sofos1442169074 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2004 επεσε το ματι μου σε αυτη τη καρτα,σε καλη τιμη(21ευρω προ φπα) σε γνωστη αλυσιδα καταστηματων..εχει κανεις ιδεα τι ψαρια πιανει η εν λογω καρτα?σε σχεση με την audigy ES και την LIVE 5.1 που ειναι ηταν οι πιο οικονομικες προτασεις ως τωρα ,τι λεει?να κ ενα λινκ απο creative με τα spechttp://us.creative.com/products/product.asp?category=1&subcategory=205&product=9231&nav=features Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Νοέμβριος 19, 2004 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2004 Εχεις τοση αναγκη για 5.1 ηχο? Η επομενη μητρικη που θα παρεις θα εχει ενσωματωμενη καλυτερη καρτα ηχου απο αυτην... Αμα δεν μπορεις να περιμενεις, παρε οτι πιο φτηνο βρεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sofos1442169074 Νοέμβριος 19, 2004 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2004 δεν θα το ελεγα αναγκη,απλα πηρα 5.1 ηχεια κ ψαχνομαι για καμια φτηνη καρτα ηχου στα 24bit,να υποστηριζει και κανα EAX ετσι να απολαμβανω κανα game και να αναδειξω τα creative Τ5900,που ισως αδικουνται απο την on-board με το 6καναλο AC 97,ALC655...τωρα σχετικα με την επομενη μητρικη μου,νεα πλατφορμα κτλ, μαλλον δεν φαινεται καν στον οριζοντα,ουτε ως σκεψη..μου αρκει o bartoνακος για την ωρα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spresv Νοέμβριος 19, 2004 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2004 Σου πουλαω καταπληκτικη gigabyte με 6καναλο ηχο LOL Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sheik_Yerbouti Νοέμβριος 19, 2004 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2004 Σου πουλαω καταπληκτικη gigabyte με 6καναλο ηχο LOLΔεν πουλάς τίποτα νεαρέ μου! Όχι μέχρι να επιστρέψει η Abit απ'τον Άδη... :091: Σοφέ, πάρε την κάρτα μην το σκέφτεσαι! Είναι λίγα τα λεφτά κ θα την κρατήσεις κ για αργότερα. Εγώ αν κ έχω σχετικά καλή on board (Soundstorm), χρησιμοποιώ την audigy 1 (που δεν ξέρω τι διαφορές έχει με αυτή που θες να αγοράσεις). Όπως κ να το κάνεις μια έξτρα κάρτα είναι σίγουρα καλύτερη από οποιαδοίποτε ολοκληρωμένο πάνω σε μητρική! :098: Link to comment Share on other sites More sharing options...
sofos1442169074 Νοέμβριος 21, 2004 Author #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 21, 2004 βασικα θα παρω οτι πιο φτηνο,απλα αν ηξερε καποιος να με διαφωτισει με τις διαφορες των παραπανω καρτων..αν κ με βλεπω λογω τιμης ,να την χτυπαω την SOUNDBLASTER AUDIGY LS 5.1 DB.25 ευρω τελικη ,ειναι πολυ χαλαρη τιμουλα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PlanetmanR5 Νοέμβριος 21, 2004 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 21, 2004 να ρωτησω κατι?αυτη η καρτα τι διαφορες εχει με την creative soundblaster 5.1 Live!digital? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sofos1442169074 Νοέμβριος 21, 2004 Author #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 21, 2004 τα spec της live 5.1 digital ειναιhttp://www.creative.com/products/product.asp?category=1&subcategory=206&product=4855&nav=2¨τα αντιστοιχα της audigy LS http://www.creative.com/products/product.asp?category=1&subcategory=205&product=10365&nav=2η LIVE εχει chip EMU 10K1 ενω η audigy LS οχι.εγω απο οτι βλεπω παντως,η LS ειναι μια audigy ES ,αλλα χωρις onboard επεξεργαστη,με αποτελεσμα να κοβει λιγο απο την cpu(..να και ο λογος της χαμηλοτερης τιμης..).αν καποιος πιο ειδικος μπορει να το τοποθετησει πιο "επιστημονικα" ,θα ηταν πολυ χρησιμο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spybol1442169066 Νοέμβριος 22, 2004 #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 22, 2004 Η Audigy LS δεν έχει hardware DSP αλλα software.Επίσης δεν υποστηρίζει soundfonts.Aλλά υποστηριζει 24 bit 96Khz ήχο.Επίσης η sblive (model sb 0220) που κυκλοφορεί στην αγορά είναι και αυτή software, ενώ η παλιά sblive 5.1 ήταν hardware!Αν θέλεις να παίζεις games με EAX είναι καλύτερη επιλογή να παρεις κάρτα με full hardware και όχι software mode.Αν θυμάμαι καλά όμως η audigy ES ήταν hardware και σε καλή τιμή! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chrismist Νοέμβριος 22, 2004 #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 22, 2004 Απο οτι ξερω η AC 97 εχει αρκετα καλο ηχο (σιγουρα καλυτερο απο SB Live). Τωρα σε σχεση με την LS δε ξερω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Νοέμβριος 22, 2004 #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 22, 2004 Αν δεν είναι hardware υλοποίηση τότε δεν νομίζω ότι κερδίζεις και τίποτα. Σαν on board κάρτα ήχου σε PCI υλοποίηση. Άποψή μου. Δώσε κάτι παραπάνω και πάρε hardware υλοποίηση ή μην δίνεις τίποτα και απλά στην επόμενη αναβάθμιση μητρικής δώσε βάση στο υποσύστημα ήχου. Π.χ. Η υλοποίηση της VIA, το Envy, υποστηρίζει 24bit.VIA Audio controllers Link to comment Share on other sites More sharing options...
