Jump to content

Αργη μεταφορα δεδομενων απο τον ενα σκληρο στον αλλο

mefistofelis

Recommended Posts

Από μια βιαστική ματιά στο site της ASUS κατάλαβα ότι έχεις μόνο τον controller της μητρικής για IDE δίσκους.

Οπότε απλά κατεβάζεις καινούριους οδηγούς από την Intel για το chipset. Κάπου θα έχει και κάποιο οδηγό για IDE. Είτε ξεχωριστό είτε στον γενικό οδηγό για το 915.

Σε εχω πρηξει ρε γιαννη αλλα τιποτα απο ολα τα παραπανω δεν εχει δουλεψει.

Μπηκα στο bios και ειδα οτι μπορω να αλλαξω τις ρυθμισεις για τους σκληρους δισκους.

Το PIO mode μπορω να το βαλω auto και απο1 μεχρι 5.Που να το βαλω??

Το udma εχει διαφορες ρυθμισεις και το εχω βαλει στο 5 γιατι αυτο μου δειχνει οτι υποστηριζει το hd tune.

Δεν με έχεις πρίξει. Αλλά δεν ξέρω και από Ιντέλια!!!

Το PIO Mode το αφήνεις γενικά στο Auto. Εναλλακτικά βάλτο στο PIO4 που είναι στα 16MB/s.

To UDMA για τους δίσκους. Τι να σου πω. Εμένα μου έχει δύο επιλογές στο BIOS. Auto/Disabled. Δοκίμασε και τις άλλες επιλογές για UDMA.

Μάλλον εγώ σε πρίζω τζάμπα. Που στο καλό είναι αυτοί οι INtelάδες?

Πάλι από το site της ASUS βλέπω να έχει μόνο μία υποδοχή για PATA η μητρική. Ισχύει αυτό ή έχω μπλέξει τις μητρικές? Αν δεν χρησιμοποιείς τις SATA υποδοχές δοκίμασε να απενεργοποιήσεις τον SATA controller από το BIOS.

Έχω δει το τρελό σε ASUS με NForce2 να δουλεύει τους Maxtor μου, αλλά πάνω σε Promise controller, σε PIO mode μέχρι να ανεργοποιήσω την επιλογή για AC'97 modem στο BIOS.

Το θεμα ειναι οτι εχει μονο μια pata υποδοχη και εκει ειναι συνδεδεμενοι 1 δβδ και ενα ρεκορντερ.

Στα sata οπως ειπα και πριν εχω τους 2 σκληρους.

Θα δοκιμασω και το ΡΙΟ 4

Για να δουμε τι θα δουμε

Ουπς...

Τώρα πρόσεξα ότι τους έχεις συνδέσει με μετατροπέα στις SATA.

Μπορεί να είναι και πρόβλημα του μετατροπέα με τον Quantum. Ο Quantum δεν είναι και ο ποιο σύγχρονος δίσκος.

Επειδη η κατασταση δεν πηγαινε αλλο εφαγε φορματ ο quantum και εγκατεστησα τα windows πανω του και ως δια μαγειας δουλευει σε udma 5 αυτο δηλδη που υποστηριζει.Θαυμα θαυμα!!!!

Τωρα τι εφταιγε οποιος μυριζει τα νυχια του καλυτερα απο μενα ας μας πει... :110:

Βεβαια ουδεν καλον αμιγες κακου.

Τωρα δεν μπορω να δω τα αρχεια που ειχα στα εγγραφα μου της αλλης εγκαταστασης των windows.Μου λεει access denied... :013: :013:

Ευτυχως το file scavenger ειναι γατα σε κατι τετοια και ανεκτησα πισω τα απαραιτητα.

Τωρα οποιος ξερει κατι και για αυτο ας το πει.

• 4 weeks later...

Ενω ολα δουλευαν καλα μετα το φορματ ειχα την φαεινη ιδεα να πειραματιστω λιγο με τα Partitions του δευτερου σκληρου με το Partition magic 8.

Τι το ηθελα ο χριστιανος ξαναγυρισα πισω στην προηγουμενη κατασταση.

Τωρα μηπως ξερει κανεις γιατι ξαναεγινε αυτο?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.