Jump to content

Αποριες σχετικα με ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΟΡΑ DVD/CD απο την DISC IMPEX

loner

Recommended Posts

Βασικα οπως λεει ο λαος αλλο πραγμα τα σκατ@ και αλλο οι παστες......... Γραφω το ΤDK σε 8Χ παρακαλω (στην μεγιστη δηλαδη ταχυτητα του) και -r και η ταινια παιζει ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Κραταω μια μικρη επιφυλαξη γιατι δεν την ειδα ολη την ταινια. Παντως σε ολα τα σημεια που ρεταρε και κολλαγε πριν τωρα στο ΤDK (αν και -r που λενε οτι ειναι λιγο κατωτερα απο τα +) με 8Χ επαιζε αψογα και αναγνωριζοταν κανονικοτατα χωρις μα και μου........ Απλα διαφορα στην ποιοτητα του κενου dvd....... Τι λετε;

Υ.Γ. Φιλε illusion οταν επαιζε το dvd στη "φετα" εβλεπα που pixeliαζε και σημειωνα την ωρα. Μετα πηγαινα και ετρεχα τα vob που ειχα κανει rip στον σκληρο τα πηγαινα στην συγκεκριμενη σκηνη και εβλεπα αν pixelιαζαν............. Αν δεν pixeliαζαν τοτε κατι ειχε γινει κατα την εγγραφη στο κενο. Αν pixelιαζαν τοτε πολυ απλα ειχαν riparιστει ετσι απο το dvdrom μου........... Εγω ηθελα να δω αν το κανει το pixelιασμα κατα την εγγραφη. Δηλαδη αν δεν εγινε σωστα η εγγραφη στο κενο dvd.........

• Replies 77
  • Created
  • Last Reply

Με όσα Taiyo Yuden dvd έχω αγοράσει (μέσω e-shop πάντα) δεν είχα πρόβλήμα, τόσο με τα επώνυμα της Taiyo Yuden τα That's, όσο και με τα bulk της (γυαλιστερά και ματ). Είτε dvd+r είναι, είτε dvd-r. Ρίχνω μια ματιά στο revision κυρίως για "ενημερωτικούς" λόγους κι έχω και 01 και 00 (στα dvd+r). Πράγματι τα Taiyo Yuden dvd+r 4x με revision 01 ανεβάζουν ταχύτητα και πάνω από 4x, φτάνοντας μέχρι 8x. Τα Taiyo Yuden dvd+r 4x με revision 00 κοντεύουν τα 12x!

Επίσης, από ότι βλέπω και στη διαφήμιση της Disc Impex, γίνεται η εξής διαφοροποίηση:

TAIYO YUDEN +R 4x (W/O Logo) SPINDLE JAPAN Made 0,22+ΦΠΑ (για 500+ τεμάχια)

THAT'S +R 4x MAT (W/O Logo) SPINDLE JAPAN Made 0,27+ΦΠΑ (για 500+ τεμάχια),

που σημαίνει πως τα πρώτα είναι τα "απλά" dvd+r της Taiyo Yuden (όχι That's), ενώ τα δεύτερα είναι ποιότητας That's, απλά δεν έχουν θήκη, λογότυπο That's, αλλά έχουν επιπλέον mat επίστρωση.

