SLN Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2004 Οντως ειναι επαναστατικο τσιπακι.... Ειναι πιο κρυο οταν ειναι idle, και στα ιδια επιπεδα οταν ειναι full!! Τρομερη καινοτομια... το αρθρακι ειναι ωραιο!! Βεβαια οτι μπορει κανει ο καθενας, και στην τελικη τι αλλο να εκανε η Ιντελ?? Για καποιον που χρησιμοποιει το pc του για βαριες εφαρμογες δεν τον βοηθα ιδιαιτερα το νεο Ε0. Για καποιον που το αφηνει πιο πολυ ωρα idle... ειναι επανασταση!!! http://www.sudhian.com/showdocs.cfm?aid=630 το συμπερασμα τα λεει ολα!! Is E0 an improvement? Yesβbut its no deus ex machina for the 90nm P4, and the 6xx series may make little difference; the main benefit of Enhanced Speedstep is its capability to further reduce power when the CPU is *not* in use, not reduce power consumption when it is. Intelβs only real option at this point may be to further increase the size and strength of the included OEM cooler. Ten months after launch, the search for a cool Prescott continues Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostolt1442169065 Δεκέμβριος 7, 2004 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2004 Αχ βρε SLN αυτο το χιουμορ σου........... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Δεκέμβριος 7, 2004 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2004 καλα μην τα πιστυεις και ολα , εγω με 3.2 πρεσκοτ πως εχω 38 idle ?? με τη μανισια ψυκτρα παντα . ο συντακτης του αρθρου πως εχει 53 idle? ειναι τεραστια η διαφορα.α και η ψυκτρα ειναι χλιαρη στους 38 οποτρε θεμα λαθους ενδειξης δεν νομιζω οτι υπαρχει τουλαχιστον με τοσο μεγαλη διαφορα Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Δεκέμβριος 7, 2004 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2004 Αααχχχ...πόσες φορές θα το πούμε.Καμμία μητρική δεν μετράει σωστά τις θερμοκρασίες....και σχεδόν όλες οι μητρικές (μοντέλα,μάρκες) μας δίνουν διαφορετικά νούμερα.Αλλη κλέβει 7...άλλη 4...άλλη δείχνει παραπάνω 8...2...3...κλπ.Λάθος calibration bios...διαφορετική τοποθέτηση temp sensor...κλπ...κλπ.Στο ρεζουμέ τώρα.Φέρτε μου εμένα ένα Ε0 για 478....και άς είναι ο χειρότερος του κόσμου. :071: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Δεκέμβριος 7, 2004 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2004 τασσο δεν λεω οτι δεν μετραει σωστα η ασους, λαθος μετραει αλλα σιγουρα 53 idle δεν ειναι ο δικος μου D0 με τιποτα. το ειπα ειναι χλιαρη η ψυκτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Δεκέμβριος 7, 2004 Author #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2004 Στο ρεζουμέ τώρα.Φέρτε μου εμένα ένα Ε0 για 478....και άς είναι ο χειρότερος του κόσμου. :071:Ρε Τασο, δεν ειπαμε οτι δεν πηγαινει πιο ψηλα, ουτε τιποτα τετοιο. Και αν ειναι να παρεις εσυ/εγω ή ο οποιοσδηποτε ενδιαφερομενος εναν Prescott δεν εχεις κανενα λογο αν προτιμησεις το D0 αντι για το Ε0. Το αρθρακι τα λεει ολα. Δεν ειναι χειροτερος επεξεργαστης ουτε ειναι η πατατα. Απλα η βελτιωμενη θερμικη συμπεριφορα (απο οτι καταλαβα εγω τουλαχιστον) ΔΕΝ εχει προελθει απο καμμια ωριμανση του process, αλλα απο ενα απλο throttling που στον Ε0 ενεργοποιειται πιο γρηγορα (σε χαμηλοτερες θερμοκρασιες απο οτι στον D0) . Θερμικα, under load εχουν την ιδια συμπεριφορα!!Ρε Τολη, να μην πουμε καμμια μλκ!! Δηλαδη τι να κανω?? να το ποσταρω με σοβαροτητα "Χατζηνικολαου" σαν : "Διαβαστε μερικες ενδιαφερουσες πληροφοριες για το νεο Ε0". Αφου το ιδιο τσιπακι ειναι!!! Το μονο που αλλαζει ειναι η θερμικη συμπεριφορα και αυτο σχολιαζω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris2004 Δεκέμβριος 7, 2004 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2004 Δεν με απασχολούν ιδιαίτερα οι θερμοκρασίες, αν και δεν είναι τόσο τραγικές, με νεράκι σε μένα είναι 7-8 βαθμούς πιο ζεστοί απο τον Northwood οπότε μιά χαρά είναι. Σίγουρα δεν είναι Palomino που είχε 70 βαθμούς Idle.Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να ξεκινάει απο χαμηλότερο voltage και να ανεβαίνει ακόμα περισσότερο απο τον D0. Αν πιάσω κανα 4.3-4.4 με νεράκι και 60 βαθμούς να είμαι δεν με χαλάει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Δεκέμβριος 7, 2004 Author #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2004 Σίγουρα δεν είναι Palomino που είχε 70 βαθμούς Idle.Περα απο καθε διαθεση να ξανανοιξω κουβεντα μαζι σου και ασχετα με το ποσο εκτιμω ή οχι τον prescott E0. Ποσο λογικο/σοβαρο θα θεωρουσες να αναφερω το... 2007-2008μ.Χ. σε διασπαρτα ποστ μου το οτι ο πρεσκοττ το 2004μ.Χ. επιανε "ΧΧ" βαθμους θερμοκρασια σαν στηριγμα των εκαστοτε λεγομενων μου????????Δεν σχολιαζω το offtopic της ατακας σου (εξαλλου μου αρεσουν τα off topic) αλλα το λογο υπαρξης της.Δεν θυμαμαι τι θερμοκρασιες επιανε ο... 286 αλλα μπορει να αρχισω να το χρησιμοποιω σε ατακες του στυλ "Μια χαρα θερμοκρασεις επιανε η Ιντελ τοτε με τον 286... Πως χαλασε ετσι η θερμικη τους συμπεριφορα".'Η μηπως κατι τετοιο πιο διθυραμβικο: "Η ιντελ "ξερει" πως να φτιαχνει κρυους επεξεργαστες. Παρτε για παραδειγμα τον 286." Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThorLite Δεκέμβριος 7, 2004 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2004 Περα απο καθε διαθεση να ξανανοιξω κουβεντα μαζι σου και ασχετα με το ποσο εκτιμω ή οχι τον prescott E0. Ποσο λογικο/σοβαρο θα θεωρουσες να αναφερω το... 2007-2008μ.Χ. σε διασπαρτα ποστ μου το οτι ο πρεσκοττ το 2004μ.Χ. επιανε "ΧΧ" βαθμους θερμοκρασια σαν στηριγμα των εκαστοτε λεγομενων μου????????Δεν σχολιαζω το offtopic της ατακας σου (εξαλλου μου αρεσουν τα off topic) αλλα το λογο υπαρξης της.Δεν θυμαμαι τι θερμοκρασιες επιανε ο... 286 αλλα μπορει να αρχισω να το χρησιμοποιω σε ατακες του στυλ "Μια χαρα θερμοκρασεις επιανε η Ιντελ τοτε με τον 286... Πως χαλασε ετσι η θερμικη τους συμπεριφορα".'Η μηπως κατι τετοιο πιο διθυραμβικο: "Η ιντελ "ξερει" πως να φτιαχνει κρυους επεξεργαστες. Παρτε για παραδειγμα τον 286."Παντως σε κατι ψηφιακα τηλεφωνικα κεντρα της Alcatel που εχω δει οι φετες τους εχουν AMD 8086 και ζεματαγανε........... :021: :021: :021: :021: :021: ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ SLN Ζωγραφιζεις με τα post σου....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris2004 Δεκέμβριος 7, 2004 #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2004 Απο την άλλη εσύ διάβασες σχολαστικά το πόστ μου και δεν σχολίασες την ουσία η οποία είναι ότι δεν με ενδιαφέρει ούτε εμένε ούτε κανέναν Inteλά αν έχει χαμηλότερες θερμοκρασίες και ΕΙΔΙΚΑ αυτοί που έχουν Phase Change, αυτό που έχει σημασία και μας ενδιαφέρει είναι να ανεβαίνει περισσότερο απο τον D0. Συνεπώς εάν όπως είπα πιάσω 4.3-4.4 με νεράκι, και 60 βαθμούς να έχω δεν με ενδιαφέρει, εκτός αν κάνει Throttling. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostolt1442169065 Δεκέμβριος 7, 2004 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2004 Ειλικρινα ρε παιδια βαριεμαι και λυπαμαι καθε thread να καταληγει σε μαχη μεταξυ καποιον ατομων.Αφου ξερετε οτι δεν προκειται να τα βρειτε μεταξυ σας τι το συζητατε το θεμα????????????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Δεκέμβριος 7, 2004 Author #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2004 Για να περναει η ωρα??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Δεκέμβριος 7, 2004 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2004 Ρε Τασο, δεν ειπαμε οτι δεν πηγαινει πιο ψηλα, ουτε τιποτα τετοιο. Και αν ειναι να παρεις εσυ/εγω ή ο οποιοσδηποτε ενδιαφερομενος εναν Prescott δεν εχεις κανενα λογο αν προτιμησεις το D0 αντι για το Ε0. Το αρθρακι τα λεει ολα. Δεν ειναι χειροτερος επεξεργαστης ουτε ειναι η πατατα. Απλα η βελτιωμενη θερμικη συμπεριφορα (απο οτι καταλαβα εγω τουλαχιστον) ΔΕΝ εχει προελθει απο καμμια ωριμανση του process, αλλα απο ενα απλο throttling που στον Ε0 ενεργοποιειται πιο γρηγορα (σε χαμηλοτερες θερμοκρασιες απο οτι στον D0) . Θερμικα, under load εχουν την ιδια συμπεριφορα!!