Jump to content

XCLIO APLUS CS-528 JUNIOR

kikis2002

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Tο πουλάει το e-shop

http://www.e-shop.gr/sql/show_per.phtml?id=PER.700374

ελκυστικές φοτος..

http://www.pc-icebox.de/index.html?target=p_1995.html〈=de

το site του κατασκευαστή

http://www.xclio.com/product_02.htm

Και τώρα θέλω να ρωτησω μερικά πράγματα..!

Το έχει κανεις αυτο?

Στην lcd οθονούλα μετράει την θερμοκρασία απο το εσωτερικο ε?

Όλος αυτός ο φωτισμός είναι ενσωματομένος? Δεν εννοώ για το εσωτερικό που εχει μια λαμπα νεον αλλά για τα υπόλοιπα.. (μπροστινά τμήματα)

Τις usb θύρες που έχει πως συνδέονται? με το mobo? Εχτρα θύρες ή αντί για 4 πίσω έχω δυο μπρος δυο πίσω?

Το σιτε του κατασκευαστή αναφέρει οτι

LCD Temperature Display (optional) Τι σημαίνει αυτό οτί δεν έχει ενσοματομένο το μηχανισμό?

VR fan controller (optional) Εδώ αναφερει για φαν κοντρολερ τον οποίο δεν έχει αλλά και πάλι που μπορω να τον βρώ?

Lightening retractable foot stands (optional) Τα ποδαράκια που έχουν σαν φως που δε τα δίνει το e-shop που μπορώ να τα βρώ??

Αξίζει τα λευτά του??

1. Τα μπροστινα τμηματα οπως λεει και στο site του e-shop εχουν ενσωματομενο φωτισμο.

2. Οι usb θυρες συνδεονται στην μητρικη σου (εφοσον το υποστηριζει) και ειναι extra.

3. Πισω θυρες usb σε κουτι δεν υπαρχουν.Το ποσες usb θυρες θα βγαινουν πισω εξαρταται απο την μητρικη.

4. Στο site του κατασκευαστη η LCD ειναι προαιρετικη αλλα δεν σε ενδιαφερει γιατι θα το αγορασεις απο το e-shop που την δινει μαζι με το κουτι οπως λεει στο site.Ναι εχει καποιο sensora που μετραει την θερμοκρασια.

5. Fan controller αν δεν εχει το e-shop μπορεις να βρεις στην στουρναρη και στα περισσοτερα online stores.

6. Lightening retractable foot stands . Ιδια οπως στο 5.

7. Το αν αξιζει τα λεφτα του μονο εσυ θα το κρινεις, ειναι υποκειμενικο.

Εμενα για παραδειγμα δεν μαρεσουν τα midi.

Αυτή τη στιγμή το έχω πίσω μου… Το πήρε ένα φιλαράκι και το έφερε με το παλιό να κάνουμε την αλλαγή. Δεν είναι καθόλου άσχημο και θα έλεγα οι photos το αδικούνε. Ένα αρνητικό είναι ότι έχει τις usb/firewire επάνω και όχι μπροστά αλλά έχει 1 ψήκτρα σκληρού, ευρυχωρία και το υλικό του είναι αρκετά καλής ποιότητας για τα λεφτά του…. Επίσης άλλο ένα αρνητικό είναι ότι το Power button δεν λειτουργεί, είναι μάλλον ελαττωματικό αλλά δεν το λέω με βεβαιότητα γιατί έχει πρόβλημα και η μητρική του (μάλλον bios)….

Το lcd δουλεύει μια χαρά. Έχει τον σενσορα με καλωδιάκι και τον βάζεις όπου θέλεις….

Αν θες ένα ωραίο tower και δεν τρελαίνεσαι και στα πολλά mod’s είναι καλή πρόταση…

Αν ειναι ετσι οπως τα λεει ο Orthodox..Toτε θα τα εδινα τα λευτα...

Υπεθεσα πως δεν θα εχει καλη ποιοτητα κατασκευης...λογο κοστους..

Αλλα αν ειναι ετσι... δωστα..

βασικά, είναι κακάσχημο... Σαν β' διαλογής ThermalTake φαίνεται. Χίλιες φορές ένα HEC 6A19 που είναι και πιο φθηνό.

• 6 months later...

