 1998 παίζαμε Counter-Strike σε lan. Με την επανάσταση που έφερε η ati αποφασίσαμε να αγοράσουμε hight end προϊόντα από αυτήν . Έτσι έκανα και εγώ και οι υπόλοιποι από την clan μου . Δυστυχώς όμως το 90% από εμάς είχαμε προβλήματα μετά το frame rate στο Counter-Strike . Έτσι αποφασίσαμε κάτι να Κάνουμε με τους επισήμους οδηγούς της ati . Κάτι παρόμοιο κάναμε και με τους οδηγούς της nvidia . Ξεκινήσαμε λοιπόν να τους Modαρουμε αφού το frame rate στο Counter-Strike είναι σχεδόν το παν . Ρεστάραμε δουλέψαμε αρκετά σκληρά για να επιτύχουμε σημαντικές βελτιώσεις . Βρήκαμε ότι οι παλιοί OpenGL drivers είναι πολλά υποσχόμενοι . Έτσι βασιστήκαμε πάνω σε αυτούς και τα tweaks που τους κάναμε . Όλα αυτά στην αρχή ήταν μονό σε προσωπικό επίπεδο μέσα στην clan. Μετά από μετρικούς μήνες δημοσιεύσαμε την δουλειά μας στο forum του steam αφού πολλά ακόμα άτομα είχαν παρόμοια προβλήματα . Δεν είχαμε κανένα σκοπό να ανταγωνιστούμε με τους omega & dna drivers . Μέσα σε άλγους όμως μήνες οι NGO οδηγοί έγιναν διάσημοι και οι οπαδοί των οδηγών ζήτησαν περισσότερα πράγματα όπως soft mods και διαφορά αλλά πράγματα . Υστέρα από συνεννόηση με κάποιους φίλους που μας παρείχαν ότι χρειαζόμασταν . Περί «Άδειες και αντιγραφές» όλα είναι φήμες ψεύτικες . Δεν αντιγράψαμε κανένα δεν κλέψαμε τίποτα . Αυτό είναι πολύ εύκολο να εξακριβωθεί με το να κοιτάξει κανείς τα INF’s αρχεία που είναι διαφορετικά από άλλους modded catalysts . Ο δικός μας στόχος ήταν να επιτύχουμε σταθερά frames για τους εαυτούς μας και δεν έχουμε χρόνο να μπλέξουμε σε αυτό το θέμα … Για το θέμα του soft mod της χ800, δεν ήμουν εγώ αυτός που δούλεψε πάνω σε αυτό αλλά ένας φίλος ο οποίος έκανε όλη την δουλειά και μου έδωσε εμένα τους οδηγούς για beta testing . Aλλα δεν μπορούσα να βρω πολλούς X800 beta testers και μερικά άτομα από Γαλλία το έκλεψαν και πιθανότατα και αλλά δικά μας tweaks . Αδιαφορούμε επειδή εμείς είμαστε απλά Counter-Strike players που θέλουμε να παίζουμε με σταθερά frame rates .

Σχόλια : Είναι ο κανονικός ati οδηγός με κάποια προσθετά ini/inf modifications για εγκατάσταση του παλιού openGL driver που πολύ απλά δουλεύει καλυτέρα σε παλιά Games όπως το CounterStirke . Επίσης στον παλιό οδηγό opengl έχουν γίνει κάποιες μετατροπές για να λυθούν κάποια Bugs που είχε όπως το 16bit bug . Σε γενικές γραμμές δεν είναι κακοί οδηγοί αλλά όχι τίποτα σπουδαίο . Για εσάς που έχετε πλέον πολύ καλά μηχάνημα δεν είναι αναγκαίο να τρέχετε αυτούς τους παλιούς οδηγούς αφού πλέον τα περισσότερα FPS πλέον τρέχουν στο όριο τους .

