Jump to content

Δεν αντεχω αλλο!!Θα αυτοκτονησω!!

Xorxhs

Recommended Posts

Αγορασα μολις σημερα ενα δευτερο ζευγαρι μνημων ocz pc3200 cl 2.5

Ειχα ηδη 2 dimms σε duall channel απο τις ιδιες μνημες.

Οταν τις εβαλα και τις 4 εγινε ΧΑΜΟΣ

Ενω τις αναγνωριζει κανονικα οταν στην αρχη κανει το check για τις Ram(1024 OK) οταν παει να μπει στα windows κανει διαρκως restart.Ελεος!!

Τις βγαζω,βαζω παλι μονο τις παλιες αλλά και παλι τα ιδια.Αναγκαστηκα να κανω setup τα windows σε εναν δευτερο σκληρο,για να μποορεσω να ζητησω την βοηθεια σας.

Κανονικα δεν επρεπε να δουλεψουν αυτοματα τα παντα τοποθετωντας τις μνημες?Μηπως χρειαζεται να κανω πρωτα φορματ και να εγκαταστησω παλι τα windows απο την αρχη??

Μηπως τελικα δεν υποστηριζει και τα 4 dimms?Η αληθεια ειναι πως στο qvl της mobo dεν αναφερεται να υποστηριζει 4ocz.Aλλά και για αλλες δεν λεει τιποτα,αλλά υποστηριζονται κανονικα απο το mobo

Σας παρακαλω περιμενω την πολυτιμη βοηθεια σας

P4 2.6c

XP SP1

Asus P4c800-e deluxe

Δεν χρειάζεται format. τι τροφοδοτικό έχεις? το πιο πιθανό που βλέπω είναι σε κάποια από τις γραμμές τροφοδοσίας τις μητρικής να μην είναι αρκετό το φορτίο λόγω αδύναμου τροφοδοτικού επειδή είναι πολλές οι μνήμες . δοκίμασε και το memtest86 που είναι σε δισκέτα και συνήθως τρέχει χωρίς πολλές απαιτήσεις σε ρεύμα και μπορεί να τσεκάρεις αν έχουν πρόβλημα οι μνήμες

να δωσω ταση VDIMM? να χαλαρωσω τα timings?Σε παρακαλω εξηγεισε λιγο τι πρεπει να κανω.Δεν το εχω το συστημα o/c.Απο τροφοδοτικο εχω το q-tec 400watt,δεν εχω τιποτα ιδιαιτερο φορτωμενο πανω,και απο καρτα vga μια GeForce4

Οταν αναφερεσαι στο vdimm εννοεις το DDR reference Voltage?Αυτο αλλαξα στα 2.7.

Τα τtimings τα εβαλα 3 3 3 8,αλλά το τελευταιο τι νουμερο να το βαλω?Μονο του το ειχε 4.(οταν το ενεργοποιησα για να μπορω να βαζω manual τις τιμες και oxi auto,ειχε τις τιμες 2.5 4 4 8 4)

Εκανα λοιπον οτι μου ειπες,αλλά και παλι τα ίδια(μπλε οθονη και ελεγε για bad system configuration info)

Ti να κανω??

εκανα ενα memtest και βρηκε με 1 pass 194 λαθη!!!

Τι σημαινει τωρα αυτο?Οτι εχουν προβλημα οι μνημεσ?Μηπως φταινε τα dimm slots της mobo?Mηπως δεν ειναι συμβατες οι μνημες?

Εκανα και CCmos αλλά παλι τπτ!!

Σωστε με

δεν έχω καταλάβει αν με μόνο τις παλιές μνήμες στις θέσεις που τις είχες και τις παλιές ρυθμίσεις δουλεύει κανονικά ο υπολογιστής σου( άσχετα με το τι μπορεί να έπαθε ο σκληρός και η εγκατάσταση των windows).

το μόνο που μπορώ να σου πω είναι κάνε μερικές δοκιμές. πχ βάλε μόνο τη μία και μετά και τις δύο καινούριες και δες τι γίνεται ώστε να δεις αν είναι ελλατωματικές. δοκίμασε με τρεις να δεις αν τις σηκώνει και τέλος παίξε με τις θέσεις στα dimms κάνε διαφορετικούς συνδυασμούς.

με τις παλιες μνημες δουλευει κανονικά.Eπισης δουλευει κανονικα με τις καινουριες αλλά μονο αν ειναι 2 μαζι.Το προβλημα δημιουργειται οταν χρησιμοποιω και τα 4 dimms μαζι.Οταν εχω μονο τα 3 dimms ειναι stable λιγο περισσοτερο(χρονικα) απο οτι με τα 4 dimms που κανει restart αμεσως μετα το welcome των windows

Τι μπορει να φταιει?

Τα errors γιατι τα βγαζει το memtest?

Νεοτερα.....

Δοκιμασα 2χ512 twinmos dimms pc3200 cl2.5,άλλά και παλι τα ιδια restarts.

Tο κουφο ειναι οτι οταν βαζω μαζι με τα 2χ512 twinmos αλλα 2χ256 OCZ(συνολικα 1.5GB) το συστημα λειτουργει μια χαρα.

Επιτελους μπορει καποιος να μου εξηγησει τι συμβαινει???

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.