Jump to content

Πεθαίνει ο δίσκος μου?

Morph1442169076

Recommended Posts

Από εχθές άρχισε να μου κάνει κάτι αναβοσβήματα. Και σήμερα πιά, αφού δούλεψε κανονικά από το πρωί, άρχισε να μην μπορεί να μείνει καθόλου ανοιχτός.

Σε επανεκκίνηση μου έβγαλε

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

STOP 0x0000000A (0xFFFFFFE8, 0x00000002, 0x00000001)

Να κάνω backup τώρα δεν μπορώ, αν το πάω στο πλαίσιο (ή κάπου αλλού) μπορεί να υπάρχει τρόπος να σωθούν κάπου τα δεδομένα μου?

Για να σωθεί ο δίσκος υπάρχει ελπίδα?

Ολα αυτά συμβαίνουν στο shuttleX, το άτιμο με δίσκο 36GB WD raptor

Ίσως όταν κρυώσει λίγο να καταφέρεις να πάρεις backup, αν δεν τότε υπάρχει μια εταιρία που κάνει επαναφορά αλλά κοστίζει πανάκριβα.

η αναμονή δεν φαίνεται να απέδωσε... Αναβοσβήνει αρκετές φορές. Το έβαλα τώρα στο backup αλλά να δούμε αν θα τελειώσει.

Το SpeedFan, υποθέτω οτι τρέχει από το σύστημα, δεν είναι pre-boot όπως το memtest... οπότε θα γίνει μετά απο... χ ώρες που θα τελειώσει το backup.

Μπά, performance 100% και fitness περι τα 75%. όλες οι άλλες τιμές είναι ίδιες με το δίσκο στο άλλο Πσ που δεν έχει πρόβλημμα.

Backup όμως δεν μπορώ να πάρω με τίποτα. Ξεκινά και δείχνει 12 ώρες. Συνήθώς ήθελε 50 λεπτά.

molex? Δυστυχώς στο suttleX δεν περισσεύει. Εχει ένα αλλά είναι κοντό και δεν φτάνει και επιπλέον έχει μόνο 2 μαύρα και ένα κίτρινο καλώδιο, όχι το κοκκινο!!!

Στο ίδιο καλώδιο με το δίσκο είναι συνδεδεμένο και το dvd drive χωρίς πρόβλημμα (πιστεύω)

Επιπλέον, του κανω defrag σε μια υστατη προσπαθεια να σωσω οτι γίνεται και σερνεται. Διαβάζει πολύ αργά (για 20 γιγα data 40 min και ακόμη είναι στο 65% με diskeeper)

Γιατί όταν πάω να κάνω backup δεν παρουσιάζει καμίο πρόοδο? Εδώ και 1 ώρα ανεβάζει το χρόνο έχονατς φτάσει τις 14 ώρες, δείχνει οτι διαβάζει αλλα πρόοδος δεν υπάρχει

Παρεπιπτόντως σήμερα από τις 7 εως τώρα δεν έχει κάνει κανα αναβοσβημα... Βέβαια και εχθές από τις 9 μέχρι τις 6 το απόγευμα δούλευε κανονικά αλλά

Κοίτα , το πρόβλημα είναι με την θερμοκρασία. Κάνε το εξής (το έχω κάνει αρκετες με μεγάλη επιτυχία) , καταρχάς βγάλε τον δίσκο από το κουτί για να μπορεί να ψύχεται καλύτερα.

ΑΝ έχεις έναν άλλο δίσκο , έστω και παλιό στήσε ένα απλό λειτουργικό και βρες το File Scavenger από το νετ.

Βαλε σαν slave τον χαλασμένο πάντα έξω από το κουτί και μέσα από τα windows με το File scavenger προσπάθησε να σώσεις ότι μπορείς στον παλιό δίσκο.

Μπορείς επίσης να βάλεις μια σακούλα με παγάκια πάνω στον δίσκο για να μένει κρύος και να βαστηξει όσο γίνεται πιο πολύ εν ώρα λειτουργίας. Το πιο πιθανό είναι να τα έχει τινάξει κάποιο τσιπάκι λόγω θερμοκρασίας. Μια λεπτομερή εξέταση ίσως στο αποκαλύψει αυτό....

Κοίτα , το πρόβλημα είναι με την θερμοκρασία. Κάνε το εξής (το έχω κάνει αρκετες με μεγάλη επιτυχία) , καταρχάς βγάλε τον δίσκο από το κουτί για να μπορεί να ψύχεται καλύτερα.

ΑΝ έχεις έναν άλλο δίσκο , έστω και παλιό στήσε ένα απλό λειτουργικό και βρες το File Scavenger από το νετ.

Βαλε σαν slave τον χαλασμένο πάντα έξω από το κουτί και μέσα από τα windows με το File scavenger προσπάθησε να σώσεις ότι μπορείς στον παλιό δίσκο.

Μπορείς επίσης να βάλεις μια σακούλα με παγάκια πάνω στον δίσκο για να μένει κρύος και να βαστηξει όσο γίνεται πιο πολύ εν ώρα λειτουργίας. Το πιο πιθανό είναι να τα έχει τινάξει κάποιο τσιπάκι λόγω θερμοκρασίας. Μια λεπτομερή εξέταση ίσως στο αποκαλύψει αυτό....

Ωπ, δεν είδα το μύνημα σου.

Το File scaventer ΄σωζει και το λειτουργικό (να γλιτώσω τις εγκαταστάσεις?)

Στην ιστοσελίδα του λέει πως είναι για deleted files. Στη δική μου περίπτωση τα φιλες διαβάζονται ΑΝ είναι ανοικτός ο δίσκος. έχω αντιγράψει μερικά αλλα backup δεν κάνει με τπτ. Ισως να μην μπορεί να γίνει ουτε καν clone.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.