Αποσπάσματα απο δηλώσεις από τους δημιουργούς NGO

Πρόσφατα είχαμε πολύ λίγο χρόνο για να δουλέψουμε επάνω στην επόμενη κυκλοφορία των οδηγών . Εμείς σαν στόχο είχαμε να modαρουμε τους OpenGL οδηγούς για να δουλεύουν στα όρια τους . Όμως η δουλειά μας πλέον είναι άχρηστη αφού πλέον κυκλοφορούν πολλοί Modded catalyst . Αποφασίσαμε να διακόψουμε την εργασία πάνω στους no οδηγούς και να βοηθήσουμε τον Omega στην δουλειά του αφού ανακαλύψαμε ότι είναι πολύ πιο έμπειρος και επαγγελματίας στον χώρο (Επίσης και ένα πολύ καλό παιδί). Με την βοηθείας μας και την δουλειά του Omega μπορούμε να πιέσουμε την απόδοση την σταθερότητα σε επίπεδα recor και θέλουμε να σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε τους omega . Αγαπητέ φίλε counter-Strike players and OpenGL gamers ο Omega έχει ενσωματώσει special OpenGL driver μονό για εσένα για αυτό τρέχα να τους πάρεις .

Όμως σε ανύποπτο χρόνο το site tech connect έκανε προσφορά στους δημιουργούς των ngo να συνεχίσουν να βγάζουν οδηγούς κάτω από το δικό του όνομα αλλά και την χορηγία . Με αυτόν τον τρόπο οι no οδηγοί αναβιώνουν με πολύ καλά αποτελέσματα αφού πλέον το κίνητρο είναι μεγαλύτερο αφού αν δεν κάνω λάθος είναι οι μοναδικοί οδηγοί με χορηγό

UniAN Drivers

Site: http://www.atimania.com/unian/ & http://atipower.com/

Creator: Luciferl and Asura (e-mail: LuCiFeRL@msn.com, nayeri@chol.com) (Korea)

Description: Οι άνθρωποι από το Atimania and Atipower.com ένωσαν τις δυνάμεις τους για αυτούς τους οδηγούς . Η UniAn που σημαίνει Unified Asura-Neutral, είναι οδηγοί που βγαίνουν από την μίξη μεταξύ Luciferl δημιουργό των Neutral Catalyst, και Asura, δημιουργό των Asura Catalyst . UniAN Catalyst είναι κομμάτι των "Unified Asura-Neutral Catalyst" project από την ομάδα Team UniAN και των unified Asura and Neutral. Ένα μεγάλο πακέτο αφού περιέχει Drivers, Control panel, WDM capture driver, hydra vision, atitool, ati tray, radclocker and softmods.

Σχόλια : Αυτοί οι οδηγοί λύνουν πολλά προβλήματα σε Games . H απόδοση είναι καλή αλλά όχι τίποτα συνταρακτικό . Πιο πολύ μου άρεσε ο Installer αφού μου αρέσουν τα anime και είναι ωραίο να βλέπεις κάτι διαφορετικό . Μην φοβάστε ότι επειδή είναι κορεατικοί δεν θα καταλαβαίνετε τίποτα αφού περιέχεται και η αγγλική γλωσσά .

Forsage

Site: http://www.hardwarelab.ru

Creator: hardwarelab.ru

Description: Αυτοί οι οδηγοί σχεδιαστήκαν να έχουν πολύ μικρό μέγεθος . Είναι εντυπωσιακό ότι οι κανονικοί οδηγοί έχουν μέγεθος 20++ mb μέγεθος Αυτοί έχουν 5 mb μέγεθος . Είναι φτιαγμένοι για Άγγλους και Ρώσους , Κυρίως κάνουν forcing overdrive με 9600XT cards . Χρησιμοποιείστε τους με δικό σας ρίσκο . Βελτιώνει κατά πολύ το αποτέλεσμα σε 3D . Περιέχουν Επίσης softmods και fireGL mods . Σημαντικό είναι ότι Αυτοί οι οδηγοί υποστηρίζουν και win me και είναι σπουδαίο εάν σκεφτεί κανείς ότι η ati παραμελεί τους οδηγούς για win 98 , me

