arj Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2004 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2004 Την παθαμε τη ζημια Χριστουγενιατικα. Μεγαλη μπουκια φαε μεγαλο λογο μη λες λεει η γιαγια μου και εχει δικιο. Πανω που ειπα οτι δεν θα αγορασω τιποτα για το pc αυτα τα Χριστουγεννα (ειχα ψηφισει αναλογα και στο poll) εγινε η ζημια. Χτες που επαιζα nfs ξαφνικα κολλαει το μηχανημα παταω το restart και απο τοτε δεν ξανανοιξε. Δοκιμασα οτι ειχα διαθεσιμο καρτα γραφικων και μνημη δηλαδη εκανα και αρκετα ρεσετ το βιος αλλα τιποτα. Το αφησα μαλιστα και 20 ωρες περιπου με την μπαταρια εκτος αλλα τζιφος η υποθεση. Σε εξοδα θα μπω Χριστουγενιατικα. Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι το εξης : Εχω δυο 40ρηδες σε raid 0 και μεσα εχω καποια λιγα αρχεια που θελω πχ. save απο παιχνιδια. Αν χρειαστει να αλλαξω μητρικη θα κοιταξω να παρω μια με ide raid (σιγα μη βρω!) αλλα τα δεδομενα μου θα σωθουνε ή οταν θα παω να φτιαξω το raid θα τα σβησει ολα αμεσως?Επισης αν ειναι να αλλαξω επεξεργαστη παω υποχρεοτικα σε σεμπρον. Ποιον να προτιμησω?Αν πρεπει να αλλαξω και τα δυο τοτε κλαφτα Χαραλαμπε.......
Greek Δεκέμβριος 13, 2004 #2 Δεκέμβριος 13, 2004 Το πιο πιθανό είναι ότι βαζοντάς στα σε νέο controller θα κάνει format και θα τα χάσεις όλα.Καλύτερα μην κάνεις raid στην αρχή και να σώσεις τα δεδομένα και μετά κάνε ότι θες.
soler1442169065 Δεκέμβριος 13, 2004 #3 Δεκέμβριος 13, 2004 Τα φανακια δεν ξεκινανε? Αν οχι μαλλον μητρικη...αν και cpu ειναι πιθανον...Χμ ναι...θα χασεις τα δεδομενα...αλλα ισως αν ειναι μονο cpu...να κανεις πρωτα ενα καλο back up...
arj Δεκέμβριος 13, 2004 Author #4 Δεκέμβριος 13, 2004 Τα save tou nfs με καινε περισσοτερο αλλα τεσπα θα το ξαναρχισω. @σολερ Τα φανακια ξεκινανε κανονικα οπως και οι δισκοι ακουγονται οτι δουλευουν και τα dvd αλλα απο κει και περα τιποτα.Αρχικα υποψιαστικα καρτα γραφικων γιατι εκανε αρκετες ^%$#%^ τελευταια αλλα δοκιμασε αλλη οπως ειπα και τπτ. Μακαρι να ειναι επεξεργαστης αλλιως δεν με βλεπω καλα.
soler1442169065 Δεκέμβριος 13, 2004 #5 Δεκέμβριος 13, 2004 Μαλλον cpu ειναι....αλλα οχι και σιγουρα...Δοκιμασε καναν αλλο επεξεργαστη...να δεις...
arj Δεκέμβριος 13, 2004 Author #6 Δεκέμβριος 13, 2004 Και ελεγα τον τελευταιο καιρο: Τι καλα που παει το pc. Φορματ ειχα να κανω κοντα στον χρονο ετρεχε στα 2300 επαιζε και το underground 2 χωρις προβλημα ολα καλα. Το ματιασα.....
dpresv Δεκέμβριος 13, 2004 #7 Δεκέμβριος 13, 2004 το πιό απλό πράγμα, το τροφοδοτικό το τσέκαρες? γιατί πού μου βρωμάει η δουλειά...πρώτα τσεκάρεις αυτό και μετά μητρική-επεξεργατή κτλ...καλή τύχη
sakattack1442169065 Δεκέμβριος 13, 2004 #8 Δεκέμβριος 13, 2004 Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι το εξης : Εχω δυο 40ρηδες σε raid 0 και μεσα εχω καποια λιγα αρχεια που θελω πχ. save απο παιχνιδια. Αν χρειαστει να αλλαξω μητρικη θα κοιταξω να παρω μια με ide raid (σιγα μη βρω!) αλλα τα δεδομενα μου θα σωθουνε ή οταν θα παω να φτιαξω το raid θα τα σβησει ολα αμεσως?...Αν παρεις ιδια μητρικη, ή εστω καποια με raid controller ιδιο με αυτον που ειχε η παλια σου, θα μπορεσεις να τους δεις κανονικα και να παρεις τα αρχεια σουεν αναγκη βρες ενα φιλο με καταλληλη μητρικη/controller και βαλτους εκει να τα αντιγραψεις
arj Δεκέμβριος 14, 2004 Author #10 Δεκέμβριος 14, 2004 Σκεφτήκατε τις μνήμες καθόλου?Οι μνημες αλλαχτηκαν χωρις ομως αποτελεσμα οπως ειπα παραπανω... :010:
emnezia Δεκέμβριος 14, 2004 #11 Δεκέμβριος 14, 2004 Δεν ξέρω αν παίζει και τίποτα Bios Corruption. Είχα πάθει κάτι αντίστοιχο με την Asus A7N8X παλιότερα. Νομίζω πως η μητρική σου έχει dual bios, αλλά ίσως να σου έχει χαλάσει το bios chip. Aν είναι θέλει hot flash
spresv Δεκέμβριος 14, 2004 #12 Δεκέμβριος 14, 2004 Και μενα μου χε κανει κατι τετοια περιεργα η gigabyte... Γι αυτο τη σουταρα...
