hipro5 Δεκέμβριος 6, 2004 #21 Δεκέμβριος 6, 2004 Μήπως λέω εγώ τώρα , θα έπρεπε να τρέξεις και το Celeron με Dual DDR μνήμες να δείς και κάτι παραπάνω.........γιατί αν διάβασα καλά την περιγραφή , τρέχει με ΜΙΑ 512MB μνήμη......... :002:
spresv Δεκέμβριος 6, 2004 #22 Δεκέμβριος 6, 2004 Και τα 2 μηχανηματα τρεχουν με 1 μνημη... Να ανεβασω και γω απο τον Tbred μου??
yanni Δεκέμβριος 6, 2004 #23 Δεκέμβριος 6, 2004 Μήπως λέω εγώ τώρα , θα έπρεπε να τρέξεις και το Celeron με Dual DDR μνήμες να δείς και κάτι παραπάνω.........γιατί αν διάβασα καλά την περιγραφή , τρέχει με ΜΙΑ 512MB μνήμη......... :002:Ε και τι θα κερδίσει? Μάλλον ελάχιστα. Αν έχει δεύτερη μνήμη, λογική κίνηση είναι. Αν δεν έχει δεν αξίζει να σπαταλήσει λεφτά για τον Celeron.
Chris2004 Δεκέμβριος 6, 2004 #24 Δεκέμβριος 6, 2004 κάνεις λάθος, οι Intel επωφελούντια πάρα πολυ απο το Dual Channel σε αντίθεση με τους AXP. H αύξηση στις επιδόσεις της μνήμης είναι 40% περίπου ενώ στους AXP είναι 5%
overclocked Δεκέμβριος 6, 2004 #25 Δεκέμβριος 6, 2004 φυσικα και πρεπει να εχει dual εγω εδω στο sandra πχ και pi ειδα τρελη διαφορα με 1 ghz dual και 512 single.... αλλα και παλι τσαμπα πειραματα....ας βαλεις ρε ανθρωπε πανω ενα prescoti να του αλλαξεις τα φωτα!να δεις τι παει να πει intel...τωρα με τον celeron δε καταλαβαινεις και τιποτε σπουδαιο
Orthodox Δεκέμβριος 6, 2004 #26 Δεκέμβριος 6, 2004 O P4 με dual Channel + 40% και με HT + 25 % μάλλον δε μιλάμε για επεξεργαστή αλλά για πύραυλο. Νομίζω ότι είναι λίγο υπερβολή… !!!
DarthMoul Δεκέμβριος 6, 2004 #27 Δεκέμβριος 6, 2004 O P4 με dual Channel + 40% και με HT + 25 % μάλλον δε μιλάμε για επεξεργαστή αλλά για πύραυλο. Νομίζω ότι είναι λίγο υπερβολή… !!! Για τις μνήμες δεν ξέρω να σου πω. Αλλά το super pi δεν είναι Multithreaded οπότε το 25% που λες μην το υπολογίζεις.
hipro5 Δεκέμβριος 7, 2004 #28 Δεκέμβριος 7, 2004 φυσικα και πρεπει να εχει dual εγω εδω στο sandra πχ και pi ειδα τρελη διαφορα με 1 ghz dual και 512 single....αλλα και παλι τσαμπα πειραματα....ας βαλεις ρε ανθρωπε πανω ενα prescoti να του αλλαξεις τα φωτα!να δεις τι παει να πει intel...τωρα με τον celeron δε καταλαβαινεις και τιποτε σπουδαιο Βρε παιδί............Αυτή στο avatar σου ΔΕΝ το κατεβάζει ποτέ?..........Μισή ώρα περιμένω και ........τίποτα.........
Orthodox Δεκέμβριος 7, 2004 #29 Δεκέμβριος 7, 2004 Βρε παιδί............Αυτή στο avatar σου ΔΕΝ το κατεβάζει ποτέ?..........Μισή ώρα περιμένω και ........τίποτα......... Δουλεύει με CeleronD οπότε θα περιμένεις πολύ…!!!
