yanni Δεκέμβριος 18, 2004 #21 Δεκέμβριος 18, 2004 η ALBATRON KX18DS PRO 2 δεν διαθετει soundstorm, αλλά ΑLC650... Μην κοιτάς τα codecs. Τα codecs είναι για να παράγουν τον ήχο και υπάρχουν παντού. Ακόμα και πάνω σε μια ξεχωριστή κάρτα ήχου θα βρεις. Η Pro2 διαθέτει μια χαρά Soundstorm. Άλλωστε και πάνω στην ASUS το ALC650 θα βρεις. Η διαφορά του έχω και δεν έχω Soundstorm είναι το ποιος επεξεργάζεται βασικά τον ήχο ( + κάποιες άλλες λεπτομέριες ). Αν υπάρχει Soundstrorm τότε η επεξεργασία του ήχου γίνεται από το hardware της NVidia, αν δεν υπάρχει τότε γίνεται από την cpu με χρήση software. Στην παρακάτω φωτογραφία, από το NVidia NVMixer, η απόδειξη ότι η Albatron διαθέτει Soundstorm ( αλλιώς σιγά μην έλεγα αντίο στην ASUS ).
CmoS Δεκέμβριος 18, 2004 #22 Δεκέμβριος 18, 2004 ααα εσυ λες το midi κουτι ε?http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=15&Nav_Section_Id=15&Catalog_Id=1&Product_Id=75120&Merchant_Id=1&sts_cid=3αν ειναι να παρεις chieftec κουτι θα παρεις αυτο,που παει μαζι με psu(360w).πολυ καλο.Right;)Eπεισης αν σε ενδιαφερει καποια χαρακτηριστικα του ALC650Διαυλος επικοινωνιας AC'97 v2.2DAC 18bit/48kHzS/PDIF 48kHzEAX v1.0, 2.0Αποκωδ. Dolby Digital Οχι.
yanni Δεκέμβριος 18, 2004 #23 Δεκέμβριος 18, 2004 Από την στιγμή που υπάρχει Soundstorm το ALC απλά "φτιάχνει" τον ήχο. Δεν ξέρω πως να το πω και καλύτερα. Όλα επιφανειακά τα ξέρουμε τελικά...Μόνο αν τώρα φορτώσεις τον driver της Realtek και όχι αυτόν της NVidia για τον ήχο σε ενδιαφέρουν άμεσα τα χαρακτηριστικά του ALC.
sofos1442169074 Δεκέμβριος 18, 2004 Author #24 Δεκέμβριος 18, 2004 ποσο λιγα ξερω..οκ,νομιζω κατι καταλαβα,αν και ειναι τοσα πολλα που καπου ,εγω προσωπικα, χανω την μπαλα.. παραθετω τα links με τις 2 μητρικες και οποιος εχει ορεξη ας ριξει μια ματια να μου πει ποια μοιαζει πιο πληρης,που υπερτερει η καθεμια (για να το θεσω αλλιως..)http://uk.asus.com/products/mb/socketa/a7n8x-e-d/overview.htmhttp://www.albatron.com.tw/english/it/mb/specification.asp?pro_id=116#thanks,για τη βοηθεια παιδες! :023:
CmoS Δεκέμβριος 18, 2004 #25 Δεκέμβριος 18, 2004 Από την στιγμή που υπάρχει Soundstorm το ALC απλά "φτιάχνει" τον ήχο. Δεν ξέρω πως να το πω και καλύτερα. Όλα επιφανειακά τα ξέρουμε τελικά...Μόνο αν τώρα φορτώσεις τον driver της Realtek και όχι αυτόν της NVidia για τον ήχο σε ενδιαφέρουν άμεσα τα χαρακτηριστικά του ALC.Μα το λογικο δεν ειναι να βαλεις του Realtek ετσι ωστε να εκμεταλευτεις τις δυνατοτητες που εχει ?
yanni Δεκέμβριος 18, 2004 #26 Δεκέμβριος 18, 2004 Nope. Διότι τότε λογικά χάνεις τα extra του Soundstorm. Αν κάνω λάθος τότε η ερώτηση είναι γιατί οι κατασκευαστές ξεχνάνε τους οδηγούς της Realtek και γιατί όλοι δίνουν τους οδηγούς της NVidia?Τώρα εσύ έχεις Chaintech με NF3 το οποίο δεν διαθέτει Soundstorm. Οπότε λογικό είναι η Chaintech να προτείνει τον οδηγό της Realtek. Αλλά και αυτόν της NVidia Να βάλεις δεν θα έχεις προβλήματα. Ήχο θα πάρεις.Υ.Γ. Η Chaintech πάντως είναι μια πονεμένη ιστορία.Για να προλάβει όλους τους άλλους κατασκευαστές η εν λόγο εταιρία αγνοεί πολλές φορές βασικά ατού ενός chipset και στην θέση αυτόν των ατού ( π.χ. στην περίπτωση του NForce2 Soundstorm, dual lan,.... ) γεμίζει την μητρική με ένα κάρο extra chips. Έτσι π.χ. η πρώτη Chaintech που διέθετε το MCP-T με λίγα λόγια το Soundstorm, δεν το χρησιμοποιούσε!!! Αλλά στην θέση του έκανε πλήρη χρήση ενός chip της C-Media. το σωστό θα ήταν να χρησιμοποιεί το Soundstorm για την επεξεργασία του ήχου και το C-Media απλά να βγάζει στις εξόδους το αποτέλεσμα. Τίποτα άλλο.