medthom Δεκέμβριος 14, 2004 #13 Δεκέμβριος 14, 2004 αν ειχε καιει μονο η vga λογικα θα μπιπαρε κατα το boot ετσι δεν ειναι...και επειδη έχω την ιδια μητρική σχεδον το φωτακι διπλα στις μνημες αναβει?
dpresv Δεκέμβριος 14, 2004 #14 Δεκέμβριος 14, 2004 σωστή παρατήρηξη αυτή... εγώ επιμένω για τροφοδοτικό.όπως είπε ο methdom όταν χαλάσει vga-ram και η μητρική είναι καλά κάνει μπιπ. αν φλιπάρει ο επεξεργαστής (φτου κακά) δεν κάνει τίποτα από όσο ξέρω. αν βραχυκυκλώσει η μητρική, πάλι κάνει μπιπ, ακόμα και αν οι va-ram είναι οκ.
Greek Δεκέμβριος 14, 2004 #15 Δεκέμβριος 14, 2004 Ξήλωσε τα όλα και δοκίμασε να την βάλεις μπροστά.Πρέπει λογικά να κάνει μπιπ..
emnezia Δεκέμβριος 14, 2004 #16 Δεκέμβριος 14, 2004 Επίσης δοκίμασε όπως το έχεις με τα βασικά, κατά το άνοιγμα του PC - αν και μόνο αν είναι bios corruption - μήπως βάζοντας δισκέτα με bios image να την διαβάσει. (γενικά αν διαβάσει δισκέτα τότε κατά 99% είναι το bios)
arj Δεκέμβριος 14, 2004 Author #17 Δεκέμβριος 14, 2004 αν ειχε καιει μονο η vga λογικα θα μπιπαρε κατα το boot ετσι δεν ειναι...και επειδη έχω την ιδια μητρική σχεδον το φωτακι διπλα στις μνημες αναβει?Αναβει το λαμπακι αλλα δεν κανει κανενα μπιπ.Τωρα οσον αφορα το bios πιστευα χωρις να το εχω ψαξει οτι καπως θα μπορουσες να ορισεις απο ποιο bios θα μπουταρει με κανενα jumper κλπ. Αλλα δεν εχω βρει τιποτα τετοιο ρε γμτ.
arj Δεκέμβριος 14, 2004 Author #18 Δεκέμβριος 14, 2004 Επίσης δοκίμασε όπως το έχεις με τα βασικά, κατά το άνοιγμα του PC - αν και μόνο αν είναι bios corruption - μήπως βάζοντας δισκέτα με bios image να την διαβάσει. (γενικά αν διαβάσει δισκέτα τότε κατά 99% είναι το bios)Να πω την αληθεια για δισκετα δεν εχω προσεξει αλλα τα dvd δειχνει να τα διαβαζει.... Ερωτηση : Στην δισκετα να γραψω μονο το bios image και τιποτα αλλο?
TASOS Δεκέμβριος 14, 2004 #19 Δεκέμβριος 14, 2004 Δοκίμασε 3-4 φορές να μπουτάρεις με πατημένο το "Insert".
emnezia Δεκέμβριος 14, 2004 #20 Δεκέμβριος 14, 2004 Οντως δοκίμασε αυτό που λέει ο TASOS μερικές φορές πιάνειH διαδικασία με την δισκέτα όπως την βρήκα εδώ http://www.experts-exchange.com/Hardware/Q_20757871.htmlείναι:1. Make a bootable floppy disk (format A: /s)2. Add the following files: AWDFLASH.EXE, BIOSFILE.BIN and AUTOEXEC.BAT3. Add the following lines to AUTOEXEC.BAT:@ECHO OFF@AWDFLASH BIOSFILE.BIN /B /E (/B: Flash Boot Block, /E: Clear CMOS after flash)Don't know if you need /PY, but since you have BootBlock problems I guess flashing the Boot Block wouldn't be a to bad idea.Επίσης λέει κάτι για σελίδα 68 στο manual μήπως έχει οδηγίες αναλυτικότερα
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.