Σχόλια : Αυτοί οι οδηγοί είναι παρά πολύ γρήγοροι αλλά Κυρίως μονό σε 3DMark σε επίπεδο games απλά είναι καλοί . Επίσης χρειάζεστε λεξικό για να διαβάσετε το readme που είναι στα ρωσικά για να καταλάβετε τους οδηγίες εγκατάστασης . η οποία είναι χειροκίνητη μέσω του add and remove hardware στον πίνακα ελέγχου . Εάν θέλετε υψηλά 3D mark scores και μικρό download Αυτοί οι οδηγοί είναι για εσάς .

DNA Drivers

Site: http://www.dna-drivers.nl/

Creator: KillerSneak

Description: Περιέχουν tweaks και διαφορά αλλά για καλύτερη βελτίωση σε παιχνίδια

Comments: Προσωπικά προτείνω να μη χρησιμοποιήσετε αυτούς τους οδηγούς .Άλλοι τα πάνε καλά με αυτούς και Άλλοι είναι της γνώμης ότι δεν ξέρει τι του γίνεται του δημιουργού . Συνήθως οι οδηγοί είναι πολύ κακοί . Έγινε πολύ άσχημο ξεκίνημα αφού αρχικά ο KillerSneak έκλεβε τους omega . Τώρα λέγεται ότι τα tweaks είναι δικά του και δεν κλέβει πια κώδικα από τους omega .

Όσοι κοιτάξετε το original άρθρο θα δείτε ότι έχω παραλείψει την μετάφραση ενός μεγάλου κομματιού που λείπει εδώ διότι ο συγγραφείς αρχίζει ένα ξέφρενο κράξιμο στον KillerSneak , που πιστεύω ότι μέσα σε αυτό λέει και παραλογισμούς . Αυτό που Κυρίως μένει στο άρθρο για τους dna είναι ότι πολύ ασταθείς σαν οδηγοί . Τα υπόλοιπα δεν χρειάζεται να τα πω . Ίσως να έχει και δίκιο αλλά αυτά νομίζω έχουν μείνει στο παρελθόν παρόλο αυτά το παρακάτω Link επιβεβαιώνει την κακή αρχή για τους dna

http://www.driverheaven.net/articles/omegadna/ might shed more light on thiungs.

Spirit Drivers / Evolution

Creator: knyz

Description: Performance tweaks για direct3d και openGl και ένα καρό εφαρμογές όπως Atitraytool - Atitool - Radlinker - Rivaturner - Radclocker - R3DTWeaker . Φαίνεται ότι είναι από τους top οδηγούς . Σε εκδόσεις πριν από τους cat 4.7 ενσωμάτωνε και διαφορά registry tweaks που όμως να απέσυρε σε νεότερες εκδόσεις . Προτείνω να τους δοκιμάσετε αφού φαίνονται να πηγαίνουν αρκετά καλά στα benchmarks . Για την ιστορία να πούμε ότι ο knyz είχε αναφέρει πως μέχρι το τέλος του χρόνου 2004 δεν θα είχε internet και δεν θα μπορούσε να συνεχίζει να βγάζει οδηγούς παρόλο αυτά τον έχει πάρει το μάτι μου σε διαφορά fora .

Website: RadeonOnTheRoof | Spirit Drivers

Anzak

Creator: Anzak

Aυτοι οι οδηγοι ειναι πολυ καινουργιοι και σχεδον κανεις δεν εχει ιδεα τι γινεται με αυτους . Μεχρι και κατηγορια εγινε για αντιγραφη των DNA . Ποιος ξερει ? 2-3 ατομα σε διαφορα forums ειπαν καλα λογια . Την αξια τους θα την δειξει μονο ο χρονος .