τσιμπησα το κουτι και ομολογώ αδικείται απο τις φωτογραφίες. Δεν ειναι κανενα τρομερο υλικό αλλα με τοσα χρήματα...εχω μόνο δυο απορίες. Πρώτον, ξέρει κανεις αν υπάρχει η δυνατότητα όπως σε άλλα κουτιά να ρυθμίσω την ένταση του φωτισμού?Το εχω ολη μερα ανοιχτό και το βράδυ δεν μπορώ να κλείσω ματι :114: Δεύτερον, εχει μπροστά ένα κοντρόλερ για το ανεμιστηρα αλλα απότι κατάλαβα ειναι για τον μπροστινο ανεμιστηρα που δεν περιέχεται στο κουτι!!!!!!διορθώστε με αν κάνω λάθος και αναφέρεται στον πλάγιο ανεμιστήρα..και κάτι τελευταίο, απο 25 βαθμούς όταν πρωτοανοίξω τον υπολογιστή φτάνω στουσ 35+..καλά είναι ή να βάλω και δεύτερο ανεμιστηράκι μπροστά?

και κάτι τελευταίο, απο 25 βαθμούς όταν πρωτοανοίξω τον υπολογιστή φτάνω στουσ 35+..καλά είναι ή να βάλω και δεύτερο ανεμιστηράκι μπροστά?

βασικά νομίζω οτι χρειάζεσε και ενα ανεμιστηράκι να βγάζει και το ζεστό αέρα έξω...

Μια σημείωση για το συγκεκριμένο κουτάκι ( ίσως να ισχύει και για τον μεγάλο αδερφό του

Έτυχε πριν ένα μήνα να πάρει ένας συνεργάτης μου νέο PC ( ήθελε να παίζει διάφορα νέα παιχνιδάκια ), και έτσι ξεκινήσαμε με ένα όριο χρημάτων κλπ, βγάλαμε μια καλή σύνθεση [ Fortron τροφοδοτικό, dfi nf4 u-d mobo, WinChester 3000+ , etc ] , και μείναμε με μικρό "κασέ" για το κουτί...

Ωραίο φαίνεται λέει, ας πάρουμε αυτό...

Τέσπα, για να μην πολυλογώ, πάμε σπίτι, συνδέουμε τα πάντα, τοποθετείται το σύστημα στο κουτί...Η ώρα της αλήθειας:

Πατάμε το power...ανάβει, και σε 1 second σβήνει αυτόματα ( με τα 4 led της DFI αναμένα για μισό sec )...

Τι στο καλό...ψάχνω σιγά σιγά την αιτία...

Αφού σκέφτηκα και έλεγξα ότι μπορούσε να προκαλέσει αυτή την αντίδραση, λέω ας το στήσουμε μια πάλι το καταραμένο off the box, να δούμε μην έκατσε κανά βραχυκύκλωμα ή doa mobo... ( dfi είναι δαύτη :D )

πατάω το "onboard" power button του mobo...ανάβει, και όλα ok...

ε λέω, ας ελέγξουμε το motherboard tray για ατέλειες, σημεία επικίνδυνα για short-circuit...τίποτα.

Τέσπα, ξαναβάζουμε το σύστημα στο Xclio Junior...

Case Power Button= ανάβει...μισό sec...σβήνει.

Πατάω ενστικτοδώς το Onboard power...ανάβει και λειτουργεί κανονικά.

Τελικά φτάνουμε στο να ανοίξουμε το front panel του κουτιού, όπου και βρέθηκε η ηλ**ια αιτία:

Οι ενώσεις των cables των Reset & Power Switch με τα αντίστοιχα κουμπιά στο panel δεν ήταν καλά μονωμένες ( είχαν σιλικόνη ) [ αλλά ήταν εκτεθιμένα κάποια σημεία ] και έκαναν shortcircuit με το μέταλο του κουτιού...

λίγη σιλικόνη και όλα ok.

