yanni Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2004 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2004 Μια απλή(?) απορία.Τελικά όλες οι μητρικές για Α64 θα υποστηρίζουν και dual cores ή θα πρέπει να είναι προσεκτικός ο εκάστοτε αγοραστής ( χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα είναι και 100% σίγουρος ).Κοίταγα το παρακάτω άρθρο από το InquirerAMD readies price cuts, new chipsκαι βασικά κόλλησα σε μία φράση:On the technical side, chipsets that support Rev D CPUs will support dual core CPUs as well - expected now in the third quarter. Rev CG chipsets and boards don't support dual chips, while Rev D is essential for the X52 Opterons.Λέτε να επαναληφθεί το φαινόμενο Prescott ( αυτή η μητρική είναι Prescott ready, αυτή δεν είναι ) με τα dual cores της AMD αλλά ίσως σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι νομίζαμε?Ένα τελευταίο σχόλιο είναι ότι οι επόμενοι Opterons με βάση το άρθρο θα είναι στα 2.5GHz και όχι στα 2.6GHz ( 2.5GHz>>PowerPC(?) ) όπως θα περίμενα οπότε μάλλον και η AMD χτύπησε τοίχο τελικά.
SLN Δεκέμβριος 16, 2004 #2 Δεκέμβριος 16, 2004 Ψψψψτ φιλαρακο...CHIPSETS that support.... και οχι SOCKETS/mobos that support... Δεν ξερω αν ισχυει αυτο που λες και γενικευεται στην περιπτωση αλλα για μενα ειναι ξεκαθαρη φραση. Το αν το nforce4 για παραδειγμα υποστηριζει dual core δεν σημαινει οτι π.χ. η μητρικη MSI k8N neo 4 θα υποστηριζει τετοιους επεξεργαστες. Απλα η MSI θα μπορεσει να βγαλει μητρικη για υποστηριξη διπλων πυρηνων με το ιδιο chipset. Με τους prescott ειχε γινει πανικος με τις μητρικες οχι λογω chipset/socket αλλα γιατι ηθελαν καλυτερο power cirquit. Γιαυτο και οι μητρικες που υποστηριζουν prescott ειναι "τουμπανιασμενες" σε mosfet και πυκνωτες. ΑΒΙΤ ΜΑΧ3, Ρ4Ρ800-Ε κλπ
yanni Δεκέμβριος 16, 2004 Author #3 Δεκέμβριος 16, 2004 Ψψψψτ ΟΚ. Και ψψψψτ την ξέρω την λεπτομέρια για τους ψψψψτ Prescott. Τέλος να σε ρωτήσω γιατί ψψψψτ ξεκινάς τα posts με ψψψψτ? Κατά τα άλλα εγκο ντεν ξέρω απο Α64.... Για CG A64 κάτι έχω ακούσει. Αλλά για CG chipsets δεν, ...οπότε ρωτάω. Αν και εδω μάλλον σαν CG chipsets εννοεί αυτά που υποστηρίζουν χαλαρά το CG stepping? ( μπερδεύτηκα? ) Υ.Γ.
sakattack1442169065 Δεκέμβριος 16, 2004 #4 Δεκέμβριος 16, 2004 .... Για CG A64 κάτι έχω ακούσει. Αλλά για CG chipsets δεν, ...οπότε ρωτάω. Αν και εδω μάλλον σαν CG chipsets εννοεί αυτά που υποστηρίζουν χαλαρά το CG stepping? ( μπερδεύτηκα? )προφανως κι αυτος δεν ξερει τι λεει.δεν υπαρχουν CG και D chipsets.C0 ηταν το 1ο και CG ειναι το 2ο (και τελευταιο) stepping των 130nm Α64 και D0 ειναι οι 90nm (Winchester)τα τσιπσετς δεν αλλαξαν καθολου για να υποστηριξουν τα νεα steppings. Το πολυ να χρειαστηκε νεος BIOS για τις μητρικεςεμπλεξε τα μπουτια του εδω το Inquirer :101: :033:
DarthMoul Δεκέμβριος 16, 2004 #5 Δεκέμβριος 16, 2004 Η μοναδική υπόσχεση που έχει δώσει η AMD για τα dualcores είναι πως θα πάνε σε socket 940 με μοναδική απαίτηση ένα bios upgrade. Για τον τοίχο τα έλεγα πριν 6 μήνες. Βαριέμαι να ψάχνω τα posts γιατί έχω λιγάκι δουλίτσα τώρα. Και να ξέρεις πως η Intel περιμένει στην γωνία. Ρίχνει τις τιμές στους Itanium συνέχεια και τώρα πια τρέχουν και x86 κώδικα. Πήρε και άλλους 200 μηχανικούς από την HP για αυτήν την δουλειά πριν 2-3 μέρες.
SLN Δεκέμβριος 17, 2004 #6 Δεκέμβριος 17, 2004 Ψψψψτ ΟΚ.Και ψψψψτ την ξέρω την λεπτομέρια για τους ψψψψτ Prescott.Τέλος να σε ρωτήσω γιατί ψψψψτ ξεκινάς τα posts με ψψψψτ?Ειναι εμπιστευτικες οι πληροφοριες ρε!!Μιλαω χαμηλοφωνα μην γινουμε βουκινο...Προτιμας να αρχιζω τα ποστια μου σαν "ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΓΙΑΝΝΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ.... ΛΟΙΠΟΝ ΑΚΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ...."
yanni Δεκέμβριος 17, 2004 Author #7 Δεκέμβριος 17, 2004 εμπλεξε τα μπουτια του εδω το Inquirer :101: :033:Μάλλον ο γράφων είχε μεγάλη εμπειρία από Intel και τόση από A64 όση και εγώ....Darth δεν χρειάζεται. Το θυμόμαστε που μας το έλεγες και πάνω κάτω το περιμέναμε και εμείς.
yanni Δεκέμβριος 17, 2004 Author #8 Δεκέμβριος 17, 2004 "ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΓΙΑΝΝΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ.... ΛΟΙΠΟΝ ΑΚΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ...." Τι να ακούσω τώρα βρε!!! Με ξεκούφανες με την αγριοφωνάρα σου!!!! Πω πω.... βουίζει το κεφάλι μου. :048:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.