chinomontana Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27, 2008 θα ηθελα καποιο site που να με βοηθησει να υπερχρονισω τον Q6600 με το mobo της Asus Striker II Formula, ή καποιος φιλος απο εδωμεσα με γνωσεις στο θεμα αυτο!Ευχαριστω!Specs:Intel Q6600 @ 2.4 Ghz Water CooledAsus Striker II Formula MoboGeil EvoOne 2x 2 Gb Ram @ 800 Mhz2X Asus EN8800 GTX in SLI2X Seagate 320 RAID 0Thermaltake Armor LCS modded Link to comment Share on other sites More sharing options...
masxerofkartis143 Μάρτιος 27, 2008 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2008 Όταν λές να σε βόηθήσει έσυ απο μόνος σου μέχρι που έφτασες??????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
chinomontana Μάρτιος 27, 2008 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2008 δεν εχω καν ακομα ξεκινησει γιατι δεν εχω καμια σχετικη εμπειρια με υπερχρονισμο. Εχω ομως τεχνικες γνωσεις αρκετα καλες αλλα σε αυτο το θεμα θα ηθελα βοηθεια, ειδικα με αυτο το mobo! To ξανατονιζω! Δεν εχω ιδεα απο ΣΩΣΤΟ υπερχρονισμο! Ευχαριστω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Μάρτιος 27, 2008 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2008 Λοιπόν, παρε ενα διαγνωστικό πρόγραμμα όπως το CPU-Z (αν και προτεινο το Everest) και πες μας τα εξης που εχεις default:1)CPU Multiplier2)FSB3)DRAM Frequency4)DRAM:FSB Ratio5)VCore6)VDIMM7)Timings8)CPU Temp στο περιπου Link to comment Share on other sites More sharing options...
chinomontana Μάρτιος 27, 2008 Author #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2008 [ATTACH]2416[/ATTACH] [ATTACH]2417[/ATTACH] [ATTACH]2418[/ATTACH] Link to comment Share on other sites More sharing options...
chinomontana Μάρτιος 27, 2008 Author #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2008 A, τα cpu temps κειμενονται στους 21-23 C και μετα απο παιχνδια κτλ περιπου στους 25 τπτ περρισοτερο!Εξαρταται παντα ομως απο τα ambient temps!Περιμενω σε 2 μερες gpu water blocks απο Αμερικη (Koolance)GPU1: 56- 60 cGPU2: 60- 66 c Link to comment Share on other sites More sharing options...
chinomontana Μάρτιος 27, 2008 Author #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2008 [ATTACH]2419[/ATTACH] [ATTACH]2420[/ATTACH] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Μάρτιος 27, 2008 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2008 Ωραιος!Κατεβασε τις μνήμες να τρεχουν οσο το δυνατον πιο χαμηλά. Δηλαδη αν ειναι τωρα στην επιλογη 800DDR2 ή (αν εχει by SPD ή 1/1), βαλτο το μικρότερο δυνατον. Γενικά να έχει τέτοιο ratio ώστε οι μνημες ειναι πολυ χαμηλες. Γιατι ; Γιατι τωρα θα δοκιμασεις να ανεβασεις και να βρεις το οριο του fsb σου. Οποτε δεν θελουμε να εμπλεκονται αλλοι παραγοντες, οπως πχ οι μνημες. Δοκιμαζε να ανεβαζεις το fsb με βήματα των 5Mhz. Σε καθε βήμα κανε διαφορα stressing tests για 1 ώρα και αν δεν εχει προβλημα συνέχισε να ανεβαζεις το fsb. Οταν πλεον σου βγαλει προβλημα το stressing program, ή δεις μπλε οθόνη ή κολλησει το μηχάνημα ή κανει επανεκκίνηση, τότε ανεβασε λιγο το VCore και ξανα δοκιμασε. Μην ξεπερασεις το 15% της default τάσης που δινεις τώρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LastCrack Μάρτιος 27, 2008 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2008 τις θερμοκρασιες να τις κοιτας απο core temp,θα το βρεις στα utilities Link to comment Share on other sites More sharing options...
chinomontana Μάρτιος 27, 2008 Author #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2008 ευχαριστω τον dr.Panea!Θα ακολουθησω τις συμβουλες σου πιστα και... οτι γινει!!!Θα ξεκινησω Παρασκευη γιατι οπως φαινετε ... θα παρει ωωωωρες!!!!Thnks anw! Link to comment Share on other sites More sharing options...
chinomontana Μάρτιος 27, 2008 Author #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2008 to FSB να το κανω linked η unlinked? Ξεκινω με 1066ΜHz . Να πηγαινω πχ 1071, 1076, 1081 κτλ?Σε μια σελιδα βρηκα καποιον που πηρε με αυτο το mobo τον q6600 αλλα με Β3 Stepping στα 3600! Εμενα ειναι G0 stepping. Τα settings που δινει κανουν για μενα?Συγχωρατε με που δεν εχω ιδεα απο οVerclock!Eδω ειναι τα στοιχεια που δινει¨FSB:1600 Mhz UnlinkedRam:1066 MhzVcore:1.5620PLL: 1.60HT Voltage: 1.55CPU GTLRef:+150 mVNB Ref:+150 mVAll other to autoCPU Internal Thermal: DisabledExecute Disable Bit: DisabledVirtualization: DisabledHPET: Disabled Link to comment Share on other sites More sharing options...
