medthom Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22, 2004 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22, 2004 θελω να κανω μια πατεντουλα και δεν ξέρω αν παιζει....λοιπον θέλω να ανοιξω το mouse το κλασσικο οπτικο της microsoft και εκει που εχει κοκκινο λαμπάκι να βάλω ενα μπλε...αν το κάνω τι θα πρέπει να προσέξω?...πχ ας πούμε τα amper τις λάμπας κτλ
KTM Νοέμβριος 22, 2004 #2 Νοέμβριος 22, 2004 http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=1538
Piratis Νοέμβριος 22, 2004 #4 Νοέμβριος 22, 2004 To λαμπάκι δεν πρέπει να είναι διακοσμητικό... αλλά η συσκευή που καταγράφει την κίνηση οπότε αλλαγή του θα σήμαινε κατά πάσα πιθανότητα και καταστροφή του mouse.
soler1442169065 Νοέμβριος 22, 2004 #5 Νοέμβριος 22, 2004 Δεν πρέπει να προσέξεις τπτ ιδιαίτερο...Απλά αγόρασε ένα ledaki υψηλής φωτεινότητας...απλά να είναι στο ίδιο μέγεθος με το υπάρχον ;ώστε να μπει εύκολα...και απλά τσέκαρε στο στοκ led...ποιο είναι το + και ποιο το - ώστε να βάλεις σωστά το καινούργιο...Αυτά...
medthom Νοέμβριος 23, 2004 Author #6 Νοέμβριος 23, 2004 To λαμπάκι δεν πρέπει να είναι διακοσμητικό... αλλά η συσκευή που καταγράφει την κίνηση οπότε αλλαγή του θα σήμαινε κατά πάσα πιθανότητα και καταστροφή του mouse.δεν το νομίζω..θα πάρω ενα λεντακι και θα το εγχειρήσω το αρουρι...θα ποστάρω καμια φοτο αν καταφέρω τιποτα...
soler1442169065 Νοέμβριος 23, 2004 #8 Νοέμβριος 23, 2004 To λαμπάκι δεν πρέπει να είναι διακοσμητικό... αλλά η συσκευή που καταγράφει την κίνηση οπότε αλλαγή του θα σήμαινε κατά πάσα πιθανότητα και καταστροφή του mouse.Φυσικά και γίνεται...Το έχω κάνει και εγώ...Το mouse χρησιμοποιεί το φως του led...μαζί με ένα αισθητήρα.. ο οποίος καταγράφει την κίνηση του mouse...Δεν καταγράφει το led την κίνηση...Το αλλάζεις κανονικά και δεν θα έχεις πρόβλημα...αρκεί αυτό που θα βάλεις να είναι υψηλής φωτεινότητας...ώστε να βγάζει το φως που χρειάζεται ο αισθητήρας...
Piratis Νοέμβριος 23, 2004 #9 Νοέμβριος 23, 2004 προφανώς το φως δεν καταγράφει την κίνηση πρέπει να υπάρχει και αισθητήρας, με την ίδια λογική το laser δεν διαβάζει το CD αλλά ο αισθητήρας. τεσπα ένα σχόλιο έκανα το πολύ πολύ να χαλάσει ένα ποντίκι.
soler1442169065 Νοέμβριος 23, 2004 #10 Νοέμβριος 23, 2004 Έχει διαφορά το laser των cd-roms με το led του mouse...Να στο θέσω αλλιώς το led του mouse δεν είναι τπτ παραπάνω από ένα απλό led...υψηλής φωτεινότητας…Δεν πρόκειται να πάθει τπτ το αρουρι..
Chrismist Νοέμβριος 23, 2004 #11 Νοέμβριος 23, 2004 Δε θα εχει προβλημα, αρκει να μην πειραχτει τιποτα αλλο οπως η θεση του αισθητηρα ή η θεση του led. Το led αυτο βρισκετε εκει (οπως προαναφερθηκε) για να προσφερει τον απαραιτητο φωτισμο ωστε να διαβαζει σωστα ο αισθητηρας. Μια σκεψη βεβαια θα ηταν το αν το κοκκινο συγκεκριμενα χρωμα που εχει το led επηρεαζει την ευαισθησια που εχει ο αισθητηρας κατα την "αναγνωση" (ειναι τυχαιο το οτι ολα τα mouse εχουν κοκκινου χρωματος led?). Αυτο θα ηταν ευλογη απορια.. Παντως δε νομιζω να τειθεται θεμα καταστροφης του mouse , ειδικα αν γινει η αντικατασταση με προσοχη (σε περιπτωση που για καποιο λογο δε δουλευει με μπλε led, επανατοποθετουμε αυτο που ειχε).
soler1442169065 Νοέμβριος 23, 2004 #12 Νοέμβριος 23, 2004 Πάντως το δικό μου με μπλε led...Δούλευε κανονικότατα...και φυσικά σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα...βάζει το παλιό led και όλα οκ...
