schumifer1442169067 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6, 2004 Λοιπόν τα πράγματα έχουν ως εξής.Ξαφνικά το μηχάνημα έκλεισε και δεν έλεγε να ανάψει.19 ευρώ το τροφοδοτικό ,οπότε κατευθείαν εκεί πήγε το μυαλό.μου.Πήγα στο e-shop τουςτο έδωσα το ελέγξανε και 20 λεπτά μετά έφυγα από εκεί με άλλο 350άρι.Όταν έβαλα τονέο τροφοδοτικό στο κουτί μου ,άναψε το μηχάνημα αλλά έκλεισε πριν δω παραθύρια.Μετά απόαρκετές δοκιμές διαπίστωσα ότι ο μόνος τρόπος να δω παραθύρια ήταν να κάνω το fsb 100 από 133 που είναι κανονικά. Έριξα ένα μάτι στο τροφοδοτικό και πείστηκα.Όλες οι γραμμές δίναν αρκετά χαμηλότερα ρεύματα.Με τόσο φορτωμένο κουτί με Pci usb και τα ρέστα λογικό είναι σκέφτηκανα μη δουλεύει με τέτοια χάλια ρεύματα.Μερικές γραμμές ήταν χαμηλότερες και από το 250άρι που είχα παλιότερα στο μηχάνημα.Τελικά πήρα ένα 500άρι το οποίο δίνει πολύ καλά ρεύματα. Και δυστυχώς όπως καταλαβαίνετε για να ανοίγω τέτοιο θέμα έχω πάλι το ίδιο πρόβλημα.Τι νομίζετε ότι είναι?Επεξεργαστής?Μητρική?Μνήμη?Στα 100 fsb δουλεύει μια χαρά πάντως.Βοηθήστε λίγο ρε παιδιά .Τι πιστεύετε ότι είναι το πρόβλημα???ΥΓ.Το τροφοδοτικό είναι καλύτερο απ'ότι λέει το e-shop.Έχουν γράψει λάθος-προς τα κάτω- τα ρεύματα.ΥΓ2.Δεν έχω άλλα συστήματα να κάθονται οπότε μου είναι δύσκολο να ελέγξω ένα ένα τα κομμάτια μου.ΥΓ3.Όταν σβήνει πρέπει να βγάλω την πρίζα μέχρι να σβήσει το λαμπάκι της ASUSAthlon 2000+ ,256/333,40gbHDD,2Xcdrw ,tvTuner,modem ,lan ,Asus a7v880 (via kt880) ,fx5200 Link to comment Share on other sites More sharing options...
spresv Νοέμβριος 6, 2004 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2004 Χωρις να παιρνω και ορκο μυριζομαι μητρικη-επεξεργαστη. κανενα μπιπ κανει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Νοέμβριος 6, 2004 #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2004 Βασικά βγάζεις τις PCI και ότι άλλο είναι προεραιτικό και αρχίζεις τα τεστς. Κάθε φορά που όλα πάνε καλά βάζεις και κάτι από αυτά που έχεις αφήσει έξω από το... χορό ξανά μέσα μέχρι να βρεις, αν βρεις, τι φταίει. Αλλιώς μπορεί να είναι και θέμα μητρικής. Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer1442169067 Νοέμβριος 6, 2004 Author #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2004 Ρε μαμώτο πώς να είναι θέμα επεξεργαστή ?.Τον είχα 3 μέρες στα 1250 να φολντάρει και δεν είχε παράπονο.Επίσης να σημειώσω ότιΟΙ ATHLON XP ΜΕΤΆ ΤΗΝ 39Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΞΕΚΛΕΙΔΩΝΟΝΤΑΙ.ΠΛΕΟΝ ΕΧΩ ΕΝΑΝ ATHLON XP MOBILE KAI ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΗ ON THE FLY!!!!!!!!!!!!!!!Έχω ξεκλείδωτο επεξεργαστή και αντί να ξεσκίζομαι με ξεσκίζει.Πώς μπορώ να σιγουρευτώ?Μπιπ δεν κάνει Link to comment Share on other sites More sharing options...
