mefistofelis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2004 Προσφατα αγορασα ενα Ρ4 3.0 Prescott LGA 775 revision d0 και σκεφτομαι να τον υπερχρονισω χωρις ομως να πειραξω τις τασεις. Μεχρι ποια θερμοκρασια αντεχει ο συγκεκριμενος επεξεργαστης και μεχρι ποσο περιπου μπορω να ανεβασω το fsb? Link to comment Share on other sites More sharing options...
soler1442169065 Νοέμβριος 26, 2004 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2004 Αυτό είναι σχετικό...Η θερμοκρασία θα είναι οκ...σίγουρα γύρω στους 50 σε full load...Τώρα για το fsb...αρχίζεις να το ανεβάζεις με αργά βήματα τρέχοντας τα γνωστά τεστ... έως να βρεις την μέγιστη τιμή fsb που μπορείς να ανεβάσεις σε συνάρτηση πάντα με τις θερμοκρασίες σου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
KTM Νοέμβριος 26, 2004 #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2004 Αν θελεις πες μας και τι μνημες εχεις, μητρικη,τροφοδοτικο κλπ για να δουμε τι δυνατοτητες εχεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mefistofelis Νοέμβριος 27, 2004 Author #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2004 To συστημα εχει ως εξης:Μητρικη Asus p5gd1-pro με το τελευταιο bios,Μνημες kingston Pc3200 2x256 σε dual channel,Καρτα γραφικων Asus V5750td pcxΤροφοδοτικο No name 550WΚαρτα ηχου Hercules Fortissimo 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KTM Νοέμβριος 27, 2004 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2004 Κλειδωσε pci/agp 33/66, χαμηλωσε την συχνοτητα στις μνημες με διαιρετη 5/4 (για να μην ζοριστουνε και σε "κοψουν"), και ανεβαζε ανα 5 μοναδες το fsb για να δουμε μεχρι ποσο ανεβαινει ο επεξεργαστης σου με default ρευμα και ψυκτρα.Μετα τις 15-20 μοναδες ανεβασμα απο το default fsb, αφου μπαινεις windows κανονικα, τρεχε ενα prime95 για καμια ωρα, επιλεγοντας το torture test, για να δεις τι γινεται απο θερμοκρασιες.(οπως ειπε και ο soler 50-52 βαθμοι ειναι ανεκτοι)Υποψιν για να ξερεις οτι το μηχανημα ειναι σταθερο, πρεπει να τρεξεις το prime αρκετες ωρες.Αφου δεις μεχρι που ανεβαινει ο επεξεργαστης σου, μας λες το αποτελεσμα και το επομενο βημα ειναι να γυρισεις τις μνημες 1/1 εχοντας χαμηλο fsb και να ξαναρχισεις να ανεβαινεις σιγα-σιγα για να δουμε και μεχρι που αντεχουν οι μνημες σε σχεση με το επεξεργαστη.Σε αυτη την περιπτωση θα κανει το blend test στο prime95 που ζοριζει τις μνημες.Σε περιπτωση που κανοντας τις δοκιμες το pc δεν ξεκιναει, κανεις clear cmos μετακινωντας το jumper στην μητρικη (διαβασε το manual) η αφαιρωντας την μπαταρια για 5 λεπτα.Σε γενικες γραμμες να μην βιαζεσαι, το ολο εγχειρημα θελει υπομονη και χρονο.Και εδω ειμαστε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mefistofelis Νοέμβριος 27, 2004 Author #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2004 Ευχαριστω ΚΤΜ για την αμεση απαντηση!!Θα το κανω και θα ποσταρω τα αποτελεσματα. Πως ομως βαζω τον διαιρετη 4/5?Στην μητρικη μου βλεπω μονο pci express frequency(ποσο να το βαλω αυτο?) και pci clock synchronization mode (Αυτο εχει τις εξης επιλογες:to cpu, 33.33 mhz,και Auto).Επισης κατι αλλες επιλογες που υπαρχουν στο μενου chipset ειναι(Hyper path 2--peg buffer lenght--Link latency--peg link mode--peg root control και slot power).Μηπως ειναι καποιο απο αυτα?Ευχαριστω και παλιι Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThorLite Νοέμβριος 27, 2004 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2004 Bασικα στον P4 θελει διπλο Prime ενα μονο του δεν δειχνει πολλα πραγματα....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chrismist Νοέμβριος 27, 2004 #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2004 Αυτο εχει τις εξης επιλογες:to cpu, 33.33 mhzΓια να ενεργοποιησεις το pci lock, απλα επελεξε 33 mhz αντι για auto που ειναι στο default. Για τον διαιρετη 5/4 ψαξε για memory frequency ή κατι παρομοιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mefistofelis Νοέμβριος 28, 2004 Author #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2004 Μου φαινεται λιγο περιεργο που λετε οτι η θερμοκρασια δεν πρεπει να ξεπερνα τους 50 με 52 βαθμους. Ο δικος μου χωρις να ειναι υπερχρονισμενος σε full load αγγιζει τους 57 με 58 βαθμους με την μαμα ψυκτρα ή ετσι τουλαχιστον λεει το asus probe.Σκεφτομαι να την αντικαταστησω την υπαρχουσα ψυκτρα με καποια αλλη καλυτερη.Εχετε καμια να προτεινετε;Εμπειρικα ποια διαφορα θερμοκρασιας θα δω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
