Jump to content

1η επαφή με ΑΤΙ = Ωχ τα νεύρα μου....

yanni

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Βασικά την κάρτα την πήρα από το stock οπότε ίσως να αδικώ ολίγον την ATI.

Είναι μια 9600ΧΤ της ASUS με video in/out.

Συγκεκριμμένα είναι αυτή εδώ:

ASUS 9600 XT/TVD - 128MB

Το βασικό μου πρόβλημα είναι το εννιάπινο βύσμα της ASUS. Μήπως κάποιος θα μπορούσε να μου δώσει ένα σχεδιάγραμμα που να λέει τι είναι το κάθε pin ή έστω να μου πει πια δύο Pins είναι υπεύθυνα για το TV out μέσο της composite out? Αν είναι δυνατόν κάτι τέτοιο διότι μέχρι τώρα σήμα στην TV δεν έχω πάρει.

Το τρελό ήταν με το Multimedia Center. Όταν το εγκαθιστούσα είχα φυσιολογικά και την Leadtek στο κουτί. Όταν πήγα και έτρεξα την εφαρμογή για την TV παρατήρησα ότι χρησιμοποιούσε το Video in της Leadtek. Τέλος πάντων χωρίς να κάτσω να βάλω το brain να δουλέψει απλά έβγαλα την κάρτα TV ώστε πλέον να υπάρχει μόνο μία επιλογή για το πρόγραμμα. Το Video in της ATI. Έλα όμως που η εφαρμογή του Multimedia center κολλάει και μου ζητάει να τρέξω το ATI multimedia configuration? Τρέχοντας το μου βγάζει ότι πιθανόν δεν έχω Radeon και μου προτείνει να πάω να αγοράσω μία!!!

Από εκεί και πέρα έχω ψιλοφρικάρει και με το Catalyst control center που σέρνετε στην κυριολεξία και κάνει και μια ώρα να ανοίξει, αλλά αυτά είναι μάλλον λεπτομέρειες...

Καμιά βοήθεια?

Απο το προγραμμα την εχεις ενεργοποιησει την επιλογη για να σου βγαζει tv-out??? Σε μια καρτα που ειχα καποτε ειχε επιλογη... (αλλα δε θυμαμαι αν ηταν ΑΤΙ ή nvidia)

Το μόνο που έχω καταφέρει μέχρι στιγμής είναι TV out μέσο του S-Video. Το Composite out ακόμα τίποτα.

Για Video in ακόμα το παλεύω. Και ελπίζω αυτό που έχω δει μέχρι τώρα να μην σημαίνει πρόβλημα....

Εγώ προχθές έστησα ένα παρόμοιο σύστημα το οποίο έχει και κάρτα ΤV. Όταν άνοιγα όμως το multimedia center αναγνώριζε και τις δύο πηγές σήματος , και της κάρτας γραφικών και της κάρτασ τηλεόρασης και μπορούσες να επιλέξεις από που θα πάρει σήμα.

Οπότε μήπως το πρόβλημα έγκειται στην εφαρμογή και θα πρέπι να ντην ανανεώσης με κάποια άλλη έκδοση από αυτή που έχει το cd της κάρτας?

Το κακό είναι ότι υλικό από stock σημαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις χωρίς drivers και χωρίς καλώδια.

Οπότε με τα Video in/out έχω πρόβλημα λόγο του ότι δεν υπάρχει στο εμπόριο το αντίστοιχο βίσμα.

Από εκεί και πέρα με λίγη περισσότερη ψυχραιμία θα το κοιτάξω, αλλά πόσο ποιο καινούριους οδηγούς να χρειάζομαι από τους τελευταίους της ΑΤΙ που έχει στο site? διότι αυτούς δοκιμάζω....

Για βρες και βάλε πιο παλιο μήπως και φτιάξει γιατί ΑΤΙ είναι αυτή. Ένα φτιάχνει , τρία χαλάει......

Δοκίμασα και τους 4.7 που είχα αλλά μία από τα ίδια. Το κακό είναι ότι οι κατασκευαστές μπορεί να χρησιμοποιούνε το 9πινο αλλά δεν χρησιμοποιούν όλοι 100% τα ίδια pins για τις ίδιες δουλειές, ή τουλάχιστον αυτό έχω καταλάβει.

