Jump to content

Αγορά Opteron. Από πού;

DarthMoul

Recommended Posts

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Σωστά. Άρα το πακέτο Xeon έρχεται 210 ευρώ ακριβότερα αφού δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τα win2k pro που έχω αγοράσει. Η επιλογή του Opteron θα ήταν σαφώς καλύτερη. Μόνο που δεν υπάρχει εταιρία να τον υποστηρίξει και διανέμει σωστά.

Η αγορά φαίνεται αδιέξοδη. Το m/b με 875 δεν θα υποστηρίξει dual cores και 64 bits ποτέ. Το 915/925 είναι για dualcores. Αλλά και πάλι θα έπρεπε να αγοράσω 2 CPUs μετά από έναν χρόνο

Τελικά οι ρηχές αγορές όπως η ελληνική κοστίζουν στους καταναλωτές τους πολύ

Το 915/925 είναι για dualcores. Αλλά και πάλι θα έπρεπε να αγοράσω 2 CPUs μετά από έναν χρόνο

Τελικά οι ρηχές αγορές όπως η ελληνική κοστίζουν στους καταναλωτές τους πολύ

Sorry οι Xeon του e-shop είναι Nacona??? Δε νομίζω άρα τα 64 bits λογικά δε σε νοιάζουν….!!!

μα και η Ρ5Ρ800 που ειναι με το 865 τσιπακι υποστηριζει Pentium seira 5 F(δλδ υποστηριξη EM-64) , δεν βλεπω το λογο να μην υποστηριζει και win64 (οταν βγουνε....)

Sorry οι Xeon του e-shop είναι Nacona??? Δε νομίζω άρα τα 64 bits λογικά δε σε νοιάζουν….!!!
Θα με νοιάζουν έναν χρόνο μετά. Και με 875 είναι αδύνατον. Το roadmap της Intel μιλάει για 915/925 και 775 socket. Αυτές οι βλακίες που κάνει δίνουν προβάδισμα τον Opteron, αλλά μπορεί και τις κάνει γιατί η AMD είναι κουτσό άλογο.
μα και η Ρ5Ρ800 που ειναι με το 865 τσιπακι υποστηριζει Pentium seira 5 F(δλδ υποστηριξη EM-64) , δεν βλεπω το λογο να μην υποστηριζει και win64 (οταν βγουνε....)
Είναι στο 865 όπως είπες. Το 875 δεν αναφέρει πουθενά ότι θα δει 64 bits. Έχω δει IBM server με 875 και Xeon και δεν είναι αναβαθμήσιμος σε Nacona. Άλλωστε η επόμενη γενιά Xeon δεν θα έχει 604 pins.

Μήπως τελικά η καλύτερη λύση είναι υπομονή και Opterons? Διότι αλλιώς από ότι κατάλαβα σε 1 χρόνο θα ξανασκέφτεσαι αλλαγή για χάρη των 64bits.

Μήπως τελικά η καλύτερη λύση είναι υπομονή και Opterons? Διότι αλλιώς από ότι κατάλαβα σε 1 χρόνο θα ξανασκέφτεσαι αλλαγή για χάρη των 64bits.
Η καλύτερη και πλέον ασφαλης επιλογή για το μέλλον με το χαμηλότερο δυνατό κόστος και καλές επιδόσεις είναι το socket 940. Ακόμα και με έναν opteron 1χχ επάνω, έχει τις πλέον μακροπρόθεσμες προοπτικές και πολύ καλύτερη σχέση τιμής απόδοσης από ένα FX.

Λυπάμαι αλλά την AMD δεν την απασχολούν οι power users. Σε μικρές αγορές , όπως η δική μας, πουλάει παιχνιδομηχανές και μηχανές γραφείου. Αντίθετα αν θέλεις να πας σε xeon κάνεις μια βόλτα μέχρι το πλαίσιο και καθάρισες. Δεν πάω σε Intel γιατί είναι ασύμφορο μακροπρόθεσμα. Η τρέχουσα τιμή δεν έχει και μεγάλη διαφορά από την AMD.

