Jump to content

Αργη μεταφορα δεδομενων απο τον ενα σκληρο στον αλλο

mefistofelis

Recommended Posts

Στο συστημα μου εχω δυο σκληρους parallel ata ο ενας ειναι Maxtor 6Y120P0 120Gb και ο αλλος ειναι QUANTUM FIREBALLP AS30.0 30 Gb.Και οι 2 ειναι συνδεδεμενοι με μετατροπεις serial ata γιατι η μια θυρα parallel ata που εχει η μητρικη μου ειναι κατειλειμενη απο ενα ντιβιντι και ενα ρεκορντερ.Το προβλημα ειναι οτι οταν προσπαθω να αντιγραψω ενα αρχειο 4 gb για παραδειγμα απο τον ενα στον αλλο μου λεει οτι χρειαζεται περιπου 20 λεπτα για την μεταφορα, χρονος που ειναι παρα πολυς.Και οι 2 δισκοι ειανι ορισμενοι σαν μαστερ στα αντιστοιχα serial ata καναλια της μητρικης.Ξερει κανεις τι μπορει να φταει?Μηπως φταινε οι μετατροπεις?Μηπως πρεπει να κανω καμια επιπλεον ρυθμιση μεσα παο το bios?

Επισης αντιμετωπιζω και ενα αλλο προβλημα.Ενω το λειτουργικο συστημα ειναι στο σκληρο d οταν παω να φορτωσω απ εκει μου λεει ntldr is missing...

Αλλα οταν παω να φορτωσω απο τον c ολα ειναι κανονικα.

Παλια στο c ειχα μια αλλη εγκατασταση χπ αλλα με την αναβαθμιση, oπου αλλαξα τα παντα σχεδον, το νεο λειτουργικο το περασα στον d.

Επειδη ο d ειναι χωρισμενος σε 2 παρτισιον φοβαμαι μη εχω ορισει ως ενεργο αυτο που δεν εχει το λειτουργικο αλλα δεν νομιζω.

Δοκιμασα να το φταιξω με το fixboot μεσα απο το recovery console αλλα δεν γινεται τιποτα.

Και το πιο κουφο απο ολα ειναι οτι οταν παω να βαλω μπουτ ντισκ(ετσι ωστε να τρεξω το fdisk) για να δω πιο παρτισιον ειναι ενεργο δεν αναγνωριζει ουτε αυτη των χπ ουτε των 98.

Τι φταιει αραγε?

Heeeelp guys PLEASE>> :100:

Αν κάνεις format το C αμφιβάλλω να ξαναμπείς στα XP. Ακριβώς τον λόγο δεν τον ξέρω, κάποιος ποιο ειδικός ας βοηθήσει, αλλά νομίζω ότι αυτό ισχύει.

Τώρα για τους δίσκους έλεγξε αν είναι ενεργοποιημένο το DMA και αν έχεις και κανένα Antivirus δοκίμασε να κάνεις την αντιγραφή έχοντας το Antivirus απενεργοποιημένο.

Το ιδιο φοβαμαι και εγω και γιαυτο δεν κανω φορματ στο c.To dma ειναι ενεργοποιημενο και το αντιιικο δεν εμποδιζει την μεταφορα.Δεν υπαρχει καποιος αλλας τροπος για να επιδιορθωσω το boot rekord?

εχω ακριβως την ιστορια με το ntdlr is missing .το προβλημα ξεκινησε οταν στο ιδιο ide και ενω ειχα ειδη εναν δισκο με cable select επιλογη εβαλα αλλον εναν cs και αυτον.μπουταρει μονο αν απο bios oρισω να μπουταρει απο τον αρχικο .σε auto επιλογη δεν βρισκει τπτ....βεβαια ο δισκο εχειο γλυτωσει το φορματ απειρες φορες και τα corruption ειναι σχεδων καθημερινο φαινομενο....θελει φορματ και σεταρισμα με μαστερ σλαβε σωστο εξ αρχης...βαριεμαι ομως

Είναι θέμα του loader που κάθετε στο mbr του 1ου σκληρού. Απο το bios έχεις ορίσει να bootάρει 1ος ο 1ος σκληρός (Επιλογή C: στο βιος σου) και απο εκεί ο loader ξεκινά το boot στον 2ο σκληρό (ή όπου έχει οριστεί).

Τωρα αυτο τι σημαινει?

Μπορω εγω να κανω φορματ στον πρωτο σκληρο © και να μπορεσω να μπω στα χπ?

Τι μπορω να κανω για να το φτιαξω?

Και γιατι δεν μπορω να μπουταρω μεσω της δισκετας? :093:

Αυτο και αν ειναι που με καιει...

