Γιάννης_84 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17, 2004 Έχετε κάποια συμβουλή να μου δώσετε ως προς το ποια μάρκα να διαλέξω; Από αξιοπιστία, θόρυβο κτλ. Επίσης το τελευταίο βιος της μητρικής μου (ΑΒΙΤ ΒΗ6) υποστηρίζει λέει μέχρι 137ΓΒ αλλά απ' την άλλη απ' ότι είδα στις σελίδες των κατασκευαστών δίσκων λένε ότι από τα 137 και πάνω είναι θέμα λειτουργικού χωρίς να αναφέρει τίποτα για το βιος. Το θέμα είναι ότι έχω μπερδευτεί και θα είναι μεγάλο ξενέρωμα να πάω να τα σκάσω και ο δίσκος να μη λειτουργεί καθόλου ή να μη λειτουργεί σωστα. Ξέρει κανείς τι παίζει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης_84 Νοέμβριος 17, 2004 Author #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 17, 2004 Πακέτο! Μάλλον δεν θά παίζει ο 200άρης! Το έψαξα λίγο ακόμα και εκεί καταλήγω. Αλλά τι γίνεται αν χρησιμοποιήσεις το δίσκο σαν εξωτερικό με τη βοήθεια ενός usb->ide; Εκεί παίζει ρόλο ο περιορισμός του βιος ή οχι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
CmoS Νοέμβριος 17, 2004 #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 17, 2004 Αναβαθμισε στην τελευταια εκδοση bios και δοκιμασε.Αν παλι δε δουλεψει μην το κανεις usb Αλλα παρε μια καρτα Pci Ide που μπορει να δεχεται μεχρι 200GB (ολες οι σημερινες.....)και ειναι οκ.USb ειναι απαραδεκτο (ιδικα αν το βαλεις στην 1.1 που εχει η mobo σου...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Νοέμβριος 17, 2004 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 17, 2004 Πάντως, θα επιμείνω σε Seagate.... Για παραπάνω από 137GB θα χρειαστείς το patch των Windows XP για 48-bit addressing. Βάλε το και δε θα έχεις πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyxeros Νοέμβριος 17, 2004 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 17, 2004 Εγω χρησιμοποιειω 2 200αρηδες Seagate σε 2 διαφορετικα εξωτερικα κουτια και δεν εχω κανενα προβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης_84 Νοέμβριος 17, 2004 Author #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 17, 2004 Έχω καρτούλα pci usb2 οπότε εντάξει. Γιατί seagate? Εγώ πήγαινα προς western digital Link to comment Share on other sites More sharing options...
soler1442169065 Νοέμβριος 17, 2004 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 17, 2004 Πιστευω πως και οι δυο εταιριες ειναι το ιδιο αξιοπιστες και αποδοτικες...Προσωπικα και εγω αν ηταν να παρω σκληρο... θα βρισκομουν σε αυτο το μινι "διλημα"..Αν και νομιζω πως στο τελος θα κατεληγα στην seagate... Link to comment Share on other sites More sharing options...
doubleh1442169069 Νοέμβριος 17, 2004 #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 17, 2004 Κι εγώ seagate θα διάλεγα και για "συναισθηματικούς" λόγους αφού seagate ήταν ο σκληρός στο πρώτο μου συναρμολογημένο και παρότι έχει φάει και μια σκασά από μισό μέτρο περίπου δουλεύει ακόμα!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης_84 Νοέμβριος 17, 2004 Author #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 17, 2004 Για να σας πάω κόντρα θα πάρω western digital! Δε θέλω όμως να δώσω 50αριές € για εξωτερικό κουτί. Ξέρει κανείς αν πουλάνε εσώ στην Ελλάδα σκέτο καλωδιο μετατροπέα usb2->ide με 5-10€; Έξω πουλάνε με 3-4 € μαζί με το μετατροπέα για να παίρνει ρεύμα ο σκληρός απ' τον τοίχο. Το καλό είναι ότι κάνει και για dvd-rw/cd-rw. Θα έπαιρνα ένα τέτοιο αλλά από έξω αλλά τα μεταφορικά είναι πολλά (1 λίρα κάνει το προϊόν και ~20 τα μεταφορικά άρα σε € καμια 30άρα). Αλήθεια με 30€ βρίσκω κουτί; Link to comment Share on other sites More sharing options...
soler1442169065 Νοέμβριος 17, 2004 #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 17, 2004 Ειπαμε και western digital να παρεις εισαι μια χαρα...Αυτο που θες δεν νομιζω να το βρεις εδω στην Ελλαδα...Κουτι σαν αυτο που θες θα βρεις στο πλαισιο μα καμια 40-50€... Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Νοέμβριος 17, 2004 #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 17, 2004 Αλήθεια με 30€ βρίσκω κουτί;Με ~28 βρίσκεις κουτί IDE - USB 2.0 της CHRONOS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης_84 Νοέμβριος 17, 2004 Author #12 Κοινοποίηση Νοέμβριος 17, 2004 Με ~28 βρίσκεις κουτί IDE - USB 2.0 της CHRONOSΤελική; Από που; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_Rutherford Νοέμβριος 18, 2004 #13 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2004 Για να σας πάω κόντρα θα πάρω western digital! Δε θέλω όμως να δώσω 50αριές € για εξωτερικό κουτί. Ξέρει κανείς αν πουλάνε εσώ στην Ελλάδα σκέτο καλωδιο μετατροπέα usb2->ide με 5-10€; Έξω πουλάνε με 3-4 € μαζί με το μετατροπέα για να παίρνει ρεύμα ο σκληρός απ' τον τοίχο. Το καλό είναι ότι κάνει και για dvd-rw/cd-rw. Θα έπαιρνα ένα τέτοιο αλλά από έξω αλλά τα μεταφορικά είναι πολλά (1 λίρα κάνει το προϊόν και ~20 τα μεταφορικά άρα σε € καμια 30άρα). Αλήθεια με 30€ βρίσκω κουτί; Μη δίνεις ρεύμα στο δίσκο από τη μπρίζα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης_84 Νοέμβριος 18, 2004 Author #14 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2004 Γιατί; Μήπως είναι μούφες οι μετατροπείς; Όποιος χρησιμοποιεί εξωτερικό κουτί, αναγκαστικά δε δίνει ρεύμα από πρίζα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.