spresv Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2004 Ημαρτον παλι...Μου εφερε προχτες ενα παιδι το δισκο του ο οποιος ξαφνικα σταματησε να δουλευει, να δουμε τι γινεται. Τον ποσθετω λοιπον στο πισι μαζι με τον δικο μου 40ρη. Οταν τον πρωτοεβαλα τον εβλεπαν τα παντα αλλα στο my computer δεν φενοταν πουθενα. Τεσπα, ηθελε και το παιδι, αποφασισα να του κανω ενα φορματακι. Το Partition magic ομως ειχε αλλη αποψη καιδεν ανοιξε καν. Δεν πολυασχοληθηκα και εβγαλα το δισκο απο το συστημα μου, με προοπτικη να τον ξαναβαλω καποια στιγμη.Αφου πηρα την αποφαση σημερα, τον ξαναβαζω πανω. Με οποιο συνδυασμο jumper αφου περναγε και το lilo δεν μπορουσε να μπει για κανενα λογο windows, ενω απο το bios τους εβλεπε primary + slave κανονικοτατα και οπως θα επρεπε να ειναι. Τεσπα αφου ψιλοβαρεθηκα, τον ξαναβγαλα απο το συστημα. Απο τοτε και στο εξης,μετο που ανοιγω το pc, σκαλψνει στην post οθονη της asus. Αν πατησω tab, περναει την post screen αλλα σκαλωνει στην αμεσως επομενη, και ουτε bios μπαινει ουτε Awardflash (απο περιεργεια για να δω αν ανταποκρινεται) ουτε πουθενα. Εχω κανει απειρα clear cmos και αυτο το χαβα του.Συγγνωμη για το μακροσκελες thread αλλα μου χουνε γινει τα νευρα μανταλακια που λεει και η princess...Το συστημα ειναιAsus A7N8X-E DlxAmd xp 2400+ @ 11x200 με 1.775WD 40Gb JB (Ο δικος μου με το λειτουργικο)WD 40Gb EB (του παιδιου) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rommel Δεκέμβριος 16, 2004 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2004 Το επαθαν και δυο φιλοι αυτο την προηγουμενη εβδομαδα,και οι δυο κατεβαζαν απο emule και εφαγαν φρικη :017: Το εφτιαξαν ΜΟΝΟ με low format και τιποτε αλλο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Δεκέμβριος 16, 2004 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2004 Τραβηγμενη απο τα μαλλια πιθανοτητα. Ιος στο... bios??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
CmoS Δεκέμβριος 16, 2004 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2004 Εγω του ειπα να τα ξαναβαλει ολα προσεκτικα μπας και κουνισε τπτ καταλαθος κ....Εμενα αυτο παντως το εκανε ενας p3 οταν του εβαλα 120αρι δισκο(υποστηριζε μεχρι 80GB...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
CmoS Δεκέμβριος 16, 2004 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2004 Τραβηγμενη απο τα μαλλια πιθανοτητα. Ιος στο... bios??? Μπααα δε νομιζω.... Με τπτ δλδ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
spresv Δεκέμβριος 16, 2004 Author #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2004 Το επαθαν και δυο φιλοι αυτο την προηγουμενη εβδομαδα,και οι δυο κατεβαζαν απο emule και εφαγαν φρικη :017: Το εφτιαξαν ΜΟΝΟ με low format και τιποτε αλλο...Δεν μπαινει καν bios, και ουτε εχω αλλο πισι να τον βαλω και να τον φορμαρω. Plus εκανα φορματ πριν απο 3 βδομαδες και δεν εχω καμια ορεξη.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
spresv Δεκέμβριος 16, 2004 Author #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2004 Τραβηγμενη απο τα μαλλια πιθανοτητα. Ιος στο... bios???Ααααχχ αλι και τρισαλι...απαντησε ο Σολωνας....τωρα φτανεις και περισσευεις για να καουν μονες τους και οι 2 επομενες μου μητρικες... :003: :003: Λες να την πολυμετρησω να δω τι θα γινει??????? :082: :082: Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Δεκέμβριος 16, 2004 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2004 Μπααα δε νομιζω....Με τπτ δλδ... Βασικα δεν εχω δει ποτε υπολογιστη να κολλαει ιο σε bios για να ξερω τι συμπτωματα εχει... Το ειπα επειδη γραφει οτι δεν κανει ουτε clear cmos τιποτα, ουτε μπαινει σε bios. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CmoS Δεκέμβριος 16, 2004 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2004 Το ειπα επειδη γραφει οτι δεν κανει ουτε clear cmos τιποτα, ουτε μπαινει σε bios.clear κανει απλα δε χρησιμευει.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Δεκέμβριος 16, 2004 #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2004 Ααααχχ αλι και τρισαλι...απαντησε ο Σολωνας....τωρα φτανεις και περισσευεις για να καουν μονες τους και οι 2 επομενες μου μητρικες... :003: :003: Λες να την πολυμετρησω να δω τι θα γινει??????? :082: :082:Οχι ρε μην ανησυχεις.Δεν εχω μιλησει με τον αδερφο σου σημερα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rommel Δεκέμβριος 16, 2004 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2004 Δεν μπαινει καν bios, και ουτε εχω αλλο πισι να τον βαλω και να τον φορμαρω. Plus εκανα φορματ πριν απο 3 βδομαδες και δεν εχω καμια ορεξη....Ουτε αυτοι εμπαιναν...δισκετουλα και Low format... Link to comment Share on other sites More sharing options...
