Jump to content

Εξωτερικός σκληρός ή εξωτερικός σκληρός?

elpen

Recommended Posts

οκ καταλαβαίνω τη λες αλλά όπως σουπα είμαι ασχετη με το να ανοίγω και να πειράζω το πισι μου (ντροπή μου!) οπότε μου φαίνεται λίγο πολύπλοκο αυτό που λες (αν και ευκαιρία να μάθω ε?) Τεσπα θα δω, ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρων :)) Πάντως τον εξωτερικό σκληρο τον θέλω για γρήγορ/ευκολο backup για φορμαρισμα στο πισι..

Κοίτα , ακόμα και εσωτερικά να τον βάλεις πάλι έχεις έυκολο back-up /formάρισμα αφού τα βάζεις όλα στον 2ο δίσκο.

Αυτά που σου λέω είναι πολύ απλά και δεν έιναι τίποτα να τα κάνεις και είναι μια ευκαιρία να ξεκινήσεις από κάπου. Εξάλου και να κολλήσεις κάπου εδώ είμαστε τόσος κόσμος . Όλο και κάποιος θα σε βοηθήσει ή θα σου στείλει φωτογραφίες το πως να το κάνεις βήμα βήμα. Προχώρα και μην φοβάσαι....

Ναι αλλα αμα κανει καμια βλακιουλα και παθει τπτ το πισι και δεν μπορει μετα να μπει νετ τι θα κανει?:p

E ταξει δεν ειναι και τπτ τρομερο...

Αν θες να βγαλω φοτος να δεις ακριβως πως γινεται...

Σε P3 είναι πολύ πιθανό η μητρική σου να έχει usb 2.0 και λιγότερο πιθανό o controller να είναι ATA 100 / 133…

Κοίταξε το manual (εγχειρίδιο) της μητρική σου και γράψε το μοντέλο και τη μάρκα της για να σε βοηθήσουμε καλύτερα….

Σωστός, αυτή είναι η μητρική την είχα γραψει λάθος. Ο σκληρός είναι IBM -DTLA-307030,..

Thnks για το review KTM, την μητρική και γω για πολύ καλή την πήρα και δεν με έχει απογοητεύσει απ'την άλλη όμως μάλλον ψιλοχαραμίζεται μιας και δεν έχω ιδέα από overclocking και γενικά δεν την πολυτσιγκλάω... Το πισι μου πάντως έστω και μετά από 3,5 χρόνια μια χαρά την βγάζει και αν εξαιρέσεις φάσεισ που χω το Dscaler και βλέπω tv ενώ ταυτόχρονα σερφάρω και χω ανοίξει τα άπειρα (άπειρα τρόπος του λέγειν 5-6) παράθυρα/ταμπς τότε με κρεμάει το συστημα και κολάει. Αλλά μνήμη άλλη δεν παίρνει αν δεν κάνω λάθος.. έχω 512 και η κάρτα γραφικών μου είναι για τα μπάζα ελαφρώς (Hercules 3D Prophet MX 2) και χω και win98se οπότε φαδάζομαι λογικό είναι.

εχω δουλεψει αρκετα με σκληρο σε εξωτερικο κουτι

καθως και φιλοι μου εχουν σε laptop και τα χρησιμοποιουν συνεχεια χωρις κανενα προβλημα (και τα κουτια δεν ειναι καν μαρκας, απο πλαισιο με 50 ευρω)

τι παραπανω προσφερει η ετοιμη λυση εταιρειας δεν το ξερω

Φαντάζομαι πως αν δεν θες να ασχοληθείς ή να το ψάξεις (ή δεν ξέρεις) εστω και στο ελάχιστο η έτοιμη λύση είναι και η πιο ευκολη. Το παίρνεις και το συνδέεις και είσαι τζάμι... Επιπλέον μου φαίνεται πως και ακόμα και πριν κανα χρονο η λύση κουτι+σκληρός δεν ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη (ή εγώ δεν ήξερα). Εγω πάντως ρωτάω γιατί όπως και να το κάνεις η έτοιμη λύση φτιάχτηκε ακριβώς για αυτη τη δουλειά ενω με τον συνδιασμό κ+σ έχεις το άγχος οτι κατι μπορεί να πάει στραβά.. Περι ορέξεως...

Βασικά έχεις υποστήριξη και σιγουριά ότι θα σου δουλέψει παντού. Από εκεί και πέρα η τοποθέτηση σε εξωτερικό κουτί σκληρού δίσκου είναι μόλις 2-4 βίδες παραπάνω σε σχέση με το να τον βάλεις ως εσωτερικό ή να προτιμήσεις την έτοιμη λύση. Σε τελική υπάρχουν και οδηγίες για την τοποθέτηση.

Νομίζω ότι οι εξωτερικοί δίσκοι γίνονται της μόδας για πολύ απλούς λόγους όπως το γεγονός ότι πλέον είναι ιδιαίτερα φτηνοί ( 60€ έναντι 45000 πριν 2 χρόνια αν δεν κάνω λάθος ) αλλά και λόγο του broadband Internet. Ε όλο και κάποιον ξέρουμε με δίσκους γεμάτους μουσική, ταινίες, παιχνίδια και δεν συμμαζεύεται και πλέον οι δισκέτες δεν φτάνουν!!! Ίσως ούτε ακόμα και τα DVDs να μην φαίνονται ελκυστική λύση για μεταφορά πολλών GBs.

Εγώ παντως σου προτείνω αυτό

w13.jpg

w30.jpg

που είναι πάμφθηνο. Ψάξε στο ebay και θα βρεις κι άλλα τέτοια πάμφθηνα. Αλλά να θυμάσαι όταν κάνεις αναζήτηση να βάζεις την επιλογή items worldwide για να σου βρίσκει από όλες τις χώρες.

thnks αλλά δεν θέλω να κάνω αγορά από ιντερνετ και άλλωστε γιατι να μην πάρω ένα κουτί να τελειώνω..? Για το κόστος ? ε εντάξει υπάρχουν και φτηνά σχετικά κουτια.. Στο Πλαισιο έχει ένα που αποτι είδα έχει switch και λαμπάκι λειτουργίας και είναι γύρω στα 44 μαζί μενα Seagate 160 γιγα (άμα τον υποστηρίζει) στα 100 οπότε όλο μαζί είναι στα 150 και φαντάζομαι πως τον δίσκο αμα κάνω μια γύρα τον βρίσκω και λίγο πιο φτηνα (?) ή πιο φτηνο κουτί..

Παρε το κουτακι απο το Πλαισιο...ειναι φτηνο...και οσα εχω δει εγω αξιζουνε...

Για τον σκληρο...καπου τοσο παιζει παντου...Στην θεση σου παντως θα επερνα τον 2ρο απο το λινκ που σου δινω...για 12€ παραπανω..αξιζει...

http://www.e-shop.gr/sql/search_per.phtml?developer=SEAGATE&category=ΣΚΛΗΡΟΣ%20ΔΙΣΚΟΣ

Αξίζει για τα εξτρα γιγα και σε σχεση αναλογια τιμης/μεγαμπαϊτ ?? Εστω εγώ τον αγοράζω, στην τελική όσο πιο πολλά χωράει τοσο καλυτερα αυτό που με κολλαει λίγο είναι αν θα υποστηρίζει το κουτί σκληρους τέτοιας χωρητικότητας 160/200,.. Μπορεί να πάθουν ζημιά και να τρέχω??

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.