Φίλε loner, μήπως δεν πάει κάτι τόσο καλά με το dvd recorder σου (ή ενδεχομένως κατι άλλο στο σύστημά σου) και δε φταίνε τα Taiyo Yuden dvd και γενικώς τα dvd; Γιατί αν είναι ένας κατασκευαστής που έχει την αποδοχή όλων σχετικά με ποιότητα, συμβατότητα, αξιοπιστία και αντοχή, αυτός τότε είναι σίγουρα η Taiyo Yuden. Και αυτό το λένε, αν όχι όλοι, οι περισσότεροι (βλέπε τα τόσα post σε αυτό το thread, και γενικά στα forums), και δεν είναι κάτι που το λέω αυθαίρετα -μόνο- εγώ. Τέλος, νομίζω πως δεν είναι σωστό να συγκρίνεις ανόμοια πράγματα μεταξύ τους: τα επώνυμα -και ακριβότερα!- dvd της TDK ταχύτητας 8x, με τα bulk dvd της Taiyo Yuden ταχύτητας 4x! Καν'το σωστά: τα ακριβά με τα ακριβά και τα φθηνότερα με τα φθηνότερα! Τέλος, άλλο πράγμα η συμβατότητα και άλλο η ποιότητα. Μπορεί ένα dvd να προσφέρει υψηλή συμβατότητα εγγραφής, αλλά τα δεδομένα του μετά από 1-2 μήνες να έχουν χαθεί. Και αντίθετα, ένα dvd με χαμηλότερο βαθμό συμβατότητας στην εγγραφή, να προσφέρει αξιοπιστία και αντοχή στο πέρασμα του χρόνου. Φυσικά, άριστα θεωρούνται τα dvd που συνδυάζουν και τα δύο χαρακτηριστικά! Όπως κι αν έχει, πιστεύω και σου εύχομαι να βρεις λύση στο πρόβλημά σου! :023:

Οk! Δεκτες οι αποψεις σου φιλε μου! Θα ηθελα ομως να κανω καποιες διευκρινησεις..... Σαφως και δεν ειμαι αυτος που θα κρινω τα ΤΥ, απο την στιγμη που εχουν καθολικη αναγνωριση απο το συνολο των users....... Το "αλλο τα σκατ@ και αλλο οι παστες" δεν πηγαινε στα φτηνα ΤΥ και στα ακριβα (και σαφως καλυτερα ποιοτικα απο τα φτηνα ΤΥ) ΤDK. Το ιδιο θα ελεγα και για τα bulk ΤDK σε σχεση με τα retail TY. Να εχεις ομως υποψην σου οτι δεν ειμαι ο μοναδικος που τραβηξε ζορια με τα συγκεκριμενα "χυμα" ΤΥ απο το e-shop. Αυτο μπορεις να το δεις και στα προηγουμενα ποστ στο συγκεκριμενο thread. Τα ΤΥ εχουν τα revision για να ξεχωριζουν ποιοτητα με ποιοτητα. Τα 00 πανω απο 4Χ ΔΕΝ πανε. Ετσι και αλλιως και οι ιδιοι στην disk impex λενε οτι εχουν περασει λιγοτερους ποιοτικους ελεγχους. Αλλιως ολοι θα επαιρναν τα φτηνα. :) Τωρα οσο αφορα τα lite on η αληθεια ειναι οτι ειναι λιγο εκλεκτικα σε media. Παρολα αυτα, δεν πιστευω να φταιει το recorder μου. Η αν τελοσπαντων αν φταιει κατι δεν μπορω να βρω τι ειναι......... Σε οσα παντως που συναντησει προβλημα δεν ειμαι ο μοναδικος. Ειτε ειναι τα "απλα" ΤΥ (που ειχαν προβλημα αρκετοι) ειτε ειναι τα creation που οπως ειπε και ενα αλλο παιδι πηρε 10 και του καηκαν τα 8................. Τελικα ειναι θεμα το τι "αρεσει" στο καθε recorder. Αν ενα recorder εχει προβλημα νομιζω οτι δεν θα εγραφε καλα γενικα, και δεν θα εκανε διακρισεις. Μπορει να κανω λαθος απο την αλλη. Παντως θα ηθελα να ακουσω και την δικη σου αποψη φιλε αλλα και των αλλων παιδιων.................

Με όσα Taiyo Yuden dvd έχω αγοράσει (μέσω e-shop πάντα) δεν είχα πρόβλήμα, τόσο με τα επώνυμα της Taiyo Yuden τα That's, όσο και με τα bulk της (γυαλιστερά και ματ). Είτε dvd+r είναι, είτε dvd-r. Ρίχνω μια ματιά στο revision κυρίως για "ενημερωτικούς" λόγους κι έχω και 01 και 00 (στα dvd+r). Πράγματι τα Taiyo Yuden dvd+r 4x με revision 01 ανεβάζουν ταχύτητα και πάνω από 4x, φτάνοντας μέχρι 8x. Τα Taiyo Yuden dvd+r 4x με revision 00 κοντεύουν τα 12x!

