Jump to content

Προς επιλογη αναβαθμησης

tan7d

Recommended Posts

Παιδία σας χαιρετώ όλους. Πρώτο post στο pctechnology αλλά αρκετά παλιός στο overclocking. Λόγω λοιπόν επειδή έλειπα στα στρατα αρκετό καιρό 1 χρόνο και έχασα τη σειρά λίγο (όπως και ότι έκλεισε το παλιό και καλό pc tech) έχω μια απλή αλλά και σημαντική για μένα απορία. Λέω να κάνω μια μικρή αναβάθμιση . Έχω τώρα έναν Athlon XP 1800+@2100 (10.5 x 200) σε μια ΑΝ7 μGuru ΜΒ και σκέφτομαι να πάρω κάτι άλλο. Μόνο επεξεργαστή και γύρω στα 100 ευρω. Όμως είδα ότι ο sempron 3000+ είναι στα 2000mhz αντίθετα με τον παλιό καλό XP που ήταν στα 2200 αν δεν κάνω λάθος. Αξίζει? (μην μου πείτε για Α64 το καλοκαίρι με το καλό όταν το 939 θα έχει εδραιωθεί.) . Όταν λέω αξίζει εννοώ είναι overclockable η μάπες? Γιατί θεωρητικά είναι στην ίδια ταχύτητα με τον δικό μου (λόγω της μεγαλύτερης cache). Και όταν λέω overclockable εννοώ με την ψύχρα της μαμάς και για τουλάχιστον 2300 (μην κοιτάξετε αν ζητάω πολλά.) απλώς σκέφτομαι πόσο αξίζει μια τέτοια αλλαγή). Ευχαριστώ. Α και κάτι τελευταίο ρε παιδία κανένας Barton 3200+ παίζει πουθενά (καινούργιος πάντα ) η τίποτα?

Ξεχνα την αναβαθμιση στο σοκετΑ

οι ΧΡ καταργηθηκαν (δεν θα βρεις πουθενα Barton3200+, σε κανα μαγαζακι αν ξεμεινε)

και βγηκαν οι Sempron με PR για να κοντραρουν τους Celeron

και με τιμες στην πραξη ακριβοτερες (εφοσον οι επιδοσεις τους ειναι χαμηλοτερες απο τους παλιους ΧΡ),

ωστε να μην κοβουν πελατες απο τους Α64

Γι αυτο μην κοιτας τα PR αλλα τις συχνοτητες-cache

o sempron3000+ που κοιτας ειναι με πυρηνα Barton (512Κ L2) δηλ στην πραξη κατι σαν ΧΡ2700+ :003:

αλλα θα πρεπει να αναρωτηθεις αν αξιζει τα 120Ε οταν με τα ιδια λεφτα παιρνει κανεις Α64 2800+ ενω με 140 παιρνει Α64 3000+

ακομα κι αν δεν σκοπευεις να πας σε 754, στο λεω σαν αξια μεταπωλησης

ενταξει παντως 2200-2300 θα πηγαινει

αλλα θα ειναι και κλειδωμενος , για να πιασεις το 200FSB που εισαι τωρα θα πρεπει να πας στα 2400

Γνωμη μου, τα λεφτα δεν τα αξιζει, αστο οπως ειναι μεχρι να αλλαξεις πληρως σε Α64

αν ομως δεν σε απασχολει να "πεταξεις" τωρα 120Ε , ε ενταξει χτυπα τον :003:

Ο πολλαπλασιστης του ειναι στο 11,5(default).Οποτε ειναι ξεκλειδωτος.Μπορεις να κανεις το εξης:Ανεβαζεις τον πολλαπλασιαστη στο 11 και αυτο ηταν.Εκτως ,οπως ειπε και ο varelasj,αν ειναι κλειδωμενος

Ευχαριστω για της απαντησεις παιδια. Και εγω κατι τετοιο λεω. Βλεπεις αν παρω τωρα Α64 δεν θα εχω προοπτικες αναβαθμησεις λογο του 754. Αν παντως δεν βρω κανα παλιο XP (Barton ) η θα περιμενω λιγο η θα κανω την αναβαθμηση σε 754. Ο 2800+(Α64) πως τα παει στο overclocking?

Σχετικά με Semprons.

Ο δικός μου, ασχέτος του sig μου - απλά βαριέμαι να το αλλάζω όλη την ώρα :D, δουλεύει στα 2.088Mhz με 1.65 rock stable. Ένας άλλο που είχε πάρει ο Jimmyfox εκείνη την μέρα είχε ανάλογη συμπεριφορά.

Αλλά. Από συζητήσεις που είχαμε κάτι άλλοι 2400+ που είχε πάρει για την δουλειά του με το ζόρι πιάνανε τα 2Ghz και με αρκετό ρεύμα.