Τώρα κοιτάω τι γίνεται στο ebay. Θα σας ενημερώσω.

Τι γινεται στον κοσμο ρε!!

Ρε Darth... ξυπνας την μια μερα και αποφασιζεις να παρεις dual opteron/ΧΕΟΝ. Να ρωτησω κατι? ειναι 200 ο καθε επεξεργαστης αλλα νομιζω οτι οι μητρικες εχουν 250 χωρις pci-64, και καμμια 500αρου με pci64. Ολα αυτα χωρις ΦΠΑ. Απο τα προηγουμενα ποστ σου καταλαβαινω οτι μαλλον θα θελεις την δευτερη περιπτωση. Πως σου βγαινει κατω απο 1000??

Αντι για την MSI καλυτερα να πας σε Tyan. Αν και απο οτι καταλαβα εχεις βασικοτερα προβληματα απο την μητρικη που θα επιλεξεις.... ;)

Τι γινεται στον κοσμο ρε!!

Ρε Darth... ξυπνας την μια μερα και αποφασιζεις να παρεις dual opteron/ΧΕΟΝ. Να ρωτησω κατι? ειναι 200 ο καθε επεξεργαστης αλλα νομιζω οτι οι μητρικες εχουν 250 χωρις pci-64, και καμμια 500αρου με pci64. Ολα αυτα χωρις ΦΠΑ. Απο τα προηγουμενα ποστ σου καταλαβαινω οτι μαλλον θα θελεις την δευτερη περιπτωση. Πως σου βγαινει κατω απο 1000??

Αντι για την MSI καλυτερα να πας σε Tyan. Αν και απο οτι καταλαβα εχεις βασικοτερα προβληματα απο την μητρικη που θα επιλεξεις.... ;)

Ξέχασες τις μνήμες. ECC unbuffered CL2.5 DDR400 στο 1 GB. Βάλε άλλα 200+.

Αν πάω σε Xeon θέλω και άλλα 130 λειτουργικό Winblows XP Pro σκ@τ@ στα μούτρα τους. Καλή η Tyan αλλά οι τιμές της είναι διπλές σε σχέση με την MSI. Overclocking δεν κάνω. Software development κάνω στα 64 bits και multithreaded προγράμματα. Τα 64 bits σε x86 λίγο με νοιάζουν προς το παρόν. Για δοκιμές έχω τους Alpha που είναι pure 64 bits και με ουσιαστικό κέρδος, όχι μαϊμούδες. Αλλά τις 2 CPU τις χρειάζομαι, αλλιώς δεν μπορώ να κάνω ουσιαστικές δοκιμές σε multithreaded κώδικα. Αν τελικά βρεθώ στο απόλυτο αδιέξοδο θα πάω στον φτηνότερο P4 με HT που μπορώ και θα σταματήσω να παιδεύομαι.

ΥΓ. Δουλεύω με pci64 σε Alpha, Spark από το 1996 και x86 εδώ και 2 χρόνια. Ουσιαστικό κέρδος δεν έχεις στους x86. Το PCI-X είναι αυτό που αξίζει.

Δεν καταλαβες, δεν το ειπα να παρεις TYAN για να κανεις oc!!

Απλα επειδη απο οτι κυκλοφορει τριγυρω ειναι πιο καλη server υλοποιηση.

Δεν καταλαβες, δεν το ειπα να παρεις TYAN για να κανεις oc!!

Απλα επειδη απο οτι κυκλοφορει τριγυρω ειναι πιο καλη server υλοποιηση.

Όντως είναι. Αλλά είναι και η πιο ακριβή. Αν το μηχάνημα ήταν για την δουλειά σε Tyan θα πήγαινα. Για το σπίτι όμως δεν μου χρειάζεται.

Τελικά στο ebay δεν υπάρχει τίποτα, ούτε από Opteron CPU ούτε από motherboard. Μάλλον κανείς δεν θέλει να πουλήσει τον Opteron του :001:

Μόλις πριν λίγο οι Xeon εξαφανίστηκαν από τους καταλόγους του πλαισίου.

Για να δούμε που θα καταλήξουμε.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.