Λογικά αυτά που λές.Αλλωστε δεν πρόκειται για κάποιο νέο core ...απλά βελτίωση του ήδη υπάρχον.Βέβαια το E0 stepping διόρθωσε και κάποια λάθη "errata" που αναφέρονται στο pdf του spec update. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Δεκέμβριος 7, 2004 Author #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2004 Και στην τελικη κιολας ρε Τασο (ανοιγω κουβεντα μαζι σου, επειδη εισαι σοβαρος και δεν θα πεις καμμια μλκ να ψαχνομαστε για αλλες 25 σελιδες thread) εσενα το γεγονος οτι σε load καταστασεις εχει τις ιδιες θερμοκρασιες σε ικανοποιησε σαν (power) χρηστη D0? Επειδη εγω δεν ειμαι power user (no prommie, οσο-παει-χωρις-πολλη-ταλαιπωρια-overclocker), αμα η αποψη σου ειναι οτι κατι τετοιο ειναι βελτιωση (χωρις εισαγωγικα!!) θα το δεχτω. Το αυτονοητο λεω δηλαδη. Ο oc-ed επεξεργαστης (περισσοτερο απο τον default) ειναι για να δουλευει. Αμα ειναι στα idle τι τον εχω overclocked???? Δεν σου ειπα οτι επρεπε να κανει παπαδες η Ιντελ και να παρουσιασει το υπερ-τσιπ, αλλα ρε γμτ κι αυτο το κουκουλωμα δεν μου λεει σαν ιδεα... Πολυ "δηθεν" σαν βελτιωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris2004 Δεκέμβριος 7, 2004 #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2004 Άλλοι είναι εδώ μέσα που με το μικρό πετάνε μλκς.Φίλε μου SLN δεν κατάλαβες ότι όχι μόνο οι Users με Prommie δεν έχουν πρόβλημα αλλά ούτε οι χρήστες με νερό. Εγώ είμαι απόλυτα ικανοποιημένος απο τις θερμοκρασίες του Prescott στα 4.1 με τη δεδομένη ψύξη και αυτό που περίμενα προσωπικά απο τον E0 είναι να λειτουργεί σε λιγότερα volt έτσι ώστε να επωφελείται πιθανώς περισσότερο απο τα πολλά βόλτ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aristidis1442169066 Δεκέμβριος 7, 2004 #16 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2004 :020: Μα τι λέτε βρε παιδιά τώρα σιγά τον Prescott E0... Aς πέσει ένας στα χέρια μου και θα δούμε..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Δεκέμβριος 7, 2004 #17 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2004 :020: Μα τι λέτε βρε παιδιά τώρα σιγά τον Prescott E0... Aς πέσει ένας στα χέρια μου και θα δούμε.....Αρη...μην με επαναλαμβάνεις.....έρχεσε δεύτερος :098: Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Δεκέμβριος 7, 2004 #18 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2004 Και στην τελικη κιολας ρε Τασο (ανοιγω κουβεντα μαζι σου, επειδη εισαι σοβαρος και δεν θα πεις καμμια μλκ να ψαχνομαστε για αλλες 25 σελιδες thread) εσενα το γεγονος οτι σε load καταστασεις εχει τις ιδιες θερμοκρασιες σε ικανοποιησε σαν (power) χρηστη D0? Επειδη εγω δεν ειμαι power user (no prommie, οσο-παει-χωρις-πολλη-ταλαιπωρια-overclocker), αμα η αποψη σου ειναι οτι κατι τετοιο ειναι βελτιωση (χωρις εισαγωγικα!!) θα το δεχτω. Το αυτονοητο λεω δηλαδη. Ο oc-ed επεξεργαστης (περισσοτερο απο τον default) ειναι για να δουλευει. Αμα ειναι στα idle τι τον εχω overclocked???? Δεν σου ειπα οτι επρεπε να κανει παπαδες η Ιντελ και να παρουσιασει το υπερ-τσιπ, αλλα ρε γμτ κι αυτο το κουκουλωμα δεν μου λεει σαν ιδεα... Πολυ "δηθεν" σαν βελτιωση.Η αλήθεια είναι ότι εμένα προσωπικά....η μετάβαση από C0 σε D0 με ικανοποίησε με τα αποτελέσματα που πήρα.Τώρα...όταν έρθει ο καιρός και δοκιμάσω και E0 θα μιλήσω με σιγουριά.Το να διαβάζω τους άλλους....δέν μου κάνει.Προτιμώ να έχω προσωπική άποψη...όποτε είναι δυνατόν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Δεκέμβριος 7, 2004 #19 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2004 Δει και αυτον τον Ε0!!!!http://www.overclockers.at/showthread.php?threadid=120744&highlight=prescott Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Δεκέμβριος 7, 2004 Author #20 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2004 Ok τοτε. Δεκτο. Παω πασσο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.