Avatar Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2004 Εχω την στοκ ψυκτρα για τον αθλον 2400+ αλλα θελω να βαλω ενα μεγαλυτερο και λιγο πιο αθορυβο ανεμιστηρακι. Επειδη δεν εχω βρει κανενα 6cm αθορυβο και καλυτερο απο αυτο που εχει στοκ απανω, σκεφτηκα να βαλω ενα 8cm (πιο συγκεκριμενα πηρε το ματι μου το Thermaltake Silent Cat 8cm). Αλλα πως θα το βαλω πανω στην ψυκτρα??? Υπαρχουν μετατροπεις, ετσι δεν ειναι? Που μπορω να βρω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gto234 Δεκέμβριος 7, 2004 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2004 Νομίζω το checkmate.gr έχει.Αλλού στην Αθήνα δεν ξέρω,εγώ το είχα πάρει απο Θεσσαλονίκη.Ειναι καλή φάση πάντως.Εγώ τον έχω στα 7v τον 8ρη και δεν ακούγεται καθόλου.Το PSU ειναι που μου έχει σπάσει τα νεύρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
soki1442169075 Δεκέμβριος 8, 2004 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2004 Κοιτα στο Pc-store εχει κατι sharkoon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Δεκέμβριος 8, 2004 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2004 Εγώ έχω προσαρμόσει έναν 12άρη.Ρίξε λίγη προσπάθεια μπορεί να τα καταφέρεις χωρίς το adaptor Link to comment Share on other sites More sharing options...
Avatar Δεκέμβριος 8, 2004 Author #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2004 Γενικα, θα δω διαφορα ή οχι?? Δηλαδη ενταξει, πιο πολλη ησυχια θα εχω, θα γινεται καλύτερα, το ίδιο ή χειρότερα η ψύξη ?? (Βρηκα ανταπτορακι στην checkmate μου ειχε ξεφυγει γιαυτο δεν τοβρισκα, αλλα τον 12αρη πως ακριβως θα τον προσαρμοσω?????!!?!?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
gto234 Δεκέμβριος 8, 2004 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2004 Όντως τον 12ρη πώς τον προσάρμοσες???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Δεκέμβριος 8, 2004 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2004 Θα ποστάρω καμμιά φωτό μόλις πάω σπίτι.Γενικώς πολύ φαντασία,πειραματισμός ,εμπειρία με την αντίστοιχη προσαρμογή του 8άρη ,χαρτί,χαρτόνι,ταινία,συρραπτικό.Μπορεί να ακούγεται ανέκδοτο αλλά μου έριξε τις θερμοκρασίες 10+ βαθμούς -βέβαια ο 12άρης δουλεύει με 22 βολτ αλλά ήταν πολύ αργός μόλις 0.05 αμπέρ.Γλιτώνεις θόρυβο με τον 8άρη και κερδίζεις λίγο από ψύξη.Βέβαια δεδομένου ότι θα πάρεις κανένα μέχρι 0.15 αμπέρ έτσι?Οι δικοί μου 8άρηδες είναι στα 0.1 αμπέρ και πρέπει να δουλεύουν και οι 5 μαζί για να ξεπερνάνε το θόρυβο του σκληρού(ανοιχτό κουτί). Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Δεκέμβριος 8, 2004 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2004 Λοιπόν ο μαύρος είναι 8άρης και είναι η πρώτη μου απόπειρα επέμβασης στην ψύξη.Μετά ήρθε ο 12άρης με τα χαμηλά αμπέρ και cfm (συνεπακόλουθα). Κουκουλώθηκε γύρω γύρω γιατί αντίθετα με τον 8άρη δεν ήθελα να διαφεύγει αέρας δεξιά και αριστερά. Η ροή δημιουργείται από τα πτερύγια άρα στα πρώτα εκατοστά ρπή υπάρχει μόνο περιφερικά του ανεμιστήρα.Και με τον 12άρη περιφερικά=εκτός ψύκτρας(λολ). Τελικά και τα βολτ που του έχωσα έχω 40-44 full load και 37 idle.Για μαμίσια ψύκτρα καλούτσικα.Υπόψη ότι ο 12άρης δεν ακούγεται ούτε με 22 βολτ. Γιαυτό σου λέω και καλύτερη ψύξη θα έχεις και λιγότερο θόρυβο Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Δεκέμβριος 8, 2004 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2004 Λόγω παραθυρικών προβλημάτων δεν πρόλαβα τον σόλερ(θενξ). Να συμπληρώσω λοιπόν ότι το στράβωμα που φαίνεται στην ανάποδη φωτογραφία είναι σκόπιμο καθότι το κουτί έχει φέρει το τροφοδοτικό με 0 απόσταση από τον ανεμιστήρα.Οπότε ή θα τα άφηνα να βρίσκουν με πιθανότητα θορύβων-να μη σκεφτώ τα χειρότερα- ή θα το "στράβωνα" Επίσης το συρραπτικό που ανέφερα παραπάνω χρησιμοποιήθηκε για να προσφέρει σταθερότητα ή καλύτερα στιβαρότητα στο χαρτονάκι στα σημεία που ήθελα να είναι πιο σκληρό.Κι αυτό γιατί αλλού το χαρτόνι έπρεπε να κυρτώνει ή να κάνει γωνία και αλλού να είναι ολόισιο και να αντέχει το βάρος το ανεμιστήρα όταν το κουτί ερχόταν στη θέση του.Αυτά Link to comment Share on other sites More sharing options...
