Jump to content

Τη γνωμη σας για υδροψυκτο συστημα

Decadence

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Το εχω στο μυαλο μου εδω κ τουλαχιστον 1,5 χρονο αλλα τωρα αρχιζει να

ωριμαζει η σκεψη. Πριν μπω στο φορουμ εψαχνα τα ετοιμα κιτ απο τα οποια

ειχα καταληξει σε ενα WaterChill KT12A-L30 (http://www.asetek.com/main/page.asp?sideid=441)

για τον Barton 2800+ που εχω, το οποιο ειναι τσουχτερο στα 320 ευρο (ή 215 Λιρες).

Ξερω οτι το σπιτικο πραγμα ειναι κ το καλυτερο κ συχνα το φθηνοτερο. Οι απαιτησεις

μου απο την υδροψυξη εχουν ως εξης: θα πρεπει να δουλευει χωρις προβλημα 24/7

χωρις να χρειαζεται να το τσεκαρω καθε 2 μερες, ολα τα κομματια θα πρεπει να

χωρανε μεσα στο κουτι μου,ενα CM Stacker της Cooler Master

http://www.coolermaster.com/index.php?LT=english&Language_s=2&url_place=product&p_serial=STC-T01&other_title=STC-T01CM%20Stacker

(Απλετος χωρος) οποτε ξεχναω ψυγεια αυτοκινητων κ λεκανες.Θελω ψυξη

για cpu/vga/northbidge κ το μπλοκ της cpu θα πρεπει να μπαινει κ στους

καινουριους επεξεργαστες (A64) χωρις δικες μου πατεντες.Ο 2800+ που εχω

την βγαζει δε τη βγαζει μεχρι το καλοκαιρι.

Οποτε σκεφτομαι για:

- Black Ice Pro DUAL ψυγειο

- 2 X 120 mm Low Noise fans

- 1200 l/hr Hydor Pump

- WaterChill Plexiglas Reservoir

- WaterChill Tube Set (3,0 mtr.)

κ μπλοκς που θα μου προτινετε

Το μπλοκ του eleven ειναι μεσα στις απαιτησεις μου;

Ευχαριστω προκαταβολικα.

Καλωσηρθες στην παρεα!!!

Λοιπον σιγουρα θα ακουσεις πολλες διαφορετικες αποψεις αλλα να κανω κι εγω την προταση μου

1.Block απο 11...(αν για οποιοδηποτε λογο ατυχησεις κατι θα βρουμε και στο εμποριο)

2.Ανλια Eheim (ή Hydor). Σιγουρα ξερουν καλυτερα οσοι εχουν τις συγκεκριμενες.

3. Ψυγειο θα σου προτεινα κατι σε 3x120 αφου θελεις να ψυχεις cpu,vga και chipset. Αυτο δε σημαινει οτι και με το 2x120 δεν θα εισαι οκ...(Κατα προτιμηση βαλε enermax 12αρηδες fans)

4.Reservoir δεν ειναι απαραιτητο να χρησιμοποιησεις αλλα σιγουρα θα κανεις τη ζωη σου πιο ευκολη. Αν πας σε ετοιμη-ομορφη λυση του συγκεκριμενου part θα πρεπει να βαλεις το χερι στην τσεπη γιατι ειναι αρκετα τσιμπημενα.

5.Τελος, οσον αφορα τις σωληνες, και με απλες <<του κιλου>> μια χαρα εισαι. Τοσο καιρο με τετοιες κανω τη δουλεια μου.

Υ.Γ. Αν αποφασισεις να πας σε λυση 3x120 τσεκαρε τις διαστασεις για σιγουρια. Διαφορετικα παρε 2x120 οπως ειπες κι εσυ.

Ακου μερικες αποψεις πρωτα πριν καταληξεις και οταν με το καλο χρειαστεις οποιαδηποτε βοηθεια (στο στησιμο πχ) εδω ειμαστε!!!

ψαχνομαι κι εγω για την λυση του νερου

και για μενα και για ενα φιλο

απο οτι εχο διαβασει ολοι λενε αυτα που λεει ο Linos80

αρα θα ειναι τα καλυτερα και για ενα περιεργο λογο ειναι και οικονομικι λυση

εχω ξαμολυσει ενα φιλο να βρει ψυγειο απο ford transit (του καλοριφερ μην μπερδευετεις) μιας κι εγω δεν μπορω για τεχνικους λογους

αφου ξεμπερδεψω με αυτο θα παω για block απο 11

τα υπολοιπα ειναι ευκολα να τα βρεις

ψαχνομαι και για τανκ τι θα χρησιμοποιησω...καλο το ταπερακι αλλα προτιμω να εχει κεφταδακια μεσα παρα να βρισκεται μεσα στο tower

8oD

Ρε συ Linos80 τι είναι τούτο??????? Σαν κάδος πλυντηρίου μοιάζει :p που δεν έχει διώξει τα νερά....

