Evolution_R Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2004 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2004 Μιας και προσβληθηκα κι εγω απο τον ιο της Overclockητιδας και ειδα οτι η CPU μου εχει μεγαλη ανοχη στο o/c, λεω να ζητησω καποιες πληροφοριες. Επειδη ειναι το πρωτο που θα κανω (παραδοξως στο γρηγοροτερο συστημα που ειχα ποτε) διατηρω καποιες επιφυλαξεις. Σε περιπτωση λαθους μπορει να παθω μεγαλη ζημια, οπως να καει η CPU :087: :087: :087: , η καποιο αλλο ζωτικο οργανο του Pcιου (και να βρεθω να τραβαω τα βυζια μου!!!) ?Εχει χρησιμοποιησει κανεις σας η εστω ξερει κατι σχετικα με την λειτουργια Dynamic Overclocking που προσφερουν οι καινουργιες MSI μητρικες και αυτοματοποιουν το o/c?Η να παω μεσω της κλασικης οδου?
Chris2004 Δεκέμβριος 8, 2004 #2 Δεκέμβριος 8, 2004 Για να κάψεις CPU είναι εξαιρετιξά δύσκολο...εδώ άτομα δοκιμάσανε να τη κάψουν και δεν κατάφεραν, To dynamic o/c άστο OFF αν θέλεις να ασχοληθείς με o/c.Αυτό που θα πάθεις στη χειρότερη περίπτωση λάθους είναι να έχεις restart συχνά η κολλήματα.
sofos1442169074 Δεκέμβριος 8, 2004 #3 Δεκέμβριος 8, 2004 και αν θες και μια συμβουλη απο έναν "light o/cker",διαβασε τα σχετικα postsκαι γενικα προετοιμασου για μελετη και σπαταλη αρκετου χρόνου...τα βασικα να θες να μαθεις,θα χρειαστεις αρκετο χρονο!δεν θελω να σε απογοητευσω ή να σε αποτρέψω,απλα να σου δειξω τι σε περιμένει. :017: καλο o/c man!! :023:
spresv Δεκέμβριος 8, 2004 #4 Δεκέμβριος 8, 2004 Απ 'οτι ειδα εχεις prescott 3.6. Μια χαρα θα ειναι και με λιγο τουμπανιασμα!!!!Το μονο που χρειαζεσαι ειναι μια καλη ψυξη, και ενα καλο τροφοδοτικο. Στην θεση σου δεν θα εβαζα και το χερι μου στη φψτια για το levicom...
benhour Δεκέμβριος 8, 2004 #5 Δεκέμβριος 8, 2004 καλυτερα μεσω της παραδοσιακης οδου!!τωρα για να καψεις κατι ειναι αρκετα δυσκολο(οπως ειπε και ο chris2004) αν και οχι ακατορθοτο!καλυτερα να παρακολουθεις θερμοκρασιες με καποιο προγραμμα (πχ mbm5) οποτε να ξερεις και ποτε να σταματισεις!
