Jump to content

Εξωτερικός σκληρός ή εξωτερικός σκληρός?

elpen

Recommended Posts

Καλησπέρα λοιπόν, έχω μια απορία και ακούω γνώμες. Θέλω να αγωράσω εξωτερικό σκληρό (πληροφοριακά το σύστημα μου είναι ένα Π3 με Παραθυρα του 98 δεύτερης εκδοσης) και σκέφτομαι τι να προτιμήσω, σκληρό και εξωτερική θήκη ή έξωτερικό σκληρό απ'την μαμά του?

Συγκεκριμένα έχω:

- Maxtor OneTouch 160GB, USB2.0, 7200rpms, 8MB cache (A14E160) (MAXTOR) στά 200 περίπου ευρά με φπα

ή

- Western Digital WDXF1600JB, Media Center, 160GB, USB2.0/FireWire, 7200rpms, 8MB cache (WESTERN DIGITAL) στά 200 περίπου ευρά με φπα επίσης

(μόνο που ο WD έχει και 8-in-1 Memory Reader και μου φαίνεται καλή φάση)

και απ'την άλλη έχω:

- WESTERN DIGITAL 120GB WD1200JB 7200rpm ATA100 /77.8

ή

- MAXTOR DIAMONDMAX PLUS 9 - 120GB - 8MB CACHE /78.92

με

Q-TEC 750H USB 2.0 HDD CASE 3.5" στα 43.29 τελική ή SHARKOON ROCKET POD USB 2.0 HDD CASE 3.5" στα 76.50 τελική

Τί είναι καλύτερο ? Προφανώς έχουν μια διαφορά τιμής η μια λύση απ'την άλλη αλλά έχοθν διαφορα και στα GB, 120 vs 160 όπως και στης ευκολίες (8-in-1 mR)

Ευχαριστώ από παλιά

Κοίτα , πάντα η διαφορά είναι πάντα στην τιμή. Ακόμα και τα DVD RW από την ''μαμά'' εταιρεία , πχ IOMEGA , είναι σεδον 50 - 70 % παραπάνω χωρίς προφανή οφέλη απρά μόνο το περιτύλιγμα και την ποιότητα αυτού.

Στο προκείμενο τώρα. Αν έχεις τα λεφτά , δώστα και πάρε το ''γνήσιο'' . Από την άλλη αν δεν τα έχεις τα ''καταραμένα ''καλύτερα το 2ο , δεν έχει διαφορά στις επιδόσεις εκτός και αν θα χρησιμοποιήσεις άμεσα και σθεναρά τα card readers.

Βέββαια υπάρχει και η τρίτη λύση , με τα 160 παίρνεις μεγαλύτερο δίσκο στο εξωτερικό κουτί.......

Η κάθε λύση έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Την λύση εξωτερική θήκη και δίσκος, την έχω εφαρμόσει και έχω μείνει ικανοποιημένος, οπότε την συνιστώ.

Επειδή όμως έχω ακούσει αρκετά προβλήματα συμβατότητας για usb συσκευές με τα windows98, θα σου πρότεινα να Βεβαιωθείς ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα με τη χρήση είτε της μίας, είτε της άλλης λύσης.

Εγώ πάντως έχω δουλέψει άνετα ένα εσωτερικό δίσκο Quantum Fireball 13GB σε εξωτερικό κουτί κάτω από ελληνικά windows 98SE, χωρίς κανένα πρόβλημα.Βέβαια έπρεπε να περάσω τους drivers που είχε το κουτί για να μου το αναγνωρίσει, αλλά εκτός από αυτό, με το που το βάζω πάνω, το αναγνωρίζει με την μία άνετα. Κοίτα ουσιαστικά αυτή η λύση είναι και η πιο φθηνή, μιας και εάν έχεις ένα παλιό σκληρό, το μόνο που θα σου κοστίσει είναι το κουτί. ;)

Πάντως υπάρχουν και επώνυμες λύσεις σε λογικές τιμές όπως η παρακάτω:

WESTERN DIGITAL 80GB EXTERNAL USB 2.0 RETAIL

Βέβαια είναι 80άρης. Εμένα πάντως μου έχει κάτσει καλά το εν' λόγο Q-Tec χωρίς προβλήματα συμβατότητας μέχρι τώρα.

Για το card reader θα σου έλεγα απλά ότι είναι ευκολία, αλλά μόνο αν πραγματικά το έχεις ανάγκη.

Πάντως card readers βρίσκεις και με 15€ περίπου.

Επισεις, το προτερημα της εξωτερικης θηκης ειναι οτι μπορεις να εχεις 2-3 δισκους και να τους αλλαζεις , ενω πχ με τον εξωτερικο σκληρο θα πρεπει οταν γεμισει να τον αδειασεις για να τον ξαναχρησιμοποιησεις.