Γύρνα μία τον διακόπτη να αδειάσει....:)

Πέρα απο την πλάκα πάντως είναι πολύ ευρηματικό.Μπράβο

Υ.Γ : Φίλε μας με το καλό να έρθεις και εσύ στον κόσμο του water cooling και με το δεξί...

Η επιλογή του χειροποίητου block είναι η καλύτερη επιλογή κατα την γνώμη

μου μιας και εξασφαλίζει κάλλιστο λόγο απόδοσης/τιμής....

Η επιλογή μιας πιο αθόρυβης αντλίας θα έκανε καλό στα αυτάκια σου... άρα

θα πρότεινα hydor L20 και μιας και την έχω νομίζω πως για 2 καλής ροής

Blocks αρκεί.Για 3 blocks πας αναγκαστικα σε L30.

Επίσης θα ήθελα να σου επισημάνω να χρησιμοποιήσεις σφικτήρες στις ενώσεις σου απο τους μεταλικούς που βιδώνουν με κατσαβίδι για μέγιστη ασφάλεια...αυτά τα ολίγα...

Καλως ηρθες στο site και προσεχως στον κοσμο του watercooling.

Αφου θες να ψυξεις και το northbridge οσον αφορα την αντλια πας για hydor L30 ή Eheim 1250 αναγκαστικα αλλιως το αποτελεσμα δεν θα ειναι καλο.

Το μπλοκ του 11 ειναι ενα απο τα δυο καλυτερα μπλοκ στον κοσμο.

Το αλλο ειναι του Gathar (Αυστραλια).

Εγώ θα σου πρότεινα Eheim 1048, είναι η απο τις πιό αθόρυβες, πολύ πιο αθόρυβη απο την L30. Κατα τη γνώμη σου σε παίρνει και για 3 μπλόκς. Εγώ έχω 2 μπλόκ και ένα Condenser 1/2 σωληνωτό για ψυγείο το οποίο έχει πολύ χειρότερη ροή απο το τράνσιτ, απλά έχει λιγότερο απο μισή τιμή και τον τεράστιο ανεμιστήρα δώρο. Μπορώ να σου πώ ότι η ροή είναι μιά χαρά. Τέλος κατα τη γνώμη μου πάντα καλύτερα είναι να κάνεις το σύστημα εξωτερικό.

1) Eheim 1250 είμαι πολύ ικανοποιημένος, αλλά η τιμή της τσιμπάει λίγο. Θα στη συστήσω αφού θες να κυκλοφορείς νερό σε 3 blocks. Επίσης τα blocks του eleven δουλεύουν καλύτερα με μεγάλη πίεση (ίσως κάνω λάθος αλλά αυτήν την εντύπωση έχω)

2) Blocks από eleven (ο επιμένων Ελληνικά)

3) Ψυγείο από Ford Transit, χωράει πάνω του άνετα 2 120άρηδες

4) Δεν ξέρω πόσο χώρο θα έχεις μέσα στο κουτί αφού τα βάλεις όλα αυτά αλλά έχε υπόψη σου ότι οι φτηνοί σωλήνες τσακίζουν εύκολα. Εγώ αναγκάστηκα να βάλω ακριβό Tygon σωλήνα σε κάποια σημεία και φτηνό λάστιχο ποτίσματος σε κάποια άλλα που δεν είχα πρόβλημα με κλίσεις.

Αυτό είναι και το σύστημά μου, το οποίο δε με έχει ενοχλήσει ποτέ και δουλεύει 24/7.

Επίσης τα blocks του eleven δουλεύουν καλύτερα με μεγάλη πίεση (ίσως κάνω λάθος αλλά αυτήν την εντύπωση έχω)

Το αναποδο ισχυει. ;)

Το αναποδο ισχυει. ;)

Οχι ... Μην μπερδευετε την πιεση με την ροη .

Αυτο που ειναι κανονας , ειναι οτι οσο μεγαλυτερη ροη τοσο καλυτερη αποδοση εχουμε σε ενα κυκλωμα watercooling.

Υπαρχουν block που δυσκολευουν τη ροη (restrtictive) και αλλα που ειναι πιο ευκολα . Για να ανεβασεις τη ροη σε ενα κυκλωμα , χρειαζεται μεγαλυτερη πιεση απο τον κυκλοφορητη .

Tα block του Μιχαλη ειναι ευκολα , δηλαδη δεν ζοριζουν πολυ το κυκλωμα. Αρα μπορουν να αποδοσουν με μικροτερη πιεση πολυ καλα .