kagelar34 Νοέμβριος 6, 2004 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2004 πιάσε επεξεργαστή να δεις την θερμοκρασία του ...πατάει καλά ?δες μην ακουμπάει αγώγιμα από κάπου η μητρική με το κουτίκανα φορματ έκανες ?σε δοσ σου το κάνει αυτό ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Νοέμβριος 6, 2004 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2004 Ποιό 500άρι τροφοδοτικό εννοείς? Το Q-tec? Τον 2000+ τον δοκίμασες σε άλλο PC? Palomino είναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer1442169067 Νοέμβριος 6, 2004 Author #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2004 Αφού σου λέω ότι 3 μέρες φόλντινγκ και δεν κόλλησε.Επειδή είχα βάλει το ψυκτράκι της μαμάς έφτασε μέχρι 49 βαθμούς κελσίου.Βρε δεν προλαβαίνω να δω καν το λογότυπο των ΧΡ όταν είναι να κολλήσει.!!!Αν βγάλει το post τότε συνήθως μπαινει παραθύρια.Οπότε είτε Λειτουργικό Σύστημα Δίσκου βάλω είτε λίνουξ είτε παραθύρια δεν κάνει τρελή διαφορά.Το θέμα είναι ότι δεν δέχεται να δουλέψει όταν fsb >100 ή ίσως και 110.Όταν το είχα να φολντάρει οι μνήμες ήταν στα 333 όπως πάντα οπότε δεν πρέπει αν φταίνε ούτε αυτές Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer1442169067 Νοέμβριος 6, 2004 Author #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2004 Είναι Τ-μπρεντ Β και δεν έχω άλλο μηχάνημα.Ναι το Q-tec Λέω. Μή γελάς σε βλέπω.!!!λολ.Τέλος πάντων δεν μπορεί να είναι τροφοδοτικό Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Νοέμβριος 6, 2004 #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2004 E δεν είναι ανάγκη να έχεις 2ο PC. Σε κάποιον φίλο πήγαινε και δοκίμασε τον επεξεργαστή. Επίσης, όλοι οι Thoroughbred-B ήταν ξεκλείδωτοι εκτός από τους πολύ τελευταίους που είχαν και διαφορετική επιφάνεια. Και βέβαια το οτι ξεκλειδώνει ο πολλαπλασιαστής δε σημαίνει οτι αυτόματα γίνεται mobile. όταν βάζεις 133FSB τι Vcore έχεις? Κάποιο άλλο τροφοδοτικό δοκίμασες? (και εννοώ κάποιο όχι Q-tec)Επίσης, έχεις 2η κάρτα δικτύου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer1442169067 Νοέμβριος 6, 2004 Author #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2004 Οι PCI αφαίρεθηκαν και το χάλι παραμένει.Δημήτρη πρακτικά αυτο είναι το δεύτερο τροφοδοτικό καθώς νόμιζα ότι το προγούμενο έφταιγε και γιαυτό το άλλαξα σήμερα.Ιδιαίτερα αν κάνω κλικ στο toast κλείνει αμέσως.Επίσης ακόμη και με 100 fsb αν δώσω ακόμη και 0.05 βολτ vcore παραπάνω κλείνει στο ποστ.Αν είχα τρόπο να ελέγξω τα κομμάτια ένα ένα θα το είχα κάνει ήδη.Τέλος αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος "ξεκλειδώματος" των μετά την 39η εβδομάδα παραγωγής Athlon XP .Τους κινητοποιείς (mobile-ise) και αλλάζεις πολλαπλασιαστή μέσα από τα Windows με το CpuMsr Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Νοέμβριος 6, 2004 #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2004 Με κανένα άλλο BIOS δοκίμασες? Πάντως παράξενη η όλη φάση. Προσωπικά κοιτάω προς μητρική μεριά.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer1442169067 Νοέμβριος 6, 2004 Author #12 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2004 ΚΙ εγώ επίσης .Από ΒΙΟΣ μόνο downgrade.Λες να το κάνω κι αυτό?Για να δούμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
assasine Νοέμβριος 6, 2004 #13 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2004 Μήπως άλλαξες κάποια ρύθμιση στο BIOS και προέκυψε το πρόβλημα; Το ACPI είναι ενεργοποιημένο; Δες και τα faq και το forum στo site της ASUS. http://forums.viaarena.com/messageview.cfm?catid=15&threadid=61247&enterthread=y http://forums.beyondunreal.com/showthread.php?p=1648375#post1648375 Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer1442169067 Νοέμβριος 6, 2004 Author #14 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2004 Το μηχάνημα έκλεισε κάποια στιγμή που το δουλευα οπότε δεν παίζει αλλαγή στο BIOS .Έκανα και φλασάρισμα με το παλιότερο ΒΙΟΣ αλλά τίποτα.Τα πιο καινούργια νέα είναι ακόμη χειρότερα.Το άναψα με 100 φσβ και το άφησα ανοιχτό γιατί έβλεπα Μάβερικ.Άντεξε 10 λεπτά!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kagelar34 Νοέμβριος 6, 2004 #15 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2004 εγώ λέω είναι ο επεξεργαστής στα τελευταία του........ δεν γίνεται να τον δοκιμάσεις αλλού ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer1442169067 Νοέμβριος 6, 2004 Author #16 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2004 Ο επεξεργαστής ,μετά το πρόβλημα με το τροφοδοτικό και πριν πάρω το 500άρι σήμερα,δούλεψε μια χαρά 2-3 μέρες folding και μάλιστα ο κακομοίρης ψηνόταν στους 49 βαθμούς κελσίου-από άσουσ probe οπότε μπορεί και παραπάνω- χωρίς να κάνει κιχ(μετά άλλαξα την ώρα και την ημερομηνία και όλο το folding τριών ημερών πήγε στράφι!).Εννοείται σε 100 fsb.Θα μου φανεί πολύ περίεργο να τερμάτισε έτσι με τη χρήση που του έχω κάνει.Ούτε φολντιν ούτε κάτι παρόμοιο ,ούτε 2 μέρες prime κάθε φορά που άλλαζα κάτι.Θα είναι περίεργο αλλά αν δε βρεθεί καποια πλατφόρμα ΑΜΔ να δοκιμάσω δεν πρόκειται να μάθω Link to comment Share on other sites More sharing options...