soler1442169065 Δεκέμβριος 8, 2004 #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2004 χμμ....πολυ μαρεσουν τετοιες πατεντες....πολυ καλο ρε schumifer... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PlanetmanR5 Δεκέμβριος 8, 2004 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2004 Πολυ καλο!Schumifer κατι λιγο off topic τους ανεμηστηρες κατω απο την καρτα γραφικων σου πως τους στηρηξες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Avatar Δεκέμβριος 8, 2004 Author #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2004 Ωραια πατεντα και ολα αυτα χωρις ανταπτορακι (αν και για τον 12-αρη πιστευω θα ειναι λιγο πιο σταθη τα πραγματα ??). Θα το σκεφτω αρκετα , thanx για τις συμβουλες Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Δεκέμβριος 8, 2004 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2004 Στις φωτογραφίες είναι η πρώτη προσπάθεια όταν δεν περίσσευε ανεμιστήρας.Πρέπει βασικά να βρεις ένα σταθερό τρόπο να δέσεις τον ανεμιστήρας στο επίπεδο που θες.Αν αυτό ήταν κοντά στο σασί του κουτιού θα ήταν πιο απλό.Στις φωτογραφίες χρησιμοποίησα το πλαίσιο στήριξης του ανεμιστήρα της AMD-που βασικά είναι μετατροπέας 6->4 .Στη ουσία τη στήριξη αναλαμβάνει η pci με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο .Είτε με συνδετικά στο σασί είτε βρίσκεις ένα λαμάκι pci και τα δένεις εκεί. Πλέον μου περίσσεψε τελικά δεύτερος ανεμιστήρας και έδεσα όσο πιο σφικτά μπορούσα τους 2 fans δίπλα δίπλα και τον έναν στο pci λαμάκι. Επιπλέον χρειάζεται λίγη μονωτική καθότι αν δεν έχεις χώρο στις pci θέσεις δεν μπορείς να ρισκάρεις να γείρει έστω και μισό εκατοστό η συστοιχία λόγω βάρους. Εγώ τη μονωτική την έβαλα στην πλάτη της κάρτας γραφικών. Τελευταία φωτογραφία η παρούσα κατάσταση.Δύσκολα θα τα ξεριζώσω όλα για να βγάλω φωτογραφία τώρα.Σε λίγες μέρες σίγουρα.Έρχονται τα ψυκτράκια μνήμης και θέλω να βάλω στην κάρτα γραφικών οπότε πρέπει να κόψω με σιδηροπρίονο τη μεγάλη ψύκτρα ...τέσπα,πολλές δουλειές ανοίγω. Δεν είναι τίποτα δύσκολο .Προσπάθεια και πειραματισμός χρειάζεται.Ούτε πολλά χρήματα. Μία δε θα σου βγει το ένα ,μία σε θα σου βγει το άλλο.Στο παιχνίδι είναι όλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Δεκέμβριος 8, 2004 #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2004 Αβαταρ γι'αυτό τον 12άρη τοn γύρισα ανάποδα.Στηρίζει πάνω της η κατασκευή μία χάλκινη ψύκτρα.Δεν πρόκειται να κληθεί ποτέ να αντέξει περισσότερο.(φυσικά πίεσα και με το χέρι μου για να βρω τα όρια)ΥΓ ρε σόλερ τι τρίπλα έκανες ?πήγες κι έσβησες το ποστ σου και μπερδεύτηκα!!!λολ Link to comment Share on other sites More sharing options...
soler1442169065 Δεκέμβριος 9, 2004 #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 9, 2004 Aφου ειπες οτι δεν με προλαβες.... Οριστε τωρα με προλαβες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Δεκέμβριος 9, 2004 #16 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 9, 2004 Και κανείς δεν το κατάλαβε...Ούτε εγώ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gto234 Δεκέμβριος 9, 2004 #17 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 9, 2004 Εγώ κατω απο την vga έχω βάλει 8ρι fan και τον έχω στηρίξει πώς;Με μπατονέτες για τα αυτιά!!!Αν δεν έχετε άλλη pci κάρτα βάλτε 4 μπατονέτες στις τρύπες(που μπαίνουν οι βίδες) του ανεμιστήρα και θα στηριχθεί εκεί!Αν έχετε κάρτα pci κόψτε τις 2 μπροστά μπατονέτες και ακουμπήστε τις στην pci!Οι δύο θα ακουμπάνε στο "πάτωμα" και οι άλλες δύο στην pci!Έτσι έχουμε ωραία και αθόρυβη ψύξη της VGA! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos th.1442169073 Δεκέμβριος 9, 2004 #18 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 9, 2004 καλο καλο.το δοκιμασα και εγω και δουλευει μια χαρα.εγω τον στηριζω απλα στις μπατονετες.εβαλα λιγη κολλα στις τρυπες της ψυκτρας και περασα τις μπατονετες χωρις το βαμβακι ετσι ωστε να μην ακουμπανε την gpu.μετα τον 8αρη και τελος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greek Δεκέμβριος 9, 2004 #19 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 9, 2004 Εγώ είχα βάλει 12άρι και το είχα στηρίξει με μια μόνο βίδα.Μετά άλλαξα και έβαλα και τον 8αρι με μια βιδα μόνο και πάλι δουλεψε μια χαρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
soler1442169065 Δεκέμβριος 9, 2004 #20 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 9, 2004 Εγώ είχα βάλει 12άρι και το είχα στηρίξει με μια μόνο βίδα.Μετά άλλαξα και έβαλα και τον 8αρι με μια βιδα μόνο και πάλι δουλεψε μια χαρα...O συγκεκριμενος τροπος δεν ειναι και οτι καλυτερο....Διοτι μεγαλο μερος του fan... πεφτει εξω απο την ψυκτρα....Η καλυτερη λυση... ειναι το φανακι που υποστηριζει η ψυκτρα...ή καποια πατεντα σαν του schumifer... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.