Ο γενικός κανόνας είναι ότι τα blocks αποδίδουν καλύτερα με μεγαλύτερη ροή, λογικό άλλωστε αφού ανανεώνεται ταχύτερα το νερό μέσα τους.

Απο κει και πέρα ισχύει αυτό που είπε ο stelaras. Ότι άλλο ροή και άλλο πίεση. Κι εγώ μπερδεύτηκα κάπως.

Αρα μπορουν να αποδοσουν με μικροτερη πιεση πολυ καλα .
Και με μεγαλύτερη πίεση ακόμα καλύτερα, έτσι;
Εγω τι ειπα?

O trendy εγραψε "Επίσης τα blocks του eleven δουλεύουν καλύτερα με μεγάλη πίεση (ίσως κάνω λάθος αλλά αυτήν την εντύπωση έχω)"

Και ο ΚΤΜ .. "Το αναποδο ισχυει"

Δηλαδη οτι δουλευουν καλυτερα με μικρη πιεση .

Ο γενικός κανόνας είναι ότι τα blocks αποδίδουν καλύτερα με μεγαλύτερη ροή, λογικό άλλωστε αφού ανανεώνεται ταχύτερα το νερό μέσα τους.

Απο κει και πέρα ισχύει αυτό που είπε ο stelaras. Ότι άλλο ροή και άλλο πίεση. Κι εγώ μπερδεύτηκα κάπως.

Και με μεγαλύτερη πίεση ακόμα καλύτερα, έτσι;

Nαι . Η μεγαλυτερη πιεση φερνει μεγαλυτερη ροη , αρα καλυτερα αποτελεσματα .

Δημιουργειται ομως ενα προβλημα , αφου στον κυκλοφορητη παιζει ρολο και ποσα watt "ριχνει" μεσα στο κυκλωμα. Αν το block δεν μπορει να επωφεληθει απο την παραπανω ροη , σε μεγαλυτερο βαθμο απο τη ζημια που δημιουργειται απο την επιπλεον θερμοτητα που βαζει ο κυκλοφορητης στο κυκλωμα , τοτε εχουμε αντιθετο αποτελεσμα.

Ειναι ολα θεμα εξισωσεων.

Ευχαριστώ για τις γνώμες παίδες.Ήδη επικοινώνησα με τον 11 k περιμένω

απάντηση.Ελπίζω το 2x120 να είναι αρκετό μιας k είναι ιδανικό αφού χωράει όρθιο

ισα ισα στο μπροστά μέρος του κουτιού k τραβάει αέρα από εκεί (το μπροστά

μέρος είναι σαν ένα μεγάλο φίλτρο χωράει 4x120 χωρίς drives).Το κουτί είναι

στους 30-32 βαθμούς συνήθως.Όλες οι προτάσεις ευπρόσδεκτες.

• 2 months later...

Mετα απο αρκετο καιρο επιτελους ειναι ετοιμο.

Τα μερη που θα χρησιμοποιουσα αλλαξαν αρκετα στη πορεια

- Ψυγειο απο Transit

- 2 X 120 mm Low Noise fans

- L30 Hydor Pump

- ThermoChill Quad Bay Reservoir - 5.25"

- Tygon R-360 σωληνες

- Cpu/vga/northbridge blocks απο Eleven

- Ένα shroud που έφτιαξα με τις οδηγίες του Soki από το thelab

Παραθέτω φωτογραφίες με το σύστημα και τις θερμοκρασίες.Είμαι πολύ

ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα (από 2080Mhz στα 2440Mhz) k πιστεύω

πως θα μπορέσω να ανεβώ k στα 2500Mhz μόλις πάρω το καινούριο

northbridge block από τον eleven,μιας k αυτό που έχω τώρα είναι πολύ

μεγάλο για το northbridge της A7n8x.

post-1054-1442173987,4023_thumb.jpg

post-1054-1442173987,4681_thumb.jpg

post-1054-1442173987,5296_thumb.jpg

post-1054-1442173987,5979_thumb.jpg

post-1054-1442173987,6352_thumb.jpg

Δωσε ρευμα δε μασανε τα bartonia! Στον δικο μου τωρα δινω 2,1V εχω δωσει και παραπανω αλλα τον κατεβασα λιγακι γιατι ηθελε δυνατα τα fans...!

2.1V πως;volt mod;εχεις καναν οδηγο προχειρο για A7N8X;παντως δε νομιζω πως ειναι

θεμα voltage μεχρι τα 2500.Το northbridge δεν μπορω να το ακουπμησω με γυμνα

χερια.Ισως αμα ειχα κ λιγο καλυτερες μνημες κατι να γινοτανε.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.