Αν και δεν το εχω δοκιμασει προσωπικα..

Αν κανεις φορματ στον C τοτε ο D που εχει μεσα τα win δε θα ειναι bootable γιατι το mbr ειναι στον C (φορτωνει τα wın μεσω αυτου δλδ)

ΑΦου κανεις φορματ στο C κανεις repair (απο το σιντι των windows)και δημιουργεις mbr στον D και ετσι γινεται bootable.

Αν καποιος το εχει δοκιμασει αυτο ας πει καλυτερα...

Χαλασμένο floppy?

Ανάποδα βαλμένο το καλώδιο στο floppy?

Προβληματικές δισκέτες? Αν βρεις το παμπάλαιο VGACopy, αλλά και το μόνο πρόγραμμα της προκοπής που βρήκα στα PC για αυτή τη δουλειά ( στον ΑΤΑRI είχα τα άπειρα ), μπορείς να τσεκάρεις με άνεση την ποιότητα των δισκετών σου.

Δεν έχεις ορίσει σωστά την προτεραιότητα των boot devices στο BIOS....

τιποτα απο τα παραπανω δεν ισχυει αφου στα windows ο οδηγος δουλευει μια χαρα και οι δισκετες μου φορτωνουν σε αλλους υπολογιστες.Οσο για την σειρα φορτωματος αυτη την επιλεγω πατωντας το F8.Τι να μενει αραγεε????:017:

Δοκίμασε με το Nero να φτιάξεις ένα boot CD χρησιμοποιώντας την δισκέτα. Τώρα αν δεν μπουτάρει ούτε με το CD τότε υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τα αφαιρούμενα μέσα γενικότερα.

• 1 month later...

Λοιπον ετρεξα το atto benchmark και λεει οτι ο 30αρης fireball πετυχαινει διαμεταγωγη 4 mb /s καραφλιασα οταν το ειδα, ενω ο 120αρης maxtor χτυπα 70αρα.

Βεβαια ο 1ος τρχει σε uata 100 οπως και ο δευτερος με την διαφορα οτι ο maxtor υποστηριζει και uata 133.

Λετε να ειναι επειδη εχω καιρο να του κανω φορματ η να παιζει κανενα hardware προβλημα?

Το προβλημα ειναι οτι οταν προσπαθω να αντιγραψω ενα αρχειο 4 gb για παραδειγμα απο τον ενα στον αλλο μου λεει οτι χρειαζεται περιπου 20 λεπτα για την μεταφορα, χρονος που ειναι παρα πολυς

Δε ξερω αν το εχεις λυσει τωρα το προβλημα σου αλλα και εμενα το εκανε αυτο και τελικα το ελυσα βγαζοντας το page file απο τον δισκο που ειχε τα win Και βαζοντας στο σε εναν απο τους αλλους.

πολυ μεγαλες διαφορες λεμε ομως....

Μάλλον ασυμβατότητα controller δίσκου. Αν τα νούμερα ισχύουν τότε ασχέτως τα περί UDMA ο δίσκος μάλλον δουλεύει σε PIO0.

Τι μπορω να κανω στη συγκεκριμενη περιπτωση?

Δε ξερω αν το εχεις λυσει τωρα το προβλημα σου αλλα και εμενα το εκανε αυτο και τελικα το ελυσα βγαζοντας το page file απο τον δισκο που ειχε τα win Και βαζοντας στο σε εναν απο τους αλλους.

πολυ μεγαλες διαφορες λεμε ομως....

Τι σχεση μπορει να εχει το page file με την ταχυτητα διαμεταγωγης σε ενα δισκο?

Παντως θα το δοκιμασω και αυτο.

Τι μπορω να κανω στη συγκεκριμενη περιπτωση?

Καλή ερώτηση. Αν υπάρχει άλλος controller στην μητρική δοκίμασέ τον. Ίσως πάλι να είναι και μαμακία των Windows. Απεγκατάσταση δίσκου και επανεγκατάσταση + και απεγκατάσταση/εγκατάσταση του οδηγού της μητρικής.

Εγώ προσωπικά όποτε μου τύχαινε κάτι τέτοιο απλά άλλαζα controller. είχα αυτή την ευχέρεια...

ITE 8212F RAID controllers, ICH6R southbridge,

Αυτον το κοντρολερ εχει η μητρικη μου.

Οταν λες εγκατάσταση του οδηγού της μητρικής εννοεις τους drivers που ειναι στο cd της μητρικης?Εκει δεν βρισκω τιποτα για τον κοντρολερ παραμονο ενα μανουαλ για ρειντ.

Any ideas?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.