Website: http://www.valancestudios.com

thanks outlaw . απλα επειδη σε οσους αρχιζουν τωρα να γνωριζουν τους modded catalyst τους φαινονται πολλα τα set . αυτο ισως τους βοηθησει αρκετα και να τους γνωρισουν καλυτερα και να διαλεξουν

Καταπληκτικη δουλεια... Παλι καλα που υπαρχουν οι τυπαδες που ψαχνουν καποια πραγματα για τα pc τους... Ετσι ειναι βοηθεια για ολους μας... καλη συνεχεια...

• 2 months later...

Συγχαρητήρια tefra , προφανώς ασχολήσε υπερβολικά με το αντικείμενο για να έχεις βρεί τοσο πράγμα ,έριξα μια ματια και στο site και ειναι επίσης πολυ καλό με μπολικο υλικο...μονο που δέν μας είπες ποιον μας συστήνεις εσύ να βάλουμε?εσυ π,χ, ποιόν έχεις ΄τωρα? (η καρτα μου είναι giga X600 pro)

τι στο καλο "αντικειμενικος" :098: ειμαι .

Τεσπα εαν και φαινεται πανω κατω τι προτιμαω εγω (το καταλαβαινεις απο την μεταφραση λολ) Προσωπικα χρησιμοποιω omega τα τελευταια 3+ χρονια και σε ati και σε nvidia . Δεν ξερω οι οδηγοι του οταν τους πρωτοεβαλα με ειχαν εντυπωσιασει με την ποιοτητα τους και ποσο ανωτεροι ηταν σε σχεση με τους official . Φαντασου τωρα οτι οι official κατασκευαστες οδηγων χρησιμοποιουν τα tweaks του για αυτο τωρα τελευταια στα benches δεν βλεπεις μεγαλες διαφορες . Ομως εχω παραμεινει πιστος στον omega . Στο κατω κατω ο Omega ειναι ο πατερας των modded drivers . Εχει την πιο πολυ εμπειρια απο ολους ολοι στην αρχη τον αντιγραψαν για να ξεκινησουν

τωρα βεβαια εκτιμω και αλλους οδηγους οπως οι unian .

Btw εχω στα πλανα να κανω ενα μεγαλο review αλλα θελω να το κανω σε μια εκδοση cat που θα βγαλουν ολοι καποιο set .

*Offtopic ειμαι πηγμενος :026: για αυτο και η καθυστεριση στην απαντηση

• 2 months later...

Εγω παλι, μολις δοκιμασα τους Omega, αρχισαν τα προβληματα μου. Εφτασα σε απελπιστικη κατασταση(νομιζα πως εκαψα την καρτα). Αφου εκανε συνεχεια reset.Και ειχα διαφορα αλλα... Μετα δεν επαιζε το pro evolution soccer(με εβγαζε συνεχεια εξω).

Και δεν εκανα ο/c!!!

Οταν εβαλα τους κανονικους, τα προβληματα ελαχιστοποιηθηκαν και επαιζαν ολα τα παιχνιδια.

Μακαρι να μην τους εβαζα ποτε!!!

δυστυχως ο Omega το πηγαινει για συνταξη απο δω και περα οι οδηγοι του θα βγαινουν σπανια . Ουτε εμενα οι τελευταιες του δουλειες μου αρεσαν . Εως και σημερα που βγηκαν οι catalyst 5,6 χρησιμοποιουσα φαντασου τους omega 4,12 (old time classic) . Παντως οι τελευταιοι catalyst αν και ακομα δεν τους εχω ριξει full test με Games μονο benchmarks δειχνουν να εχουν γερο boost . Εγω θα ανυπομονω για τους dhzeropoint ati 5,6 ( καλα θα κανετε να τους περιμενετε και εσεις αφου θα κανουν bamm εαν συνεχισουν την πολυ καλη δουλεια που εκαναν με τους 5,4 public preview)

Πλεον μπορω να πω με ασφαλεια οτι υπαρχουν περισσοτερα απο 2-3 αξιολογα groups περα του omega που σιγουρα θα σκισουν

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.