Jump to content

Σχετικα με τις θερμοκρασιες...

mefistofelis

Recommended Posts

Προσφατα αγορασα ενα Ρ4 3.0 Prescott LGA 775 revision d0 και σκεφτομαι να τον υπερχρονισω χωρις ομως να πειραξω τις τασεις. Μεχρι ποια θερμοκρασια αντεχει ο συγκεκριμενος επεξεργαστης και μεχρι ποσο περιπου μπορω να ανεβασω το fsb?

Αυτό είναι σχετικό...

Η θερμοκρασία θα είναι οκ...σίγουρα γύρω στους 50 σε full load...

Τώρα για το fsb...αρχίζεις να το ανεβάζεις με αργά βήματα τρέχοντας τα γνωστά τεστ... έως να βρεις την μέγιστη τιμή fsb που μπορείς να ανεβάσεις σε συνάρτηση πάντα με τις θερμοκρασίες σου...

Κλειδωσε pci/agp 33/66, χαμηλωσε την συχνοτητα στις μνημες με διαιρετη 5/4 (για να μην ζοριστουνε και σε "κοψουν"), και ανεβαζε ανα 5 μοναδες το fsb για να δουμε μεχρι ποσο ανεβαινει ο επεξεργαστης σου με default ρευμα και ψυκτρα.

Μετα τις 15-20 μοναδες ανεβασμα απο το default fsb, αφου μπαινεις windows κανονικα, τρεχε ενα prime95 για καμια ωρα, επιλεγοντας το torture test, για να δεις τι γινεται απο θερμοκρασιες.(οπως ειπε και ο soler 50-52 βαθμοι ειναι ανεκτοι)

Υποψιν για να ξερεις οτι το μηχανημα ειναι σταθερο, πρεπει να τρεξεις το prime αρκετες ωρες.

Αφου δεις μεχρι που ανεβαινει ο επεξεργαστης σου, μας λες το αποτελεσμα και το επομενο βημα ειναι να γυρισεις τις μνημες 1/1 εχοντας χαμηλο fsb και να ξαναρχισεις να ανεβαινεις σιγα-σιγα για να δουμε και μεχρι που αντεχουν οι μνημες σε σχεση με το επεξεργαστη.Σε αυτη την περιπτωση θα κανει το blend test στο prime95 που ζοριζει τις μνημες.

Σε περιπτωση που κανοντας τις δοκιμες το pc δεν ξεκιναει, κανεις clear cmos μετακινωντας το jumper στην μητρικη (διαβασε το manual) η αφαιρωντας την μπαταρια για 5 λεπτα.

Σε γενικες γραμμες να μην βιαζεσαι, το ολο εγχειρημα θελει υπομονη και χρονο.

Και εδω ειμαστε.

Ευχαριστω ΚΤΜ για την αμεση απαντηση!!Θα το κανω και θα ποσταρω τα αποτελεσματα. Πως ομως βαζω τον διαιρετη 4/5?Στην μητρικη μου βλεπω μονο pci express frequency(ποσο να το βαλω αυτο?) και pci clock synchronization mode (Αυτο εχει τις εξης επιλογες:to cpu, 33.33 mhz,και Auto).Επισης κατι αλλες επιλογες που υπαρχουν στο μενου chipset ειναι(Hyper path 2--peg buffer lenght--Link latency--peg link mode--peg root control και slot power).Μηπως ειναι καποιο απο αυτα?

Ευχαριστω και παλιι

Αυτο εχει τις εξης επιλογες:to cpu, 33.33 mhz

Για να ενεργοποιησεις το pci lock, απλα επελεξε 33 mhz αντι για auto που ειναι στο default.

Για τον διαιρετη 5/4 ψαξε για memory frequency ή κατι παρομοιο.

Μου φαινεται λιγο περιεργο που λετε οτι η θερμοκρασια δεν πρεπει να ξεπερνα τους 50 με 52 βαθμους. Ο δικος μου χωρις να ειναι υπερχρονισμενος σε full load αγγιζει τους 57 με 58 βαθμους με την μαμα ψυκτρα ή ετσι τουλαχιστον λεει το asus probe.

Σκεφτομαι να την αντικαταστησω την υπαρχουσα ψυκτρα με καποια αλλη καλυτερη.Εχετε καμια να προτεινετε;Εμπειρικα ποια διαφορα θερμοκρασιας θα δω?

Λοιπόν υπάρχουν 2 περιπτώσεις...

Η μια είναι να λέει μαμακιες η asus...όποτε ακουμπά με το χέρι την ψήκτρα να δεις τι παίζει...

Η άλλη είναι να μην έχεις καλή ροή στο κουτί σου με αποτέλεσμα να έχεις τόσο μεγάλες θερμοκρασίες...

Τώρα για το ποια ψήκτρα να πάρεις...υπάρχει σχετική συζήτηση εδώ...

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=2783

50 σε full load? και ειναι και PresHot?

ουτε ο p4 2.4b δεν εχει τετοιες θερμοκρασιες με μαμα ψυχτρα (οταν ηταν στα 2.4)

τι να πω ρε παιδια...διαβαζω για κατι θερμοκρασιες απιστευτες και νομιζω οτι ζω στην αφρικη

8ο(

• 1 month later...

Το ειχα παρατησει λιγο το θεμα αλλα τωρα επανερχομαι δριμυτερος.

Ειμαι στα 3600 15*240 5\4 και ολα σταθερα.Τρεχω διπλο prime κανα 2ωρο και το ιδιο για 3δμαρκ 2003.Θα δοκιμασω και παραπανω αλλα ηθελα να ρωτησω τι timings πρεπει να εχω στις μνημες στην συγκεκριμενη φαση?Τωρα εχω τα πιο αθλια 3-5-5-15 :078:

Επισης η θερμοκρασια σε μεγιστο φορτιο ποτε δεν εχει ξεπερασει τους 60 και ποτε ο επεξεργαστης δεν εχει κανει throttling?

Ειναι ανεκτο αυτο?

Μόλις τον ανέβασα στα 245*15 και το ένα από τα 2 prime και συγκεκριμένα το large FFT έβγαλε σφάλμα(το άλλο έτρεχε το small fft).Τώρα τι κάνω? Ξεκινάω πάλι από την αρχή με διαιρετή 1:1? Τα timings ποτε να τα πειράξω?

Τελικα rock stable ειναι μοnο στα 235.Μετα απο 3 ωρες στα 240 εβγαλε σφαλμα και δεν δοκιμασα πιο πανω.Στα 235 εχω κλεισει 12ωρο διπλο prime.Εν τω μεταξυ ενω δειχνει 60 βαθμους εγω πιανω την ψυκτρα και μπορω να κρατησω το χερι μου επανω πανω απο λεπτο.Αυτο τι σημαινει περιπου για την πραγματικη θερμoκρασια?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.