yanni Δεκέμβριος 18, 2004 #27 Δεκέμβριος 18, 2004 παραθετω τα links με τις 2 μητρικες και οποιος εχει ορεξη ας ριξει μια ματια να μου πει ποια μοιαζει πιο πληρης,που υπερτερει η καθεμια (για να το θεσω αλλιως..)Εγώ θα σου προτείνω αυτό που προτείνω πάντα. Κατέβασε τα manuals. Εκεί δεν υπάρχει χώρος για marketing και ψέματα. Εκεί θα διαβάσεις την αλήθεια για τις μητρικές.
sofos1442169074 Δεκέμβριος 19, 2004 Author #28 Δεκέμβριος 19, 2004 αυτο ακριβως εκανα φιλε john_dr.ειναι αληθεια οτι μετα απο το σχετικο ψαξιμο σε reviews,σχετικα posts καθως και το ξεφυλλισμα (μαλλον το scrolling..) των manuals των παραπανω μητρικων,η ASUS μου γενικα δινει την εντυπωση ενος πολυ ποιοτικου και πληρους πακετου.ο εξοπλισμος της μαλλον αφηνει λιγο πισω την ALBATRON, αν και η τελευταια φαινεται να εχει μεγαλυτερα περιθωρια για o/c,αλλα μαλλον είναι το μοναδικό πλεονεκτημα που έχει να επιδειξει απεναντι στην προταση της ASUS.ασε που το manual της ASUS ειναι περιγραφικότατο,πραγμα σημαντικο για μενα μιας και ειναι η 1η φορα που θα στησω ενα pc εντελως απο το μηδεν.. :017:
yanni Δεκέμβριος 19, 2004 #30 Δεκέμβριος 19, 2004 Καλα σκεφτοσουνα σοβαρα για Albatron?? Ντροπη!! Σταύρο! Όταν δεν ξέρουν δεν μιλάνε!!!! Είναι πολύ καλή η Albatron. Αυτή έχω τώρα και είναι στα ίδια επίπεδα με την ASUS. Η κάθε μια έχει τα υπέρ και τα κατά της. ο εξοπλισμος της μαλλον αφηνει λιγο πισω την ALBATRON, αν και η τελευταια φαινεται να εχει μεγαλυτερα περιθωρια για o/c Ο εξοπλισμός είναι χαλαρά αρτιότερος στην ASUS από ότι στην Albatron. Δεν τίθεται θέμα. Όσον αφορά το overclocking αν εννοείς τις επιλογές στο BIOS μην ανησυχείς. Αν δεν κάνω λάθος υπάρχουν και για την Deluxe–E modded BIOSes που ξεκλειδώνουν επιλογές όπως π.χ. το voltage στο chipset. Εγώ για την κλασική Deluxe, όχι την –Ε, είχα βρει. EDIT Αχά. Μόλις είδα ότι μιλάμε για διαφορετική Albatron... Ωωωωωωραίααααα.....!!!! Εγώ έχω αυτήν: http://www.albatron.com.tw/english/it/mb/specification.asp?pro_id=69 η οποία είναι ποιο πλήρης. Και έχεις δίκιο. Η συγκεκριμμένη είναι κουτσουρεμένη έκδοση αυτής που έχω εγώ και δεν διαθέτει Soundstorm. Οπότε την Albatron μόνο και μόνο για αυτό, ξέχνα την. Τους παλιοτσιγγούνιδες. Βγάλανε το Soundstorm....
spresv Δεκέμβριος 19, 2004 #31 Δεκέμβριος 19, 2004 Αν δεν κάνω λάθος υπάρχουν και για την Deluxe–E modded BIOSes που ξεκλειδώνουν επιλογές όπως π.χ. το voltage στο chipset. Εγώ για την κλασική Deluxe, όχι την –Ε, είχα βρει.ΠΟΥ ΠΟΥ ΠΟΥ??? :003: Οπότε την Albatron μόνο και μόνο για αυτό, ξέχνα την. Τους παλιοτσιγγούνιδες. Βγάλανε το Soundstorm....Ειδες? Παλι στα λογια μου ερχεσαι! :080: :080:
yanni Δεκέμβριος 19, 2004 #32 Δεκέμβριος 19, 2004 ΠΟΥ ΠΟΥ ΠΟΥ??? :003: Να φέρω δισκετούλα στην συνάντηση?Ειδες? Παλι στα λογια μου ερχεσαι! :080: :080:Δεν είχα προσέξει ότι το Πλαίσιο απέσυρε τις κλασικές KX18D ProII και έφερε τις KX18DS ProII. Κρίμα. Η πλάκα είναι ότι δεν έχουν αλλάξει την φωτογραφία. Η φωτογραφία είναι από την KX18D ProII.
