Jump to content

Athlon 64 3000+

InMyMemory

Recommended Posts

Καλημερα και καλη χρονια.

Επειδη ενδιαφερομαι για αγορα Amd να ρωτησω :

Οι Athlon 64 3000+ (socket 754) που φερνει το E-shop , ποιον πυρήνα έχουν?

Στην ιδια πλατφορμα (754) υπαρχουν και διαφορετικοι πυρηνες?

καλημερα και καλη χρονια και σε σενα.

ο 3000+ ειναι πυρηνας Newcastle.διαφορετικοι πυρηνες υπαρχουν σε 754 αλλα σε αλλες κατηγοριες ταχυτητων.

στους 3200+ και 3400+ υπαρχουν και Newcastle και Clawhammer(καλυτεροι κατ εμε)

Newcastle. ΑΧ stepping όπως και αυτοί του Πλαισίου. Στο Πλαίσιο πάντως κάνουν δώρο και το FarCry... ( αν το ακούσει η Intel θα τους κάνει νταντα!!! )

Πάντως είναι καλός πυρήνας, νομίζω, δεδομένου ότι με 1.41V με βάση το speedfan (1.375 από BIOS ) πάει μέχρι 2150MHz ( τον δουλεύω στα 2100 για να έχω ήσυχο το κεφάλι μου ) και κάνει boot με default voltage τουλάχιστον στα 2,4GHz. Είναι και ιδιαίτερα... cool & quiet...

Αρχική απάντηση από yanni [Σήμερα, στις 15:57]

Newcastle. ΑΧ stepping όπως και αυτοί του Πλαισίου. Στο Πλαίσιο πάντως κάνουν δώρο και το FarCry... ( αν το ακούσει η Intel θα τους κάνει νταντα!!! )

Πάντως είναι καλός πυρήνας, νομίζω, δεδομένου ότι με 1.41V με βάση το speedfan (1.375 από BIOS ) πάει μέχρι 2150MHz ( τον δουλεύω στα 2100 για να έχω ήσυχο το κεφάλι μου ) και κάνει boot με default voltage τουλάχιστον στα 2,4GHz. Είναι και ιδιαίτερα... cool & quiet...

Απλά να τονίσω ότι ό,τι ισχύει για έναν επεξεργαστή δεν ισχύει και για όλους τους άλλους... ;)

:D :D :D

Να ρωτησω και κατι αλλο επι την ευκαιρια.

Μαζι με τον AMD θα παρω και το MSI K8N-NEOFSR + οικονομικη μνημη 512.

Επειδη ολα αυτα θα τα παρω απο το e-shop , οι Twinmos 512 mb 3200 που φερνει τι chipakia έχουν? Να προτιμησω μηπως της OCZ η KINGSTON ?Γενικοτερα αυτο το motherboard εχει τιποτα προβληματα ασυμβατοτητας με μνημες?

Ευχαριστω και παλι !

με τις ocz δουλευει αψογα....

εστησα ενα τετοιο σε φιλο...

απλα, να βαλεις την ραμ (οποιαδηποτε) στη 2η ή τριτη θέση.

δεν ξερω γιατι, αλλα στην πρωτη δεν δινει σημα η καρτα γραφικων στην οθονη...

Αρχική απάντηση από vdeseris

Απλά να τονίσω ότι ό,τι ισχύει για έναν επεξεργαστή δεν ισχύει και για όλους τους άλλους... ;)

Ναι αυτό είναι κανόνας. Μπορεί να πάρεις 2 cpu/οτιδήποτε μαζί και το ένα να είναι για τα μπάζα και το άλλο κορυφή. Αλλά για Α64 μέχρι στιγμής δεν έχω ακούσει ότι κάποιος έπεσε σε πατάτα.

Αρχική απάντηση από yanni [Σήμερα, στις 19:15]

Ναι αυτό είναι κανόνας. Μπορεί να πάρεις 2 cpu/οτιδήποτε μαζί και το ένα να είναι για τα μπάζα και το άλλο κορυφή. Αλλά για Α64 μέχρι στιγμής δεν έχω ακούσει ότι κάποιος έπεσε σε πατάτα.

3 από μένα σου φτάνουν?? :p;)

Αρχική απάντηση από vdeseris

3 από μένα σου φτάνουν?? :p;)

Και περισσεύουν!!!! αρκεί να μην εννοείς ότι δεν χτυπάνε ταβάνι με default ρεύμα. Ρε λες να μου έκατσε καλύτερα από όσο νόμιζα?:woot:

Αρχική απάντηση από yanni [Σήμερα, στις 00:17]

Και περισσεύουν!!!! αρκεί να μην εννοείς ότι δεν χτυπάνε ταβάνι με default ρεύμα. Ρε λες να μου έκατσε καλύτερα από όσο νόμιζα?:woot:

Ο πρώτος που πήρα (και έχω τώρα) πήγε 2700. Οι 3 μπανάνες ούτε 2400 δεν πηγαίναν με νερό!

Τις Twinmos τις είχα πάρει στην αρχή από το e-shop. Τότε είχα ακόμα την Α7Ν8Χ-Deluxe με το NF2.

Ασταθείς. Αλλά μάλλον λόγο NF2. Μάλλον τα είχε βρει σκούρα το chipset με 2X512 μνήμες.

Τις άλλαξα με τις Kingston, τις CL2,5. Πάλι υπήρχαν προβλήματα αστάθειας. Αλλά σε καμιά περίπτωση στον βαθμό των Twinmos. Στην Albatron με το Κ8Τ800 ο Α64 με 1.41V και με όλα τα άλλα ρεύματα default τις σηκώνει και τις 2 μέχρι τα 215MHz ( 6-3-3-2,5 2T δεν έχω δοκιμάσει άλλα timmings λόγο βαρεμάρας ) και την κάθε μία μόνη της μέχρι τα 241MHz(με 1.5V στον επεξεργαστή). Στα 242MHz βγάζει λάθη το memtest, αλλά δεν υπάρχει και PCI lock.

Δεν ξέρω πως θα συμπεριφέρονταν στον Α64 οι Twinmos αλλά αν ήταν να αγοράσω μνήμες από το e-shop ίσως να προτιμούσα τις Samsung ή τις Kingston έστω και αν αυτές ήταν CL3 αν απλά ήθελα φτηνές καλές μνήμες.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.