Jump to content

Πρόβλημα με τις θύρες USB

dj Tony

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Προσπαθώ να συνδέσω τον εξωτερικό σκληρό μου στο pc του αδερφού μου και δεν τον ''διαβάζει''. Υπάρχει περίπτωση να μην είναι ενεργοποιημένες οι θύρες USB; Στο φορητό μου και αλλού συνδέεται κανονικά. Στους παλιότερους Η/Υ έχω καμιά φορά πρόβλημα, όπως τώρα.

Θεωρητικά, δεν θα έπρεπε να είχες πρόβλημα, ακόμα και usb 1.1 να ήταν θα έπρεπε να τον δει τον δίσκο...

Τι λειτουργικό έχει το pc? κάποια άλλη usb συσκευή έχεις να δοκιμάσεις? στον device manager μήπως δείχνει καμία συσκευή με θαυμαστικό/ερωτηματικό ?

Το λειτουργικό του είναι Windows. Ούτε οι άλλες συσκευές usb συνδέονται. Στον device manager δε δείχνει κάτι τέτοιο. Είναι οι θύρες απενεργοποιημένες; Αν ναι, τι μπορώ να κάνω;

Το πρόβλημα λύθηκε κατά το ήμισυ. Ήταν όντως απενεργοποιημένες και τις ενεργοποίησα μέσω του bios, όπως μου είπες RοοtΧ. Το πρόβλημα είναι πως ενώ οι θύρες τώρα λειτουργούν και διαβάζουν άλλες συσκευές για τον εξωτερικό σκληρό μου ζητά να εγκαταστήσω driver τον οποίο δε βρίσκει ο H/Y. Στο device manager υπάρχει ο σκληρός με ερωτηματικό και θαυμαστικό. Το λειτουργικό είναι windows98.

Δυστυχώς δεν έχω το κουτί μαζί μου αν και μου φαίνεται περίεργο το ότι μου ζητάει driver. Συνήθως τον διαβάζουν αμέσως. Υπάρχει τίποτα που να μπορώ να κάνω χωρίς cd(αν και δε θυμάμαι καν αν είχε αρχικά τέτοιο πράγμα);

κοιτα δες το κουτι τι μαρκα ειναι και τσεκαρε στο net να κατεβασεις drivers ... παντως με winxp +sp2 αποκλειεται να μην το εβλεπε αμεσα ..

η εστω πες τι μαρκα ειναι (οχι ο σκληρος καθεαυτος αλλα η 'συσκευασια') και σου βρισκουμε εμεις drivers ... και φυσικα να αναφερεις και το λειτουργικο ..οχι απλα windows

Αρχική απάντηση από abarth [Σήμερα, στις 12:32]

και φυσικα να αναφερεις και το λειτουργικο ..οχι απλα windows

Ειπε παραπανω οτι εχει Win 98....:hi:

Εντάξει, το πρόβλημα λύθηκε και ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια. Τελικά μπήκα στο site της Western Digital και το συγκεκριμένο μοντέλο ήθελε driver μόνο για Windows 98SE, κατέβασα τον οδηγό, τον εγκατέστησα και το διάβασε.:)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.