Orthodox Δεκέμβριος 7, 2004 #30 Δεκέμβριος 7, 2004 Για τις μνήμες δεν ξέρω να σου πω. Αλλά το super pi δεν είναι Multithreaded οπότε το 25% που λες μην το υπολογίζεις.No no…!!! Δεν το λέω για το SuperPi… Η micro$oft ισχυρίζεται ότι το HT δίνει 25% αύξηση των επιδόσεων και σε συνδυασμό με το post του Chris2004 παραπάνω που αναφέρει ότι το dual channel δίνει 40% επίσης αύξηση των επιδόσεων τότε ένας P4 είναι πύραυλος και όχι επεξεργαστής. Αν συνυπολογίσεις και ένα + 20 με 25% από ένα μέσω overclocking τότε έχουμε 90% αύξηση των επιδόσεων… :119:
DarthMoul Δεκέμβριος 7, 2004 #31 Δεκέμβριος 7, 2004 No no…!!! Δεν το λέω για το SuperPi… Η micro$oft ισχυρίζεται ότι το HT δίνει 25% αύξηση των επιδόσεων και σε συνδυασμό με το post του Chris2004 παραπάνω που αναφέρει ότι το dual channel δίνει 40% επίσης αύξηση των επιδόσεων τότε ένας P4 είναι πύραυλος και όχι επεξεργαστής. Αν συνυπολογίσεις και ένα + 20 με 25% από ένα μέσω overclocking τότε έχουμε 90% αύξηση των επιδόσεων… :119:H Micro$oft λέει 25%; Είσαι σίγουρος; Εγώ έχω δει την Intel να λέει για μέση αύξηση επιδόσεων 30%, πράγμα το οποίο είναι όντως έτσι. Το maximum που μπορείς να κερδίσεις από μια multithreaded εφαρμογή είναι θεωρητικά 100%. Αλλά στην πράξη ο μέσος όρος δεν θα υπερβεί ποτέ το 30% για το σύνολο του συστήματος. Τώρα που βρήκε η Micro$oft το 25% και πως το εννοεί, ένας θεός ξέρει.
yanni Δεκέμβριος 7, 2004 #32 Δεκέμβριος 7, 2004 No no…!!! Δεν το λέω για το SuperPi… Η micro$oft ισχυρίζεται ότι το HT δίνει 25% αύξηση των επιδόσεων και σε συνδυασμό με το post του Chris2004 παραπάνω που αναφέρει ότι το dual channel δίνει 40% επίσης αύξηση των επιδόσεων τότε ένας P4 είναι πύραυλος και όχι επεξεργαστής. Αν συνυπολογίσεις και ένα + 20 με 25% από ένα μέσω overclocking τότε έχουμε 90% αύξηση των επιδόσεων… :119:Ή μπορεί χωρίς αυτά να είναι υπερβολικά αργός.....Τώρα που βρήκε η Micro$oft το 25% και πως το εννοεί, ένας θεός ξέρει.Αν ισχύει ότι η Μ$ λέει για 25% τότε είναι απλά η παροιμία " Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου....", εκτός και αν απλά είναι γεγονός.Αλλά προφανώς το λειτουργικό είναι τόσο καλογραμμένο και οι προγραμματιστές τόσο καλοί που πλησίασαν το απόλυτο ουσιαστικό κέρδος από την χρήση του ΗΤ...
Chris2004 Δεκέμβριος 7, 2004 #33 Δεκέμβριος 7, 2004 Δεν είπα 40% στις επιδόσεις του PC αλλά 40% στο Bandwidth της μνήμης(γιατί το λέω ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ στο πόστ μου), μεγάλη διαφορά το ένα απο το άλλο. Βέβαια σε πραγματικές συνθήκες το όφελος είναι αρκετά μικρότερο, αλλά στα Benchmarks είναι εμφανές. Μάλλον κάποιοι επιλέγουν να διαβάζουν επιλεκτικά τα πόστ μου δεν ξέρω τί γίνεται....