Είσαι μια χαρά για SocketA. Αν βρεις κανέναν mobile Barton σε λογική τιμή από γνωστό σου ή μέσω forum ίσως και να αξίσει κάπως. Αλλά νομίζω ότι όπως σου είπε και ο Sak

Ξέχνα την αναβάθμιση σε SocketA.

Μαλλον παντως το σκεφτομαι σοβαρα για Athlon 64. Αν ρε ****το υπηρχε ο 3200+ σε 939 δεν θα το συζυτουσα καν αλλα μονο 3500 και ενω βρισκεις αλλα παει πολλα ετσι.Απο τα 120 ευρω που ελεγα φτανω στα 400+.

Κοίτα , ο 2700+ που πήρα από το e-shop πριν κάνα μήνα πήγε χαλαρά 2200+ είτε 13x174 είτε 11χ202 χωρίς τίποτα άλλο να κάνω .

Είναι η πιο εύκολη αναβάθμιση και φθηνή που μπορείς να κάνεις αυτήν την στιγμή. Και εγώ το σκεφτόμουν για Α64 αλλά πιστεύω ότι ακόμα δεν είναι ώριμη η αγορά για κάτι τετοιο και θα περιμένω μέχρι το καλοκάιρι για αυτό. Οπότε βολέψου όπως μπορείς γιατί προβλέπονται μεγάλες αλλάγές μέσα στο νέο έτος που θα ανγκάσουν εκ των πραγμάτων σε αλλαγή (πχ pci-e , ddr2 , 939 , sli κλπ).

Κοίτα , ο 2700+ που πήρα από το e-shop πριν κάνα μήνα πήγε χαλαρά 2200+ είτε 13x174 είτε 11χ202 χωρίς τίποτα άλλο να κάνω .

Αυτό του τονίζω ποιο πάνω. Οι δύο πρώτοι που πήραμε εγώ και ο Δημήτρης πήγαιναν χαλαρά 2200. Εγώ απλά τον κρατάω χαμηλά, για την ώρα.

Οι επόμενοι όμως αποδείχτηκαν χειρώτεροι και από τον Tbread που είχα και που με το ζόρι πλησίαζε τα 2Ghz.

Δεν μπορούμε να υποθέτουμε ότι όλοι θα πάνε 2200.

αν η μητρική σου μπορεί να πάρει mobile barton και βρεις κάπου με λογική τιμή αυτό αξίζει κατά τη γνώμη μου. ιδιαίτερα αν καταφέρεις να πουλήσεις αυτόν που έχεις οπότε η διαφορά μπορεί να πέσει και κάτω από 50€. και γω ήμουν μέχρι πριν 3 μήνες περίπου με tbred 2600+ στα 2100 πρακτικά . με τον mobile έιμαι άνετα ~2500 (πάει και πιο πάνω) συν την 512 cache + το ότι είναι ξεκλέιδωτος.

αν δεν βρεις κάτι ενδιαφέρον σε mobile ψάξε καλύτερα μόνο για καλές μνήμες για το σημερινό σύστημα με προοπτική για 939 γιατί στο 939 το κέρδος στην απόδοση σε σχέση με XP είναι κυρίως από τον memory controller το ψηλό FSB και το dual channel

καλύτερα μην πας καθόλου πλέον σε 754

Βασικα την ΑΒΙΤ An7 εχω. περνει τον mobile? Και δεν μου λετε ρε παιδια γιατι τα εχω χασει λιγο. Ο mobile barton ειναι καθαρος Barton με 512 cache η τιποτα κομμενο ? Δηλαδη πχ ο 2000Mhz ΧΡ ειναι ο ιδιος με τον 2000mhz mobile (oxi PR rating ετσι αλλα καθαρα σε mhz)

Mobile λιγάκι δύσκολο να βρεις γιατί όσοι δύσκολα τον απέκτησαν (online shop κλπ κλπ) δύσκολα ή ακριβά τον πουλάνε. Αν είναι να πας σε barton ή mobile καλύτερα πούλα την μητρική σου κομπλέ με τον επεξεργαστή και άρε Α64 έστω και σε 754 και θα έχεις μικρή επιβ'αρυνση σε θέμα κόστους από ότι μόνο επεξεργαστή Mobile / Barton.

Η μόνη λύση είναι αυτή. Socket 754 ή Socket 939.

Αναβάθμιση σε SocketA δεν λέει. Από την στιγμή που είσαι και στα 2100 δεν θα κερδίσεις τίποτα το τρομερό στην πραγματικότητα.

Και πλέον στο e-shop για 939 υπάρχουν και ο 3000+ και ο 3500+ αλλά και ο 3200+.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.