BloodyHeaven Δεκέμβριος 8, 2004 #6 Δεκέμβριος 8, 2004 βασικά θα ήθελα να δω ποσο θα το φτάσεις μονο με αέρα γιατί μια αναφορά του outlaw χθες μου κίνησε την περιέργεια για τους intel... :005: :019:
Chrismist Δεκέμβριος 8, 2004 #7 Δεκέμβριος 8, 2004 Μιας και προσβληθηκα κι εγω απο τον ιο της Overclockητιδας και ειδα οτι η CPU μου εχει μεγαλη ανοχη στο o/c, λεω να ζητησω καποιες πληροφοριες. Επειδη ειναι το πρωτο που θα κανω (παραδοξως στο γρηγοροτερο συστημα που ειχα ποτε) διατηρω καποιες επιφυλαξεις. Σε περιπτωση λαθους μπορει να παθω μεγαλη ζημια, οπως να καει η CPU :087: :087: :087: , η καποιο αλλο ζωτικο οργανο του Pcιου (και να βρεθω να τραβαω τα βυζια μου!!!) ?Εχει χρησιμοποιησει κανεις σας η εστω ξερει κατι σχετικα με την λειτουργια Dynamic Overclocking που προσφερουν οι καινουργιες MSI μητρικες και αυτοματοποιουν το o/c?Η να παω μεσω της κλασικης οδου?Yπολογιζε οτι στο χαλαρο θα ανεβεις τουλαχιστον 300-400 mhz. Kινδυνος βλαβης δεν υφισταται (τουλαχιστον στους intel) εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων κι αυτο γιατι ποτε μου δεν ειχα προβληματα οταν ειχα intel cpu και εχω ακουσει κι εγω (οπως προανεφερε ο chris2004) για περιπτωσεις που και να ηθελαν να τον καψουν και να μην μπορουν. Στην χειροτερη περιπτωση δε θα ξεκιναει το pc και θα χρειαστει restore Cmos. Αυτο γινεται ειτε με καποιο jumper, ειτε βγαζοντας την μπαταρια για 1-2 λεπτα, ειτε (στις καινουριες μητρικες) κλεινοντας το τροφοδοτικο για 1-2 δευτερολεπτα και ξανανοιγοντας το. Για αυτοματοποιημενο o/c δεν εχω ακουσει κατι για να σε διαφωτισω... παντως θα προτεινα τον κλασικο τροπο μεσω bios γιατι κανοντας το, με τον καιρο κερδιζεις γνωσεις, εμπειριες, και ξερεις καλυτερα πως να ανταποκριθεις σε καποιο προβλημα που μπορει να σου παρουσιαστει στο μελλον.
Evolution_R Δεκέμβριος 9, 2004 Author #8 Δεκέμβριος 9, 2004 Ευχαριστω παιδια. Βασικα θα αρχισω -αεροψυκτος- ενα light o/c και μεσα γεναρη που θα παρω υδροψυξη και καινουργιες μνημες θα του αλλαξω τα φωτα!! Σιγουρα θα ξαναποσταρω γιατι θα χρειαστω καποια βοηθεια.Spresv το τροφοδοτικο ειναι σκληρο καρυδι :066: :066: :003: .
PlanetmanR5 Δεκέμβριος 9, 2004 #9 Δεκέμβριος 9, 2004 Τα 4 4,2 τα εχεις ανετα με διαιρετη στις μηνμες γιατι απο οτι εχω δει και οι kingston εκτος απο τις hyperx δεν πανε μια στο οβερκλοκ!Και κατι off topic το psu σου ποσο το ειχες παρει?
MrSeanKon Δεκέμβριος 9, 2004 #10 Δεκέμβριος 9, 2004 Για να κάψεις CPU είναι εξαιρετιξά δύσκολο...εδώ άτομα δοκιμάσανε να τη κάψουν και δεν κατάφεραν....Πεστα Chris :003: :003: :003:
CaptainMorgan1442169080 Δεκέμβριος 9, 2004 #11 Δεκέμβριος 9, 2004 Προφανώς μιλάτε στον άνθρωπο για default vcore έτσι....???? Σε αυτήν την περίπτωση όντως δεν υπάρχει κίνδυνος να κάψει τίποτα. Αν είναι να δώσεις παραπάνω ρεύμα, φρόντισε πρώτα την ψύξη σου και μετά σιγά σιγά δίνε ρευματάκια.... Το αυτοματοποιημένο overclocking το είχα δει σε μια παλιά ΤΙ4800 της MSI που είχε ένας φίλος και δεν πήγαινε μια....δεν ξέρω αν έχει εξελιχθεί, ειδικά στις μητρικές.... καλύτερα πάντως manual...έχει πιο πολύ ενδιαφέρον!
Chris2004 Δεκέμβριος 10, 2004 #12 Δεκέμβριος 10, 2004 Δέν μιλάμε για Default Vcore....ειδικά στη περίπτωση του Mr.Sean!!!!!Όσο για το Bios Reset πλέον οι περισσότερες μητρικές έχουν και Safe Mode στο BIOS. Π.χ στις Abit αν κρατάς πατημένο το Insert αμέσως μετα την εκκίνηση κάνει POST με Default μνήμες και FSB και vcore.
