Jump to content

s-ata Maxtor(200 GB) ή Seagate(200 GB)

Recommended Posts

Τι να επιλεξω απο τους 2? Απο οτι διαβασα και σε αλλα ποστ, ο seagate ειναι λιγο πιο ησυχος και εχει και 5 χρονια εγγυηση (εναντι 3 του Maxtor?). Επισης τι διαφορα εχει ο seagate με το ncq (ο καινουργιος?)?Εχουν μεγαλη διαφορα με τον προηγουμενο? Κατεβηκα σημερα να αγορασω εναν, αλλα ειχε γινει καποιο λαθος και δεν τον ειχαν φερει (απο μαγαζι στη στουρναρα) και ειπα να περιμενω. Εχετε κατι να προτεινετε? :064:

O Seagate είναι καλύτερος ποιοτικά αλλά και από άποψη ταχύτητας. Ο Maxtor 16mb δεν έχει μεγάλη διαφορά με τον 8MB, ίσως και καθόλου αν διαβάσεις δοκιμές στο δίκτυο.

Με λίγα λόγια Seagate.

Όσο για τους Maxtor σειράς 9 που ανέφεραν μερικοί (80 και 120GΒ) καμμία σχέση βέβαια. Είναι παρωχημένοι πια και αρκετά πιο αργοί.

Θα το σκεφτομουν για 250 maxtor βρε παιδια, αλλα αποτι ειδα κανει 234€ αυτος, ενω ο 200-αρης ο seagate κανει 125 €. Μιλαμε για 109 ευρω διαφορα για 50 γιγα (και +8 mb buffer). Γιαυτο και ρωτησα που ειναι αυτο που λεει ο jumex για 20-25 ευρω παραπανω (αν ειναι κατι που μου διαφευγει). Για εμενα που δεν θελω να δωσω τοσα λεφτα, ασφαλως και δε συμφερει.

Και κατι αλλο εν τελει, το καινουργιο μοντελο seagate με NCQ και 8 ms εχει μεγαλη διαφορα απο τον οριτζιναλ? Αξιζει δηλαδη να τον περιμενω οταν τον φερουν τα μαγαζα ή δεν εχει και καμμια ιδιαιτερη διαφορα (γιατι τον βιαζομαι σχετικα,ειμαι full στον παλιο και δεν παει αλλο να γραφω dvd,κατι πρεπει να κανω)

Νομιζω οτι οι Maxtor αξιζει παραπανω απο εναν Seagate,αρα λοιπον σου προτεινω Maxtor εχω δυο και ειναι εκπληκτικοι ουτε καν ζεσταινονται οσο μερικοι WD που ψηνεις και αβγο επανω τους!

3) Κάνει σημαντικά λιγότερο θόρυβο (γκρ-γκρ) από τον maxtor.

Οι Maxtor εχουν acoustic managment και ετσι μπορεις να το ρυμθισεις αν θες να ακουγεται και κατα ποσο (φυσικα επειρεαζει λιγο την αποδοση αν το εχεις στο εντελως αθορηβο):)

Εμενα το αντιθετο....

Στον maxtor ψηνεις οτι θες...

Αντιθετα οι WD ειναι πολυ πιο κρυοι..

Ειναι και με το μοντελο.Ο 120αρις μου ειναι ποιο κρυος απο τον 40αρι :D

To θεμα ειναι οτι και ετσι δεν εχει γινει κανενα προβλημα απο θερμοκρασιες στον δισκο σε αντιθεση με καποιους WD που σε μεγαλες θερμοκρασιες ψοφανε.

Το γκρ γκρ του Maxtor φτιάχνει και το έχουμε ξανασυζητήσει εδώ.

Το κυριότερο είναι να μην τύχεις σε κακό κομμάτι, όποιον και να πάρεις μικρές οι διαφορές.

Αν το κοιτάξεις από οικονομικής απόψεως οι 200άριδες (κυρίως οι Maxtor) είναι best buy μιας και έχουν το φτηνότερο Gb ανά €υρώ…

Εγώ πάλι θα σου έλεγα να ρίξεις και μια ματιά στους Hitachi 250άρι (e-shop)….!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.