Jump to content

Το νεό TOP500!

DarthMoul

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Δημοσιεύτηκε σήμερα το νέο TOP 500. Στην πρώτη θέση ο Blue Gene/L της IBM με PPC440 στο 0.7 GHz και 70 tflops απόδοση. Στην δεύτερη ο Columbia που είναι SGI Altix με Itanium2 στο 1.5 GHz και 51 tflops. Στην τρίτη ο για 2.5 χρόνια πρώτος Earth Simulator. Συνοπτικά στην πρώτη εικοσάδα οι αρχιτεκτονικές που συμμετέχουν είναι οι παρακάτω: IBM PPC 10 συστήματα, Intel IA-64 3 συστήματα, NEC SX-6 1 σύστημα, DEC/COMPAQ/HP Alpha-AXP 1 σύστημα, x86 5 συστήματα (2 Operon και 3 Xeon). Η Intel στους x86 αιφνιδίασε με την παρουσίαση τριών συστημάτων βασισμένων σε Xeon εκ των οποίων το ένα στην 10η θέση. Δεν είχε προηγηθεί καμμία παρουσίαση ή ανακοίνωση των συστημάτων αυτών πριν από την έναρξη του συνεδρίου. Επίσης οι Sparc εξαφανίστηκαν εντελώς από την κορυφή πράγμα που αντικατοπτρίζει τα προβλήματα της Sun.

http://www.top500.org/lists/plists.php?Y=2004&M=11

Εντυπωσιακός ο IBM...32768 CPUs!!

Eγώ ψήνομαι να φτιάξω ένα cluster σπίτι μου τώρα που έχω κάτι σχετικές εργασίες. Μόνο η ΔΕΗ με τρομάζει.................

Εντυπωσιακός ο IBM...32768 CPUs!!

Eγώ ψήνομαι να φτιάξω ένα cluster σπίτι μου τώρα που έχω κάτι σχετικές εργασίες. Μόνο η ΔΕΗ με τρομάζει.................

Αν θέλεις να το κάνεις με τρεις μηχανές, δεν είναι πολύ το κόστος. Τα δύο δεν θα έχουν καθόλου monitor. Με 200Watts τροφοδοτικό θα είναι μια χαρά. Δεν χρειάζεται καν να είναι καινούργια. Βάλε παλιούς P3 ή παλιούς Athlon XP.

Πες μου τι θέλεις να κανεις και θα βρούμε φτηνή λύση.

Έχω ήδη ένα P3 800Mhz "στημένο" και ένα P3 550Mhz (Katmai) στη ντουλάπα. Επίσης έχω κι ένα P2 400 αλλά χωρίς mobo!

Ασχολούμαι λίγο με παράλληλο προγραμματισμό στο πανεπιστήμιο αυτό το εξάμηνο (αν και σύντομα θα μπω στα βαθειά γιατί ξεκινάω πρακτική στο ΙΤΕ πάνω σε παράλληλα συστήματα.). Δουλεύω ήδη στο cluster της σχολής μου αλλά θα κοιτάξω να στήσω κι ένα σπίτι για το χαβαλέ!

Έχω ήδη ένα P3 800Mhz "στημένο" και ένα P3 550Mhz (Katmai) στη ντουλάπα. Επίσης έχω κι ένα P2 400 αλλά χωρίς mobo!

Ασχολούμαι λίγο με παράλληλο προγραμματισμό στο πανεπιστήμιο αυτό το εξάμηνο (αν και σύντομα θα μπω στα βαθειά γιατί ξεκινάω πρακτική στο ΙΤΕ πάνω σε παράλληλα συστήματα.). Δουλεύω ήδη στο cluster της σχολής μου αλλά θα κοιτάξω να στήσω κι ένα σπίτι για το χαβαλέ!

Μια χαρούλα είσαι. Ένα m/b από fleamarket θέλεις για τον P2 και λίγο μνήμη. Μπορείς του δύο κόμβους να τους έχεις diskless για να μειώσεις το κόστος και την κατανάλωση.
Μπορείς του δύο κόμβους να τους έχεις diskless για να μειώσεις το κόστος και την κατανάλωση.

Αυτό σκεφτόμουν κι εγώ. Απλά θα ψάξω να βρω αρκετή μνήμη γιατί έχω 2-3 64αρια SDRAM που μου τρώνε τα slots...Θα δείξει!Να λασκάρω λίγο απο τη σχολή και θα ψαχτώ περισσότερο!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.