sakattack1442169065 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2004 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2004 εκει που πηγα να ripαρω μια ταινια, το Pioneer 121 δουλευε μονο στα 2xκοιταω και οντως ειχε πεσει σε ΡΙΟ mode. κανω uninstall-install τον IDE controller για να ξαναμπει σε DMA (dma4 ειναι), και αρχισαν τα κουφα:στην αρχη κολλαγε στα DVD αλλα διαβαζε τα CD, μετα δεν αναγνωριζε τιποτα.Το βαζω σε αλλο PC, με 40αρα ταινια (dma2), παλι τα ιδια: μολις βαλω δισκακι μεσα κολλαει το συμπαν, δεν ανοιγει κανενα παραθυρο και κανενα προγραμμα. Οταν κανω eject, αμεσως ξεκολλανε και ανοιγουν ολα οσα ειχα πατησει.Η πλακα ειναι, οτι αν το βαλω σε PIO mode, δουλευει κανονικοτατα!αλλα βεβαια τι να το κανω αν ειναι να ριπαρει σε 2x. (ηταν και στους 13μηνες = εγγυηση γιοκ)H αλλη πλακα ειναι οτι ξαφνικα αρχισε να μου κανει κουλα και το ολοκαινουργιο Νεκ3500, κολλησε κι εκαψε 2 dvd, εβγαζε τυχαια λαθη και οταν απλως εβαζα μεσα μια ταινια...τελικα για αυτο το τελευταιο εφταιγε η 80αρα ταινια. Μολις την αλλαξα ολα οκ με το Νεκ.οχι βεβαια και για το Pioneer (που ηταν πανω στην ιδια ταινια) Αυτο με 2 αλλες ταινιες και σε αλλο pc, δεν παιζει πουθενα. Μονο σε PIO.τελικα τι εγινε? ηταν τυχαιο που χαλασαν μαζι το Pioneer και η ταινια, ή μπορει το ενα απο τα 2 χαλασε και το αλλο?και ενταξει, εχω δει DVD-ROM να χαλανε, αλλα συνηθως τα παιζουν τελειως.πρωτη φορα βλεπω ενα να σταματαει να δουλευει τελειως σε DMA mode, αλλα σε ΡΙΟ mode να λειτουργει κανονικα (προς το παρον)αβυσσος...
forwardS Δεκέμβριος 11, 2004 #2 Δεκέμβριος 11, 2004 το ίδιο ακριβώς πρόβλημα είχα με το asus. Από udma5 που θα έπρεπε να δουλεύει κανονικά μετά από μερικούς μήνες μου έβγαλε pio mode. Μετά από επανεγκατάσταση γυρναγε και πάλι σε ata100 αλλά μόλις έβαζα δισκάκι κολλούσε για λίγο όλο το pc και κατέβαινε σε pio mode. Λύση δεν κατάφερα να βρω και τελικά το σούταρα...
schumifer Δεκέμβριος 11, 2004 #3 Δεκέμβριος 11, 2004 Γυρνάνε αυτόματα σε ΡΙΟ αν υπάρχει πρόβλημα.Μπορείς μόνο να απεγκαταστήσεις από το Device Manager τη συσκευή και να κάνεις επανεκκίνηση
Hemispasm1442169066 Δεκέμβριος 13, 2004 #4 Δεκέμβριος 13, 2004 Αν εχεις δοκιμασει και σε αλλους 2 υπολογιστες και με διαφορετικα καλωδια, τοτε δε νομιζω οτι μπορεις να κανεις και πολλα αλλα πραγματα. Οντως τα ΧΡ αλλαζουν το mode σε ΡΙΟ αν υπαρχουν πολλα λαθη κατα τη μεταφορα δεδομενων.Εχεις δοκιμασει τον οδηγο σε μηχανημα με λειτουργικο κατι αλλο εκτος απο ΧΡ?