sofos1442169074 Νοέμβριος 25, 2004 Author #12 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2004 μιας και τρεχει και ενας σχετικος διαγωνισμος στο φορουμ,για ριχτε μια ματια στη φωτο που εχει το πλαισιο διπλα στην soundblaster audigy ES .αυτη η φωτο ειναι οντως audigy ES ή μηπως ειναι απο audigy 2 ?http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=28&Nav_Section_Id=28&Catalog_Id=1&Product_Id=158476&Merchant_Id=1&sts_cid=3επειδη σκεφτομαι να χτυπησω μια audigy ES(35 ευρω,δεν γαμ@#$ται..σιγα μην περιμενω μετα απο 1-2 χρονια που θα παρω αλλη mobo),γνωριζει κανεις τι EAX υποστηριζει? αν δεν κανω λαθος υπαρχει μεχρι και eax 4..για φωτιστε τον αδαη.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Νοέμβριος 25, 2004 #13 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2004 To 4.0 μάλλον είναι και για τις Audigy 4.Για την δικιά σου Audigy ESAnd with the powerful EAX® ADVANCED HD™ support, the hottest game titles are guaranteed to come alive!από το site της Creative.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PinkPanther Νοέμβριος 26, 2004 #14 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2004 Πουλάω μια AYDIGY ES καρτούλα αγορασμένη απο το πλαίσιο παρακαλώ κοιτάξτε το σχετικό thread http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?p=38597#post38597 αν σας ενδιαφέρει η αγορά της. Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PinkPanther Νοέμβριος 26, 2004 #15 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2004 Σχετικά με το thread σας τωρα η ES υποστηρίζει EAX 4 100%. Επισης δεν θα εμπαινα στον κοπο να συγκρίνω το AC'97 που εχει το mobo μου a7n8x-x με τον επεξεργαστή audigy ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ παιδια. Το ac'97 ειναι πολυ παλιο και ΥΠΟ ΑΝΤΙΚΑΣΤΑΣΗ. Απλα ο περισσότερος κόσμος χρησιμοποιεί οτι υπάρχει ενσωματωμένο για να γλυτώσει λεφτά , και καλα κανει δηλαδή. Αλλα να μην κάνουμε και ακυρες συγκρίσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Νοέμβριος 27, 2004 #16 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2004 Βασικά χωρίς ηχεία δεν υπάρχει τρελλή διαφορά στον ήχο σε σχέση με αυτή μιας mobo. Άλλωστε και οι κάρτας ήχου codecs χρησιμοποιούνε. Πάντως πόσο σίγουρος είσαι ότι υποστηρίζει EAX 4.0? Διότι στο site δεν λέει κάτι τέτοιο. Αντίθετα στην σελίδα για την Audigy 4 το αναφέρει χαρακτηριστικά:EAX® 4.0 ADVANCED HD™ Effects that are so real, you will feel like you are in the game Link to comment Share on other sites More sharing options...
sofos1442169074 Νοέμβριος 27, 2004 Author #17 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2004 δοκιμασα μια audigy ES ενος φιλου(thanks Sheik..) και ειδα τεραστια διαφορα(τα ηχεια μου ειναι creative inspire T5900) σε σχεση με το onboard ac 97(ειδικα στα games).τετοια διαφορα μαλιστα,που ψηθηκα και παω να παρω μια ΕS απο δευτερα! (απο οτι βλεπω σταματησε η παραγωγη της(?) τα ευρωπαικα site δεν την εχουν καν.. )σχετικα με ΕΑΧ ,στο site ,οπως παρατηρει και ο john_dr, δεν γραφει κατι σχετικο για την audigy ES,αντιθετως για την audigy LS DB 5.1 αναφερει χαρακτηριστικα οτι υποστηριζει ΕΑΧ 3.0 (ασχετα αν δεν ειναι hardware καρτα) ,οπως επισης και για την audigy4 ,με ΕΑΧ 4.0 αντιστοιχα. για ES και ΕΑΧ δεν κανει κουβεντα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Νοέμβριος 27, 2004 #18 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2004 Χμμμμ..... Μάλλον επειδή πήγα από Live 5.1 σε Soundstorm για αυτό έχω καλή άποψη για τις onboard. Αμα είναι και παλιά η μητρική σου..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sofos1442169074 Νοέμβριος 27, 2004 Author #19 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2004 gigabyte GA 7N400L,με AC'97 ,ALC650 codec.. ουτε καν λογος για soundstorm.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spybol1442169066 Νοέμβριος 27, 2004 #20 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2004 Μην συγκρίνεις το soundstorm με τις άλλες onboard κάρτες ήχου.Το soundstorm είναι το καλύτερο και με μεγάλη διαφορα.Είναι πολύ γρήγορο στο DSP του καινή πολλά πράγματα και είναι αξιοπρεπέστατο..μάλιστα η nvidia ήθελε να το βγάλει και σε PCI κάρτα.Όμως a)το soundstorm δεν έχει και τους καλύτερους drivers για EAX(πάντα σε σχέση και μονο σε σχέση με την creative) και στο call of duty για παράδειγμα, με driver 5 μήνου δεν παίζει σωστά το EAX2. Επιπλέον επειδή το soundstorm είναι chip, παίζει ρολο η κάθε εταιρία παραγωγής motherboard τι DAC βάζει.Έτσι καλο αλλα πραγματικά καλο ήχο είχαν οι τελευταίες μητρικές (πχ η ABIT ΑΝ7) που φορούσανε το τελευταίο DAC τις realtek.Πάντως και εγώ πιστεύω ότι οποιος έχει soundstorm, ιάνει τελείως άχρηστη η αγορά άλλης κάρτας ήχου. Για μένα το soundstorm είναι λίγο πιο κάτω από την original aydigy 1. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.