Piratis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30, 2004 Κανένα σχόλιο για τους deskstar της Hitachi? μήπως συνεχίζουν την παράδοση των deathstar της IBM?σε ένα δυό review βγαίνουν αρκετά καλοί http://www.nordichardware.com/reviews/storage/2004/SATA_ROUNDUP/index.php?ez=11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hemispasm1442169066 Νοέμβριος 30, 2004 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2004 Απο οσο γνωριζω, ειναι παρα πολυ καλοι, ισως οι πιο γρηγοροι στην αγορα και δεν αντιμετωπιζουν κανενα απο τα προβληματα των "deathstars" του παρελθοντος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piratis Νοέμβριος 30, 2004 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2004 thanks Hemi. και κάτι άλλο το NCQ δουλεύει ανεξάρτητα πλατφόρμας ή πρέπει η μητρική να το υποστηρίζει? γενικότερα έχει αποδειχθεί να βελτιώνει κάπως ικανοποιητικά έστω την απόδοση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hemispasm1442169066 Δεκέμβριος 1, 2004 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2004 Ειναι κατι στο οποιο δεν εχω ενημερωθει αρκετα, απο οσο γνωριζω πρεπει να το υποστηριζει ο controller της μητρικης και δεν γνωριζω αν ειναι και OS dependant. Ειμαι σιγουρος οτι καποιος αλλος μπορει να δωσει περισσοτερες και πιο ακριβεις πληροφοριες για το NCQ απο εμενα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CaptainMorgan1442169080 Δεκέμβριος 1, 2004 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2004 Ρώτα το Μανώλη που ο τελευταίος του δίσκος είναι hitachi. Πάντως δε νομίζω να έχουν καμία σχέση με τους deathstar που λες. Σε διάφορα review που βρήκα τους βγάζουν πολύ καλούς και γρήγορους.Εγώ πάντως επιμένω παραδοσιακά.....200 SATA Seagate (αυτόν πήρα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orthodox Δεκέμβριος 2, 2004 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2004 Το πρόβλημα το είχαν ορισμένα μοντέλα (40 / 60 / 80 Gb) και μάλιστα διορθωνόταν με 1 firmware. Δε νομίζω να κυκλοφορούν ακόμα. Αν μπεις στην IBM και ψάξεις ίσως βρεις περισσότερες λεπτομερείς που θα σε βοηθήσουν στο α μην πέσεις πάνω σε κάποιο από τα μοντέλα αυτά. Αν πάρεις από 80άρι και πάνω όπου στην ετικέτα γράφει Hitachi και όχι IBM πιστεύω ότι εκμηδενίζεις την πιθανότητα να σου τύχει Dethstar. (εννοώ και μεταχειρισμένο)…Είναι όντως πολύ γρήγοροι και προσωπικά τους θεωρώ top..!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piratis Δεκέμβριος 3, 2004 Author #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2004 καινούριος είναι 160 GB οπότε δεν νομίζω να είναι IBM. τον πήρα τελικά δεν του έβαλα όμως ακόμα πάνω τα win. το περίεργο είναι ότι σαν μάρκα δεν ακούγονται και δεν βρήκα και πολλά reviews ενώ φαίνονται όντως να είναι top από τα λίγα που βρήκα εφόσον αποδειχτούν σχετικά αξιόπιστοι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orthodox Δεκέμβριος 3, 2004 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2004 Οι Hitachi είναι οι μόνοι που οι πραγματικές τους επιδόσεις πλησιάζουν περισσότερο τις ονομαστικές (εν συγκρίσει με τους υπόλοιπους). Κάτι ανάλογο ισχύει και για την χωρητικότητα τους που αν παρατηρήσεις δίνουν περισσότερα GB. Ένας WD 160άρης δίνει μόλις 149Gb πραγματική χωρητικότητα. Ο Hitachi είναι 164.7 και βγάζει σίγουρα παραπάνω από 149 αλλά δεν ξέρω ακριβώς (πες μας μιας και τον έχεις!!!)Καλορίζικος πάντως….!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piratis Δεκέμβριος 3, 2004 Author #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2004 o explorer δείχνει capacity 153GB. Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.