yanni Δεκέμβριος 7, 2004 #34 Δεκέμβριος 7, 2004 Μάλλον κάποιοι επιλέγουν να διαβάζουν επιλεκτικά τα πόστ μου δεν ξέρω τί γίνεται....Αντί να προσπαθείς να ξεκινήσεις νέο καβγά είτε φρόντισε να σταματήσεις σχόλια σαν αυτό, είτε να είσαι ποιο συγκεκριμένος σε αυτά που γράφεις. Πρώτον δεν το διευκρινίσεις και δεύτερον αναφέρεις το 5% στους ΑΧΡ που ουσιαστικά είναι η αύξηση στις επιδώσεις των ΧΡ και όχι στο bandwidth. Οπότε και το 40% αντιστοιχεί σε επιδώσεις με βάση τα γραφόμενα σου.EDIT: Άντε με εκνεύρισες πάλι. Ξεκινάς το post με έπαρσηκάνεις λάθος, οι Intel επωφελούντια πάρα πολυ απο το Dual Channel σε αντίθεση με τους AXP.και στην συνέχεια μπλέκεις ανόμοια πράγματα το 40% της αύξησης της ταχύτητας της διαμεταγωγής της μνήμης του Ρ4 με το 5% της πραγματικής κατά μέσο όρο αύξησης των επιδώσεων του ΑΧΡ. H αύξηση στις επιδόσεις της μνήμης είναι 40% περίπου ενώ στους AXP είναι 5%Μισές αλήθειες οδηγάνε πάντα σε παρεξηγήσεις. Και όταν γίνεται συνέχεια τότε και εγώ σαν άνθρωπος, ούτε σαν mod ούτε σαν μέλος ούτε σαν τίποτα άλλο, βγάζω το συμπέρασμα που τονίζω στην αρχή του post.Καλή σου μέρα.
Chris2004 Δεκέμβριος 7, 2004 #35 Δεκέμβριος 7, 2004 To ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΑ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ, ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΟΣΤ ΜΟΥ το γράφεις στό τελευταίο Quote μου. H αυξηση στις επιδόσεις της MNHMHΣ είναι περίπου 40% ενώ στους AXP είναι 5% και όταν λέμε επιδόσεις μνήμης εννούμε το BANDWIDTH και ΟΧΙ γενική απόδοση του συστήματος. Επίσης το dual channel στους AXP δίνει 5% στις επιδόσεις της μνήμης όπως είπα πιο πάνω και όχι στη γενική επίδοση του συστήματος. Εκεί δεν δίνει ούτε 1% παραπάνω.Ως απάντηση μου στα λεγόμενά σου, άσε την ηθικοπλαστική και κοίταξε να διαβάζεις ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ και όχι ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΑ τα πόστ των άλλων μιάς και τώρα που έγινες moderator έχεις τη συγκεκριμένη πρόσθετη υποχρέωση και όχι το δικαίωμα να τη λές σε όποιο μέλος δεν γράφει αυτά που σου αρέσουν.
hipro5 Δεκέμβριος 7, 2004 #36 Δεκέμβριος 7, 2004 H αύξηση στις επιδόσεις της μνήμης είναι 40% περίπου ενώ στους AXP είναι 5%Εγώ τώρα πάλι γιατί το κατάλαβα ότι ο chris μιλάει ΜΟΝΟ γιά επιδώσεις στις ΜΝΗΜΕΣ...............Ίσως να είμαι λίγο βλάκας...........Θα το ξαναδώ........... :064:
kamenoss Δεκέμβριος 7, 2004 #37 Δεκέμβριος 7, 2004 το memory bandwidth δεν θα επιρεασει την επιδοση του celeron αν αυτος δεν ειναι ικανος να εκμεταλευτει ολο αυτο το bandwidth που του δινεται.παντως στο superpi o barton@2500mhz μου εδωσε 44 sec σε αντιθεση με τον celeron που εδωσε 53 (56 secs δινει ο barton default)
outlaw Δεκέμβριος 7, 2004 #38 Δεκέμβριος 7, 2004 Εκεί δεν δίνει ούτε 1% παραπάνω. Το είχες διευκρινήσει είναι η αλήθεια. Είμαι σίγουρος οτι απο κεκτημένη ταχύτητα ο john δεν το παρατήρησε.Στο 1% όμως διαφωνώ φίλε μου (όπως και στο 70 βαθμούς temp σε Palomino αλλά είναι σε άλλο θρέντ :003: ). Δεν ξέρω αν είχες NForce2 mobo αλλά και στο 1o NF2 (166mhz fsb max nominal) και στο rev.2 (200mhz max....) το dual έδινε πολύ παραπάνω. Σίγουρα το d/c του NF2 δεν συγκρίνεται με το d/c των 865/875 (άσε που και το ίδιο το NF2 ήταν ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ με τις μνήμες) αλλά όχι και 1%....κάπου στο 8-12% και αυτό απο bench σε παιχνίδια (fps δηλ.) και όχι Sandra-mandra-Pi-prime κ.α. Ένας Northwood σε 875/865 με ΒΗ-x (και ρευματάκι) πάταγε άνετα έναν ΑΧΡ με NF2 και ΒΗ-x. Το σκηνικό έχει αλλάξει σήμερα αλλά όχι τόσο δραματικά όπως παρουσιάζεται (για λόγους καθαρά marketing και προώθησης AMD).Αυτό το οποίο δεν έχουμε θίξει πιστεύω είναι το τι κομμάτια κυκλοφορούν διότι το να έχεις έναν D0 (ο SAM το σφίριξε....δεν έχω ιδέα) και να πιάσεις 4.2G δεν σημαίνει οτι όταν θα πάω εγώ (aka θύμα) να αγοράσω P4 θα επιτύχω τα ίδια. Και άμα μου κάτσει και μπανάνα και μουλαρώσει 100-200mhz πάνω απο τα default.....κλάψ τα.
