yanni Νοέμβριος 27, 2004 #21 Νοέμβριος 27, 2004 Έχω δοκιμάσει και με οδηγούς της Realtek ( με τους οποίους βασικά θα είναι σαν να μην υπάρχει το soundstorm, αλλά μια καλή onboard )και δεν είδα τρομερή διαφορά. Αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. Δεν το παίδεψα. Νομίζω πάντως ότι κάποιος θα πρέπει να έχει καλά ηχεία για να δει ουσιαστική διαφορά. Τουλάχιστον σε μουσική που κυρίως χρησιμοποιώ εγώ την κάρτα ήχου. Παιχνίδια και ταινίες τα έχω σε δεύτερη μοίρα.Αν είναι να χρησιμοπιηθεί η κάρτα για full 3D FX σε games τότε η κάρτα ήχου ίσως και να είναι καλή αγορά ιδίως στις τιμές που τις βρίσκεις σήμερα.Βασικά τις Creative τις αγοράζεις για έναν και απλό λόγο που έμεσα αναφέρεις και εσύ. Συμβατότητα με τα παιχνίδια.
thanos.k Νοέμβριος 30, 2004 #22 Νοέμβριος 30, 2004 soundblaster με dsp processor προτίμησε για να αναδείξεις τα ηχεία αλλιώς περίμενε να μαζέψεις και άλλα λεφτά.πάντως με μια audigy 2 θα είσαι full εννοείται όχι usb λύση.
benhour Νοέμβριος 30, 2004 #23 Νοέμβριος 30, 2004 μακρια απο Ls την πηρε ενας φιλος και ειναι μαπα!μεινε στο on board ειναι ισαξιου αν οχι ανωτερου επιπεδου!!
squid Δεκέμβριος 5, 2004 #24 Δεκέμβριος 5, 2004 Παιδια και εγω ειμαι προ της αγορας ΕS ή καποιας φ8ηνής 2 ("2 Value" για παραδειγμα) μονο και μονο για τα framerates και το smoothness των γραφικων στα παιχνιδια . Η μητρικη μου εχει ΑC97 , C-media, ξερει κανεις τιποτε για αυτό ?
yanni Δεκέμβριος 5, 2004 #25 Δεκέμβριος 5, 2004 Μια χαρά είναι το C-Media. Όχι ότι κάνει κάποια επιτάχυνση στον ήχο. Κλασσικό AC97 codec. Πάντως για να αυξήσεις το frame rate κατά 2-4% δεν λέει. Αν είναι για τα extra της κάρτας οκ. Αν είναι απλά για να κερδίσεις 3-4 frames είναι τζάμπα λεφτά για μένα.
squid Δεκέμβριος 5, 2004 #26 Δεκέμβριος 5, 2004 http://hardware.gamespot.com/Story-ST-x-1240-x-x-x&body_pagenum=8 :120:
yanni Δεκέμβριος 5, 2004 #27 Δεκέμβριος 5, 2004 Παλιότερα που είχα δει μετρήσεις ανάμεσα σε Audigy και CMedia η διαφορά δεν ξεπερνούσε το 5%. 15% εδώ είναι πολύ. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το CMedia θα είχε καλύτερα αποτελέσματα από το Realtek
MaD Φεβρουάριος 3, 2005 #28 Φεβρουάριος 3, 2005 μη ρωτάτε που το ξέθαψα το θέμα .. τα έπαιξε η sb live! μου κατα πάσ πιθανότητα και είπα να γυρίσω στην onboard να δω τι λέει , έκανα ένα search και σε ένα review βρήκα αυτό ! Finally, the Media and Communications Processor/Turbo (MCP or MCP-T) powers your LAN/WAN, Ultra ATA 133 connectors, IEEE 1394a/Firewire, USB 2.0, and audio using NVIDIA's proprietary SoundStorm, the 1st ever on-board sound to support EAX audio as well as certified Dolby Digital. It uses the Realtek ALC650 audio codec to produce the very best sound available on-board currently.Τι θέλει να μας πεί ο ποιητής ? έχω soundstorm τσιπάκι και realtek codec? ... τα έχασε ή οχι?
yanni Φεβρουάριος 3, 2005 #29 Φεβρουάριος 3, 2005 Την επεξεργασία του ήχου την κάνει το hardware του Soundstorm ( που ναι η KX18D Pro 2 διαθέτει ) απλά το Realtek παράγει τον ήχο.Αν δεν υπήρχε το Soundstorm στην μητρική όλη την επεξεργασία θα την έκανε η cpu. Για αυτό και η μικρότερες επιδώσεις στα games με τις on board.
MaD Φεβρουάριος 3, 2005 #30 Φεβρουάριος 3, 2005 να αφήσω αυτό ή να τρέχω για καινούργια ? βασικά ο ήχο3ς με ενδιαφέρει πολύ .. έχω τα 2.1 creative μεν αλλά αφου ήμουν σχετικά ευχαριστημένος απο την sb live! θα ήταν καλή λύση να μείνω με αυτή ? Δηλαδή αφου έχει το soundstorm δεν θα επηρεαστούν καθόλου οι επιδόσεις ..? Υπάρχουν άλλοι unofficial drivers γιατι αυτοί .... :110:
yanni Φεβρουάριος 3, 2005 #31 Φεβρουάριος 3, 2005 Μάλλον καλύτερα είσαι με το Soundstorm παρά με την Live!!!Το Soundstorm δεν είναι κλασική onboard. Είναι κανονική κάρτα ήχου πάνω κάτω. Μάλιστα θεωρείται ισάξιο ή λίγο καλύτερο από την πρώτη Audigy. Βέβαια εξαρτάται και πόσο καλή είναι η υλοποίηση πάνω στην μητρική.Οδηγούς θα χρησιμοποιήσεις αυτούς που υπάρχουν στους NForce drivers, της NVidia. Μην πας να βάλεις της Realtek μιας και σε αυτή τη περίπτωση θα είναι, νομίζω, σαν να έχεις απλή onboard.
