gto234 Δεκέμβριος 9, 2004 #21 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 9, 2004 καλο καλο.το δοκιμασα και εγω και δουλευει μια χαρα.εγω τον στηριζω απλα στις μπατονετες.εβαλα λιγη κολλα στις τρυπες της ψυκτρας και περασα τις μπατονετες χωρις το βαμβακι ετσι ωστε να μην ακουμπανε την gpu.μετα τον 8αρη και τελος.Εγώ δεν εννοούσα έτσι!Δυστυχώς δεν έχω φωτο να δείξω αλλά δεν πειράζει αφού έβγαλες άκρη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greek Δεκέμβριος 9, 2004 #22 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 9, 2004 O συγκεκριμενος τροπος δεν ειναι και οτι καλυτερο....Διοτι μεγαλο μερος του fan... πεφτει εξω απο την ψυκτρα....Η καλυτερη λυση... ειναι το φανακι που υποστηριζει η ψυκτρα...ή καποια πατεντα σαν του schumifer...Αντιθετα , είναι καλύτερα γιατί ψύχει μνήμες και λίγο το northbridge ειδικά αν σχεδιαστεί καλά η ροή και με τους άλους ανεμηστήρες.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Δεκέμβριος 9, 2004 #23 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 9, 2004 Ναι βρε Έλληνα αλλά μεγαλύτερη σημασία για μένα έχει να ψύξω τον επεξεργαστή.Με το 12άρη ειδικά η ροή πέφτει εντελώς έξω από την ψύκτρα με αποτέλεσμα ίδιες θερμοκρασίες με τον 8άρη.Όταν τον έκλεισα είδα τρελές πτώσεις θερμοκρασίας.Για τα υπόλοιπα τσιπάκια θα φροντίσει η ροή του αέρα από τα υπόλοιπα φανάκια.Όχι να μου τρώνε από της cpu Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos th.1442169073 Δεκέμβριος 9, 2004 #24 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 9, 2004 εγινα ενας δευτερος schumifer!!!! :025: .το αλλαξα αυτο με τις μπατονετες.αντι για την βαση που χρησιμοποιησες εγω εβαλα την δεστρα του P4 και την περασα στην pci σαν γαντζο.λιγο δεσιμο με πλαστικα και οκ..φοβερο ε.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
soler1442169065 Δεκέμβριος 9, 2004 #25 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 9, 2004 Αντιθετα , είναι καλύτερα γιατί ψύχει μνήμες και λίγο το northbridge ειδικά αν σχεδιαστεί καλά η ροή και με τους άλους ανεμηστήρες....Το καλυτερο ειναι να χρησιμοποιουμε το φανακι ακριβως στο μεγεθος της ψυκτρας....Για τις μνημες μπορουμε να βαλουμε καποιο αλλο φανακι να τις φυσαει...Ενω για τα mosfets η καλυτερη λυση ειναι τα ψυκτρακια...Εαν θες μπορεις να κανεις καποιο πειραμα με εναν 12ρη και με φανακι ακριβως στο μεγεθος της ψυκτρας και θα το διαπιστωσεις και μονος σου...Το εχω κανει και η διαφορα ειναι αρκετα μεγαλη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Avatar Δεκέμβριος 9, 2004 Author #26 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 9, 2004 Σημερα πηγα και αγορασα τελικως τν 8αρη silent cat και ενα ανταπτορακι 6->8 cm (ειπα να παω στα σοφτ πρωτα και μετα στα χαρντκορ ->12-αρης). Anyway περιμενα καλυτερα αποτελεσματα. Δεν ηταν πολυ πιο ησυχος απο το στοκ ανεμιστηρι, ουτε και ιδιαιτερη διαφορα ειδα σε μετρησεις (Prime 95 με in-place large FFT's). Πιο συγκεκριμενα : Στοκ ~ 3300 rpm: idle 42 C Prime 15' 47,5 C Silent cat ~ 2700 rpm : idle 40,5 C Prime 15' 46 C Μην τα πολυλογω, ψαχνομουν να κανω κατι γιατι δεν μου αρεσε το αποτελεσμα. Σκεφτηκα να βαλω κανονικα το στοκ ανεμιστηρακι και μετα απο πανω να βαλω το ανταπτορακι και απο πανω απο αυτο το silent cat. Σαν αποτελεσμα βγηκε αρκετα πιο καλο με τα ιδια επιπεδα θορυβου, αφου και τα 2 ησυχα ηταν. Δηλαδη : Στοκ+silent cat : idle 38,5 C prime 15' 42,5 Σε ολα τα παραπάνω η θερμοκρασια του συστηματος ηταν για idle 29 C, prime 95 15' 31 C (σημειωση, οταν ειχα παρει το κουτι δεν ειχε μπροστα ανεμιστηρακι και ετσι το αφησα γιατι κα ιστις 2 motherboards που ειχα πεφτουν ακριβως εκει μπροστα οι καλωδιοταινιες και ειναι γενικα μαλλον μη εργονομικο, οποτε το αφησα ετσι, δεν εκανα κανενα τεστ με ανεμιστηρακι μπροστα.(θα δω μεγαλη διαφορα αν εν τελει βαλω??) Anyway επειδη ηθελα να πειραματιστω και λιγο, επειδη μου ειχε μεινει απο παλια ενα ζαλμαν 9 cm (το οποιο γινεται και πιο silent οταν βαλεις μια παραπανω αντισταση που εχει->βεβαια αυτο σημαινει και λιγοτερες στροφες->αλλα ειναι αρκετα ησυχο) και επειδη οπως ειπα παραπανω το κουτι ηταν λιγο για κλαμματα και το ανεμιστηρακι που ειχε πισω μαλλον δεν ηταν και απο τα καλυτερα, ειπα να το βγαλω και να βαλω το 9αρι ζαλμαν. Την μια ακρη την βιδωσα κανονικα, αλλα τις αλλες 3 επειδη ηταν 9αρι και οχι 8αρι εβαλα blue-tack (ασχετο-θα κρατησει η να το σιγουρεψω με ταινια η κατι αλλο?). Δηλαδη ειχα τα 2 ανεμιστηρακια στον επεξεργαστη και το 9αρι στο πισω μερος του υπολογιστη (χωρις την αντισταση). Τα αποτελεσματα ηταν σαφως καλυτερα απο πριν : (Στοκ+silent cat on cpu)+Zalman στο κουτι : System temperature : idle 27,5 C prime 15' 28 C Cpu Temp : idle 36,5 C prime 15' 41 C Μετα εβαλα και την αντιστασουλα στο ζαλμαν για να ειναι ολο το συστημα ησυχο και τα αποτελεσματα : System temperature : idle 28 C prime 15' 30 C Cpu Temp : idle 36,5 C prime 15' 41,5 C Πιστευω οτι ηταν μια καλη αλλαγη εν τελει. Επαιξα και λιγο με τα ανεμιστηρακια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
soler1442169065 Δεκέμβριος 9, 2004 #27 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 9, 2004 λογικο το αποτελεσμα...Αξιζε ο πειραματισμος...well done.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.