Piratis Νοέμβριος 23, 2004 #13 Νοέμβριος 23, 2004 Έχει διαφορά το laser των cd-roms με το led του mouse...είπα ποτέ κάτι τέτοιο?? :018: ότι δηλαδή το led βγάζει Laser...
soler1442169065 Νοέμβριος 23, 2004 #14 Νοέμβριος 23, 2004 Τα led υψηλής φωτεινώτητας είναι laser leds..
Sam.... Νοέμβριος 23, 2004 #15 Νοέμβριος 23, 2004 Πάντως το δικό μου με μπλε led... Δούλευε κανονικότατα...Δούλευε????? :019:
soler1442169065 Νοέμβριος 23, 2004 #16 Νοέμβριος 23, 2004 Δούλευε????? :019:Τον κοσμο...Κανονικα....:098:
Piratis Νοέμβριος 23, 2004 #17 Νοέμβριος 23, 2004 Τα led υψηλής φωτεινώτητας είναι laser leds..Tα laser leds δεν είναι κοινά leds. ο medthom τι τύπο να βάλει?Aκόμα τα laser χρειάζονται ένα σύστημα φακών ακόμα και αυτά που πουλάνε στα περίπτερα που όντως έχουν laser led γιατί είναι οι πιο οικονομικοί.Από ότι θυμάμαι καθώς δεν έχω οπτικό το φως βγαίνει χύμα και σε κώνο που μάλλον αποκλείει το laser. Και μια άλλη απορία αν τα οπτικά ποντίκια έχουν laser το καινούριο laser mouse της logitech με τι παραπάνω δουλεύει.
Piratis Νοέμβριος 23, 2004 #18 Νοέμβριος 23, 2004 Ακόμα και να γίνει η αλλαγή σωστά το πιο πιθανό είναι να δουλεύει χειρότερα καθώς ο αισθητήρας πρέπει να είναι κατάλληλος για την περιοχή συχνοτήτων του κόκκινου χρώματος που είναι αρκετά μακριά από το μπλε στα άκρα του ορατού φάσματοςΑν δεν δουλεύει σε μια μικρή περιοχή συχνοτήτων ο αισθητήρας τότε θα επηρεαζόταν από οποιοδήποτε φως που υπάρχει στο δωμάτιο ιδιαίτερα αν ήταν έντονο. Εκτός αν δουλεύει κανείς σε σπίτι με κόκκινα φώτα ή είναι φανατικός Ολυμπιακός. :003:
soler1442169065 Νοέμβριος 23, 2004 #19 Νοέμβριος 23, 2004 Ακόμα και να γίνει η αλλαγή σωστά το πιο πιθανό είναι να δουλεύει χειρότερα καθώς ο αισθητήρας πρέπει να είναι κατάλληλος για την περιοχή συχνοτήτων του κόκκινου χρώματος που είναι αρκετά μακριά από το μπλε στα άκρα του ορατού φάσματοςΑν δεν δουλεύει σε μια μικρή περιοχή συχνοτήτων ο αισθητήρας τότε θα επηρεαζόταν από οποιοδήποτε φως που υπάρχει στο δωμάτιο ιδιαίτερα αν ήταν έντονο. Εκτός αν δουλεύει κανείς σε σπίτι με κόκκινα φώτα ή είναι φανατικός Ολυμπιακός. :003:LoL...Τι να σου πω...εγώ πάντως που το έκανα...μια χαρά κανονικά δούλευε....Τώρα τι παίζει ακριβώς με αισθητήρες κλπ..δεν ξέρω...πάντως δεν χάνει τπτ να δοκιμάσει...αφού δεν βαριέται... :045:
Piratis Νοέμβριος 23, 2004 #20 Νοέμβριος 23, 2004 Δεν του απαγόρευσα να το κάνει αυτός άνοιξε thread και ρωτούσε γνώμη μας. ας το έκανε εξαρχής για να μη γράφουμε και μεις τις μ@λ@κίες μας :091:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.