DarthMoul Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2004 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2004 Στήθηκε. Τώρα πρέπει να στήσω windows (μπλιάχ) :079: και fedora x86-64 core :031: 32μπιτοι πυρήνες με 64 bit extentions rulez :114: Πάω να συνεχίσω :024:
sakattack1442169065 Δεκέμβριος 16, 2004 #2 Δεκέμβριος 16, 2004 Με γεια :023:σε τι μητρικη? δειξε καμμια φωτο , πες κανα λογακι για δυνατοτητες, BIOS, κλπΑπο δω μεσα ζητημα ειναι αν θα δει ποτε κανεις μας dual Opteron μητρικηουτε καν απλη 940, πολυ αμφιβαλωκαμμια επιλογη για λιγουλακι oveclocking δεν εχει? :003: να ανεβασεις αυτο το 1600 δωσε και το stepping των μικρων σου :040:
DarthMoul Δεκέμβριος 16, 2004 Author #3 Δεκέμβριος 16, 2004 Ευχαριστώ sakattack. Το cd των windows χτύπησε. Γλύτωσα το installation τουλάχιστον για σήμερα :026: Λοιπόν κοίταξε. Μαζί με ΦΠΑ κόστισε 1140 ευρώ με ΦΠΑ. Μητρική Tyan K8W με AMD chipset και corsair DDR400 ECC registered μνήμες 2 χ 512. Αν πήγαινα σε φτηνότερη μητρική και μνήμες θα ερχόταν γύρω στα 940 ευρώ. Ένας FX55 θα μου ερχόταν ακριβότερα και θα απέδιδε κάπου στο 20% λιγότερο, με δεδομένο ότι εγώ τρέχω πάρα πολύ linux που κανει multithreading κατά κόρον. Τώρα με dual opteron εκμεταλλεύομαι και το hypetstransport και πιάνω πόρτα και για τα dualcores που θα ξεκινήσουν από 940. Νομιζω πως έκανα την πιο συνετή επιλογή ώστε να κρατήσω και αυτήν την μητρική για 4 χρόνια όπως κράτησα και την προηγούμενη, και έτσι κατεβάζω το TCO (συνολικό κόστος ιδιοκτησίας της μηχανής) στο ελάχιστο δυνατό. Εσείς θα αργήσετε να δείτε 940 γιατί χάνετε χρήματα χωρίς λόγο υπολογίζοντας το value for money και όχι το TCO. Αναβαθίζετε συχνά με κέρδος το πολύ 10% , χωρίς να έχετε εξασφαλίσει από πριν το software που θα αξιοποιήσει την μηχανή σας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα όσοι βιάστηκαν να πάνε σε 754 πριν ενάμιση χρόνο. Ακόμα και το 939 είναι επισφαλής επιλογή. Αν δεν σηκώσει διπύρηνο, σε 6 μήνες είναι ξεπερασμένο. Η AMD δεν κρατάει τυχαία τις τιμές της χαμηλότερα από την Intel. Η φτήνια τρώει τον παρά. Χρησιμοποιήστε τις γνώσεις σας, την ενημέρωση που σας δίνει το φόρουμ και τις συνθήκες της αγοράς και θα βγαίνεται κερδισμένοι τουλάχιστον σε χρήμα. Ακόμα και αν έχετε super pi 2-3 δευτερόλεπτα χαμηλότερα από κάποιον άλλο δεν τρέχει και τίποτα. Χώρια που αν το super-pi γίνει κάποτε opensource και τα τζιμάνια το βελτιστοποιήσουν για τις μηχανές τους, θα γελάσει ο κάθε πικραμένος.
sakattack1442169065 Δεκέμβριος 16, 2004 #4 Δεκέμβριος 16, 2004 συμφωνουμε, απλα εγω (και ισως οι περισσοτεροι) τρεχουμε Windows, κανα παιχνιδι, καμμια αντιγραφη DVD, επεξεργασια βιντεο, οποτε μας βολευει ενας δυνατος value for money επεξεργαστης.το TCO παλι, εξαρταται απο μια συνετη επιλογη που θα κρατησει πολυ, ας ειναι και ενας μονός δυνατος value for money επεξεργαστηςπχ κι εγω τα κρατησα για 2 και 1.5 χρονια, χαρη στους φτηνους AthlonXP αλλαξα αρκετες cpu με ελαχιστη εξτρα επιβαρυνση, και τολμω να πω οτι ξοδευοντας πολυ λιγοτερα ειχα πολυ καλυτερο συστημα απο μια αρχικη ακριβη αγορα που θα κρατουσα για 4 χρονια οπως εσυ.και θα μπορουσα να κρατησω τον Barton 2500+ πολυ περισσοτερο αλλα με ετρωγε η αλλαγη :003:ξεφευγουμε ομως,το βασικο ειναι οτι πιστευω οτι καναμε ολοι τη σωστη επιλογη, ο καθενας για τις αναγκες του, που δεν γινεται να ειναι οι ιδιες.Δωσε λοιπον κι εσυ μια αναλυτικη παρουσιαση του συστηματος σου με μπολικες φωτο και info και screenshots , να χαρουμε κι εμεις μαζι σου :003:
Orthodox Δεκέμβριος 16, 2004 #5 Δεκέμβριος 16, 2004 Μπράβο Darth καλορίζικο, άντε και στα δικά μας…. :003: Η μητρική είναι η thunder ή η tiger??