γεια και καλως ηλθες.

για δωσε μερικες λεπτομερεις παραπανω στα +R που εχεις παρει απο eshop:

πηρες απο eshop 4x +R (δηλ ΤΥ01) bulk και εκτος απο γυαλιστερα, σου ηρθαν και ματ?

ή ματ ηταν τα επωνυμα That's ?

επισης, με ποιο drive και ποιο firmware τα γραφεις και πετυχες 8x στα rev1 και 12x στα rev0 ?!!

μεχρι τωρα το προβλημα ηταν οτι τα 0 δεν γραφοντουσαν πανω απο 4x, ενω τα 1 (που υποτιθεται ειναι καλυτερης ποιοτητας) γραφοντουσαν 8x σε μερικα drives, αλλα και παλι οχι σε ολα.

Αυτο λυθηκε κυριως στα Nec drives με unofficial firmwares , που "εβλεπαν" τα rev0 ως rev1 και αρα τα εγραφαν ολα 8x

12x να τα γραφει εχουμε ακουσει μονο για ενα beta FW, που μετα στην κανονικη του εκδοση το γυρισε παλι πισω σε 8x (προφανως λογω κακης ποιοτητας εγγραφης στο 12x)

Aλλα και παλι, 12x εγραφε και τα 0 και τα 1.

Πως ειναι δυνατον τα 1 να τα γραφεις εσυ 8χ και τα (χειροτερα υποτιθεται) 0 να τα γραφεις 12x ?

Εκτος αν τα εμπλεξες καπου, και δεν αναφερεσαι αποκλειστικα σε ΤΥ01 (4x) rev0 ,

αλλα στα ΤΥ02 που ειναι 8x και απο οτι εχω δει αυτα ειναι μονο rev0.

Επίσης, από ότι βλέπω και στη διαφήμιση της Disc Impex, γίνεται η εξής διαφοροποίηση:

TAIYO YUDEN +R 4x (W/O Logo) SPINDLE JAPAN Made 0,22+ΦΠΑ (για 500+ τεμάχια)

THAT'S +R 4x MAT (W/O Logo) SPINDLE JAPAN Made 0,27+ΦΠΑ (για 500+ τεμάχια),

που σημαίνει πως τα πρώτα είναι τα "απλά" dvd+r της Taiyo Yuden (όχι That's), ενώ τα δεύτερα είναι ποιότητας That's, απλά δεν έχουν θήκη, λογότυπο That's, αλλά έχουν επιπλέον mat επίστρωση.

δεν νομιζω να υπαρχει ξεχωριστη ποιοτητα Τhat's, (αλλα δεν εχω παρει και ποτε)

ισως απλα ποτε δεν βγηκαν σε That's τα φτηνα 4x rev0, αλλα μονο τα rev1, οπως αλλωστε και τα Plextor.

εσυ που αγοραζεις, εμφανισιακα ειναι παντα ματ τα That's?

παντως απο οτι εδειξαν τα παιδια που πηραν αυτα τα ματ, προκειται για ΤΥ02, δηλαδη κανονικα ειναι 8x και οχι 4x που τα αναφερει η DI

γεια και καλως ηλθες.

για δωσε μερικες λεπτομερεις παραπανω στα +R που εχεις παρει απο eshop:

πηρες απο eshop 4x +R (δηλ ΤΥ01) bulk και εκτος απο γυαλιστερα, σου ηρθαν και ματ?

ή ματ ηταν τα επωνυμα That's ?

επισης, με ποιο drive και ποιο firmware τα γραφεις και πετυχες 8x στα rev1 και 12x στα rev0 ?!!

μεχρι τωρα το προβλημα ηταν οτι τα 0 δεν γραφοντουσαν πανω απο 4x, ενω τα 1 (που υποτιθεται ειναι καλυτερης ποιοτητας) γραφοντουσαν 8x σε μερικα drives, αλλα και παλι οχι σε ολα.