soler1442169065 Δεκέμβριος 16, 2004 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2004 Α ρε Σταυρο τι τραβας και συ.....πηγες να κανεις ενα καλο...και να τι επαθες...Εμενα παντως κατι δεν μαρεσει κατα bios μερια....Τεσπα ελπιζω να λυσεις γρηγορα το προβλημα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Δεκέμβριος 16, 2004 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2004 Δοκιμάζεις αν είναι να ξαναφλάσάρεις το BIOS.... Αλλά και αυτό ψιλοεπικίνδυνο είναι στην κατάσταση που είναι η μητρική σου.Μην κολλήσει η διαδικασία τίποτα στην μέση και πάει αδιάβαστη η μητρική.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamenoss Δεκέμβριος 16, 2004 #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2004 αν βγαλεις την μπαταρια θελει δεν θελει θα κανει clear cmos.μου εκανε και μενα κατι τετοια κουλα .τωρα αν δεν δουλεψει τι να πω Link to comment Share on other sites More sharing options...
spresv Δεκέμβριος 16, 2004 Author #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2004 αν βγαλεις την μπαταρια θελει δεν θελει θα κανει clear cmos.μου εκανε και μενα κατι τετοια κουλα .τωρα αν δεν δουλεψει τι να πωΒρε κανει clear cmos. φενεται γιατι οταν ξαναπαει να μπουταρει τον βλεπει σαν 1800+ αντι για 2205 (η πραγματικη του συχνοτητα) που τον εβλεπε πριν. Απλα δεν δειχνει να εχει καποιο αποτελεσμα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakattack1442169065 Δεκέμβριος 16, 2004 #16 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2004 βγαλε δισκους και cd και δες αν δουλευει το BIOSαν οχι, βαλε το φλοπυ και βαλε μεσα μια δισκετα με AWDFLASH και BIOS bin μπας και κανει αυτοματο flash Link to comment Share on other sites More sharing options...
spresv Δεκέμβριος 16, 2004 Author #17 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2004 βγαλε δισκους και cd και δες αν δουλευει το BIOSαν οχι, βαλε το φλοπυ και βαλε μεσα μια δισκετα με AWDFLASH και BIOS bin μπας και κανει αυτοματο flashΓια να το κανω αυτο πρεπει να εχω και ενα 2ο floppy. Ελα ντε που το λαπτοπ δεν εχει!!!Τωρα μολις γυρισα και παω να τα βγαλω ολα και να δοκιμασω ετσι... :089: :089: :089: Link to comment Share on other sites More sharing options...
spresv Δεκέμβριος 16, 2004 Author #18 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2004 Παπαλα...Η θα κολλαει στην Post screen και θα μενει εκει, η αν παταω tab απο την αρχη, περναει την post screen και ολως παραδοξως κανει κανονικα memory counting και μου λεει οτι οι μνημες ειναι σε dual chanell@166 (που πριν δεν το κανε) αλλα μεχρι εκει... Απο κει και περα σταματαει να ανταποκρινεται, η καποιες φορες, χανοντουσαν ψηφια η γραμματα στην οθονη και εμφανιζονταν κατι ασχετα....Ζωη σε μας...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greek Δεκέμβριος 16, 2004 #19 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2004 Κοίτα , επειδή η Asus είναι πολύ επιλεκτικές με τις μνήμες μπορεί το πρόβλημα να είναι σε αυτές. Δοκίμασε να βάλεις άλλες μνήμες στο σύστημα αν δεν το έχεις κάνει . Και σε μένα μια φορά αποφάσισε ένα πρωί ότι οι μνήμες δεν της έκαναν και έκανε περίπου τα ίδια συμπτώματα. Τα ίδια ακριβώς συμπτώματα έκανε σε μια άλλη άσχετη μητρική για Ρ4 όπου καταλάθος η μια μνημη ήταν 100 αντί 133 όπότε έιτε κόλλαγε στο boot είτε αν το περναγε να έβγαζε κάποιος περίεργους χαρακτήρες στην πορεία πριν τα windows με απότέλεσμα να κολάει εκεί.Μόλις την έβγαλα όλα καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Δεκέμβριος 17, 2004 #20 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 17, 2004 Βασικά στην δικιά μου ASUS η υποδοχή για τις μνήμες δίπλα στο socket της cpu ήταν ψιλοπροβληματική. Δεν ξέρω αν παίζει κάτι τέτοιο γενικότερα και όχι μόνο σε αυτή που είχα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.