ckdiablo555 Δεκέμβριος 16, 2004 #6 Δεκέμβριος 16, 2004 Μπραβο και απο εμενα με τη σειρα μου θα ηθελα να σου ευχηθω τα καλυτερα,και βαλε ετσι και αλλες εικονιτσες να χαρουμε και εμεις λιγο που δεν "αρεσκομαστε" σε μια TCO αγορα(παντως δεν εχεις αδικο)!
DarthMoul Δεκέμβριος 16, 2004 Author #7 Δεκέμβριος 16, 2004 Μπραβο και απο εμενα με τη σειρα μου θα ηθελα να σου ευχηθω τα καλυτερα,και βαλε ετσι και αλλες εικονιτσες να χαρουμε και εμεις λιγο που δεν "αρεσκομαστε" σε μια TCO αγορα(παντως δεν εχεις αδικο)! Η ευκολότερη TCO αγορά που μπορεί να κάνει κανείς είναι ένας Mac. Σε pc με τα υπάρχοντα δεδομένα, νομίζω πως έκανα ότι καλύτερο μου επέτρεπαν τα οικονομικά μου. @Orthodox: Το m/b δεν γράφει ούτε thunder ούτε tiger. Γράφει K8W S2875. Παιδιά θα αργήσουν λιγάκι οι εικόνες και οι δοκιμές. Αυτή την στιγμή δεν έχω καθόλου windows, και είμαι με 32 bit linux tuned για P3 με 440BX. Σχεδον τα πάντα χτυπάνε. Μόλις το στρώσω θα κάνουμε όσες δοκιμές θέλετε. Μέσα στο σαββατοκύριακο ελπίζω. Multithreaded benchmarks για windows υπάρχουν να τεστάτουμε και το Hypertransport; Τι προτείνεται;
Orthodox Δεκέμβριος 17, 2004 #8 Δεκέμβριος 17, 2004 Η Tiger είναι. Όντως αυτή και η Msi K8T Master είναι best buy…!!!
SLN Δεκέμβριος 17, 2004 #9 Δεκέμβριος 17, 2004 H K8Tmaster ειναι με το κ8τ800. Νομιζω το 8131/8151 που φορανε οι 2 εκδοσεις της Tyan K8W ειναι καλυτερη επιλογη. Δεν ξερω τι κανει η MSI με το 8131 (k8d master)Με γεια και καλοδουλευτο...
Orthodox Δεκέμβριος 17, 2004 #10 Δεκέμβριος 17, 2004 Ναι η Msi K8T Master2-FAR έχει το K8T800. Η Tiger όμως έχει το 8151 (AGP) & 8111 (I/O Hub). To 8131 (PCI-X) το έχει μόνο η Thunder αλλά κάνει και τα τριπλάσια ευρώ…
DarthMoul Δεκέμβριος 17, 2004 Author #11 Δεκέμβριος 17, 2004 Έκανα κάποιες μετρήσεις με super-pi, sandra και metabench. Δυστυχώς κανένα δεν κάνει multithreading, οπότε μετράμε μόνο την μία CPU. Η κάρτα μου είναι Radeon 9200 με 128 MB μνήμη και οι μνήμες DDR400 ECC. Όλα αυτά από windows. Αν θέλετε να μετρήσουμε κάτι άλλο από windows να το πείτε σύντομα γιατί σε λίγες μέρες η partition θα γίνει unconditional format :082:
sakattack1442169065 Δεκέμβριος 17, 2004 #12 Δεκέμβριος 17, 2004 για κανε κανενα winRAR καποιο μεγαλο αρχειο , πχ κανενα windows SPAν και εσυ αποκλειεται να εχεις winXP και αντε εμεις να βρουμε αλλα :003:
DarthMoul Δεκέμβριος 17, 2004 Author #13 Δεκέμβριος 17, 2004 για κανε κανενα winRAR καποιο μεγαλο αρχειο , πχ κανενα windows SPAν και εσυ αποκλειεται να εχεις winXP και αντε εμεις να βρουμε αλλα :003:Και πως θα το μετρήσω; Το taskmanager δείχνει ότι θέλει. Ειδικά στα SMP.Όταν θα βάλω linux θα μετρήσουμε κανένα bzip2. Θα το βάλουμε να κάνει maximum compression σε κανένα αρχείο μισό giga και να το φέρει στα 10-12 mega. Αλλά και πάλι δεν θα έχουμε μέτρο σύγκρισης.
