Jump to content

ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΜΝΗΜΗ!!!!

VanX1442169081

Recommended Posts

Η Ιστορία ξεκινάει κάπως έτσι... είχα μια ΜΟΒΟ της QDI με δύο μνημούλες

1)Elixir 256MB DDR 333 CL2.5

2)Elixir 512MB DDR 333 CL2.5

και όλα πήγαιναν μια χαρά μέχρι που άλαξα ΜΟΒΟ και πήρα μια ASUS A7V600-X. Από την πρώτη στιγμή η 512 μου έκανε κόλπα, τι κόλπα δηλαδή ούτε εγκατάσταση τα ΧP δεν μπορούσα να κάνω με αυτή πάνω στο μηχάνημα και όταν τελικά πέρασα τα ΧP μόνο με την 256 δοκίμασα να την ξαναβάλω και το μηχάνημα σερνόταν (5 λεπτά και βάλε για να δεις το DESKTOP). Αφού δοκίμασα τα πάντα, κατέληξα στο μόνο λογικό συμπέρασμα ότι η μνημούλα μας άφησε χρόνους. Και εφόσον ήταν στην εγγύηση την πήγα για RMA. Μετά από 2 βδομάδες περίπου η μνημή ξαναήρθε στα χέρια μου με την αιτιολογία " η μνήμη σας δεν έχει πρόβλημα". Στο μεταξύ εγώ ειχα βρει και μια SAMSUNG 256MB DDR 333 CL2.5 για να κάνω την δουλειά μου. Όταν ξαναέβαλα την 512 μια από τα ίδια. Μετά όμως απο πειραματισμό το μηχάνημα δούλεψε μόνο με τον συγκεκριμένο συνδιασμό:

DIMM1 SAMSUNG

DIMM2 ELIXIR 512

DIMM3 ELIXIR 256

Μετά από 4 με 5 ώρες εξαντλιτικών δοκιμών το μηχάνημα έδιχνε σταθερότατο. Όταν όμως την άλλη μέρα πήγα να ανοίξω το μηχάνημα... ΜΠΛΕ ΟΘΟΝΗ και μετά το 2ο RESET και πάλι όλα καλά. Αυτό το βιολί μέχρι και σήμερα συμβένει κάθε φορά που ανοίγω το PCακι, 2 RESET και μετα κάτσε και βάλτω φωτιά το PC δεν καταλαβαίνει τίποτα. Έχει κανένας καμιά ιδέα για το τι μπορεί να φταίει?

Βάλε μόνο την προβληματική μνήμη στην m/b, τρέξε το memtest, και αν σου εμφανίσει σφάλματα δοκίμασε και με άλλη m/b.

Σκέφτηκες ότι ίσως να φταίει και η καινούρια σου m/b;

Δοκίμασα την μνήμη και σε άλλο ΜΟΒΟ και είναι ΟΚ. Έτρεξα ένα memtest freeware που βρήκα στο Internet και δεν έβγαλε καθόλου ERROS. Έχετε να μου προτίνετε κάποιο συγκεκριμένο software για memory test.

Γενικά είναι δύσροπη με τις μνήμες. Η δικιά μου δεν δεχόταν ούτε 2 ίδιες 256 .Τις άλλαξα με μια άλλη 512 και ησύχασα.Κάνε και εσύ το ίδιο να βρεις την υγειά σου.

Νομιζω ότι και οι δικές μου ήταν Elixir.Έβαλα Kingston τελικά.

Υπάρχει νομίζω και κάπου στο Ίντερνετ μια λίστα με τις συμβατές μνήμες της ASUS....

Υπάρχει περίπτωση να μήν είναι συμβατή η μνήμη αυτή με τη μητρική σου.

Υπάρχει πληθώρα τέτοιων περιπτώσεων.

Οι Elixir μνήμες...έχουν ίδια μάρκα τσιπάκια επάνω ?

Πολλές φορές οι κατασκευαστές μητρικών βάζουν στα site τους ....και κάποιου τύπου "εγκεκριμένες" μνήμες....ρίξε μιά ματιά.

Επίσης ένα memtest (μόνο με την 512άρα πάνω)....θα σου έδινε μιά γρήγορη εικόνα της κατάστασης.

Κοίταξα την λίστα με τις συμβατές μνήμες της ASUS και οι συγκεκριμένη δεν είναι μέσα. Οστόσο το μηχάνημα μετα το 2ο RESET δουλέυει ρολόι και περνάει όλα τα memtest με άριστα οπότε λέω να κρατήσω τις μνήμες μέχρι να μαζέψω φράγκα για να πάρω 2 512 KINGSTON 400Mhz. Θα σας πω και κάτι που ίσως ακουγεται εντελώς βλακεία αλλά αμα δεν το πω θα σκασω! Παρατήρησα ότι τις ζεστές μέρες και γενικά όταν το δωμάτιο έχει ζέστη το PCάκι ξεκινάει με την μία χωρίς πρόβλημα, επίσης άν σκεφτούμε ότι μετά το 2ο RESET (άλλες φορες και μετα το 1ο) το Μ/Β έχει ανεβάσει θερμοκρασία και όλα πάνε καλά.... τι λέτε γι' αυτό????!!!!!!! :107:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.