Οπότε αν έχετε πάρε δώσε με το κουτάκι αυτό και σας κάνει παρενέργειες...προσοχή :D

panoc δηλαδή μόνο του το πλαινό δεν κάνει δουλεια αν δεν εχει και δευτερο να βγαζει εξω τον αερα?τοτε γιατι δινουν μονο ενα ανεμιστηρακι ή δεν γράφουν τιποτα στο εγχειριδιο

billpeppas είχα το ίδιο προβλημα οταν εβαλα το κουτί αλλα ανακαλυψα (ή νομιζω οτι ηταν αυτο :035: ) ότι έκανε βραχυκύκλωμα γιατί συνέδεα τον πλαινο ανεμιστηρα με το καλώδιο του led με ενδιάμεσο το τροφοδοτικό. Μόλις έδωσα απευθείας ρεύμα στα καλώδια του κουτιού απο το τροφοδοτικό σταμάτησε να κάνει αυτα τα κόλπα. Αν ανοίξει κάποιος βέβαια το κουτί θα βρει ένα μπάχαλο :D

btw κάτι πολύ αρνητικό στο κουτί αυτο!αν βαλεις τον σκληρο κατω κατω το καλώδιο power sw δεν έφτανε στην mobo μου!!αναγκάστηκα να τραβήξω και να σπρώξω πολύ για να το κάνω να παρει μπρος :093:

pern112, ναι μπράβο που μου το θύμησες ( και έλεγα μήπως έκατσε σε αυτό το κομμάτι μόνο )...

καλά ρε, τι κάνουν αυτοί ???

Τσιγκουνιά στα καλώδια ???

Το power sw δεν έφτανε όπως και να 'χε στο DFI...

extended :D

Επειδή έχω τον μεγάλο αδελφό του, και βλέπω ότι μερικοί γκρινιάζετε εδώ και λέτε για διάφορα κουτιά:

Βρείτε κουτί στα ίδια ή λιγότερα λεφτά (€117) που να έχει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ τις ίδιες συνολικές θέσεις για περιφερειακές συσκευές:

5.25 -> 5 + 0 = 5 (φαν. / κρυφ.)

3.5 -> 2 + 6 = 8 (φαν. / κρυφ.)

Δεν θα βρείτε.

Επίσης είναι πολύ βαθύ (εξαιρετική κυκλοφορία αέρα).

Και όλη η αριστερή του πλευρά είναι σουρωτήρι (διάτρητη). -> εξαιρετική έμμεση ψύξη χωρίς θόρυβο.

Υπόψη ότι δεν έχω βάλει κανέναν ανεμιστήρα και απλά έχω το stock κουλεράκι του 3200+ Winchester 939.

Τώρα το καλοκαίρι:

idle -> 35C

full -> 42C

panoc δηλαδή μόνο του το πλαινό δεν κάνει δουλεια αν δεν εχει και δευτερο να βγαζει εξω τον αερα?τοτε γιατι δινουν μονο ενα ανεμιστηρακι ή δεν γράφουν τιποτα στο εγχειριδιο

διοτι δε χρειαζετε να το κάνουν, μπορει το συστημά σου να ζεματάει παραταυτα παραμένει μέσα στις προδιαγραφές θερμοκρασίας του.

αν εσύ θες να είναι πιο κρύο πρέπει να το κάνεις μόνος σου.

Επειδή έχω τον μεγάλο αδελφό του, και βλέπω ότι μερικοί γκρινιάζετε εδώ και λέτε για διάφορα κουτιά:

Βρείτε κουτί στα ίδια ή λιγότερα λεφτά (€117) που να έχει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ τις ίδιες συνολικές θέσεις για περιφερειακές συσκευές:

5.25 -> 5 + 0 = 5 (φαν. / κρυφ.)

3.5 -> 2 + 6 = 8 (φαν. / κρυφ.)

Δεν θα βρείτε.

Επίσης είναι πολύ βαθύ (εξαιρετική κυκλοφορία αέρα).

Και όλη η αριστερή του πλευρά είναι σουρωτήρι (διάτρητη). -> εξαιρετική έμμεση ψύξη χωρίς θόρυβο.

Υπόψη ότι δεν έχω βάλει κανέναν ανεμιστήρα και απλά έχω το stock κουλεράκι του 3200+ Winchester 939.

Τώρα το καλοκαίρι:

idle -> 35C

full -> 42C

Με 78ευρο το δικό μου CHIEFTEC είναι πολυ καλύτερο (και ομορφοτερο)

βασικά, είναι κακάσχημο... Σαν β' διαλογής ThermalTake φαίνεται. Χίλιες φορές ένα HEC 6A19 που είναι και πιο φθηνό.

Καλά λες!

SONY και καλλά επειδή έχει ένα -Χ- στην πόρτα θα κάνει την διαφορά???? :078:

1000Φορές ένα ThermalTake Shark VA7000 :029:

βλ εδώ

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.