Chris2004 Δεκέμβριος 7, 2004 #39 Δεκέμβριος 7, 2004 Δεν αποκλείω να έχεις δίκιο ότι σε ορισμένα παιχνίδια μπορεί να υπάρχει και αύξηση 10% αλλά προσωπικά δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο, η λογική του επιχειρήματος ήταν ότι οι P4 αν και έχουν 40% αύξηση του Bandwidth οι πραγματικές επιδόσεις είναι χαμηλότερες. Το ανάλογο πιστεύω να είναι και στους AXP χωρίς να αποκλείω αυτό που είπες πιο πάνω.Όσων αφορά τα κομμάτια, γενικότερα οι D0 πάνε πολύ καλά και ο δικός μου μπορώ να πώ ότι περίμενα να πάει παραπάνω απο 4.1 γιατί έχω δεί και 3άρηδες να πηγαίνουν 3.3 - 3.4, για τους Celeron δεν γνωρίζω τί κομμάτια κυκλοφορούν αλλά πιστεύω ότι άν μπορούσε ο καθένας να πάει έναν 2.4 - 3.8 θα ήταν χρυσή αγορά. Βέβαια απο την άλλη υπάρχουν και οι sempron και θα ήταν ενδιαφέρουσα μια σύγκριση sempron-celeron.
yanni Δεκέμβριος 7, 2004 #40 Δεκέμβριος 7, 2004 Βασικά δεν έχω κανέναν λόγο να σου επιτίθεμαι ή να διαβάζω σχολαστικά, για να στην πω, τα posts σου. Απλά σου λέω ότι βάζοντας στην ίδια φράση το 40% του Intel και το 5% του AMD και εγώ, από άγνοια ίσως πες ότι θέλεις, θεώρησα ότι το 40% το εννοείς σε επιδώσεις. Δεδομένου το πόσο διαφορετική είναι η συμπεριφορά με την cache των XP και των Ρ4 θα μπορούσε να ισχύει κάτι ανάλογο και με την μνήμη και το Dual channel.Τέλος αυτό το σχόλιό σου:τώρα που έγινες moderator έχεις τη συγκεκριμένη πρόσθετη υποχρέωση και όχι το δικαίωμα να τη λές σε όποιο μέλος δεν γράφει αυτά που σου αρέσουν.Είναι τόσο άκομψο όσο και λάθος.EDITΤελικά μάλλον έχω πολύ καιρό να τρέξω Sandra. Και μάλλον έχω λάθος. Οπότε Sorry Chris.Είχα συνηθίσει να βλέπω την ταχύτητα διαμεταγωγής της μνήμης από το memtest όσο την τεστάριζα. Με SC μου δίνει 1182ΜΒ/sec ενώ με DC μου δίνει 1457ΜΒ/sec. Με λίγα λόγια + 23% περίπου. Δεν έτρεχα Sandra διότι δεν με ενδιέφερε. Εξάλλου το Sandra μου έδινε χοντρικά τα σκορ του memtest Χ2.Αλλά αυτό μάλλον ισχύει μόνο σε DC. Έτσι με το Santra σε SC έβγαλα 3052/2784, σαφέστατα μεγαλύτερο σκορ από το memtestX2, και 3119/2899 σε DC ( το 2899 είναι αρκετά κοντά στο memtestΧ2 ) κάτι που επιβεβαιώνει τα λεγόμενά σου για 5% max ακόμα και στο θεωρητικό.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.