Jump to content

Αγορά Opteron. Από πού;

DarthMoul

Recommended Posts

Σήμερα συναρμολόγησα έναν dual Opteron 242 και έτρεξα linux και windows.

Το μηχάνημα πήγαινε σφαίρα και στα windows και στο linux οπότε σκέφτηκα να αναβαθμίσω τον δικό μου dual P3 στα 800 Mhz. Κοίταξα τις τιμές και είδα πως το κόστος θα είναι κάτω από 1000 ευρώ οπότε σίγουρα αξίζει τον κόπο.

Το πρόβλημα είναι ότι από μια βόλτα στην Στουρνάρη διαπίστωσα πως ή δεν φερνουν καθόλου, ή φέρνουν μετά από 3 εβδομάδες και βάλε. Υπάρχει κάποιο μαγαζί που να έχει διαθέσιμους ή τουλάχιστον να φέρνει σχετικά γρήγορα;

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Φοβάμαι Darth οτι ελληνικό μαγαζί δύσκολα θα βρεις... όπως είπες ακόμα και με παραγγελία αργεί αρκετά. Ίσως πρέπει να απευθυνθείς απ'ευθείας στην Oktabit που είναι ο εισαγωγέας.

σοβαρα 40% επανω??!!
Στο mgmanager o 240 έχει τιμή 187 ευρώ και στο overclockers μαζί με τα μεταφορικά 235 ευρώ. Χωρίς ΦΠΑ και τα δύο. Ασύμφορο νομίζω. Στα μεγαλύτερα μοντέλα οι διαφορές είναι ακόμα πιο μεγάλες.

Φοβάμαι Darth οτι ελληνικό μαγαζί δύσκολα θα βρεις... όπως είπες ακόμα και με παραγγελία αργεί αρκετά. Ίσως πρέπει να απευθυνθείς απ'ευθείας στην Oktabit που είναι ο εισαγωγέας.
Η Oktabit πουλάει λιανική;

Το ίδιο prob είχα και γω πριν κάνα δυο μέρες και τελικά θα πάει μάλλον για ζιον και μένα… Τι πράμα είναι αυτό ρε παιδί μου…

Darth τι μητρική επέλεξες για dual opteron (αν τελικά θα πάρεις Opteron)??

Το ίδιο prob είχα και γω πριν κάνα δυο μέρες και τελικά θα πάει μάλλον για ζιον και μένα… Τι πράμα είναι αυτό ρε παιδί μου…

Darth τι μητρική επέλεξες για dual opteron (αν τελικά θα πάρεις Opteron)??

Μία της MSI. Και ο Xeon έχει πρόβλημα. Δεν βρίσκεις εύκολα M/B.

Η Oktabit πουλάει λιανική;

Πουλάει. Αλλά λογικό είναι να πουλάει πιο ακριβά απ'οσο αν το πάρεις από ένα κατάστημα. Παντως σίγουρα όχι με +40%! Ρώτα τιμή και χρόνο παράδοσης και αν συμφέρει τον παίρνεις από εκεί. Αλλιώς... ΧΕΟΝ από e-shop....

Πουλάει. Αλλά λογικό είναι να πουλάει πιο ακριβά απ'οσο αν το πάρεις από ένα κατάστημα. Παντως σίγουρα όχι με +40%! Ρώτα τιμή και χρόνο παράδοσης και αν συμφέρει τον παίρνεις από εκεί. Αλλιώς... ΧΕΟΝ από e-shop....
Στα AMD server CPUs πάντως το site επιστρέφει 0 products found.

Καλός και ο Xeon αλλά m/b που θα βρούμε;

Μία της MSI. Και ο Xeon έχει πρόβλημα. Δεν βρίσκεις εύκολα M/B.

Και γω πάω για την Msi K8T Master2-FAR. Προσωπικά δεν την πάω και ας λένε ότι θέλουν στα reviews (είναι για άλλον)…

Τώρα εξαρτάτε από το mgmanager, αν μου πουν τα ίδια και για Xeon μητρική τότε θα περιμένω αυτές τις 2 – 3 βδομάδες για Opteron και την MSI (ή την Tyan Tiger K8W)….

Στα εδώ καταστήματα (Ηράκλειο) άμα πεις Opteron μερικοί νομίζουν ότι μιλάς κινέζικά…

Darth δες και το Msystems.gr

Στα AMD server CPUs πάντως το site επιστρέφει 0 products found.

Χμμμ.... όντως. Μόλις το τσέκαρα. Αύριο θα δω έναν φίλο που δουλεύει στην Oktabit. Θα τον ρωτήσω, πρέπει να ξέρει τι παίζει.

το πλαισιο εχει ενα της ασους με το 875 τσιπακι
Πήγα και το είδα. Στο σύνολο το πακέτο Xeon (cpus + mb) έρχεται 80 ευρώ ακριβότερα από το Opteron 242 με τις ίδιες επιδόσεις περίπου. Τα win 2k Pro θα δουν hyperthreading ή θα πρέπει να πάω σε XP pro; Άλλα 230 ευρώ δηλαδή.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.