Jump to content

Πιθανο προβλημα BIOS?

SotosLg

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ρε παιδια εχω ενα προβληματακι.Δεν μπορω να παω παραπανω απο 220FSB και υποπτευομαι το BIOS (εκανα flash απο τα windows)μηπως φταιει αυτο?Πριν ειχα εναν 2700+ tbdred και τωρα εβαλα παλι τον 2600+ επισης tbred.Μην μου πειτε τωρα για Vcore γιατι εβαλα 1,95 και τιποτα.Μηπως λεω μηπως φταει σε καμια περιπτωση το τροφοδοτικο?Εχω ενα 400αρι της Q-tec.

Για πές τι τσιπ(κωδικός μνημων) έχουν οι μνήμες σου και τι στεπινγκ(ολόκληρο και οι πάνω 2 γραμμές και η 1 κάτω) ο cpu σου να καταλαβουμε τι συστημα εχεις...

Mπορει να ειναι το PSU,να χρειαζεται κανενα αλλο BIOS να μην πανε οι μνημες αλλο με τις επιλογες που εχεις κανει στο BIOS η απλα να μην παει αλλο ειτε οι μνημες ειτε ο CPU........

δοκίμασε να περάσεις το από DOS(έλεγξε μήπως χρειάζεται το φλασ πρόγραμμα ειδικούς διακόπτες). μου έχει τύχει το ίδιο bios από win να βγάζει προβλήματα και μετά από DOS να τρέχει νεράκι. υποθέτω ότι πιθανόν να οφείλεται στην έκδοση του προγράμματος για win flash. μπορεί βέβαια το προηγούμενο bios να είχε απλώς καλύτερες επιδόσεις.

Μήπως με το flash επέλεξες να σου κάνει (ή και απο μόνο του) clear cmos και έτσι σου έκανε reset τίποτα timings στις μνήμες τα οποία είχες πειράξει και είχες ανέβει?

Τελικα το περασα απο DOS και σχεδον κανει τα ιδια :( Οι μνημη ειναι TwinMos 50B.Oι CPU εχουν stepping 1.Τα υπολοιπα δεν τα θιμαμαι :(

Bασικα....nforce2 και κολλημα στα 220 fsb μου θυμιζει εμενα και οτι φτεει το ρευμα στο chipset.Προσπαθισε να δοκιμασεις με λιγο παραπανω ;)

Oι CPU εχουν stepping 1.Τα υπολοιπα δεν τα θιμαμαι

Το στεπ που λεει πανω στο chip της cpu θα βοηθουσε πιο πολυ αν και αφου λες οτι και με παραπανω ρευμα δε πηγε ουτε λιγο παραπανω τοτε εγω λεω ρευμα στο chipset.

Δοκίμασε με την εξής σειρά τα παρακάτω.

1) Αν έχεις τις μνήμες σου σε dual channel δοκίμασε να δουλέψεις σε non-dual

(βάλε μία μόνη της)να δεις αν σε κόβουν οι μνήμες σου...

Απο volt μην αλλάξεις τπτ.Αν δείς οτι ανεβαίνει και άλλο το cpu πήγαινε για

άλλες μνήμες.

2)Δώσε λίγα volt παραπάνω στο nforce2.Εμένα η δικιά μου πάει με 1.6(default)

255 Fsb kai 260+ με 1.7..οπότε δοκίμασε κάτι αντίστοιχο.

3)Ανέβασε τα volt των μνημών σου...πόσο το έχεις τώρα?Οι twin mos δεν

έιναι και ότι καλύτερο...Αν και να δώσεις παραπάνω ρεύμα μπορεί να μην

ακούνε οπότε σχετικό αυτό το βήμα..Για μέγιστη σιγουριά πως δεν είναι

μνήμες παρε κανα ζευγαρι που να ανεβαίνει πάνω απο 230(ΒΗ-χ) ή

κάνε CPC->OFF απο βιος και βάλε gay timings 2.5-4-4-11.

4)Tί τάσεις δίνει το τροφοδοτικό σου?Αν είναι πολύ χαμηλές τότε μπορεί να

φταίει και αυτό...