soler1442169065 Νοέμβριος 28, 2004 #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2004 Λοιπόν υπάρχουν 2 περιπτώσεις...Η μια είναι να λέει μαμακιες η asus...όποτε ακουμπά με το χέρι την ψήκτρα να δεις τι παίζει...Η άλλη είναι να μην έχεις καλή ροή στο κουτί σου με αποτέλεσμα να έχεις τόσο μεγάλες θερμοκρασίες...Τώρα για το ποια ψήκτρα να πάρεις...υπάρχει σχετική συζήτηση εδώ...http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=2783 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KTM Νοέμβριος 28, 2004 #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2004 Σωστος ο soler. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mefistofelis Δεκέμβριος 2, 2004 Author #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2004 Ο διαυλος pci express σε τι συχνοτητα τρεχει?Ειναι η ιδια με τον agp? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AzmoDeus Δεκέμβριος 2, 2004 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2004 50 σε full load? και ειναι και PresHot?ουτε ο p4 2.4b δεν εχει τετοιες θερμοκρασιες με μαμα ψυχτρα (οταν ηταν στα 2.4)τι να πω ρε παιδια...διαβαζω για κατι θερμοκρασιες απιστευτες και νομιζω οτι ζω στην αφρικη8ο( Link to comment Share on other sites More sharing options...
mefistofelis Ιανουάριος 19, 2005 Author #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2005 Το ειχα παρατησει λιγο το θεμα αλλα τωρα επανερχομαι δριμυτερος.Ειμαι στα 3600 15*240 5\4 και ολα σταθερα.Τρεχω διπλο prime κανα 2ωρο και το ιδιο για 3δμαρκ 2003.Θα δοκιμασω και παραπανω αλλα ηθελα να ρωτησω τι timings πρεπει να εχω στις μνημες στην συγκεκριμενη φαση?Τωρα εχω τα πιο αθλια 3-5-5-15 :078: Επισης η θερμοκρασια σε μεγιστο φορτιο ποτε δεν εχει ξεπερασει τους 60 και ποτε ο επεξεργαστης δεν εχει κανει throttling?Ειναι ανεκτο αυτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KTM Ιανουάριος 19, 2005 #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2005 Στην συγκεκριμενη φαση, ασε τα timings ως εχουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
benhour Ιανουάριος 19, 2005 #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2005 κεγω σου προτεινω να τα αφησεις ως εχουν για λιγο καιρο και μετα δοκιμασε να τα χαμιλωσεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mefistofelis Ιανουάριος 19, 2005 Author #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2005 Μόλις τον ανέβασα στα 245*15 και το ένα από τα 2 prime και συγκεκριμένα το large FFT έβγαλε σφάλμα(το άλλο έτρεχε το small fft).Τώρα τι κάνω? Ξεκινάω πάλι από την αρχή με διαιρετή 1:1? Τα timings ποτε να τα πειράξω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
benhour Ιανουάριος 19, 2005 #18 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2005 ξαναβαλτο στα 240 με διερετη 5/4!αν εισαι σταθερος σαυτη τη συχνοτητα αρχισε να παιζεις με τα timings! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mefistofelis Ιανουάριος 19, 2005 Author #19 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2005 Απο αυτα που εχω διαβασει δεν συμφερει ο διαιρετης να ειναι 1:1 ακομα και αν ειναι σε χαμηλοτερη συχνοτητα?Πρεπει πρωτα να βρω που ειναι τελειως σταθερο σε 5/4? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mefistofelis Ιανουάριος 19, 2005 Author #20 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2005 Τελικα rock stable ειναι μοnο στα 235.Μετα απο 3 ωρες στα 240 εβγαλε σφαλμα και δεν δοκιμασα πιο πανω.Στα 235 εχω κλεισει 12ωρο διπλο prime.Εν τω μεταξυ ενω δειχνει 60 βαθμους εγω πιανω την ψυκτρα και μπορω να κρατησω το χερι μου επανω πανω απο λεπτο.Αυτο τι σημαινει περιπου για την πραγματικη θερμoκρασια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.