MaD Φεβρουάριος 4, 2005 #32 Φεβρουάριος 4, 2005 ωχ αυτούς έβαλα και δεν μου άρεσε καθόλου το πάνελ .. πάω να αλλάξω . Δεύτερη φορά χαλάει κατι στο πισι και τελικά βγαίνει σε καλο! :] Η πρώτη ήταν κάμποσα χρόνια πρ'ιν όταν έκαψα μια mobo με έναν Κ5 αν θυμάμαι καλά στα 100 , και έτσι ανάγκαστηκε ο πατήρ να πάρει intel 166 mmx .. αχ..
MaD Φεβρουάριος 4, 2005 #33 Φεβρουάριος 4, 2005 εχμ ..έβαλα τους οδηγούς που έχει η nvidia αλλα από οτι είδα στο winamp αυτός ο οδηγός Supports sample rates from 200 Hz to 100000 Hz ... ενώ η sb live και του realtek ο οδηγός υποστήριζαν απο 100 έως 191000 .. και επειδή έχω μια ευαισθησία στα αφτιά όντως ο ήχος μου φαίνεται χειρότεροσ .. τι κάνουμε υπάρχει όντως περίπτωση να είναι χειρότερος ο οδηγός από nvidia που δεν νομίζω ? :097:
yanni Φεβρουάριος 4, 2005 #34 Φεβρουάριος 4, 2005 Με πιάνεις αδιάβαστο. Έχω πει και αντίο εδω και 1-2 μήνες στο NForce2 οπότε δεν μπορώ να ελέγξω τι ακριβώς λέει το Winamp. Και σε τελική το ερώτημα είναι τα αυτιά σου τι σου λένε. Το Winamp μπορεί απλά να αναφέρει λάθος.Επίσης κόψε ένα μηδενικό!!! Φαντάζομαι εννοείς από 200 - 10000Ηz. Πάντως μέχρι 10000Hz νομίζω ήταν τα παλιά μονοφωνικά κασετόφωνα. Και όταν λέω παλιά εννοώ δεκαετία 80 προς 90 μεριά. Αν ο ήχος είναι μουντός και βαρύς τότε κάτι έχει πάει στραβά.
MaD Φεβρουάριος 4, 2005 #35 Φεβρουάριος 4, 2005 όχι 100000 είναι .. μια ερώτηση , αν βάλω τους drivers realtek δεν θα έχω την hardware υποστήριξη του soundstorm? δηλαδή δεν είναι απλά ... drivers ?
yanni Φεβρουάριος 4, 2005 #36 Φεβρουάριος 4, 2005 Πιθανόν. Εκτός και αν η Realtek έχει μεριμνήσει. Αλλά αμφιβάλλω.Ένας τρόπος να το δεις είναι τα sound tests στο 3DMark2003 όπου με το Soundstorm έχεις μέχρι 64 3D hardware voices ( ή κάτι τέτοιο ) αν θυμάμαι καλά ενώ με το Realtek έχεις.... κουλουράκι ( η SBLive νομίζω είχε υποστήριξη 32 ).Τώρα για το WinAmp.Στο Realtek της Albatron μου έδινε 100-192000 και στο AD1980 της ASUS 100-48000. Αλλά νομίζω αν δεν έχεις DVD Audio αυτά είναι ψιλά γράμματα. Βασικά αν δεν έχεις μια super duper επαγγελματική κάρτα ήχου οτιδήποτε πάνω από 48KHz είναι απλά νούμερα. Αλλά αυτά απλά τα υποθέτω. Αν μαντεύω σωστά τα 44KHz αρκούν για πιστό playback του Audio CD και τα 96KHz του DVD Video.Κανείς με γνώσεις?
MaD Φεβρουάριος 6, 2005 #37 Φεβρουάριος 6, 2005 ευχαριστώ πολύ φίλε john_dr, αν βρω κάτι θα σε ενημερώσω κ εσένα
MaD Φεβρουάριος 6, 2005 #38 Φεβρουάριος 6, 2005 χμμ με τους drivers της nvidia ( που απο οτι είδα και αυτοι χρησιμοοιούν τον codec της realtek!) στο 3dmark2003 δεν έτρεξε το τεστ με 64 voices , σίγουρα υποστηρίζουν ?
yanni Φεβρουάριος 6, 2005 #39 Φεβρουάριος 6, 2005 Χμμμμμμ...Μπορεί να μην θυμάμαι καλά. Αλλά αν δεν κάνω λάθος 64 φωνές υποστηρίζει. Αυτό νομίζω μπορείς να το δεις στην σελίδα του NVidia mixer με τις πληροφορίες για την onboard κάρτα ήχου της μητρικής σου. Σου λέει πόσες 3D voices χρησιμοποιεί από πόσες συνολικά αν θυμάμαι καλά.Από εκέι και πέρα λογικό είναι να χρησιμοποιούν το realtek. Αφού αυτό είναι πάνω στην μητρική σου!!!Το Realtek είναι ο κοινός παράγοντος με ή χωρίς soundstorm. Αυτό που διαφέρει είναι:1) Με soundstorm. Η επεξεργασία της ηχητικής πληροφορίες γίνεται από το chipset μέσω hardware.2) Χωρίς soundstorm. Η επεξεργασία της ηχητικής πληροφορίες γίνεται από την cpu μέσω software.Και οι κάρτες ήχου διαθέτουν codecs. Απλά διαθέτουν και κατάλληλα chips για την επεξεργασία των ηχητικών δεδομένων.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.