5)Μπορεί να έφτασε στα όρια του το cpu με αυτή την ψύξη(αλήθεια τι temp

έχεις full load?)οπότε αρκέσου σε αυτά που σου δίνει.Επίσης το steping το

γράφει επάνω στο pcb του ο cpu οπότε δεν έιναι ούτε 1 ούτε κανένα που

σου λέει πράγραμμα απο windows.

6)Βάλε Promie και ρίξε "καρότσες" στους υπόλοιπους barton.

Καλή τύχη και κουράγιο :106: :048:

Τωρα εχω μια μνημη γιατι η αλλη ηταν Pc2100.Και τωρα εχω την Pc3200 της TwinMos.Στο chipset εχω γυρω στο 1,6 βολτ.Βαζω 1,925 για Vcore και ολο κανει downvolting αντι να μενει σταθερο στα 1,925.NoDsl νομιζω εχουμε την ιδια μητρικη.Και πιθανως εσυ να εχεις barton.Εγω εχω T-bred :(

Τωρα εχω μια μνημη γιατι η αλλη ηταν Pc2100.Και τωρα

εχω την Pc3200 της TwinMos.Στο chipset εχω γυρω στο 1,6 βολτ.Βαζω

1,925 για Vcore και ολο κανει downvolting αντι να μενει σταθερο στα

1,925.NoDsl νομιζω εχουμε την ιδια μητρικη.Και πιθανως εσυ να εχεις

barton.Εγω εχω T-bred :(

Όπως γνωρίζεις αν έχεις 2 διαφορετικές μνήμες τότε δουλέυουν με τις

ρυθμίσεις της πιο αργής.Οπότε με pc2100 δεν πρόκειται να κάνεις σεφτε

ποτέ πάνω απο 220.Άφησε την twinmos και πάρε άλλη μία

αν θές αλλά δεν έιναι σίγουρο οτι θα δουλέψει πάνω απο 220..Δοκίμασε με

κανένα EB ή tccd...

Το vcore σε καμία μητρική δέν είναι στην πραγματικότητα όσο λέει το bios...Συγκεκριμένα στην dfi είναι παρακάτω απ'όσο βάζεις bios...

Στην πραγματικότητα είναι όσο λέει στο Minimum το Mbm5 μιας και οι

σενσορες της δουλεύουν αρκετά καλά-τουλάχιστον στην δικιά μου(Ναι ίδια

μητρική έχουμε).

Το κακό της είναι οτι έχει πολλά fluxtuations το οποίο επιδεινώνει ένα κακό τροφοδοτικό.όσο καλύτερο τροφοδοτικό τοσο καλύτερο vcore.

Επίσης όσο πιο ακριβής 12άρα έχεις στην τετράγωνη φυσα που μπάινει

απο κάτω αριστερά απο το socket του cpu τόσο πιο κοντα σε αυτό που έχεις

βάλει απο bios πλησιάζει το vcore...Αλλά για να ρυθμίσεις 12αρα θές

τροφοδοτικό με αυτην δυνατότητα.

Aυτό που έιπες για το οτι έχω barton δεν έχει καμία σημασία μιας και υπήρχαν πολλοί Tψωμιά που ανέβαιναν πολύ καλύτερα απο τον παλιό barton μου επειδή είτε ήταν καλύτeρα κομμάτια είτε τους βοηθούσε το μισό μέγεθος cache.

Τελικά το stepping του επεξεργαστή σου έλεγξες αν είναι καλό ή παιδέυεσαι τσάμπα?Και ΠΟΤΕ μην τρέχεις ασύγχρονα της μνήμες σου....

Πάρε και ένα site να δείς τι είναι και πώς διαβάζεται το steping. :039:

Τωρα εβαλα τον 2700+ και τον εχω 200x11.5 με default ταση και μου φενεται οτι παει καλα....αλλα στα 220x11 κανει πολλα περιεργα....Δεν μπορω να καταλαβω γιατι.....Τα εχω δοκιμασει ολα σχεδων....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.