Αυτο λυθηκε κυριως στα Nec drives με unofficial firmwares , που "εβλεπαν" τα rev0 ως rev1 και αρα τα εγραφαν ολα 8x

12x να τα γραφει εχουμε ακουσει μονο για ενα beta FW, που μετα στην κανονικη του εκδοση το γυρισε παλι πισω σε 8x (προφανως λογω κακης ποιοτητας εγγραφης στο 12x)

Aλλα και παλι, 12x εγραφε και τα 0 και τα 1.

Πως ειναι δυνατον τα 1 να τα γραφεις εσυ 8χ και τα (χειροτερα υποτιθεται) 0 να τα γραφεις 12x ?

Εκτος αν τα εμπλεξες καπου, και δεν αναφερεσαι αποκλειστικα σε ΤΥ01 (4x) rev0 ,

αλλα στα ΤΥ02 που ειναι 8x και απο οτι εχω δει αυτα ειναι μονο rev0.

δεν νομιζω να υπαρχει ξεχωριστη ποιοτητα Τhat's, (αλλα δεν εχω παρει και ποτε)

ισως απλα ποτε δεν βγηκαν σε That's τα φτηνα 4x rev0, αλλα μονο τα rev1, οπως αλλωστε και τα Plextor.

εσυ που αγοραζεις, εμφανισιακα ειναι παντα ματ τα That's?

παντως απο οτι εδειξαν τα παιδια που πηραν αυτα τα ματ, προκειται για ΤΥ02, δηλαδη κανονικα ειναι 8x και οχι 4x που τα αναφερει η DI

Αυτο λεω κι εγω sakattack. Πως ειναι δυνατον να γραφονται τα 00 σε 12Χ και τα θεωρητικα καλυτερα 01 σε 8Χ (εμενα το 832 τα εγραφε 8Χ τα 01 ενω τα 00 που πηρα απο e-shop σε 4Χ και αυτο οπως ειδα αναγκαστηκα να το ριξω στο 2,4 για να ειμαι ησυχος........). ; Μηπως εχεις μπερδεψει τα revision; Ψαχτο αν σου ειναι ευκολο, και πες μας γιατι ειναι κατι που μας ενδιαφερει ολους..............

Στα Nec ισxυει το εξης:

Με stock fw τα 00 τα γραφει μεχρι 4 και τα 1 μεχρι 8.

Με του Quikee το fw και τα 2 γραφωνται μεχρι 8 με παραπολυ καλη ποιοτητα. Μιλαω για το 2.28 millestone extreme edition. Εχει βγαλει ομως και μπετα οπου μπορουν να γραφτουν με 12χ... για την ποιοτητα δεν ξερω . Προφανως δε θα ειναι τοσο καλη για να εχει στο επισημο 8χ. αλλωστε καλυτερα 8 και πολυ καλη ποιοτητα , παρα 12 και μετρια....

υπαρχει και ενα αλλο fw του liggy R3 to opoio εχω δοκιμασει αλλα νομιζω οτι γραφει τα 00 se 4x και τα 01 σε 8...διορθωστε με αν κανω λαθος........

η μονη εξηγηση που βρισκω ειναι να εβαλε ΤΥ02 και να μην το προσεξε, αλλα να ειδε μονο το rev0 τους.

ΕDIT:

YΓ.

--------------------------------------------------------------------------

Unique Disc Identifier : [DVD+R:YUDEN000-T02-00]

--------------------------------------------------------------------------

Disc Type : [DVD+R]

Manufacturer ID : [YUDEN000]

Media Type ID : [T02]

Product Revision : [Not Specified]

Disc Application Code : [General Purpose]

Recording Speeds : [2.4x - 4x - 8x]

γραφονται ανετα 12x και 16x σε διαφορα drives

Μισο λεπτακι......... ΤΥ02 δεν ειναι rev2; Τα δικα μου γραφουν ΤΥ01 και ειναι rev0. Τι σημαινει αυτο;

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Με 16χ σε πόση ώρα σου γράφει ένα δισκάκι?

Υ.Γ. Θα κανονισελί καμμιά νέα ομαδική από Disk Impex?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.