Jump to content

Ποσα watt καιει σε idle ?

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εχω τον υπολογιστη πολλες φορες πολλες μερες αναμμενο (leech-αρω απο το ιντερνετ- ποτε δεν ειναι αρκετο :096: ) και απλα εχω την απορια ποσο καιει ο υπολογιστης. Ειχα κοιταξει σε καποια site που υπολογιζαν τι UPS πρεπει να παρεις συμφωνα με το τι εχεις, αλλα εχει υπολογιζουν μονο το maximum που μπορει να καιει ο υπολογιστης την δεδομενη στιγμη. Σε idle ποσο θα καιει? (Μιλαμε για κλειστη οθονη, τα μονα που θα δουλευουν ειναι ο επεξεργαστης,η μαμα, τα 3 ανεμιστηρακια,το μοντεμ. Τα cd-dvd-rw οταν δεν δουλευουν, καινε καθολου ρευμα? Αμελητεο?)

• 2 weeks later...

Τι να σου πω σε εμενα το "πανελακι" που έχει το τροφοδοτικό της Thermaltake μου λέει πως καεί περίπου 115 Watt σε κατάσταση αναμονή τώρα τι να σου πω για τα αλλα δεν ξέρω!!!!

Και εγώ δεν νομίζω να τραβάει πάνω απο 150-180W κρίνοντας από αυτά που μου λέει το πρόγραμμα του UPS και υποθέτοντας ότι το καταλαβαίνω σωστά. 50% load με την 19'' CRT LG αναμένη, για ένα UPS που θεωρητικά υποστηρίζει σύστημα μέχρι 360W.

σε ενα p4 2800@3600 1.6v, 1giga ram, 3 sata hd, fx5900, 3 cd/dvd, sblive, router modem και L20 τρομπα =265 idle και 100% 2 clients f@h=340 (ολα αυτα με 400βαττ psu) ξεχασα και ενα 17 μονιτορ crt (oxi tft που συμφωνα με το φυλαδιο του θελει 100βαττ)

και εγω υπολογιζω γυρω στα 30 βατ μεγιστα με ενα 400αρακι που εχω βαλει...αυτη ειναι η καλυτερη λυση,καθολου φιλικη προς τη δεη αλλα φιλικη για εμας!!

• 2 weeks later...
Ρε παιδιά πχ το δικό μου καεί 130Watt!!!Αυτά τα καεί στο sec στο λεπτό στην ώρα???

Το Watt είναι μονάδα μέτρησης Ισχύος, δηλαδή παραγόμενη ενέργεια ανά μονάδα χρόνου... Δεν τίθεται λοιπόν ζήτημα χρονικού προσδιορισμού.

Λίγο πιο αναλυτικά

1Watt = 1 Joule / 1 sec

(1Joule = 1 N · 1 m = 1 newton · 1 metre)

(1Joule = 1 C · 1 V = 1 coulomb · 1 volt)

Aν αναρωτιέσαι για το κόστος χρήσης του υπολογιστή σε ευρώ δες πόσο χρεώνει την KW*h η ΔΕΗ και πολλαπλασίασε τη θεωρητική ισχύ του υπολογιστή σου σε κατάσταση idle με το χρόνο χρήσης του για να σχηματίσεις μια εικόνα.

@ Bigfoot : αν θες να μαθεις ποσο ειναι αυτο, σκεψου πως στην ΔΕΗ πληρωνεις τις κιλοβατωρες. Δηλαδη αν καις 130Watt, αυτο σε μια ωρα ειναι 130Wh = 130 βατωρες. Δηλαδη σε 7,7 ωρες πληρωνεις μια κιλοβατωρα (δεν θυμαμαι ποσο κανει μια κιλοβατωρα παντως)

Ανά ώρα είναι...

Μια KW = 1000 Watt.

100 watt light bulb = 10 hours of use to equal one kilo watt-hour.

100 watts x 10 hours = 1000 watts or one kWh

One plug in electric heater rated at 1000 watts = 1 hour of use equals one kilo watt-hour.

1000 watts x 1 hour = 1000 watts or one kWh

Greek, ξέχασες να αναφέρεις και τον συντελεστή ισχύος (cosφ) , για να μπορούμε να υπολογίζουμε την συνολική κατανάλωση και από την φαινόμενη ισχύ ή την άεργο ισχύ (πλάκα κάνω :111: )

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.