Jump to content

Οδύσσεια για μια υδρόψυξη.

Sheik_Yerbouti

Recommended Posts

Το ξεχναμε λοιπον το αλουμινενιο, σε λιγο καιρο θα εχεις διαβρωση, χαμενος χρονος με δοκιμες λοιπον.

Mr ΚΤΜ μιας και ειμαι ασχετος απο υδροψυξη,αν και θελω να βαλω στο pc θελω να κανω μια ερωτηση!!πως οξυδωνετε το αλουμινενιο??οταν ειναι ειναι συνδεδεμενο στο αυτοκινιτο πως και δεν γινετε αυτο? :017:

Mr ΚΤΜ μιας και ειμαι ασχετος απο υδροψυξη,αν και θελω να βαλω στο pc θελω να κανω μια ερωτηση!!πως οξυδωνετε το αλουμινενιο??οταν ειναι ειναι συνδεδεμενο στο αυτοκινιτο πως και δεν γινετε αυτο? :017:

Στο δικο σου αυτοκινητο εχεις χαλκινο block???:017:

ποιο χαλκινο ρε!!αλουμινενιο εχει απλα ροταω πως και δεν οξυδωνετε εκει!!

Μαλλον δεν καταλαβες...

Τεσπα ο χαλκος διαβρωνεται οταν ειναι μαζι με αλουμινιο...

Δλδ οταν κατα την ροη νερου στο κυκλωμα του w/c..μεταφρονται ιοντα απο το αλουμινιο στον χαλκο...με αποτελεσμα την διαβρωση...

Στο αμαξι δεν υπαρχει τετοιο θεμα...

Σε οποιαδηποτε υδροψυξη υπαρχει συνδιασμος χαλκου-αλουμινιου δημιουργειται διαβρωση.

Στα αυτοκινητα, ειδικοτερα στα αγωνιστικα οπου ψαχνουν για τις απολυτες επιδοσεις και χρησιμοποιουν εξωτικα υλικα, αν χρησιμοποιηθουν μεταλα μη συμβατα μεταξυ τους, δεν τους ενδιαφερει γιατι στον επομενο αγωνα η αγωνες θα αλλαχτουν.Εκει χρησιμοποιουν και ειδικα αγωνιστικα μειγματα με προσθηκη χημικων αντι για νερο.

Επισεις οι αντλιες των αυτοκινητων ειναι πολυ ισχυρες με αποτελεσμα να μπορουν να χρησιμοποιησουν 100% παραφλου η οτιδηποτε αλλο χωρις κανενα προβλημα.

Στα αυτοκινητα του εμποριου δεν χρησιμοποιειται πια χαλκος σε ψυγειο (κατα κανονα), εχει αντικατασταθει με πλαστικο με αλουμινενια fins η ολοκληρωτικα αλουμινιο.

Στην περιπτωση την δικια μας, η ζημια θα γινει στο block που ειναι χαλκινο.

• 4 weeks later...

Μετά από κάποια προβλήματα με το ψυγείο (τρύπιο) κ πολλές ώρες εξαντλητικών τεστ :091: η υδρόψυξή μου είναι έτοιμη, στημένη κ χαίρει άκρας υγείας! Παραθέτω μερικές φωτογραφίες να δείτε το αποτέλεσμα! Όλα θα ήταν καλύτερα αν είχα μεγαλύτερο κουτί.

Έβαλα άλλο τανκ από το μπολ του παγωτού (αυτό πρέπει να είναι από φέτα), κ έβαλα μέσα την αντλία! Κάποιες μικρές αναβαθμίσεις θα γίνουν στο μέλλον. Όπως να φτιαχτεί shroud για το ψυγείο, κάποιο panel για τους ανεμιστήρες κτλ.

Χρησιμοποιώ απιονισμένο νερό γιατί πουθενά δεν βρήκα αφαλατομένο κ κάποια στιγμή θα του προσθέσω κ λίγο παραφλού. :109:

post-138-1442173925,3966_thumb.jpg

post-138-1442173925,52_thumb.jpg

post-138-1442173925,6007_thumb.jpg

post-138-1442173925,7001_thumb.jpg

post-138-1442173925,8547_thumb.jpg

Όσον αφορά τις θερμοκρασίες, εκεί ήταν η μεγαλύτερη χαρά που πήρα. Ενώ πρίν είχα περι τους 40-42C default κ έφτανε τους 52-55C σε full load και Ο/Ced, τώρα ξεκινάει με 28 και φτάνει μεχρι 30 μετά από ώρες idle, ενώ τουμπανιαμένο (1,875vcore) και full load (prime) έφτασε μέχρι 41C. Ούτε 1 βαθμό παραπάνω δεν έχει δείξει. Οι θερμοκρασίες είναι αυτές που δείχνει το πρόγραμμα της Abit (abiteq).

Σε οποιαδηποτε υδροψυξη υπαρχει συνδιασμος χαλκου-αλουμινιου δημιουργειται διαβρωση.

παιδιά, το έχετε δει να συμβαίνει αυτό? έχω μεγάλες αμφιβολίες και τυχαίνει να ξέρω αρκετά πάνω στο θέμα της ηλεκτροχημείας. αν έχετε δει μπλόκ να χαλάει πάσο...

ο χαλκός θα διαβρωθεί έτσι και αλλιώς, από το νερό, αλλά σε διάστημα πολλών ετών. αυτό που λέει ο soler δεν παίζει, να φεύγουν ιόντα από το αλουμίνιο και να πηγαίνουν στο χαλκό. το αλουμίνο δημιουργεί ένα ωραιότατο μονόστρωμα οξειδίου στην επιφάνειά του, το οποίο δεν καταλαβαίνει τίποτα. και ακόμα και να έφευγαν και να πήγαιναν στο χαλκό αυτό δεν σημαίνει τίποτα, τι θα έφτιαχναν? χαλκοαλουμίνιο?

δεν πήγα να στην πω, απλά λέω αυτό που ξέρω. για να γίνει μία κουβέντα και ίσως βγούν κάποια συμπεράσματα, που να διευκολούνουν πολύ κόσμο.

ξαναλέω ότι αν το έχετε δει να συμβαίνει πάω πάσο.

αυτό που λες θα μπορούσε να γίνει αν εφαρμοζόταν κάποιο ηλεκτρικό πεδίο μέσα στο νερό, πράγμα το οποίο δεν γίνεται.

δεν πήγα να στην πω, απλά λέω αυτό που ξέρω. για να γίνει μία κουβέντα και ίσως βγούν κάποια συμπεράσματα, που να διευκολούνουν πολύ κόσμο.

ξαναλέω ότι αν το έχετε δει να συμβαίνει πάω πάσο.

αυτό που λες θα μπορούσε να γίνει αν εφαρμοζόταν κάποιο ηλεκτρικό πεδίο μέσα στο νερό, πράγμα το οποίο δεν γίνεται.

Ναι ρε Μητσο εννοειται...

Φυσικα και χρειαζομαστε και γνωμες απο πιο ειδικους...ωστε να βγαλουμε καποια πιο σωστα συμπερασματα...

παιδιά, το έχετε δει να συμβαίνει αυτό? έχω μεγάλες αμφιβολίες και τυχαίνει να ξέρω αρκετά πάνω στο θέμα της ηλεκτροχημείας. αν έχετε δει μπλόκ να χαλάει πάσο...

Ειτε το εχεις δει να συμβαινει ειτε οχι....θα συμβει. :)

Εδω μπορεις να ενημερωθεις πληρως: Corrosion resistance

Αν ψαξεις και στον ιστο, θα βρεις και φωτογραφιες απο κατεστραμενα blocks.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.