spresv Δεκέμβριος 19, 2004 #33 Δεκέμβριος 19, 2004 Να φέρω δισκετούλα στην συνάντηση?Αν μπορεις δωσε λινκ... :038: :038:
sofos1442169074 Δεκέμβριος 19, 2004 Author #34 Δεκέμβριος 19, 2004 EDIT Αχά. Μόλις είδα ότι μιλάμε για διαφορετική Albatron...Ωωωωωωραίααααα.....!!!! Εγώ έχω αυτήν:http://www.albatron.com.tw/english/it/mb/specification.asp?pro_id=69η οποία είναι ποιο πλήρης. Και έχεις δίκιο. ............., ξέχνα την. Τους παλιοτσιγγούνιδες. Βγάλανε το Soundstorm.... :071: οταν μου ειπες οτι τελικα διαθετει soundstorm τα ειδα ολα,γιατι ειχα κοιταξει 10 φορες τα specs και δεν εβλεπα να το αναφερει ΠΟΥΘΕΝΑ.αλλα μου αραδιασες ολα εκεινα περι codecs(αν και ηταν χρησιμα τελικα να καταλαβω 2-3 πραγματακια.. :023: ) και με επεισες.ειπα και εγω,αφου ο "παλιος" εχει την ιδια μητρικη κατι θα ξερει παραπάνω..
yanni Δεκέμβριος 19, 2004 #35 Δεκέμβριος 19, 2004 Ναι sorry... Δεν είχα πάρει πρέφα ότι είχε αλλάξει η μητρική. Βασικά δεν είχα πάρει πρέφα ότι υπήρχαν 2 με παρόμοιους κωδικούς.Και αυτή που έχω βέβαια το ALC έχει. Απλά το ALC εδώ, δηλαδή στην KX18D Pro2 είναι ο κλητήρας. Στην KX18DS Pro2 είναι ο δήμαρχος!!!Βασικά αν δεν διαθέτει η μητρική το MCP-T δεν υπάρχει και Soundstorm με μόνη εξαίρεση την Chaintech που μπορεί να διαθέτει το MCP-T, αλλά και πάλι να μην είναι Soundstorm...
sofos1442169074 Δεκέμβριος 20, 2004 Author #36 Δεκέμβριος 20, 2004 καλά, η chaintech είναι από ..άλλο ανέκδοτο..
Kerveros Δεκέμβριος 20, 2004 #37 Δεκέμβριος 20, 2004 Ναι sorry... Δεν είχα πάρει πρέφα ότι είχε αλλάξει η μητρική. Βασικά δεν είχα πάρει πρέφα ότι υπήρχαν 2 με παρόμοιους κωδικούς.Και αυτή που έχω βέβαια το ALC έχει. Απλά το ALC εδώ, δηλαδή στην KX18D Pro2 είναι ο κλητήρας. Στην KX18DS Pro2 είναι ο δήμαρχος!!!Βασικά αν δεν διαθέτει η μητρική το MCP-T δεν υπάρχει και Soundstorm με μόνη εξαίρεση την Chaintech που μπορεί να διαθέτει το MCP-T, αλλά και πάλι να μην είναι Soundstorm...Η DS δε φοράει το MCP-T, αλλά έχει 2nd Marvell Gbits LAN! Eπίσης φοράει το nForce2 MCP RAID της ΝV για 0+1RAID, και όχι το sil3112 της Silicon Image.
Kerveros Δεκέμβριος 20, 2004 #38 Δεκέμβριος 20, 2004 Ρίξε μια ματιά στον πίνακα για να δεις συνοπτικά τις διαφορές των δυο υλοποιήσεων.
Kerveros Δεκέμβριος 20, 2004 #39 Δεκέμβριος 20, 2004 Όποιος έχει χρόνο να διαθέσει μπορεί να βρει περισσότερες πληροφορίες εδώ:http://www.technoyard.com/hardware/motherboards/KX18DSProII/page_1.htmlhttp://www.noticias3d.com/articulos/200410/albatron_kx18ds/9.asp
sofos1442169074 Δεκέμβριος 20, 2004 Author #40 Δεκέμβριος 20, 2004 asus:NVIDIA nForce2 MCP-T-2 x UltraDMA 133/100/66/33Silicon Image Sil 3112A RAID Controller:-2 x Serial ATA-RAID 0, RAID1kai albatron (η DS):nVIDIA nForce2 MCP RAID2 Serial ATA150 Channels, Serial ATA RAID 0,1,0+1επειδη για SATA,δεν γνωριζω τι παιζει..αν θελετε καντε μου λιανα τις παραπάνω διαφορες..ειναι αληθεια οτι ακομα το sata δεν προσφερει καποια σημαντικη βελτιωση της αποδοσης του συστηματος?αν και η τιμη των δισκων ειναι παραπλησια ,οποτε...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.