chinomontana Απρίλιος 4, 2008 Author #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2008 Ας με βοηθησει καποιος βρε παιδια για εμας τους αρχαριους δεν υπαρχει καποιο site στα ελληνικα ή καποιο site που να εξηγα για υπερχρονισμο για τα mobo της asus σαν το striker formula και τον q6600?Δεν εχω καποιο γνωστο που να κατεχει να μου εξηγησει, ας με "ελεησει" κανενας expert και τα εχω παιξει μονος μου να ψαχνομαι!Ατεεεεεεεεεεεεεε plssssss! :039::039::039: Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiancar Απρίλιος 4, 2008 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2008 Φιλε επειδή και εγώ ξεκίνησα έτσι πρέπει να καταλάβεις πως δεν υπάρχουν standard settings εδώ πρέπει να ψάξεις μονος σου . Δεν ξέρω την συγκεκριμένη μητρική so sorry by the way τώρα είδα πως είσαι από κύπρο , πια περιοχή είσαι αν είσαι κοντά , να βρεθούμε να σε help Aν δεν εξής κάτι να κανεις αύριο το μεσημέρι , κάτι μου λέει πως θα έχουμε liquid nitrogen Link to comment Share on other sites More sharing options...
masxerofkartis143 Απρίλιος 4, 2008 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2008 Φιλε επειδή και εγώ ξεκίνησα έτσι πρέπει να καταλάβεις πως δεν υπάρχουν standard settings εδώ πρέπει να ψάξεις μονος σου . Δεν ξέρω την συγκεκριμένη μητρική so sorry by the way τώρα είδα πως είσαι από κύπρο , πια περιοχή είσαι αν είσαι κοντά , να βρεθούμε να σε help Aν δεν εξής κάτι να κανεις αύριο το μεσημέρι , κάτι μου λέει πως θα έχουμε liquid nitrogen Ωχ δεν το προσέξα αν θέλεις όμως κανονίζουμε να βρεθούμε μπας και ξεστραβώθεις λίγο... Και όσο για τα settings όλοι απο'κει ξεκίνησαμε απλά θέλει κάπιον να σου δίξει το πώς και πολλή μελέτη για σώστη επίλογη hardware Δύστηχως ούτε έγω ξέρω την συγκεκρίμενη μητρίκη για να σε βοηθήσω ψαξ'το όμως λίγο σε δίαφορα φορουμ καλά είναι να δεις και το xs κάθως αφού είναι international υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να βρείς καλύτερες οδηγίες Link to comment Share on other sites More sharing options...
chinomontana Απρίλιος 7, 2008 Author #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 7, 2008 Ε ε παρακατω?Δεν με βγαζει αυτο το mobo πουθενα!UNSEEEEEEEN βοηθειαααααααααααα!!!!!!!!!!!Ας βοηθησει καποιος ρε παιδια ουσιαστικααααααααααα!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiancar Απρίλιος 8, 2008 #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2008 Ε ε παρακατω?UNSEEEEEEEN βοηθειαααααααααααα!!!!!!!!!!! φιλε εγώ να σε βοηθήσω θέλω , sorry δηλαδή αν δεν είμαστε άξιοι να σε βοηθήσουμε ... Πάντως εμείς είμαστε πρόθυμη αν θέλεις να έρθεις σπίτι μου να δοκιμάσουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
chinomontana Απρίλιος 8, 2008 Author #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2008 Στειλε ρε φιλε κανενα mail γραψε κανα τηλ να επικοινωνησουμε να μου δειξεις να ξεστραβωθω!!!! Thnks! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mauros Απρίλιος 9, 2008 #18 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2008 Tα πράγματα είναι απλά...Μάθε πως βγαίνει η τελική συχνότητα του επεξεργαστή,τί είναι τα timmings στις μνήμες,κάψε ένα cd με το memtest,βρές στο manual της μητρικής πού είναι η μπαταρία και το jumper του clear cmos,πάρε ένα φορητό δίπλα σου ,μπές στο bios και άρχισε να σκαλίζεις.Εδώ θα είμαστε.Για αρχή ξεκίνα να ανεβάζεις fsb 5-5 και να βλέπεις αν το μηχάνημα δουλεύει.Προσοχή στους διαιρέτες για να μην ξεφύγεις απο τις μνήμες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chinomontana Απρίλιος 9, 2008 Author #19 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2008 Εχω πολλαπλασιαστη 9 τωρα (9 χ 266) Μπορω να το βαλω στο 8 και να αρχισω να clock το fsb απο εκει?Η μνημη μοu τρεχει στα 800 Mhz να την βαλω 2:3? Link to comment Share on other sites More sharing options...
masxerofkartis143 Απρίλιος 9, 2008 #20 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2008 'Αν ο επεξεργαστής σου δεν είναι extreme edition τότε δέν μπορείς να έχεις multi άλλο απο 9 και 6 αυτό ισχύρι σε ΌΛΟΥΣ τους intel cpu πρίν την 9 και 8 series poy ;exoyn ξεκλείδωτα multi αν δεν λανθάνομαι γιατί κάπου το δίαβασά δεν έχω δοκίμασει ούτε 9χχχ ούτε 8χχχ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.