Jump to content

map a USB/LPT port to COMx

kagelar34

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Aν κάποιες εφαρμογές χρειάζονται κάποια COM για να συνδεθούν με τον υπολογιστή μας όπως είναι π.χ UPS, κινητά ,άλλες σειριακές συκσκευές ....και η συγκεκριμένη θύρα είναι κατειλημμένη η δεν υπάρχει μπορούμε να κάνουμε map (να αντισοιχήσουμε) μια USB/parallel/LPT port σε COM1..2..3..56 .

Εγώ π.χ βρήκα αυτό όταν πήγα να κατεβάσω νέο firmware για το κινητό μου μου είπε

Be sure to use COM1 or COM2. If using the USB Data cable, be sure to map the port to COM1 or COM2.

αλλά έψαξα και βρήκα λίγα οπως φαίνεται παραπάνω .... :mad: Προσπάθησα να αλλάξω μερικά από τα ονόματα των Ports αλλά χωρίς επιτυχία γιατί αλλάζουν μόνο αριθμό π.χ. η LPT1 μπορεί να γίνει LPT2

Ξέρει μήπως κανείς κάτι παραπάνω ?

Δοκίμασε το εξής κόλπο. Το έχω βρει για άλλη δουλειά αλλά λογικά θα σου κάνει και εσένα....

1) remove following files from WinntINF

*irda*

irnsc.inf (might be different dep. of your hardware)

netirda.inf

(I'm not sure if all these really need to be removed. Remember to leave a backup copy)

2) In Device Manager: Uninstall the IBM ThinkPad Fast Infrared Port (or similar Ir device)

3) edit WinntINFnetirsir.inf: (INF editing info is copied from WIRC pages)

Remove following lines

%*PNP0510.DevDesc% = PNP, *PNP0510

%*PNP0511.DevDesc% = PNP, *PNP0511

Change line

ExcludeFromSelect=*PNP0510,*PNP0511,*IBM0002,*IBM0034,*IBM0020

to this

ExcludeFromSelect=*IBM0002,*IBM0034,*IBM0020

2) Edit WinntINFmsports.inf

Add these lines to section [std]:

%*PNP0510.DeviceDesc% = ComPort, *PNP0510, *PNP0511 ; Communications Port

%*PNP0511.DeviceDesc% = ComPort, *PNP0511, *PNP0510 ; Communications Port

Add these lines to section [strings]:

*PNP0510.DeviceDesc = "Generic Ir Serial Port"

*PNP0511.DeviceDesc = "Generic Ir Serial Port"

Add this line to section [ControlFlags]:

ExcludeFromSelect=*PNP0510,*PNP0511

3) Reboot and let the hardware wizard run and it should find the driver for "Generic Ir Serial Port".

If everything goes ok you will see "Generic Ir Serial Port (COM2)" in the device manager.

I also changed the speed for this com port for 115200.

γιατρέ αυτά αν κατάλαβα κάλά διαγράφουν μια infrared και φτιάχνουν μια σειριακή COM2 αλλά αυτό που δεν κατάλαβα είναι που θα βάζω εγώ την συσκευή, δλδ ποιά είναι στην πραγματικότητα η COM2 ?

Μπορείς να μου πεις εσύ ποθ το χρησιμποίησες και για γιατί ? Πάντως είναι κοντά σ'αυτό που θέλω να κάνω αλλά θα ήθελα και κάτι σε πιο high-level (κατάλαβες φαντάζομαι) όχι ότι με χαλάει αυτό ..

γιατρέ αυτά αν κατάλαβα κάλά διαγράφουν μια infrared και φτιάχνουν μια σειριακή COM2 αλλά αυτό που δεν κατάλαβα είναι που θα βάζω εγώ την συσκευή, δλδ ποιά είναι στην πραγματικότητα η COM2 ?

Μπορείς να μου πεις εσύ ποθ το χρησιμποίησες και για γιατί ? Πάντως είναι κοντά σ'αυτό που θέλω να κάνω αλλά θα ήθελα και κάτι σε πιο high-level (κατάλαβες φαντάζομαι) όχι ότι με χαλάει αυτό ..

Ουσιαστικά αυτό που κάνεις είναι να προσωμοιώνεις μία usb θύρα στην com2.Εσύ βάζεις κανονικά το ir στην usb, αλλά το πρόγραμμα το βρίσκει στην com2.Το είχα βρει για να μπορέσω να τρέξω το winlirc :D

Τώρα για κάτι πιο high-level, λυπάμαι δεν υπάρχει. :086:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.