Jump to content

Αύριο πάω για δίσκο 200άρη IDE

Γιάννης_84

Recommended Posts

Έχετε κάποια συμβουλή να μου δώσετε ως προς το ποια μάρκα να διαλέξω; Από αξιοπιστία, θόρυβο κτλ.

Επίσης το τελευταίο βιος της μητρικής μου (ΑΒΙΤ ΒΗ6) υποστηρίζει λέει μέχρι 137ΓΒ αλλά απ' την άλλη απ' ότι είδα στις σελίδες των κατασκευαστών δίσκων λένε ότι από τα 137 και πάνω είναι θέμα λειτουργικού χωρίς να αναφέρει τίποτα για το βιος. Το θέμα είναι ότι έχω μπερδευτεί και θα είναι μεγάλο ξενέρωμα να πάω να τα σκάσω και ο δίσκος να μη λειτουργεί καθόλου ή να μη λειτουργεί σωστα. Ξέρει κανείς τι παίζει;

Πακέτο! Μάλλον δεν θά παίζει ο 200άρης! Το έψαξα λίγο ακόμα και εκεί καταλήγω. Αλλά τι γίνεται αν χρησιμοποιήσεις το δίσκο σαν εξωτερικό με τη βοήθεια ενός usb->ide; Εκεί παίζει ρόλο ο περιορισμός του βιος ή οχι;

Αναβαθμισε στην τελευταια εκδοση bios και δοκιμασε.Αν παλι δε δουλεψει μην το κανεις usb Αλλα παρε μια καρτα Pci Ide που μπορει να δεχεται μεχρι 200GB (ολες οι σημερινες.....)και ειναι οκ.USb ειναι απαραδεκτο (ιδικα αν το βαλεις στην 1.1 που εχει η mobo σου...)

;)

Πιστευω πως και οι δυο εταιριες ειναι το ιδιο αξιοπιστες και αποδοτικες...

Προσωπικα και εγω αν ηταν να παρω σκληρο... θα βρισκομουν σε αυτο το μινι "διλημα"..

Αν και νομιζω πως στο τελος θα κατεληγα στην seagate...

Κι εγώ seagate θα διάλεγα και για "συναισθηματικούς" λόγους αφού seagate ήταν ο σκληρός στο πρώτο μου συναρμολογημένο και παρότι έχει φάει και μια σκασά από μισό μέτρο περίπου δουλεύει ακόμα!!!!!

Για να σας πάω κόντρα θα πάρω western digital! :) Δε θέλω όμως να δώσω 50αριές € για εξωτερικό κουτί. Ξέρει κανείς αν πουλάνε εσώ στην Ελλάδα σκέτο καλωδιο μετατροπέα usb2->ide με 5-10€; Έξω πουλάνε με 3-4 € μαζί με το μετατροπέα για να παίρνει ρεύμα ο σκληρός απ' τον τοίχο. Το καλό είναι ότι κάνει και για dvd-rw/cd-rw. Θα έπαιρνα ένα τέτοιο αλλά από έξω αλλά τα μεταφορικά είναι πολλά (1 λίρα κάνει το προϊόν και ~20 τα μεταφορικά άρα σε € καμια 30άρα). Αλήθεια με 30€ βρίσκω κουτί;

Για να σας πάω κόντρα θα πάρω western digital! :) Δε θέλω όμως να δώσω 50αριές € για εξωτερικό κουτί. Ξέρει κανείς αν πουλάνε εσώ στην Ελλάδα σκέτο καλωδιο μετατροπέα usb2->ide με 5-10€; Έξω πουλάνε με 3-4 € μαζί με το μετατροπέα για να παίρνει ρεύμα ο σκληρός απ' τον τοίχο. Το καλό είναι ότι κάνει και για dvd-rw/cd-rw. Θα έπαιρνα ένα τέτοιο αλλά από έξω αλλά τα μεταφορικά είναι πολλά (1 λίρα κάνει το προϊόν και ~20 τα μεταφορικά άρα σε € καμια 30άρα). Αλήθεια με 30€ βρίσκω κουτί;

Μη δίνεις ρεύμα στο δίσκο από τη μπρίζα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.