sakattack1442169065 Δεκέμβριος 17, 2004 #14 Δεκέμβριος 17, 2004 νομιζω εχει μια επιλογη να σταματησει σε ενα συγκεκριμενο ποσοστο % οποτε παιρνεις screenshotεγω παλι καθομουν απο πανω και παταγα ενα PrtScn 1-2 sec πριν τελειωσει :003:αμα δε βαριεσαι καντο
DarthMoul Δεκέμβριος 17, 2004 Author #15 Δεκέμβριος 17, 2004 νομιζω εχει μια επιλογη να σταματησει σε ενα συγκεκριμενο ποσοστο % οποτε παιρνεις screenshotεγω παλι καθομουν απο πανω και παταγα ενα PrtScn 1-2 sec πριν τελειωσει :003:αμα δε βαριεσαι καντοΤο ζήτημα είναι πως θα μετρήσουμε. Έχει δικό του χρονόμετρο το winrar;Το rar 3.4 υπάρχει και για linux. Μας κάνει;
sakattack1442169065 Δεκέμβριος 17, 2004 #16 Δεκέμβριος 17, 2004 Ναι εχει. Δες ενα παλιο απο ΑthlonXP oταν ηθελα να δειξω πως πραγματικες εφαρμογες ωφελουνται απο τα timmings και το DC, ασχετα με το τι ελεγαν τα Sandra κλπ χαζοbenches
DarthMoul Δεκέμβριος 17, 2004 Author #17 Δεκέμβριος 17, 2004 Οκ. Έκανα best compression το SP4 των w2k. Είναι 134 Megabytes.
yanni Δεκέμβριος 18, 2004 #18 Δεκέμβριος 18, 2004 Με γειες....!!! Καλορίζικο!Καλά τώρα benchmarks τέτοιου συστήματος μόνο μέσα από Linux και μόνο εφαρμογές multithreaded. Και αν κάποιος θέλει τόσο πολύ να συγκρίνει το δικό του με αυτό ας βάλει Linux έστω και προσωρινά να δει τι πιάνει το συστηματάκι του. Κατά τα άλλα οι Opterons, FX είναι κατά κάποιο τρόπο, οπότε περίπου ξέρουμε τι θα δούμε.
DarthMoul Δεκέμβριος 18, 2004 Author #19 Δεκέμβριος 18, 2004 Με γειες....!!! Καλορίζικο! Καλά τώρα benchmarks τέτοιου συστήματος μόνο μέσα από Linux και μόνο εφαρμογές multithreaded. Και αν κάποιος θέλει τόσο πολύ να συγκρίνει το δικό του με αυτό ας βάλει Linux έστω και προσωρινά να δει τι πιάνει το συστηματάκι του. Κατά τα άλλα οι Opterons, FX είναι κατά κάποιο τρόπο, οπότε περίπου ξέρουμε τι θα δούμε. FX σε χαμηλότερη συχνότητα. Κανονικά πρέπει να το συγκρίνεις με άλλο SMP σύστημα. Όσον αφορα τα benches και ειδικά τα Sandra είναι της σφαλιάρας. Ειδικά το database που έχει για να κάνεις σύγκριση με άλλα συστήματα. Όλο το βράδυ προσπαθούσα να περάσω την FPU ενός Itanium 2 στο 1 GHz κόντρα και στους δύο Opterons μαζί και δεν τα κατάφερα. Εξάντλησα όλο μου το οπλοστάσιο και τις γνώσεις. Ακόμα και 3DNow κώδικα έγραψα και πάλι έβγαινε 15% μπροστά. Κοίτα πιο πάνω το Sandra τι δίνει. ΥΓ. Αν θέλεις να το συγκρίνεις με άλλα SMP συστήματα κοίταξε εδώ: http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=3992
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.