Jump to content

πρόβλημα και ερωτήσεις για εξωτερικό κουτί σκληρού

Piratis

Recommended Posts

Βρήκα ένα φθηνό μεταχειρισμένο (χωρίς οδηγίες) κουτί για IDE σκληρούς. εξωτερικά φαινόταν αρκετά καλό με αλουμίνιο πάνω κάτω και ενδεικτικά λαμπάκια λειτουργίας.

Δυστυχώς δεν δουλεύει βγάζει σφάλμα οτι η συσκευή USB απέτυχε.

επειδή δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει εξωτερικό κουτί να ρωτήσω ένα δυό πράγματα.

καταρχήν το jumper του σκληρού σε πια θέση πρέπει να μπει?

Το format πρέπει να γίνεται πριν μπει ο σκληρός στο κουτί , από τα windows ή το DOS ? αν είναι από τα windows βάζει κάδο ανακύκλωσης και λοιπά αρχεία συστήματος?

Τέλος έχει κανείς ιδέα τι πρόβλημα μπορεί να έχει εκτός βέβαια από το να είναι χαλασμένο. αύριο θα το γυρίσω αλλά είναι λίγο σπάσιμο γιατί μου άρεσε.

Ο σκληρός είναι ένας 20αρης Quantum και προχθές τον φόρμαρα από την μητρική και τσέκαρα για bad sectors χωρίς πρόβλημα.

Θα απαντησω μονο σε οσα γνωριζω τις απαντησεις ..... :110:

Εγω εχω εναν Maxtor 80αρι σε ενα κουτι Chronos .

Εχω το τζαμερακι μαστερ ... και το φορματ αλλα και τα παρτισιονς τα εκανα απο την μητρικη .

Παντως οταν σε δευτερη φαση χρειαστηκε να ξανακανω φορματ .... το εκανα κανονικα μεσα στο USB κουτι . :D

τελικά το άλλαξα και το καινούριο δουλεύει κανονικά.

για να συνεχίσω τις ερωτήσεις ως τι το φόρμαρες ως primary ή extended partition?

ακόμα η διαδικασία safely remove είναι απαραίτητη? στα settings του σκληρού των έχει ως optimized for quick removal ώστε να μην χρειαστείς να κάνεις το safely removal. έτσι τουλάχιστον γράφει η microsoft.

αν το βάλεις optimized για επιδόσεις είναι ασφαλές?

τελικά το άλλαξα και το καινούριο δουλεύει κανονικά.

για να συνεχίσω τις ερωτήσεις ως τι το φόρμαρες ως primary ή extended partition?

ακόμα η διαδικασία safely remove είναι απαραίτητη? στα settings του σκληρού των έχει ως optimized for quick removal ώστε να μην χρειαστείς να κάνεις το safely removal. έτσι τουλάχιστον γράφει η microsoft.

αν το βάλεις optimized για επιδόσεις είναι ασφαλές?

Εβαλα τον 80αρι primary master και εγκατεστησα WinXP σε ενα partition 20Gb γιατι κατι ηθελα να δοκιμασω .

Το δευτερο παρτισιον το φορμαρισα κι αυτο σε NTFS και δουλεψα το PC ετσι για μερικες μερες για τις δοκιμες μου .

Οταν τελειωσα με τις δοκιμες μου ξαναεβαλα τον SATA Maxror και ο ΑΤΑ 80αρης μπηκε στο κουτι και αναγνωριστηκαν αμεσως και τα δυο partitions .

Απο τοτε τα εχω κανει φορματ ξανα .... και μαλιστα το πρωτο partition των 20Gb το εχω σε Fat32 για να αναγνωριζεται και απο Win98 .

• 1 month later...
Θα μπορουσε κανεις να μου πει τι ταχυτητες (mb/sec) διαμεταγωγης μπορει να πετυχει μια τετοια συσκευη μεσω usb 2.0 ? Αλλιως, ενα αρχειο πχ 1 gb, σε ποση ωρα μεταφερεται ??

Hd Tach 3.0.1.0 28.6mb/s με 1394 και 21.9mb/s με usb2 :002:

Βασικό είναι το chipset. Στο NVidia η διαμεταγωγή είναι αυτή που αναφέρθηκε, δηλαδή κοντά στα 22ΜΒ/sec. Στα VIA είναι πάνω από 30ΜΒ/sec ενώ στα Intel ακόμα καλύτερη. Δεν ξέρω στα SiS τι γίνεται.

Επίσης. Στο δικό μου κουτί η καλωδιοταινία είναι ΑΤΑ33. Δεν ξέρω αν θα έβλεπα διαφορά αλάζοντάς την σε ΑΤΑ66 ( χρειάζεται κολλητήρι και δεν έχω όρεξη να ξεκολλάω 40 καλλώδια και μετά να κολλάω 80 μόνο και μόνο σε περίπτωση αποτυχίας να ξαναξεκολλάω 80 για να ξαναβάλω τα αρχικά 40!!!! ).

Βέβαια ρόλο παίζει και ο δίσκος. Ένας WD που έχω ήταν σαφώς γρηγορότερος από έναν Seagate που είχα δοκιμάσει. Αλλά ο Seagate ήταν σαφώς ποιο αθόρυβος.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.