imaginas Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2004 Εδώ και 1 ημέρ ακούγεται απο τον Η/Υ ένα σφύριγμα αλλά δεν μπορώ να προσδιορίσω απο που είναι.Ο Η/Υ λειτουργεί κανονικά.Ο Η/Υ απαρτίζεται απο:M/B GIGABYTE GA 7N400LCPU:AMD SEMPRON 2800+RAM:KINGSTON 256Mb/400MHzHD:SEAGATE 80GBVGA:ALBATRON MXHXOΣ:SOUNDBLASTER LIVE4 ανεμηστήρες κουτιού1 ανεμηστήρας CPU (εργοστασιακή)Τί μπορεί να είναι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
KTM Νοέμβριος 26, 2004 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2004 Πιθανοτατα να ειναι καποιος ανεμιστηρας.Βγαζε εναν-εναν απο το ρευμα για να δεις αν και σε ποιον θα σταματησει το σφυριγμα.Σε περιπτωση που δεν ειναι καποιος ανεμιστηρας...κανε ενα backup η ενα ghost γιατι ο επομενος υποπτος ειναι ο δισκος.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paokaras45 Νοέμβριος 26, 2004 #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2004 Κάτι έχω ακούσει για τα ανεμιστηράκια των Gigabyte. άν έχει πάνω στο chipset, κοίταξέ το πρώτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alarm1442169065 Νοέμβριος 26, 2004 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2004 ειμαι καπως εκτος θεματος. εχθες ακουγα ενα ελαφρο σφυριγμα απο το μονιτορ μου. τι μπορει να ειναι ρε παιδες ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
imaginas Νοέμβριος 26, 2004 Author #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2004 Πιθανοτατα να ειναι καποιος ανεμιστηρας.Βγαζε εναν-εναν απο το ρευμα για να δεις αν και σε ποιον θα σταματησει το σφυριγμα.Σε περιπτωση που δεν ειναι καποιος ανεμιστηρας...κανε ενα backup η ενα ghost γιατι ο επομενος υποπτος ειναι ο δισκος..Για το δίσκο χρησιμοποίησα ένα tool που υπάρχει στη σελίδα της seagate και δε βρήκε κάποιο λάθος.Υπάρχει η πιθανότητα να είναι το CHIEFTEC; Link to comment Share on other sites More sharing options...
bizimis1442169065 Νοέμβριος 26, 2004 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2004 Υπαρχει πιθανοτητα να ειναι απο καποιο ανεμηστηρακι .... απο το PSU η απο τα mosfet . :116: Link to comment Share on other sites More sharing options...
KTM Νοέμβριος 26, 2004 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2004 Για το δίσκο χρησιμοποίησα ένα tool που υπάρχει στη σελίδα της seagate και δε βρήκε κάποιο λάθος.Υπάρχει η πιθανότητα να είναι το CHIEFTEC;Ελεγξες ολους τους αλλους ανεμιστηρες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greek Νοέμβριος 26, 2004 #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2004 Είσαι σίγουρος ότι είναι σφύριγμα ? Μήπως είναι συχνότητα ?Σε μερικούς επεξεργαστές ,ειδικά αν δεν πατάει καλά η ψύκτρα βγάζουν μια πολύ χαμηλή συχνότητα .Παρόμοια βγάζουν και μερικές οθόνες από τα θερμίστορ τους , ειδικά αν ζεσταίνονται αρκετά. Δοκίμασε καταρχάς να ανοίξεις το case και να δείς αν συνεχίζει να το κάνει και πές μας νεότερα..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
soler1442169065 Νοέμβριος 26, 2004 #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2004 Όπως είπαν και πιο πάνω...ένα ένα τα φανακια χωρίς ρεύμα να δεις ποιο είναι...(και του northbridge βγάλε)...Εάν δεν είναι φανακι κουτιού...δες μήπως είναι του psu...Αν πάλι δεν είναι...τότε δες μήπως είναι κάτι από αυτά που λέει ο Greek... Link to comment Share on other sites More sharing options...
imaginas Νοέμβριος 26, 2004 Author #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2004 Είσαι σίγουρος ότι είναι σφύριγμα ? Μήπως είναι συχνότητα ?Αν καταλαβαίνω σωστά τον ορισμό "συχνότητα" (δεν έχω σχέσεις με φυσικές επιστήμες) τότε είναι τέτοιου είδους ο ηχος.Έκλεισα τον Η/Υ για 3 ώρες περίπου και μόλις τον άνοιξα ξανά δεν τον κάνει πια.Ίσως να ήταν απο τη συνεχή λειτουργία (δεν είχε κλέισει για 2 ημέρες) Link to comment Share on other sites More sharing options...
KTM Νοέμβριος 26, 2004 #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2004 Ο υπολογιστης δεν σφυριζει οσες μερες και να ειναι ανοικτος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greek Νοέμβριος 26, 2004 #12 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2004 Όχι απαραίτητα! Στον Tbird τον τελαυταίο καιρό εμφάνιζε ένα παρόμοιο σύμπτωμα με χαμηλη συχνότητα.Το έχω δεί και σε τηλεοράσεις .Τσέκαρε λίγο την ψύκτρα σου.....Αν και λύθηκε το θέμα θα το αφήσω για λίγες ώρες ανοικτό μην παρουσιαστεί τίποτα άλλο ή μήπως κάποιος έχει να αναφέρει κάτι παρόμοιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
imaginas Νοέμβριος 26, 2004 Author #13 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2004 Κατά την εκίνηση (μόλις πάταγα το κουμπί στο κουτί) άκουγα έναν θόρυβο σαν να "κολάει" ο ανεμιστήρας αλλά σταμάταγε.Πάντως αν το ξανακάνει θα ανοίξω το κουτί να δω απο που προέρχεται και μπορεί να αλλάξω ψύκτρα στον επεξεργαστή.Έχετε να προτείνετε κάποια καλη για τον επεξεργαστή που έχω;Είχα στον προηγούμενο Η/Υ μια ZALMAN αλλά μου έσπασε ένα πτερύγιο του ανεμιστήρα και δεν πουλάνε ξεχωριστό ανεμηστήρα και γι'αυτό χρησιμοποίησα στον καινούριο την εργοστασιακή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KTM Νοέμβριος 26, 2004 #14 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2004 Όχι απαραίτητα! Στον Tbird τον τελαυταίο καιρό εμφάνιζε ένα παρόμοιο σύμπτωμα με χαμηλη συχνότητα. Παρε Intel τοτε, δεν σφυριζουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
outlaw Νοέμβριος 26, 2004 #15 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2004 Παρε Intel τοτε, δεν σφυριζουν. Αυτοί σφυρίζουν κλέφτικα...... Στο θέμα τώρα, φίλε μου άνοιξέ το όπως και να χει το κουτί να δείς τι γίνεται. Εγώ ψηφίζω chipset cooler fan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greek Νοέμβριος 26, 2004 #16 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2004 Πουλάνε και ανεμιστήρα ξεχωριστά , όχι βέββαια Zalman αλλά κάτι που θασε βολέψει. Να φροντίσεις να πάρεις κάποιο που να έχει 3 καλώδια και όχι 2 για να έχει και μόνιτορ για τις στροφές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.