spybol1442169066 Νοέμβριος 7, 2004 #17 Κοινοποίηση Νοέμβριος 7, 2004 Φαίνεται σαν κλασσικό πρόβλημα θερμοκρασίας του επεξεργαστή.Στα 100FSB έχει συχνότητα πολύ χαμηλότερη και δεν ζεσταίνεται,στα 133 όμως τα βλέπει σκούρα και το motherboard κλείνει για να σου γλιτώσει την cpu!Τώρα η το ανεμιστηράκι της ψύκτρας τα έχει παίξει, η η ψύκτρα δεν πατάει καλά, η η ψύκτρα δεν έχει θερμοαγώγιμη, η έβαλες την ψύκτρα ανάποδα (το έχω δει και αυτό με ακριβώς το ίδιο σύμπτωμα με εσένα)!Δοκίμασε και πες μας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer1442169067 Νοέμβριος 7, 2004 Author #18 Κοινοποίηση Νοέμβριος 7, 2004 Πιστεύεις ότι θα έφτιαγνα το κουτί μου όπως στο avatar,θα έστελνα το 2000+ στα 2300 πραγματικά με αέρα και μαμά ψύκτρα και δεν ξέρω αν πατάει καλά η ψύκτρα μου???!!!Δεν παίζει κάτι τέτοιο.Ξαφνικά ο επεξ. αποφάσισε να ζεσταθεί με fsb 110 ενώ δούλευε σταθερά στα 170???!!!Αυτο με την ψύκτρα ανάποδα έχεις καμμιά φωτογραφία? Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer1442169067 Νοέμβριος 7, 2004 Author #19 Κοινοποίηση Νοέμβριος 7, 2004 Τελικά αρχίζω να κλίνω προς Kagelar μεριά !Μαμώτο μου φαίνεται κ εμένα πως μάλλον ο επεξεργαστής έφτασε στο τέλος του.Πλέον και με 100 fsb δεν αντέχει παρά λίγα λεπτά!.Έβγαλα τον επεξεργαστή και την ψύκτρα ,και πάνε αύριο στον αποστολέα τους.Μία ερώτηση.Ξέρετε αν θα πρέπει πάλι να περιμένω μέχρι να το στείλουν στην ΑΜΔ και μετά σε εμένα ?Επίσης κάτι γραντζουνιές που διαπίστωσα στην πλάγια πλευρά της ψύκτρας υπάρχει περίπτωση να τους ενοχλήσει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
soler1442169065 Νοέμβριος 7, 2004 #20 Κοινοποίηση Νοέμβριος 7, 2004 Πιστεύεις ότι θα έφτιαγνα το κουτί μου όπως στο avatar,θα έστελνα το 2000+ στα 2300 πραγματικά με αέρα και μαμά ψύκτρα και δεν ξέρω αν πατάει καλά η ψύκτρα μου???!!!Δεν παίζει κάτι τέτοιο.Ξαφνικά ο επεξ. αποφάσισε να ζεσταθεί με fsb 110 ενώ δούλευε σταθερά στα 170???!!!Αυτο με την ψύκτρα ανάποδα έχεις καμμιά φωτογραφία?Μπορουσες να το πεις και πιο απλα...Δεν ειναι υποχρεομενος ο αλλος ουτε να ξερει αν ειναι το δικο σου κουτι στο αβαταρ...ουτε τα o/c κατορθοματα σου...Να βοηθησει ηθελε ο ανθρωπος...Και μονο που δεν τον εβρισες...Φιλικα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.