Καλημέρα & ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Δεν έχω γιουεσμπι 2 αλλα μου φαίνεται πως δεν έχει κόλλημα απλώς η μεταφορά θα γίνεται πιο αργά (Usb 1.1) ίδια θύρα είναι. Οπότε καλύτερα σκληρο+κουτί. Βασικά το μόνο που με αγχώνει είναι η ασυμβατότητα και ότι ο εξωτερικός είναι έτοιμος για αυτή την χρήση.. Υπάρχει κουτί που να υποστηρίζει 160? Γιατί εγώ που βρήκα πήγαινε μέχρι 120..

Επιπλέον από κουτιά απ΄τα 2 πιο είναι καλύτερο? Τα Κρόνος είναι μάπα έτσι? Για τους σκληρούς δεν ρωτάω γιατί φαδάζομαι το ίδιο είναι περίπου.. Εννοώ πως έχω διαβάσει (εδώ κιαλλού) πως ο ένας είναι πιο γρήγορος, ο άλλος πιο αξιόπιστος, ο αλλος πιο αθόρυβος.. Εμένα με ενδιαφέρει να'ναι αξιόπιστος και σχετικά γρήγορας.

Σορρυ αν σας πρίζω :rolleyes:

Από την στιγμή που ο δίσκος είναι για εξωτερικό κουτί ξέχνα ταχύτητες. Διαλέγεις αποκλειστικά τον ποιο αθόρυβο που νομίζω σημαίνει Seagate.

Επίσης μόλις πάρεις τον δίσκο ετοιμάσου να μπεις σε έξοδα. Ή θα αλλάξεις μητρική ή θα πάρεις USB2.0 σε κάρτα. Γιατί το λέω αυτό? Απλή λογική. Για μετέφερε 10GB ( ας μην πω 100GB ) με ταχύτητες USB1.1 δηλαδή πρίπου 800KBytes/sec.....

Υ.Γ. Αν μας έπριζες δεν θα σου απαντάγαμε. Welcome to pctechnology.gr ;)

Θα σου έλεγα να αποφύγεις το crypto γιατί το λογικό που έχει δεν είναι και τόσο καλό και δεν αναγνωρίζεται από όλα τα μηχανήματα , τουλάχιστον αυτά που έχω εγώ στην εταιρεία. Προτίμησε να βρείς κάποιο που να έχει ενσωματωμένο το τροφοδοτικό ώστε ακόμα και να ξεχάσεις το καλωδιο ρεύματος να μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε άλλο σαν και αυτό που έχουν οι υπολογιστές . Επίσης τα crypto δεν έχουν ελενκτικά λαμπάκια λειτουργίας δίσκου και ρεύματος. ΝΑ φροντίσεις να πάρει κάποιο που να έχει και τα δύο ώστε να γνωρίζεις ανα πάσα στιγμή πότε δουλεύει ή όχι από το κουτί.

Δεν θυμάμαι ποιας εταιρεία είναι το δικό μου αλλά άμα πάω σπίτι θα το δώ και θα το αναφέρω.

:048: thnk u john_dr

Τώρα αυτό που λες για μητρική είναι ένα αλλο θέμα που θα ανοίξω με τον καινούργιο χρόνο και θα σας ρωτάω (πρίζω;) ) για το πως θαναι το καινούργιο μου πισι :003: οπότε δεν θέλω να αλλάξω μητρική .. Αυτό με την κάρτα που λές τι εννοείς γιατι δεν καταλαβα.

Greek: Μάλλον τότε το SHARKOON πρέπει να κοιτάζω κι όχι το Qtec .. το θέμα είναι υπάρχουν καταστήματα που να χουν ποικιλία? Ή όλοι θα χου crypto ή Κρόνος όπως Πλαίσο? Μιλάω για Στουρνάρη...

ο john_dr εννοει οτι υπαρχουν ειδικες καρτες pci που σου βγαζουν 2,3,4 usb2 Θυρες αναλογα με το ποια θα παρεις .πιστευω οτι για δεκα ευρω που εχουν αξιζουν να παρεις για να μην τρεβιεσαι με την ταχυτητα της usb1

ο john_dr εννοει οτι υπαρχουν ειδικες καρτες pci που σου βγαζουν 2,3,4 usb2 Θυρες αναλογα με το ποια θα παρεις .πιστευω οτι για δεκα ευρω που εχουν αξιζουν να παρεις για να μην τρεβιεσαι με την ταχυτητα της usb1

Σωστός..... :109:

Α οκ καταλβα.. ναι οντως αυτό βολεύει πιο πολυ απλώς επειδή είμαι λίγο εως πολύ ασχετη με τοποθετήσεις χαρντουερ θα πρεπει να τον πηγαινω βόλτα και είναι και φουλ... Είναι δύσκολο να την τοποθετήσω? απλώς μπαίνει στο motherboard? αν την βάλω θα χρειάζονται ρυθμίσεις μετα σε βιος ή γινοται αυτόματα ? σορρυ αν είναι χαζά αυτα που ρωτάω αλλά δεν ξέρω.. Με usb 1.1 θαναι τόοοσοο αργό ε?

