Jump to content

Ειναι δυνατον να μη του αρεσουν οι καλωδιοταινιες;;;

princess

Recommended Posts

Αχ βοηθεια θα κρεμαστω!!! Παω και γω ωραια και καλα να στησω το tsunami!!! (εχετε δει το tsunami μου;). Τα βαζω ολα ωραια και καλα επανω... Boot from disk failed!... Οι δυο σκληροι (ο ενας με τα λειτουργικα) αφαντοι! Εχω δυο καλωδιοταινιες παλιες (80αρες τις λενε;) η μια μακρια (απο σερβερ) για να φτανει μεχρι την καρτα... Μαυτες επαιζε τοσο καιρο και κανενα προβλημα.... Τωρα ξαφνικα δε του αρεσουνε! (ιδια μητρικη ιδια drives ιδιοι σκληροι!). Οπου εβαλα καινουργιες -οσες ειχα και βρηκα- παιζουν ολα μια χαρα! Πως γινεται ρε παιδια αυτο; Θα το κοπανησω! Δεν αλλαξα τιποτα, μονο το κουτι και το τροφοδοτικο! Ευτυχως που τουτο δω ειναι πιο κοντο και καπως βολευεται... Αλλα ξαφνικα να μη του κανουν οι ταινιες που ειχε τοσο καιρο; Κανω καμμια χαζομαρα; (Μη μου πειτε αν τις εβαλα σωστα κι αρχισω να τσιριζω!!!! ) Τωρα ειμαι μειον δυο συσκευες και τα νευρα μου τσαταλια!!!! Help!!! Τα χαπια μου!!!! :090:

princess ηρεμησε, πιθανόν αν όντως οι ταινιες ήταν παλιές και τσακισμένες λόγω τοποθέτησης στο παλιό κουτί να έχουν κάποιο πρόβλημα. Αν με αυτές τις ταινίες δεν δουλεύει καμία συσκευή τότε μάλλον χρειάζεσαι νέες. Αν πάλι όχι τότε πάρε ένα ηρεμιστικό, πήγαινε ένα περίπατο και θα βρεις τη λύση αργότερα.

υγ. οταν λες καρτα εννοεις τη μητρική ή έχεις βάλει τους δίσκους σε κάποιο ελεγκτή σε κάρτα PCI?

Κατά το Post φαντάζομαι ότι όλα είναι ok και όταν μπαίνει windows δε βλέπει τους δίσκους. Είσαι σίγουρη ότι κατά τη μεταφορά από κουτί σε κουτί δεν έβαλες τον controller των δίσκων σε άλλη PCI. Σε ρωτάω γιατί αυτό θα μπορούσε να σου δημιουργήσει το πρόβλημα…!!!

Οι 80άρες καλωδιοταινίες που λες είναι οι καινούριες με τα περισσότερα και λεπτότερα καλωδιάκια, οπότε μάλλον δεν έχεις τέτοια. Καλό θα ήταν πάντως να τα άλλαζες αν έχεις δίσκους σε αυτά. Αν τώρα βάζεις οπτικές συσκευές δεν υπάρχει πρόβλημα…

Ενταξει μωρε οι καλωδιοταινιες χαλανε σχετικα ευκολα... Τι να πω κι εγω που ειχα στημενο χυμα το pc για κανα 2-3 βδομαδες και το στηνω κανονικα και χαλαει το sata καλωδιο!!! (ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ)

ΥΓ. Δεν ειχα και αλλο και ο σκληρος με τα αρχεια μου εμεινε για λιγο εκτος... :S

Λοιπον τώρα που είμαι πιο ήρεμη και πριν ξαναρχισω να ασχολουμαι μαζι του και νευριασω! Εχω ενα κοντρολερ οπου πανε τα dvd (και ο καινουργιος σκληρος αν δεησει). Ολοι οι δισκοι ειναι wd, cd-dvdr teac, cdr plextor, dvd matsushita πως διαολο λεγεται. Πρωτη συνδεση: Παλια καλωδιοταινια στους σκληρους καινουργια στα cds και πανω στις θυρες της μητρικης. Boot γιοκ γιατι δε βλεπει δισκους! Το παιδευω καμποση ωρα βαλε βγαλε ανοιξε κλεισε... (παιρνω δε και το μυνημα στην εκκινηση οτι η καλωδιοτετοια ειναι παλια). Βαζω την καινουργια στους δισκους, βλεπουμε φως. Cds δε βλεπουμε! Βαζω καινουργια και στα cd... ok. Βαζω πανω στην Pci τα dvd με την παλια (που εχει κι ενα αλφα μακρος για να φτανει), και τον καινουργιο σκληρο με καινουργια ταινια.. Βλεπω σκληρο δεν βλεπω dvd και δεν βλεπω να τα δω κι ολας γιατι δεν εχω αλλη ταινια και που θα βρω και τοσο μακρια παλι! Το ωραιο ειναι οτι τα floppy ειναι σε μια αρχαιολογια σαρακοφαγωμενη και παιζουνε μια χαρα! Κι οτι ολα αυτα δουλευουνε πανω απο χρονο ολα μαζι χωρις προβλημα(κατα περιοδους και τελειως χυμα χωρις καν κουτι). Ξαφνικα τους ηρθε; Σκεφτομουν μηπως φταιει κατι αλλο αν και ολα δειχνουν οτι ειναι θεμα ταινιας και μονο... Τωρα δειχνουν να παιζουν καλα οσα ειναι πανω (εκτος δηλ απο τα dvds). Την καρτα ενδεχομενως και να την αλλαξα θεση παντως την εχει δει κανονικα και οτι μπει πανω της -με καινουργια ταινια- παιζει! Ποιος μουτζωσε το tsunami μου κι ειναι παλι ολα χυμα;

Ε λογικά από τα λεγόμενα σου μάλλον δεν χρειάζεται περισσότερο ψάξιμο. Για καινούριες καλωδιοταινίες θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στο e-shop σε αυτές τις rounded μιας και σίγουρα θα έχεις πρόβλημα με τόσους δίσκους και οπτικές. Είναι λίγο ακριβές αλλά αξίζουν νομίζω τα λεφτά τους. Έχει και διάφορες διαστάσεις (46cm, 60cm & 90cm) οπότε θα σε καλύψουν πλήρως..!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.