Μπορεί να έχει και πρόβλημα η κάρτα και να βασανίζομαι και τζάμπα. Τα καλά του stock...

Για δοκίμασε αυτά τα δύο pins που δουλεύει η δική μου (Radeon 9200 Club3D). Μπορεί να σταθείς τυχερός…

post-172-1442173831,5304_thumb.jpg

100€ σκέτη η κάρτα.

Thanks Orthοdox. Θα τα δοκιμάσω. Μου έχει δώσει έναν adaptor o Jimmyfox που βγάζει από 9pin σε 7pin. Θα δω και αυτόν....

Πάντως το svideo έχει 4 pin. Τα 7 pin είναι για να υπάρχει και στο ίδιο καλώδιο και composite out, αλλα αν βάλεις καλώδιο svideo δουλεύει κανονικά, αφού το βύσμα ταιριάζει. Τώρα τα 9 ποιον πρέπει να τα έχει γιατί έχει και video in αλλα το σχεδιάγραμμα πρέπει να υπάρχει στο net.Εσύ την radeon την θέλεις για input η για output στην ΤV?

Βασικά για output μιας και για input υπάρχει και η Leadtek υπάρχει και μια Pinnacle DC10+.

Πάντως υπάρχει εξέλιξη. Βρήκα ποια Pins είναι για το Composite out και ποια για το Composite in. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι ο κάθε κατασκευαστής χρησιμοποιεί το 9πινο όπως του κατέβει. Η ASUS μάλιστα φαίνεται να το χρησιμοποιεί εντελώς ανάποδα σε σχέση με τους άλλους! Είχα φτιάξει ένα σχεδιάγραμμα παλιότερα για μια Albatron/Triplex 4800SE που είχε 9πινο έφτιαξα και ένα δεύτερο από έναν adaptor που μου έχει δώσει ο Jimmyfox από μια Prolink αν θυμάμαι καλά. Αν και η χρήση των pins σε αυτές τις δύο κάρτες είναι σε μαγάλο βαθμό η ίδια στην ASUS είναι εντελώς ανάποδα!!!

Πάντως το Multimedia Center της ΑΤΙ είναι για τα μπάζα. Ρυθμίζω με το Multimedia Configuration input από το composite του Rage Theater, αλλά με το που ξεκινάω το TV Application αλλάζει αυτόματα στο composite in της Leadtek. Τόση αγάπη η ΑΤΙ για μια εταιρία που φτιάχνει αποκλειστικά κάρτες γραφικών και μητρικές με NVidia hardware?

Τελικά μάλλον δεν αντέχω να στερηθώ τους drivers της NVidia.

Η κάρτα μάλλον πάει για πώληση. Αλλά τουλάχιστον εχτές είδα και μια ταινιούλα στην TV. Η αλήθεια είναι ότι το TV out, αλλά και τα 3D graphics είναι καλύτερα στην ATI από ότι στις NVidia που πέρασαν από τα χέρια μου. Αλλά ρε γ@μώτο το Catalyst control center κάνει μια ώρα να ανοίξει και γενικά είναι πολύ αργό.

Επίσης είναι γελοίο να βάζεις 4 εφαρμογές, InderVideo WinDVR3, InderVideo WinDVD creator, Cyberlink PowerDirector Pro 2.5 και Cyberlink PowerVCR 3 και όλα να βλέπουν μια χαρά το ATI Rage Theater αλλά να μην το βλέπει το TV application του Multimedia Center της... ATI!!! Τι να πεις. Με το που ξανά έβαλα μέσα στο case την Pinnacle DC10+ το Tv application μου βγάζει επιλογή να διαλέξω ανάμεσα σε Pinnacle και Leadtek. Rage Theater πουθενά. Έξοχα...

Να ευχαριστήσω όσους προσπάθησαν και βοήθησαν στο πρόβλημα μου με το video in/out.

Αν ποτέ σας πέσει στα χέρια καμιά ASUS με 9pin βύσμα, αλλά δεν έχετε τον κατάλληλο adaptor, τότε για αρχή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παρακάτω pins

κόκκινο - ground

μπλέ - Composite in

πράσινο - Composite out

Υ.Γ. Η εικόνα είναι όπως ακριβώς φαίνεται η θηλυκή υποδοχή της κάρτας με την κάρτα μέσα στο case.

post-47-1442173833,6832_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.