Avatar Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2004 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2004 Εχω μια chaintech καρτα γραφικων με tv-out και αφου εμαθα πως δεν γινεται τπτ με τo ανταπτορακι s-video->rca για την συγκεκριμενη εταιρια (γινοταν ομως με την παλια καρτα γραφικων-prolink και επαιζε μια χαρα) και μιας και η τηλεοραση μου δεν εχει s-video, πηρα ενα ανταπτορακι scart->svideo. Απο εδω αρχιζουν τα προβληματακια. Το συνεδεσα στην τηλεοραση και δεν μου βγαζει τα χρωματα σωστα, μονο σε ασπρομαυρο δουλευει σωστα. Τα χρωματα ειναι χαλια, δεν φτιαχνονται με τη "διορθωση χρωματων". Το δοκιμασα και σε αλλη τηλεοραση και παλι τα ιδια. Φταιει το ανταπτορακι? Υπαρχει λυση στο προβλημα η μονο να βρω μια τηλεοραση με εισοδο s-video?
arj Δεκέμβριος 3, 2004 #2 Δεκέμβριος 3, 2004 Αν και δεν εχω ασχοληθει με tv out ποτε αλλα κατι ξερω απο tv κλπ λεω μηπως και ειναι ρυθμισμενη η καρτα να δινει στην εξοδο tv out σημα ntsc και οχι pal. Τοτε ειναι απολυτα φυσιολογικο να τα βλεπεις ασπρομαυρα σε τηλεορασεις που δεν υποστηριζουν ntsc.
Spyrious Δεκέμβριος 3, 2004 #3 Δεκέμβριος 3, 2004 Η αυτό που λέει ο ARJ είναι ή αν θυμάμαι καλά στις nvidia κάρτες πρέπει να επιλέξεις και χώρα (ιταλία έβαζα εγώ νομίζω)
maddoctor Δεκέμβριος 3, 2004 #4 Δεκέμβριος 3, 2004 Το σωστό θα ήταν να δοκίμαζες τον adaptor και με άλλη κάρτα να δεις εάν δουλεύει. Πάντως είναι πιθανό να συμβαίνει και αυτό που σου είπανε τα παιδιά. Κοίταξε τις ρυθμίσεις. πρώτα. Δες εάν μπορείς να κάνεις κάτι και με το tvtool.
Avatar Δεκέμβριος 3, 2004 Author #5 Δεκέμβριος 3, 2004 Δεν το βγαζει μονο ασπρομαυρο. Εχει αυτες τις επιλογες για διαφορες χωρες και ntsc ή pal και τις ειχα επιλεξει ολες αλλα δεν .. Καποιες ασπρομαυρα, καποιες χαλια χρωμα. Ουτε με το tvtool εγινε κατι διαφορετικο. Θα κοιταξω μπας και δουλευει με αλλη καρτα γραφικων. Παντως σε καποια setτings οπως ειπα βγαζει χρωμα, αλλα ειναι αναμεσα στο ασπρομαυρο-εγχρωμο που τρεμοπαζει. Επισης οταν πας να παιξεις μια ταινια (με οποιονδηποτε player) δεν φαινεται τπτ στην τηλεοραση στο παραθυρακι του player, μαυρη μαυριλα. Σκεφτηκα μηπως ειναι τπτ με τα χρωματα και την αναλυση, τα εβαλα σε 640χ480, 800χ600 με 16bit χρωμα και παλι τπτ
medthom Δεκέμβριος 4, 2004 #6 Δεκέμβριος 4, 2004 ειναι σχεδον σιγουρο οτι ειναι θεμα ρυθμισεων απο την καρτα οπως λεει ο arj γιατι στο παλιο πισι που ειχα ειχα το ιδιο προβλημα...απο τις χώρες επελεξε γερμανια pal και θα δεις χρωμα...
yanni Δεκέμβριος 4, 2004 #7 Δεκέμβριος 4, 2004 Από την στιγμή που έχεις χρώμα κάτι γίνεται. Μάλλον κάποια pins χρησιμοποιείς λάθος. Κάποια pins του S-Video μάλλον στέλνουν σε ανάποδα ας πούμε pins στην TV. Οπότε μπορεί π.χ. να τα βλέπεις όλα με μια απόχρωση του κόκκινου.Το TV-out της κάρτας σου είναι το κλασικό S-Video ή τίποτα με 7 - 9 pins?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.