Jump to content

Γκουρου,Τη συμβουλη σας για o/c!!

Xorxhs

Recommended Posts

Άν θέλεις να μετρήσεις μνήμες καλύτερα να χρησιμοποιήσεις το Memtest, το Prime95 μπορεί να σου βγάλει error λόγω μνημών, αλλά ποτέ δεν είσαι σίγουρος γιατί έβγαλε error ενώ με το Memtest είσαι. Όπως σου είπα πιο πάνω όμως, άδικα ο κόπος να ανεβάσεις τις μνήμες, δεν σε συμφέρει με τέτοιο πολλαπλασιαστή που έχει ο 2.6 να είσαι 1:1.

ναι αλλά δεν μπορω να πιασω 250 fsb με 5/4 ουτε με 1.6vcore.Το μεγιστο που μπορω ανα 5 ειναι τα 245ΜΗΖ.Ασε που νομιζω απο το αρθρο που προτεινεται πιο πανω οτι με 1/1 δουλευουν καλυτερα απο αποδοση.Τι να κανω ??

χμμ πολύ περίεργο μου φαίνεται να μη πηγαίνει ούτε 250, Τί ψύξη έχεις πάνω;

κοίταξε σε 1:1 δουλεύουν καλύτερα σύμφωνοι, αλλά πρόσεξε εγώ σου λέω άντε να πάς 240 τις μνήμες με μέτρια timings 2.5-3-3-7 μή σου πώ 2.5-4-4-8. Αν είσαι 250 FSB με timings 2-3-3-5 θα είσαι πάνω κάτω στα ίδια αλλά λίγο καλύτερα με τα 250 FSB. Άν όμως πάς π.χ 226-227 που πάει ο περισσότερος κόσμος με 1:1 τότε η απόδοση θα είναι αρκετά χειρότερη.

Για αρχή δώσε AGP 1.65 και δοκίμασέ το, δοκίμασε να βάλεις 1.62 - 1.65 τάση στη CPU ώς έσχατη λύση...μή φοβάσαι δε καίγεται. Τέλος δοκίμασε να βελτιώσεις τη ψύξη σου.

default ψυξη και δε σκοπευω να παρω αλλη.Μου κανει εντυπωση παντως οτι απο το cpuz δε φαινεται να ανεβαινει το vcore,παραμενει γυρω στο 1.5,ενω απο bios ο εβαλα 1.65!!Τρεχω prime και κολαει μετα απο 15 λεπτα

Επισης να σημειωσω οτι το PAT ειναι disabled

Eτσι γυρισα παλι σe 1/1 και ειμαι σταθερος στα 229ΜΗΖ αλλα με 2.5 3 3 7

timings.Απο εδω και επειτα τι κανω?

To PAT δεν χρειάζεται να το πειράξεις στο 875....δεν ξέρω και το BIOS της Asus ρε gmt, αλλα δοκίμασε να απενεργοποιήσεις τίποτα Spread Spectrum άμα έχει....

Αφού είσαι σταθερός 229, δοκίμασε να χαμηλώσεις τα timings....και τρέξε πάλι memtest.

Δοκίμασε να δώσεις Vmem όσο πάει και δοκίμασε πάλι τα timings.

Λογικά πιστεύω πώς το 2.5 μπορείς να το κάνεις 2. Τα 3άρια άστα όπως είναι. Το 7 ίσως μπορείς να το κάνεις 6 ή και 5. Αν σου κολλάνε άστο έτσι όπως είναι.

Vagp άστο 1.6 kai vcore άστο 1.55

δυστυχως δεν μπορω να ριξω αλλο τα timings,οποτε μαλλον θα παραμεινω εδω.

Αν υπαρχει κατι αλλο για να δοκιμασω πειτε μου.

Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι γιατι αφου εχω βαλει vcore απο bios στα 1.55,στο cpuz και στο mbm μου το βγαζει σταθερο 1.6

Μονο οταν το εχω στο auto πεφτει γυρω στα 1.5

Το agp/pci να υποθεσω οτι θα παραμενει συνεχεια 66/33

Τhanks

Κατα τη γνωμη σας και την προσωπικη σας εμπειρια ποια stable κατασταση να προτιμησω?

1) 245 FSB και διαιρετης 5/4 Agp/Pci 66/33 Spread Spectrum disabled

ή

2) 228 FSB και διαιρετης 1/1 Agp/Pci 66/33 Spread Spectrum disabled

Οι μνημες μου εχουν 2.5 3 3 7 timings

Δοκιμαζοντας να χαμηλωσω τα timings παρατηρησα οτι δεν bootαρει αν αλλαξω τα 3αρια σε 2αρια.Το μονο που καταφερα ηταν να χαμηλωσω το 2.5---)2 και σε το 7---)5

Παρολαυτα και ενω εχω περασει με επιτυχια το memtest(2 pass)oταν δοκιμασα να παιξω HL2 μετα απο 30 λεπτα εφαγε restart.

Λετε να βαλω τα timings default? Ή να θυσιασω καποια MHZ απο FSB και ποσα,για να κρατησω τα 2,3,3,5 timings?

Eπισης τις τιμες Dram Burst Length,Dram Idle Timer,Dram Refresh rate,να τις αφησω στο auto που ειναι τωρα?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.