Τώρα θα γίνω λίγο offtopic στο ίδιο μου το θέμα αλλα αμα είναι να τον πηγαίνω βόλτα τότε έλεγα μήπως βάλω και κανα dvd rw (πχ το Nec3500 που ακούω τόσο καλα λόγια) Με P3 1000Mhz 512ram Win98SE θαχω πρόβλημα πχ θα σερνεται ή no problem ? Να ξερω δηλαδη άμα είναι ναχω πρόβλημα να το πάρω με το καινούργιο μηχάνημα..

Το μπέρδεψα λιγο το πράγμα ε?

Κοίτα. Ας τα πάρουμε ένα ένα.

Πρώτα από όλα ας πουμε για τον δίσκο.Πάρε ένα οποιοδήποτε κουτί με προτεινόμενα χαρακτηριστικά αυτά που σου είπα πιο πάνω (α! να έχει και κουμπί power on/off για να μπορείς να το κλέινεις όποτε θες.)

Μπορείς επίσης να πάρεις μια κάρτα usb την οποία αναγνωρίζουν αυτόματα τα 2000 & ΧΡ και με οδηγούς τα 98. Απλά την τοποθετέις σε ένα pci slot.

To DVD RW δεν έχει σχέση με την επεξεργαρική ισχύ του υπολογιστή σου. Γράφει το ίδιο είτε πρόκειται για Ρ4 3.0 είτε για Ρ3 1.0. Σημασία παίζει μόνο η ταχύτητα του δίσκου και η ταχύτητα του IDE καλωδίου (ΑΤΑ 66 , 100 , 133) για την διαμεταγωγή στοιχείων.

Πρόβλημα με την ταχύτητα μπορείς να δεις μόνο αν κανεις επεξεργασία για να γράψεις σε DVD όπως ταινίες ή εικόνες κάτι όμως που δεν έχει σχεση με το ίδιο το recorder.

Μπορείς να κάνεις και την τρίτη λύση , να πάρεις το κουτί αι το DVDrw αντί για δίσκο και να γράφεις τα δεδομένα σου σε DVDR ή DVDRW (4,5 ή 9 GB dual) .Μειονέκτημα ότι θα πρέπει να κουβαλάς μαζί και DVD και δεν θα έχεις διαθέσιμα 120 GB με την μια , πλεονέκτημα όμως από την άλλη ότι θα έχεις διαθέσιμο ένα DVDrw αναπάσα στιγμή όπου και να βρίσκεσαι ακόμα και αν ο φίλος/φίλη δεν διαθέτει ένα οπότε μπορείς να κάνεις δουλειά.

Εγώ πάντως έτσι κάνω και μέ το δικό μου και με έχει βοηθήσει πάρα πολύ.

Greek thnks για τις επεξηγήσεις :) οκ με τον σκληρό + κουτί αρχίζει να ξεθολώνει το τοπίο.

Τωρα για το dvdrw καλή φαση είναι αυτό που λές αλλα εγω το θέλω κυρίως για να αντιγράφω ταινιες οπότε δεν ξέρω αν το χρειάζομαι εξωτ. Εχω εναν IBM 40GB και μου φαίνεται πως είναι ΑΤΑ 100 ή 133 δεν θυμάμαι, το 2001 αγοράστηκε..

τεσπα, θα το σκεφτω μπορεί και να το κάνω εξωτερικό θα δω

Ευχαριστώ πολυ πάντως για την βοήθεια.. :)

Κάνε το εξής : Μια και μας είπες πως είναι σεταρισμένο θα σου προτείνω κάτι.

Πάρε τον δίσκο και βάλτον είτε primary και απο την αρχή λειτουργικό είτε slave για να μην χρειαστεί να φορμάρεις τίποτα, πάρε usb pci κάρτα για να έχεις usb 2,0 και βάλε το dvdrw εξωτερικό οπότε αν πάς σε κάποιον συγγενή και χρειαστεί να του κάνεις κάποιο αντίγραφο ασφαλείας να έχεις την δυνατότητα αυτήν αν με κατάλαβες.

Με αυτόν τον τρόπο κερδίζεισ σε ταχύτητα στο σύστημα λόγω του δίσκου και portability λόγω εξωτερικού recorder.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.