Evolution_R Δεκέμβριος 11, 2004 Author #13 Δεκέμβριος 11, 2004 Planetman οι μνημες ειναι ηδη default 4-4-4-12,το ποσο θα κατεβουν θα δειξει...ποσο λετε?Το PSU το πηρα 140Ε, εχει δυο ανεμιστηρες, διαφανο case, full blue Led και ρυθμιστηκο για τον πισω ανεμιστηρα, ολα τα λεφτα ειναι...BIOS reset εκανα...την δευτερη μερα που τον πηρα γιατι ειχα ενα προβληματακι, αλλαζοντας to jumper οποτε δε θα εχω προβλημα αν δεν ανοιγει. Οσο για το το Vcore σιγουρα θα πρεπει να το ανεβασω μετα τα 500-600 Mhz ετσι δεν ειναι?
KTM Δεκέμβριος 11, 2004 #14 Δεκέμβριος 11, 2004 Επειδη το τροφοδοτικο εχει διαφανο case, full blue Led και ρυθμιστικο για τον πισω ανεμιστηρα, δεν σημαινει οτι ειναι και καλο τροφοδοτικο για overclocking.Θα φανει και στην πορεια αυτο.Με vcore μην ασχοληθεις προς το παρον αφου εισαι με αερα.Δες πρωτα τα ορια σου με default ρευμα.
Evolution_R Δεκέμβριος 11, 2004 Author #15 Δεκέμβριος 11, 2004 Δεν ειπα αυτο ΚΤΜ απλα μια περιγραφη εδωσα αλλα δεν καταλαβαινω ειστε κατα των Levicom? Εμενα εχουν περασει 3 απο τα χερια μου και ποτε δεν ειχα προβλημα ουτε εχω ακουσει κανεναν να εχει. Ειχες εσυ η το εχεις ακουσει καπου και το λές?
KTM Δεκέμβριος 11, 2004 #16 Δεκέμβριος 11, 2004 Σε 2 Levicom που ετυχε να εχουν φιλοι και ετυχε να μετρησω τα ρευματα τους με πολυμετρο, ηταν ακαταληλα για overclocking.Το overclocking εχει αλλες απαιτησεις απο το τροφοδοτικο απο οταν το μηχανημα δουλευει σε default συχνοτητα.Γιαυτο και δεν θα δεις τα συγκεκριμενα τροφοδοτικα να τα χρησιμοποιουν εμπειροι overclockers.Παρολα αυτα μπορεις να δοκιμασεις.
WizarD1416003179 Δεκέμβριος 12, 2004 #17 Δεκέμβριος 12, 2004 Κοίτα για light ο/c μια χαρά είναι το PSU, υποθέτω ότι είσαι και με stock ψύξη οποτε δεν νομίζω να μπορέσεις να δώσεις πάνω από 6% Vcore και πολύ λέω.(όχι ότι θα σε σταματήσει η CPU, αλλα η θερμοκρασία της).Τα παιδιά στο λένε απλά γιατί οι Prescott έχουν μεγάλες απαιτήσεις σε ρεύμα και "συνήθως" στα <<μέτρια>> PSU οι τάσεις τους αρχίζουν να γονατίζουν στα υψηλά Vcore.
Kaf Δεκέμβριος 20, 2004 #18 Δεκέμβριος 20, 2004 Ερχομαι και γω με τη σειρά μου να μιλήσω για τροφοδοτικό. Προσεξε τι θα κάνεις με το vcore γιατι την επαθα προσφατα. Το τροφοδοτικό που είχα βλεπεις ήταν απο τα χειρότερα στον κόσμο (λολ, το εννοώ). Ανέβασα τον prescott στα 3.6 απο 3.2 λοιπον (με default vcore παντα) και δούλευε κανονικότατα. Για να τον ανεβάσω στα 3.8 ήθελε vcore οποτε απο 1,350 του έδωσα 1,550. Στα πρώτα 2 λεπτα λειτουργίας του prime όλα φυσιολογικά αλλα αμέσως μετα είδα το διάολο με τα μάτια μου. Στην αρχή άρχισε να τρεμοπαίζει η οθόνη, μετά άρχισε να βαράει το ups και μέσα σε 2-3 δευτερόλεπτα ΕΣΚΑΣΕ. Ναι έσκασε. Ηθικο δίδαγμα: ΠΡΟΣΕΧΕ με τα psu για να μην την πάθεις σαν κ μενα το nooba. Καλό o/c
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.