Piratis Δεκέμβριος 13, 2004 #5 Δεκέμβριος 13, 2004 τελικα τι εγινε? ηταν τυχαιο που χαλασαν μαζι το Pioneer και η ταινια, ή μπορει το ενα απο τα 2 χαλασε και το αλλο?και ενταξει, εχω δει DVD-ROM να χαλανε, αλλα συνηθως τα παιζουν τελειως.πρωτη φορα βλεπω ενα να σταματαει να δουλευει τελειως σε DMA mode, αλλα σε ΡΙΟ mode να λειτουργει κανονικα (προς το παρον)αβυσσος...εμένα πάλι το να διαλύονται σταδιακά και όχι να τα παίζουν τελείως είναι ο κανόνας. ένα asus είχε αρχίσει να γίνεται επιλεκτικό στα DVD μετά να μην διαβάζει κανένα -+R και τέλος δεν διάβαζε κανένα DVD και κατέληξε από DVD-ROM σε CD-rom. παρόμια κατάσταση σε Hitatchi. σε ένα DVD-rom με βαριά χρήση δηλαδή πολλά ριπαρίσματα και copy paste σε υψηλες ταχύτητες τους δίνω 2-3 χρόνια ζωής και θα είμαι ευχαριστημένος. στην περίπτωσή σου το ότι χάλασαν μαζί μπορεί να κρύβει κάποιο άλλο πρόβλημα του συστήματος οπότε κάνε μερικές δοκιμές όπως λέει ο Hemispasm
Piratis Δεκέμβριος 13, 2004 #9 Δεκέμβριος 13, 2004 και μπανάκι τα έκανα και spa τα πήγα και firmware τους δοκίμασα και καλώδια και άλλο σύστημα αλλά δεν..
Hemispasm1442169066 Δεκέμβριος 13, 2004 #10 Δεκέμβριος 13, 2004 Να ρωτήσω , ξεσκονίζεις καθόλου?LOL :003:Αν δεν βγαλεις ακρη δοκιμασε να καθαρισεις το φακο (στον Sak αναφερομαι)
Greek Δεκέμβριος 13, 2004 #11 Δεκέμβριος 13, 2004 Επίσης να αναφέρω ότι πολλες φορές για τιην κατάσταση αυτή είναι υπεύθυνο και το ACPM .
sakattack1442169065 Δεκέμβριος 13, 2004 Author #12 Δεκέμβριος 13, 2004 μονο ΧΡ (δεν εχει και νοημα να το ψαξω αλλου αφου αυτα δουλευεω, αλλα δυσκολο να φταιει το λειτουργικο)σκονη εχω, ή μαλλον ειχα προβλημα. Αλλα δε λυθηκε με καθαρισμα (το ελυσα, το καθαρισα, μεχρι και ηλεκτρικη σκουπα του εβαλα :003: )μαλιστα. εμενα δε μου'χε ξανατυχει. Αρα λογικο οτι τα φτυσε σε σταδια ε?ε, θα παει για DVD-playback οσο αντεχει ακομα :003:τωρα παραγγειλα lite-onΥΓ ACPM ? για ριξε φως :003:
CmoS Δεκέμβριος 13, 2004 #13 Δεκέμβριος 13, 2004 Eχεις τπτ IDE Drivers μεσα ?To nec δε τα παει καλα με αυτους (το λεει και σε ενα υποφορουμ στη nec μεσα...)Iσως να επειρεαζει και το pionner...ΠΣ ide drivers : αναφερομαι μονο σε nvidia..
sakattack1442169065 Δεκέμβριος 13, 2004 Author #14 Δεκέμβριος 13, 2004 Via Hyperion 4.55 στο ενα.nforce2 χωρις IDE στο αλλο
Einstain Δεκέμβριος 14, 2004 #15 Δεκέμβριος 14, 2004 sakattack θα σε ρωτήσω κάτι.Τι pc έχεις που σε θέλουν όλες (φαντάζομαι όμως μόνο αυτές που γνωρίζουν απο υπολογιστές)?
kostas5781442169067 Δεκέμβριος 15, 2004 #17 Δεκέμβριος 15, 2004 Ακριβώς παρόμοιο πρόβλημα είχα με ένα Plextor CD-RW 40x , μια μέρα αποφάσισε πως αν τα Windows τον βλεπουν σε DMA Mode αυτο δεν θα δουλευεί , σε PIO Mode όλα οκ. Ευτυχώς ήταν εντός εγγύησης και αντικαταστάθηκε.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.